❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

10 gode råd til et lykkeligt nytår

Skrevet 29-12-2006 af Poul Calmann-Hinke - Print - Send til en ven -

10 gode råd til et lykkeligt nytår

I stedet for blot at ønske ”godt nytår” skulle vi måske hellere tænke på at ønske hinanden et ” lykkeligt nytår”!


For selv om økonomien i Danmark i øjeblikket bare drøner afsted, så er stadig flere mennesker deprimerede, stressede og ulykkelige.

Og mange gange er det så lidt, der skal til, for at vi pludselig føler os lidt gladere, lidt mere lykkelige. Det kan være en telefonopringning fra en gammel ven, et smil fra et tilfældigt menneske du møder i bussen, en anerkendelse fra din chef eller et kærligt knus fra en, du holder af.

Gennem mit lange liv har jeg efterhånden samlet en del gode råd om, hvordan jeg selv kan blive lykkeligere, og blandt dem har jeg udvalgt 10 råd, som gennem årene har betydet mest for mig.

Det lyder måske lidt frelst og enkelt, men prøv alligevel at læse dem igennem. Når du har gjort det, kan du lave din egen liste over de ting, der betyder noget for dig, og som du mener vil gøre dig mere lykkelig.

Lav eventuelt et print over dine egne forslag og sæt det op på væggen ved din seng eller ved spejlet i badeværelset. En god idé er også at have de 10 gode råd stående på din computer, så du hele tiden kan justere og forbedre forslagene, så de passer perfekt til dig og til din øjeblikkelige tilstand.

Her er så de 10 råd, der gør mig lykkeligere:

1. Hold op med at tro at du skal være perfekt hele tiden. Forvent ikke, at du selv eller andre skal være perfekte. Der er ingen mennesker i denne verden, der er perfekte. Du behøver altså ikke altid at skulle imponere andre mennesker, og du behøver ikke at gøre alting perfekt.. Det vil også være en god idé, hvis du lærer at sige nej til urimeligheder eller ting, du ikke kan stå inde for, både på din arbejdsplads og i privatlivet.

2. Vær glad og tilfreds med det du har. Lad være med at sammenligne dig selv med alle andre, da det kun vil forværre din situation. Du ved jo heller ikke, hvordan andre mennesker egentlig har det inderst inde. Vær i stedet tilfreds med dig selv og dit eget liv. Og hvis du ikke er det, så gør noget ved det. Du selv er den eneste, der kan ændre dit liv. Det er kun, hvis du holder af dig selv, at du kan være noget for andre.

Husk også, at det ikke er materielle ting og penge, der gør dig lykkelig. Penge er selvfølgelig rare at have, men hvis du en dag bliver alvorligt syg, vil du med glæde betale alt hvad du ejer for at blive rask igen.

3. Sæt tid af til dig selv. Giv dig selv bare en halv time hver dag, hvor du kan slappe helt af. Dyrk noget motion, interesser dig for en hobby, gå en tur eller læs en bog. Forkæl dig selv med lidt massage eller en skønhedskur. Mediter eller giv dig tid til at bede til den gud, du tror på. Eller sæt dig bare ned og lav slet ingen ting. Det vil give dig ny energi og større koncentration.

4. Hvis du føler dig stresset på arbejdet, så tag en pause. Du bør tage kortere eller længere pauser afhængig af dit arbejde eller dit stressniveau. Blot en kort pause med meditation, dybe indåndinger eller lidt motion kan gøre underværker. Hvis du har mulighed for det, kan du også tage et par fridage eller holde en kortere eller længere ferie med din kæreste, dine venner eller din familie.

5. Undgå at være for meget alene. Når du er træt eller deprimeret, er du ofte tilbøjelig til at lukke dig inde i dig selv. Sørg for at være sammen med dine venner eller din familie med jævne mellemrum og ring til dem for at høre, hvordan de har det.. Send dem en SMS eller en mail. Gå en tur i biografen, gå i butikker for at handle eller gør noget af det, som du holder af at foretage dig, men som du måske ikke har gjort, fordi du har haft for travlt i en periode.

6. Lev livet lidt sundere. Tænk på, hvor godt du altid har det, hvis du har dyrket motion, spist sund mad, fået en på opleveren eller fået en god nats søvn. Det gamle ordsprog ”en sund sjæl i en sund krop” står stadig ved magt.

Det betyder ikke, at du skal leve fanatisk sundt, men at du altid skal tænke over, hvad du kommer i munden , og hvad du udsætter din krop og din sjæl for.

7. Vær mere opmærksom over for andre. Lær at blive en bedre lytter, og lad være med at afbryde folk i tide og utide. Vær også taknemmelig for små tjenester og positive tilkendegivelser fra dine omgivelser. Husk at sige tak, hvis andre har gjort noget godt for dig.

Sørg for at besøge dine venner og din familie og husk også at invitere dem engang i mellem. Du gør ikke kun dem glade, du gør også dig selv glad. Tænk på at et godt parforhold, et godt venskab og et godt forhold til din familie er noget, der skal arbejdes på hele tiden. Undgå så vidt muligt alle følelser af jalousi og uvenskab.

8. Hjælp andre mennesker. Hvis du hjælper andre mennesker, der har brug for din hjælp, så vil du helt sikkert opleve en stor tilfredshed og lykke. Tænk bare på, hvor glad du selv bliver, hvis andre hjælper dig. Du behøver heller ikke at være bange for at spørge om hjælp. Ofte bliver folk netop glade for at blive spurgt om hjælp.

Blot en lille tjeneste i hverdagen - som f.eks. at vinke en medtrafikant frem - kan give dig tilfredshed og måske et smil eller et lille nik med på vejen. Vær tolerant og vis respekt over for andre og glæd dig over andres succes.

9. Lær at leve i nuet. Livet er kortere, end du tror. Lad være med at spilde din tid på at ærgre dig over ting, der er sket i fortiden, og lad være med at bekymre dig om fremtiden. Du kan alligevel ikke gøre noget ved det. Har du begået en fejl, så lad være med at ærgre dig over det. Prøv i stedet at lære noget af dine fejl, så du ikke gentager dem. Lev i nuet og nyd livet, mens du har det.

10. Husk at grine mindst en gang om dagen. Fokuser på ting, der gør dig glad i stedet for hele tiden at tænke på ting, der gør dig ked af det. Alle mennesker har sorger og bekymringer. Det drejer sig om at behandle problemerne på en positiv og konstruktiv måde. En god latter kan ofte gøre underværker og løse op for en spændt situation. Tænk også på, hvor mange bekymringer der forsvinder helt af sig selv.

Må jeg ønske dig et lykkeligt nytår

Poul Calmann-Hinke, 70 år og god ven af Alun Biggart gennem de sidste 15 år

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Ulla Tillisch skrev denne kommentar:
31-12-2013 10:38:34

Tak !
Det er kloge gode råd :)


Sabina skrev denne kommentar:
31-12-2013 10:43:31

Kunne ikke sige det bedre!! Din artikel indeholder de ting jeg lige præcis havde brug for at høre og som er det jeg lægger mærke til gør mug lykkelig i min hverdag :)
Tusind TAK for nogle SUPER ord, der kunne give denne stressede verden lykkeligere mennesker overalt i verden :)
Man tænker en ekstra gang over tingene og det er rart <3

Mange Venlige Hilsner

Sabina 28 år


Erik Brøndal skrev denne kommentar:
01-01-2014 23:18:48

Rigtig gode råd, som jeg prøver på at efterleve. Jeg er især helt enig i sidste del af råd nr. 2. Simon Spies havde sikkert gladelig givet en milliard væk, hvis det kunne forlænge hans levetid blot en smule.


Vis alle kommentarer

jona michaelsen skrev denne kommentar:
02-01-2014 13:08:41

Så sandt som det sagt ,det ville være godt for os allesammen at leve på den måde godt nyttår


jona michaelsen skrev denne kommentar:
02-01-2014 16:46:03

Så sandt som det sagt ,det ville være godt for os allesammen at leve på den måde godt nyttår


Apollonia Fredriksen skrev denne kommentar:
19-11-2014 10:51:51

Tak/Qujanaq for gode råd.


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley