❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Hvornår vil en finanskrise indfinde sig i 2016?

Skrevet 05-01-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvornår vil en finanskrise indfinde sig i 2016?

Ja, 2016 er allerede startet med en hel del økonomisk uvished. Den globale økonomi er ved at kollapse, og vi kan vente os en finanskrise, som potentielt er lige så slem som den, vi så i den store depression i 1931. Hvilke forholdsregler bør du tage nu?


At være forberedt er nøglen.

I april 2015 solgte jeg alle min aktier og flyttede min pensionsopsparing fra højrisikabel investering til en fast, sikker rente. Vores børns opsparinger blev også flyttet fra aktiemarkedet og placeret på en bankkonto.

De oplysninger, du får i denne artikel, kan redde din økonomi i mange år fremover.

Jeg handlede muligvis lidt for hurtigt, men jeg vurderede, at det var rigtigt at spille med sikre kort. Kun tiden vil vise, om jeg traf den rigtige beslutning!

Nøglen ligger i at træffe velinformerede beslutninger, som kan gøre en stor forskel for din økonomiske fremtid både på kort og langt sigt. 

Jeg vil nedenfor opsummere, hvad jeg tror vil ske, og hvordan det vil påvirke dig og mig. For en mere detaljeret udredning bør du læse denne artikel:

Den næste finanskrise rammer dig og mig i 2016. Er du forberedt?

De syv faktorer, der peger på en global finanskrise indenfor tolv måneder

1.    Uheldig demografisk sammensætning i den vestlige verden
”Flere af dem og færre af os” er lig med en sikker økonomisk nedtur. Så enkelt er det. Jeg taler selvfølgelig om ”babyboomerne” (vores seneste befolkningsboom) i 1960erne. 

Dette er vigtig viden, for folk bruger statistisk allerflest penge i begyndelsen og i midten af 40erne (villa, volvo, børn og vovse).

Men når børnene flyver fra reden, daler udgifterne markant, og der spares nu op til pensionen.

Når der er færre af os i generationerne efter babyboomerne (en faldende voksenpopulation), og når de ældre generationer holder igen med deres forbrug, vil der alt i alt bruges færre penge, og konsekvensen er en aftagende økonomi.

Omkring 2008 skete der netop det, at de sidste babyboomere gik fra at have et højt forbrug til at være mere tilbageholdende og påbegynde opsparing til alderdommen.

Det er en kendsgerning, at der sandsynligvis vil bruges færre penge helt frem til 2023! 

Den virkelig dårlige nyhed for hele Europa er, at Tyskland er det land, der har den værst tænkelige demografiske sammensætning.

2.    Massiv global gældsboble er ved at briste
Verden over låner regeringer, virksomheder og individer penge i et omfang aldrig tidligere set.

Den globale gæld er øget fra 87 i år 2000 til 142 i år 2008 og nu helt ufatteligt til 200 billioner dollars i februar 2015 (senest publicerede tal). Ja, du læste korrekt. 200 billioner dollars.

Og hvad der er endnu værre for dig og mig, så har Danmark en gæld i forhold til bruttonationalproduktet på 302 %, hvilket gør vores land til et af de mest gældstyngede lande i verden!

Dette er en massiv penge- og gældsboble, som kun kan briste, og når den gør det, vil det medføre den værste finanskrise i vores generation. Endnu værre end den, vi så i 2008, og muligvis så slem som den, vores bedsteforældre måtte igennem i 1930erne.

3.    Kina er i store vanskeligheder – del 1 – aftagende økonomi
Væksten i Kina er for nedadgående for tiende måned i træk i december 2015. Industribyer i Kina har forberedt sig på en vækst, som ikke har indfundet sig. 

Entreprenører har bygget byer med millioner af huse (ja, meget større end København) for at være parate til den store strøm af mennesker fra landet, som skulle arbejde på fabrikkerne.

Men jobbene eksisterer ikke, og tilstrømningen kommer ikke til at ske, så alle disse boliger står tomme. Rige kinesere har betalt en høj pris for noget, som i virkeligheden ingen værdi har, da ingen bor i dem.

Som resultat af alt dette har verdens næststørste økonomi problemer, massive problemer.

4.    Kina – del 2 - global boligkrise
I større byer over hele verden såsom New York, Sydney, Toronto, London osv. er priserne blevet tårnhøje.

Det er kun et spørgsmål om tid, før vi vil se en priskorrektion til mere realistiske priser, muligvis en sænkning på minimum 25 til 30 %. Dette vil igangsætte en bølgeeffekt, som vi sandsynligvis også vil mærke i Danmark.

Problemet er, at mange af de nye investorer i de store byer er rige kinesere, som allerede har investeret dyrt i tomme ejendomme til overpris (se ovenfor).

5.    Fracking-industriens død i USA skyldes oliepriser, som nu er oppe på 30 dollars pr. tønde
Selvom lave oliepriser på under 40 dollars pr. tønde er en god forretning for dig og mig på tankstationerne, så er det en dødsdom for fracking-industrien i USA. Fracking kan kun fortsætte, hvis oliepriserne kommer op på 80 dollars pr. tønde.

Jeg forudser, at oliepriserne falder til 30 dollars pr. tønde indenfor de næste 12 til 18 måneder, så frackingindustrien lever på lånt tid, og dette kan sende den amerikanske økonomi ud i en krise!

Obs: Jeg går ikke personligt ind for fracking, men den er der, og kommer til at skabe nogle økonomiske konsekvenser.

6.    Aktier kan potentielt falde med op til 50 %
Jeg solgte alle min aktier i april 2015. Hvis du er aktieindehaver, så træf velinformerede beslutninger. Hellere komme for tidligt end for sent.

Det danske C20-indeks var på omkring 500 før sidste crash i 2008. Herefter faldt det til 250, men i dag er det på et rekordhøjt niveau på over 1000. Stigningen skyldes ikke, at virksomhederne nu er dobbelt så meget værd. Det er ren spekulation.

Hver eneste dag investerer folk som dig og mig penge i aktiemarkederne, da andre investeringsformer giver dårligt afkast. Dette forekommer over hele verden og hæver kunstigt priserne på aktierne.

Bliv ikke overrasket over at se et dyk på minimum 30 %, hvis ikke op til 50 %, på det globale aktiemarked ved slutningen af 2017.

7.    Guld er på vej ned
Guld er ikke længere den sikre havn, det var engang. Højder på 1800 dollars er for længst fortid. Snart vil vi være under 1000 dollars og bevæge os ned mod 800 dollars, måske endda 700 dollars. Når dette sker, vil mange mennesker desværre brænde fingrene!

Hvornår vil den næste finanskrise med stor sandsynlighed indfinde sig?

Det ærlige svar er, at ingen med sikkerhed ved det.

Men jeg er overbevist om, at når vi kigger på kendsgerningerne, og hvad der foregår rundt om i verden i dag, så er det ikke et spørgsmål om HVIS, men HVORNÅR den næste globale nedtur kommer!

Min mavefornemmelse siger 2017, men den kan godt indfinde sig før, hvilket er grunden til, at jeg skriver denne artikel nu.

Kvantitativ lempelse (pengesedler, som er blevet trykt og derefter kunstigt pumpet ind i den europæiske og amerikanske økonomi), gør kun sagen værre og kan sammenlignes med at give heroin til en misbruger, hvilket blot gør rehabiliteringen vanskeligere!

Konklusion: Er du forberedt på den næste globale finanskrise?

Store økonomiske problemer lurer lige rundt om hjørnet.

Der er ingen vej udenom den kendsgerning, at vi nu befinder os i en økonomisk situation, som med sikkerhed vil få stor indflydelse på dit eget liv, din families liv, din virksomhed og dine investeringer i det kommende årti.

I dag er det mere end nogensinde vigtigt at planlægge, hvor du gerne vil være om 3, 5 og 10 år. Begynd at så frøene nu. Træf beslutninger i dag, som vil udmønte sig i en positiv fremtid for dig og din familie. Verden forandrer sig hurtigere og hurtigere, og vi er nødt til at flyde med forandringerne.

Hvis du er virksomhedsejer, er det af største vigtighed, at du planlægger fremtiden, således at din virksomhed ikke bare overlever, men også trives under nye omstændigheder.

Jeg er chokeret over, at regeringer og medierne ikke har delt denne information med os.

Kendsgerningerne er klare. Den globale gældsboble, som er helt ude af kontrol, er nødt til at blive justeret, og det vil ske snart.

En større finanskrise kan på ingen måde undgås i årene fremover. De fleste større byers befolkningssammensætning ændrer sig, og de har belastende gæld, skyhøje ejendomspriser, aktier til overpris osv.

Det er som sagt ikke et spørgsmål om HVIS, men HVORNÅR vi ser en global økonomisk nedsmeltning!

Hemmeligheden er at være forberedt og ikke at blive overrasket. Og når pengeboblen brister, er der mulighed for at profitere af situationen (mere om det i en fremtidig artikel). 

Jeg foreslår, at du begynder at kigge nøje på din økonomiske situation, og aftal herefter et møde med din bank eller en person, du nærer tillid til, og træf herefter velbegrundede beslutninger om din økonomiske fremtid.

Det kan godt være, at jeg er kedelig, men jeg har aldrig været særlig risikovillig, og i tider som disse er jeg overbevist om, at det kan betale sig at være forsigtig!

Kun du kan træffe valget!

Jeg ønsker dig og din familie det allerbedste 2016 og håber, at du vil bruge denne artikel som motivation for at være forberedt på, hvad der er ved at ske.

Yderligere læsning:
Den næste finanskrise rammer dig og mig i 2016. Er du forberedt?

Den næste finanskrise er ved at ramme dig & mig.

Hvad bringer fremtiden for dig og mig?

Referencer:
http://www.mckinsey.com/insights/economic_studies/debt_and_not_much_deleveraging
https://dentresearch.s3.amazonaws.com/EconomyandMarkets/images/030315_ENM.jpg
http://www.nasdaq.com/markets/gold.aspx?timeframe=10y


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Lone Kjær skrev denne kommentar:
07-01-2016 16:41:24

Hvis dit punkt 5 skal tolkes som at du går ind for fracking, må du meget gerne fjerne min mail fra din liste over modtagere af nyhedsbrev.


Orla Finn Pedersen skrev denne kommentar:
08-01-2016 09:17:21

Alun ! Du kan ikke mene, at du går ind for fracking ? Come on !
Forhåbentlig lever frackingindustrien på lånt tid, så vi snarest kan få det uundgåelige kollaps som USA har skubbet foran sig i kæmpe bunke gennem mange år ! Sandhedens time er nær, "Tom Dooley" !
Ellers et fint indlæg.


Kenneth skrev denne kommentar:
08-01-2016 09:33:30

Ian Crane om fracking industrien https://www.youtube.com/watch?v=OWhGstDpKfg


Vis alle kommentarer

Alun skrev denne kommentar:
08-01-2016 10:05:29

Jeg går ikke personligt ind for fracking, men den er der, og kommer til at skabe nogle økonomiske konsekvenser.


Flemming Løvbjerg skrev denne kommentar:
09-01-2016 23:36:26

Absolut ingen ved hvad der kommer til at ske , det er sandt at det nok bliver voldsomt men rækkefølgen bestemmer hvordan. Så nogen der kommer med gode råd i denne sammenhæng kan man kun kalde utroværdig medmindre du er i besiddelse af en krystalkugle !!!


Morten T skrev denne kommentar:
15-01-2016 19:24:05

Indtil videre holder forudsigelserne meget godt stik. Har selv reduceret min risiko i aktier, men går dog ikke helt fri for tab


Christina skrev denne kommentar:
09-02-2016 10:18:16

Tjek lige guldprisen igen - den er opadgående - netop fordi papirpenge ikke har samme værdi længere.
http://www.nasdaq.com/markets/gold.aspx


Christina skrev denne kommentar:
09-02-2016 10:28:30

se også denne:
http://www.cnbc.com/2016/01/22/markets-in-store-for-a-thundering-reset-former-official-says.html


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley