❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Livsstil - En kort opsummering

Skrevet 14-01-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Livsstil - En kort opsummering

Her er en række ting, som du hurtigt og let kan indføre i dine daglige rutiner. De vil alle gøre en mærkbar forandring på dit helbred.


A. Nyd solen, den friske luft og naturen

Ideelt set skulle vi alle hver dag tilbringe et par timer uden for i solen, som vores forfædre gjorde det. Især om vinteren burde vi alle anstrenge os mere for at komme ud i naturen hver dag.

Husk, at sollyset ikke er noget, vi skal undgå. Vi behøver sollys, for at kroppen kan producere det vigtige D-vitamin. Det er essentielt for vores helbred og knogler, og især om vinteren er der mange af os, der lider af mangel på D-vitamin.

Nøglen til at få tilstrækkeligt med sollys er langsomt at opbygge vores modstandskraft over for solen ved lidt efter lidt at opholde os i solen allerede fra det tidlige forår.

I starten omkring 20-30 minutter om dagen og ved altid at undgå at blive forbrændt. Om sommeren kan man så langt bedre tåle sollyset uden at blive forbrændt.

Klik her for at læse en rigtig god artikel om, hvordan du kan lukke solen og naturen ind i dit liv:

www.alun.dk/livsstil-luk-solen-ind-i-dit-liv.asp

B. Kosmetik, hudprodukter og husholdningsprodukter

Folk bruger mange forskellige kosmetik- og hudprodukter for at komme til at se yngre og bedre ud, men i de fleste tilfælde bliver de snydt.

Hvis du ikke tror på mig, så prøv lige at læse ingredienslisterne, som desværre ofte står skrevet med meget små bogstaver.

Det er det, du kommer på din hud og i dit hår hver eneste dag. Tror du, at alle disse tilsætningsstoffer er blevet testet for deres sikkerhed?

Nej!

Tror du, at alle disse kedelige kemikalier gør dig syg?

Sandsynligvis, fordi over 60 % af alt det du smører på din hud, bliver absorberet i din krop. I virkeligheden svarer det til, at du spiser eller drikker produktet.

Så lad være med at tro på de smarte reklamekampagner, som vil have dig til at bruge et hudprodukt, der skal få dig til at se bedre ud. 

De bedste produkter, som jeg efter megen søgen har kunnet finde på markedet er ”Green People”. Vi har selv udelukkende brugt dem hjemme hos os i mange år. Ikke blot er ”Green People” gode produkter, de dufter også godt og føles dejlige at bruge.

Du kan læse mere om sunde hudplejeprodukter her:

www.alun.dk/shop/oekologisk_hudpleje.asp

Tænk også over, hvilke produkter du benytter til rengøring samt til at vaske dit tøj og din opvask med. Vi benytter ”Ecover”-produkterne.

Det er vigtigt at forstå, at hvis du kommer de kemiske husholdningsprodukter på dine hænder eller indånder kraftige dufte fra dem, så kan de være farlige for dit helbred.

Uanset hvad du bruger til at rengøre dit hjem med, så sørg altid for at åbne vinduerne, så du får frisk luft ind i stuerne.

C. Stress

Man anslår, at op til 90% af alle sygdomme er stressrelaterede. Men den gode nyhed er, at du selv kan kontrollere din stress. Jeg ved godt, at livet er fyldt med op- og nedture, men du kan stadig selv kontrollere din stress.

De fem bedste måder, jeg har fundet til at reducere min egen stress er:

1. At udleve mine drømme
2. At fokusere på løsningen i stedet for på problemet
3. At være taknemmelig for hvad jeg har
4. At holde mig selv sund ved at følge de råd, jeg har givet dig i denne e-bog
5. At sørge for at få en god nats søvn

Husk endnu engang, at det er dig selv, der bestemmer. Det er dig, der afgør, om du vil være stresset eller ej ved at tage livet alvorligt. Her er der nogle gratis kilder, som forhåbentlig kan hjælpe dig:

Klik her for en gratis stress-test:

www.alun.dk/stresstest.asp

Lær hurtige og effektive redskaber til at reducere stress her:

www.alun.dk/livsstil-lider-af-stress.asp

D. Latter reducerer stress og styrker dit immunforsvar

Jeg kan ikke huske, om jeg har grint i dag. Jeg burde skamme mig! Latter er en af de bedste måder til at holde sig ung og sund.

Så jeg tror, at jeg vil gå ud og lege med mine børn nu, for hvis jeg har glemt at grine i dag, så skal de nok hurtigt få lært mig at grine igen.

Men en god latter med sin ven, kæreste, ægtefælle eller kollega kan klare mange problemer.

En af nøglerne til at leve et langt og lykkeligt liv i vore dage, er at bremse lidt op og tage sig tid til at leve livet.

At have det sjovt og grine lidt, er en meget god måde at gøre det på.

Så prioritér noget tid til dig selv, hvor du bare nyder livet.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Anja Thy Mogensen skrev denne kommentar:
18-06-2011 02:41:13

Hej.

Meget spændende at læse din artikel. I forhold til hudplejeprodukter, har du kigget på produkterne fra Nu Skin? Det er nogle virkelig gode produkter og de er helt på naturbasis og med masser af natur bag :) Bare en oplysning.

Mvh. Anja Mogensen


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley