❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Losseplads fundet flydende i Stillehavet på den dobbelte størrelse af Amerika.

Skrevet 24-10-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Losseplads fundet flydende i Stillehavet på den dobbelte størrelse af Amerika.

En losseplads på den dobbelte størrelse af USA er blevet opdaget flydende i Stillehavet. Et enormt omfang af affald lavet af plastik inkl.: Fodbolde, kajakker, Legoklodser og bæreposer, der bliver holdt sammen af hvirvlende undervandsstrømme.


Den strækker sig fra 500 sømil ud fra Californiens kyst tværs over den nordlige Stillehav, forbi Hawaii og næsten så langt som til Japan.

'Plastik suppe': Den enorme vidde af affald bliver holdt sammen af hvirvlende strømme

Fordi affaldet, som er blevet kaldet en “Plastik suppe” og “Malstrøm af skrald” er gennemsigtig og ligger lige under vandoverfladen, så kan det ikke ses på satellitfotos.

Den amerikanske oceanograf Charles Moore opdaget den Store Stillehavsø af affald ved et tilfælde i 1997, imens han tog en genvej hjem fra et lystbådsræs.

Han udtalte: “Hver gang jeg kom op på dækket, så flød der affald forbi. Hvordan kunne vi have tilsmudset, sådan et stort område? Hvordan kunne det her fortsætte i en uge??

Omkring en femtedel af skraldet i havet er blevet kastet i havet fra skibe eller olieplatforme – Resten kommer fra land.

Han advarer om at affaldet kan fordoble sin størrelse over det næste årti, hvis ikke forbrugere skærer ned på deres brug af plastik. Mere end én million havfugle og 100.000 marin pattedyr dør hvert år som et resultat af plastikaffaldet.

Kanyler, lightere og tandbørster er alle blevet fundet i maverne hos døde havfugle.

Affaldet kan også være farligt for mennesker, fordi bittesmå plastiskugler i havet kan tiltrække sig menneskeskabte kemikalier, der derefter kommer til at indgå i fødekæden.

Forskningsleder Dr. Marcus Eriksen udtaler: “ Det som ryger i oceanerne kommer ind i disse dyr og op på din middagstallerken. Så simpelt er det.”

Oceanograf Curtis Ebbesmeyer sammenligner affaldet med en levende enhed. ”Det bevæger sig rundt som et stort dyr uden en snor.” Da han skulle beskrive, hvad der sker når den når land, sagde han: ” Skraldepletten kaster op og du får en strand fyldt med dette plastik konfetti.”

Den flydende losseplads er skabt af to forbundene områder på hver sin side af Hawaii. Omkring en femtedel af affaldet er blevet kastet i havet fra skibe eller olieplatforme, det resterende kommer fra land.

Kilde: dailymail.co.uk

Jeg undersøger hvad vi som individuelle personer kan gøre, for at reducere belastingen af miljøet. Så snart jeg har noget at dele med dig, vil jeg lade det vide!

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

MARS skrev denne kommentar:
28-05-2010 08:37:51

det er fåt dårligt!


Ida skrev denne kommentar:
18-01-2011 09:24:48

tak du har lige givet an masse at skrive om i en biologi opgave..


Ida skrev denne kommentar:
18-01-2011 09:25:17

tak du har lige givet en masse at skrive om i en biologi opgave..


Vis alle kommentarer

ivan franzmann skrev denne kommentar:
12-04-2011 23:09:35

kan ikke i min vildeste fantasi forstå at vi som menesker kan være så ligeglad med alt det vi har til låns. selv dyerne prøver på at gøre os opmærksom på at vi er nogle svin. vi lever ikke som om vi er en del af livet og der er ikke andre der skal have det lige så godt som os selv og op i numsen med alle andre det et deres problem. og problemer vil vi kun undgå og når vi undgår problemer så ser vi det ikke.


melisa skrev denne kommentar:
29-10-2015 10:37:04

god opgave
ha en god dag.


Gay skrev denne kommentar:
02-02-2016 08:23:16

hej venner


bo skrev denne kommentar:
04-02-2016 12:26:43

tak for hjælpen nu vil jeg smide med skræld


Mathilde Børgesen skrev denne kommentar:
26-10-2017 12:59:52

Jeg har lige vundet edison tak)


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley