❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Hvad betyder epigenetik for dit helbred og din lykke?

Skrevet 23-05-2024 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvad betyder epigenetik for dit helbred og din lykke?

Albert Einstein sagde engang, at den vigtigste beslutning i dit liv drejer sig om, hvorvidt du ønsker at opleve dig selv som en person i en venlig og støttende verden, eller om du ønsker at gøre det modsatte.


Hvis du tror på, at du lever i en venlig og støttende verden, så har jeg nogle gode nyheder til dig. De gode nyheder handler kort og godt om de store muligheder, der åbner sig med den nye, spændende og epokegørende Epigenetiske Forskning.

Du har måske aldrig hørt om epigenetik før, men jeg tror fuldt og fast på, at der i denne forholdsvis nye forskning findes et potentiale, der kan ændre den verden, som vi kender i dag.

En vovet påstand, men jeg er sikker på, at mange vil være enige med mig, når de først har læst denne artikel.

Jeg mener, at epigenetik i virkeligheden danner baggrunden for dette website!

Så vigtigt er det.

Når du forstår betydningen af epigenetik, vil du nu bedre kunne forstå de vigtige budskaber og gode råd i mine mange artikler, mine workshops, foredrag og kurser samt henvisninger og anbefalinger til relateret litteratur.

De foreløbige resultater af den epigeniske forskning fortæller os nemlig, at det godt kan betale sig at sætte sig ud over den genetiske arv, som vi ellers altid har fået at vide var den gældende lov.

Det er.således stadig af største betydning at leve sundt, at spise naturlig,, økologisk mad, at drikke rigeligt med frisk vand, at motionere, at få en god nats søvn og i det hele taget at pleje sit sind.

Klar? Spænd sikkerhedsselen. Det bliver en tankeprovokerende, men interessant tur ind i genernes verden.

Hvad er epigenetik, og hvorfor skal du interessere dig for det?

Epigenetik betyder egentlig en forskning, som ligger over den genetiske forskning, idet det græske ord ”epi” betyder ”over”.

Conrad Waddington (1905-1975) tilskrives ofte at have givet navn til epigenetik allerede i 1942 som “den gren af biologi, der undersøger de kausale interaktioner mellem gener og deres produkter, som giver liv til fænotypen”.

I vores tid har den internationalt anerkendte cellebiolog, Bruce Lipton, har i mere end 50 år forsket i epigenetik. Bruce er en verdenskendt videnskabsmand, topforfatter og foredragsholder, som er blevet omtalt i DR2s Sjæl og Videnskab.

Hvis du har det som jeg, så forstod du sikkert ikke ret meget af ovenstående definition på epigenetik.

Men en stor del af dit nuværende og fremtidige livs potentielle kvalitet afhænger af, om du forstår, hvad epigenetik i virkeligheden handler om, så derfor bedes du bære over med mig lidt endnu.

Du ved muligvis, at videnskabsfolk allerede har debatteret emnet opvækst kontra natur gennem mange år.

Nogle forskere mener, at det er vores gener, der bestemmer vores liv og vores helbred, mens andre mener, at det er naturen og vores omgivelser, der spiller den største rolle.

På den ene side har du altså en gruppe forskere, som tror på en genetisk kontrol af vores liv. Så hvis du f.eks. er blevet født med et defekt lykke-gen, er du dømt til et liv i ulykke.

Eller hvis en eller begge dine forældre bærer på et bestemt sygdoms-gen, så er du forhåndsdisponeret til at få samme sygdom.

Over for disse påstande har du så en anden gruppe forskere, som mener, at vores miljø (tanker, opførsel, kost, kemikalier, livsstil, stress etc.) er den vigtigste faktor for vores livskvalitet.

Denne debat blev intensiveret i 1953, da Watson og Crick beskrev strukturen og funktionen af DNA dobbelt helix. Efter denne opdagelse havde alle verdens aviser forsider som:

“Livets hemmelighed opdaget”

”DNA styrer alt” etc.

DNA er til din orientering den kemiske forbindelse i kromosomerne, der bærer den genetiske kode til opbygning af levende organismer.

På daværende tidspunkt troede mange videnskabsfolk ikke kun, at vores fysiske karakteristika var bestemt af gener, men også at vores helbred, følelser og adfærd var underlagt generne.

Kort sagt, hvis du er født med de forkerte gener, så er du dømt til ikke blot at leve et liv forfulgt af arvelige sygdomme, men også et ulykkeligt liv fyldt med problemer styret af disse gener.

Så hvem har ret?

Heldigvis er det lykkedes forskningen inden for epigenetik at bygge bro mellem de to opfattelser af betydningen for enten en genetisk kontrol af vores liv eller et liv styret af vores miljø.

I dag tror flere og flere videnskabsfolk nemlig, at det i højere grad er epigenetik, som kontrollerer generne.

Essensen af videnskaben omkring epigenetik er nemlig, at det er dine omgivelser og din opfattelse af dine omgivelser, der kan ændre din genetiske kode, ikke ved at ændre din DNA, men ved at ændre aflæsningen af din genetiske kode!

Epigenetik betyder kort sagt, at det ikke er generne som sådan, der kontrollerer dit liv.

Miljømæssige påvirkninger inklusiv kost, dine tanker, stress og følelser kan således tænde og slukke for dine gener.

Den nyeste forskning inden for epigenetik indikerer, at udsættelse for specifikke næringsstoffer, gifte, særlige adfærdsmønstre eller andre miljømæssige faktorer kan ændre det genetiske udtryk, uden på nogen måde at ændre den genetiske kode.

Desuden viser det sig, at sådanne påvirkninger også kan videreføres til kommende generationer. På en måde kan man sige, at vi kan forstærke eller svække vores geners kraft.

Dette er fantastisk gode nyheder, for det giver magten tilbage til folket.

Vi er ikke længere ofre for vores nedarvede gener, og vores fremtid styres ikke af dem.

Faktum er, at DU har kontrollen og ansvaret over det, der sker for dig.

Nu er det slut med mediernes hjernevask af folk

Med resultaterne af den nye forskning er det min klare opfattelse, at alt for mange af os i alt for lang tid er blevet hjernevasket af medierne og medicinalbranchen.

Hvor mange mennesker stiller sig egentlig op foran spejlet og kaster et kritisk blik på deres livsstil, før de smutter hen på apoteket efter en pille for at maskere symptomerne på en eller anden sygdom og for måske at få det bedre på kort sigt?

Medicin og kirurgi er kraftige og nogle gange nødvendige midler, som dog ikke bør bruges unødvendigt og ukritisk, idet det ofte er kortsigtede her og nu løsninger. Hver gang din krop får et stof for at rette op på A funktionen, sker det på bekostning af B, C og D funktionerne etc.

I sin store undersøgelse kom videnskabsmanden Walter Willet til den konklusion, at kun 5% af tilfældene af cancer og hjertesygdomme kunne tillægges arvelige faktorer, resten skyldtes livsstilsfaktorer.

Desuden tror mange videnskabsfolk, blandt andre den moderne pioner inden for epigenetik, Bruce Lipton, at højst 3% eller måske så lidt som 1% af alle sygdomme er genetisk bestemt.

Kort sagt har alle personer kontrol over deres eget liv og bliver derved også selv ansvarlige for alt, hvad der sker med dem i fremtiden.

Hvorfor?

Fordi en celles liv er kontrolleret af dens fysiske og energifyldte omgivelser, og ikke af dens gener.

Defekte gener, der forårsager sygdom, aktiveres ikke før noget tænder for dem.

Dette er en fantastisk befriende oplysning, for det giver kontrollen tilbage til folket!

Epigenetik = Du har kontrollen = Du har ansvaret

Du kan tænke på dit genom som et katalog af ”blueprints”, der indeholder en række muligheder for dit liv i form af gener.

Epigenomet er som entreprenøren, der læser kataloget igennem, inden han beslutter, hvilke muligheder han vil benytte sig af, når han bygger et hus.

To forskellige entreprenører kan bygge to vidt forskellige huse ud fra det samme katalog på samme måde, som tvillinger med identisk DNA kan opleve to vidt forskellige liv.

Det er vores tanker og vores miljø, der bestemmer, om et gen aktiveres eller ej, ellers vil det forblive inaktivt.

Hvis du og jeg forstår, at VI ER ANSVARLIGE for alting, som sker for os, så HAR VI KONTROL over vores liv og skæbne.

Vi er alle kaptajn på vores eget skib gennem vores drømme, så vi frit kan vælge, hvilken retning vi ønsker, at vores liv skal tage.

Du kan kontrollere alting, der sker med dig, og du kan selv vælge vejen mod ubegrænset sundhed og lykke.

Det er et valg, som du har styrken til at tage selv.

Du og jeg er ikke ofre for vores genetik.

Den nye videnskab om epigenetik fortæller os sandheden:

Du er herre over dine gener, og du kan ændre dit genetiske udtryk, din biologi og dit liv ved at ændre dine tanker og dine omgivelser.

Måden, du opfatter dit liv på, giver dig frihed til at skabe alt det, du ønsker dig i dit fremtidige liv.

Det tog mig næsten 30 år at forstå betydningen af ovenstående sætning, men da jeg først forstod det, ændrede min livskvalitet sig dramatisk til det bedre.

Konklusion på epigenetik

Om vi er forprogrammerede eller formet af miljøet, er der i dag endnu ikke skabt endelig konsensus omkring.

Men vi lever i en meget spændende tid, og jeg tror fuldt og fast på, at fremtidens forskning vil vise, at miljøet spiller en langt større rolle end genetikken for vores liv og vores sundhed.

Konsekvenserne af den nye viden om epigenetik er, at generne og DNA ikke kontrollerer din biologi.

Den kontrolleres i stedet af signaler, der kommer UDEFRA inklusive de energifyldte signaler, der strømmer ud fra vores positive og negative tanker og fra de signaler som vores kost, vores omgivelser, stress, miljø etc. sender til os.

Det er selvfølgelig rigtigt, at sygdom kan skyldes en genetisk disposition, men der skal altså noget UDEFRA kommende til at aktivere det.

Hvis Bruce Lipton og pionererne inden for epigenetik har ret, og at helt ned til 5% og muligvis kun 1% af vores sygdomme er genetisk betinget, og at resten af dem skyldes miljøet, livsstilen, føden etc. (som vi har kontrol over), kan vi altså vælge at være i himlen her på jorden.

Vi kan betragte det, som om vores gener og DNA bare er en CD med informationer. Og som vi alle ved, så er en CD ubrugelig uden en CD afspiller. Epigenetik handler på en måde om CD afspilleren.

Sæt en CD med positive tanker, frisk luft, god og rolig søvn, økologisk kost, træning etc. i CD afspilleren, og du kan nyde lyden resten af dit liv.

Når generne er pakket ind og stadig befinder sig i CD-boxen, så kan de ikke læses eller afspilles.

Hvor er det befriende at opdage, at vi ikke er ofre for vores gener, men herrer over vores skæbne. Vi har kontrollen over vores liv, og vi kan skabe et nyt liv fyldt med fred, lykke og kærlighed.

Du og jeg har kontrol over alt, hvad der sker for os.

Det er derfor, at jeg i indledningen sagde at:

Jeg føler, at epigenetik danner hele grundlaget for dette website.

Dine gener afspejler kun dit potentiale ikke din skæbne. Det er op til dig at skabe de omgivelser, der er nødvendige for at maksimere dit potentiale.

Det handler i sidste ende om at tage ansvar for sit eget liv og de ting, som sker os.

Hvis alle selv tog ansvar for deres liv og de ting, som sker for dem, så ville verden øjeblikkeligt blive et bedre sted at være.

Vi ville indse, at himlen er et sted på jorden.

Lev i nuet og føl den ubegrænsede glæde ved at være i live.

Er du klar til at tage 100% ansvar for dit liv og alt hvad, der sker i det fra nu af?

Godt gået, jeg er stolt af dig.

Jeg slutter med nogle vise ord fra en mand, der er meget klogere end mig: Mahatma Gandhi:

Din tro bliver dine tanker
Dine tanker bliver dine ord
Dine ord bliver dine handlinger
Dine handlinger bliver dine vaner
Dine vaner bliver dine værdier
Dine værdier bliver din skæbne

Jeg tror, at det, Gandhi ønsker at sige, er, at du og jeg ikke er ofre for vores gener, men at vi i stedet har ubegrænset kapacitet til at leve et liv fyldt med fred, lykke og kærlighed.

Bare kom i gang og føl selv glæden ved at være i live. Du vil opdage, at Himlen også findes på Jorden.

P.S.: Mød Bruce Lipton live i København her

P.P.S: Hvis du gerne vil vide endnu mere om epigenetik, så findes der en udmærket bog om emnet, ”The biology of Belief” eller "Intelligente celler" af Bruce Lipton Find den her.

Referencer:

Lipton, B.H, K. G. Bensch, et al (1991) “Micro vessel Endothelial cell transdifferentation: Phenotypic characterization.” Differentation 46: 117-133.

Willet, W. C. (2002). “Balancing life-style and Genomics Research for disease prevention”.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

peter sergio larsen skrev denne kommentar:
07-08-2010 08:20:55

hej Alun, jeg håber du nød bogen, skrevet af Bruce. H . Lipton.-)

den giver stof til eftertanke !!!
du bestemmer selv hvilke gener du vil "tænde og slukke for"


peter sergio larsen skrev denne kommentar:
07-08-2010 08:35:08

og lige til de personer som læser denne artikel, hvis i vil have visualitet på tingene, bør i se den film som hedder:
"The Living Matrix". fantastisk film om The placebo effect, Biology of Belief mm. og yderligere bør i beskæftige jer med littaratur skrevet af en person som hedder Ronald Melzack, som har udviklet teorien "The Neuro Matrix" :-) det var alt !!! god læsning og film.


kirsten skrev denne kommentar:
10-01-2011 21:47:46

det er rigtigt. at sygdomsgener skal "tændes".
For at komme til udbrud skal der være tale om både
1)arv,
2)opvækst og en
3)speciel situation.
Det har været kendt, at sådan er det for f.eks. sindssygdom, så for gener? - - jo, det er vel ikke en overraskelse. - altså ikke en vilessag.


Vis alle kommentarer

Tone skrev denne kommentar:
25-02-2011 15:02:27

Flyt dog den irriterende grønne blobbel-reklame så man kan læse hvad der står under...


Nicolai skrev denne kommentar:
25-02-2011 15:10:21

He He Tove du kan bare tryk "luk" ved siden af den


frants-ulrik skrev denne kommentar:
25-02-2011 16:08:01

det er da dejligt at åndsvidenskaben endeligt er kommet på nettet, det er jo ren teosofi så vi kan komme viddere og få nogle bæredygtige livsværdier og ikke ligge under for samfundet, men sætte mennesket i centrum og selv tage ansvar for vores liv


Kirsten Schlosser skrev denne kommentar:
25-02-2011 17:24:22

Som erfaren healer og clairvoyant er det ikke nyt, men det er nyt og positivt, at det kommer ud til så mange og af så mange forskellige kanaler. Det må der være en mening med.


Maria skrev denne kommentar:
26-02-2011 11:12:38

Det var da en intetsigende artikel, der ikke gav noget konstruktivt at arbejde med. Den fortæller jo ikke noget nyt, og giver ikke andet end et næsten religiøst "tilbeder" billede af epigenetik. Kom med noget faktuelt hvis sitet skal tages seriøst, ligesom nogle af de andre artikler.


Nanna skrev denne kommentar:
26-02-2011 16:39:33

Det vaerste vroevl jeg laenge har laest. Utroligt misbrug af forskning i epigenetik, som jeg selv beskaeftiger mig med til hverdag. Naivt, oversimplificeret og vildledende.


Henrik skrev denne kommentar:
27-02-2011 21:42:35

Husk blot på at disse artikler er sat i værks for at sælge så meget i webshoppen som muligt!

Igen handler det kun om penge, pakket ind i en skal af skjult markedsføring


Alun skrev denne kommentar:
01-03-2011 10:10:50

Hej Nanna.
Jeg elsker at få feedback på ting på sitet, men jeg synes det er lidt synd, at du ikke fortælle mere om hvad du mener der er forkert.


Alun skrev denne kommentar:
01-03-2011 10:14:32

Hej Henrik.

Denne artikel skrev jeg udelukkende for at fortælle om Epigenetik, og Bruce Liptons fantastiske arbejde.

At jeg skriver om den workshop vi har været så heldig at have med Bruce Lipton er kun for at få flere penge til velgørenhed, da alt overskuet gå udelukkende til et godt formål.

Jeg håber (og mener) at dette er iorden med dig?


Marianne Thornberg skrev denne kommentar:
12-09-2012 07:58:59

Jeg føler trang til at sige "endelig og ja hvad sagde jeg". Det er jo logik at så tilpasningsdygtige som mennesket er, vil det være meget modstridende at tro på at gener styrer.


fassel skrev denne kommentar:
12-09-2012 08:44:15

den skal jeg lige bruge lidt mere tid på.


Lise Pilgaard skrev denne kommentar:
12-09-2012 09:10:17

Dejlig artikel !!! Er hermed printet ud og spredt videre til andre. :0)


Søren skrev denne kommentar:
12-09-2012 13:09:02

Det var dog en af de værste måde at forvrænge virkeligheden jeg har set i lang tid. Der er såmen ikke noget galt i at forsøge at fortælle at der stadig mangler meget viden om hvor meget af vores krop, vores sind er i stand til at styre - men at bruge etablerede videnskabelige begreber som epigenetik, så vildledende som gjort i ovenstående er ærgeligt. Der er ikke noget galt i at have et argument der måske er validt - men det er ikke det samme, som at det er videnskab.

Her er forresten gyldendals lægmands definition på epigenetik:

epigenetik: molekylærbiologisk forskningsfelt, der vedrører arvelige egenskaber, der ikke ændrer den grundlæggende basesekvens i DNA, men har betydningen for genekspressionen, bl.a. for hvilke gener, der aflæses. Aflæsningen af basesekvensen afhænger bl.a. af de histoner, der pakker et DNA-molekyle ekstremt tæt sammen. Når histonerne lukker DNA op, står den genetiske kode klar til aflæsning.


janne skrev denne kommentar:
12-09-2012 14:19:54

fint nok, men du glemmer nå nu engang nogen bliver syge. Skal de så have skyldfølelse for at ikke ha levet deres liv godt nok?
livet og organismer både biologisk og socialt er meget komplekst, og at være god til at leve sit liv lyder nemmer en det er i hverdagen.
så at tro at vi har kontrol over vores liv er at stække den langt, jeg er enig i at hvis man tænker og lever positivt, så hjælper man sig selv et langt stykke...men;
jeg havde bla en venninde der var god til at leve sit liv både i forhold til venner, familie og karriere, og til at lytte til andre og sig selv, tænke positivt og der var ikke langt fra tanke til handling.
Det var et stort chok da hun fik canser og døde et halvt år efter i starten af triedverne.
heldigvis er hendes enkemand agnostiker og tager livet som det kommer.


Jane skrev denne kommentar:
12-09-2012 23:11:46

Jeg har nu heller aldrig bare troet på at gener styrer alt, som om vi er sådan nogen robotter, og så er der bare ikke mere til det. Men selvfølgelig er der mange ting der spiller ind. Jeg tror selv på at gjorde man stort set alt rigtigt, så ville omkring 98% af alt sygdom forsvinde fra verden, men det er bare lettere sagt end gjort. Vi kan jo ikke selv styre alt, men fx gør en sund kost alene jo en stor forandring. Og positive tanker gør selvfølgelig også.


Tanja Tr. skrev denne kommentar:
13-09-2012 00:16:22

Hej Alun
Tak for artiklen. Dette er utrolig relevant for mig på nuværende tidspunkt. God timing. Mange tak.


Jørgen skrev denne kommentar:
14-09-2012 14:46:09

Jeg tror Ghandi mente at "Din tro bliver din skæbne". Men dit bud er selvfølgelig lige så godt som mit :)


Lykke Rosenkrantz skrev denne kommentar:
28-09-2012 14:17:27

Tak for et fantastisk site. Tak for at ruske op i vigtige ting og tak for at I provokerer det gamle paradigme.
Et lille citat af Arthur Schopenhauer:
"Alle sandheder gennemgår tre stadier.
Først bliver de latterliggjort.Så bliver de voldsomt modarbejdet.Til sidst bliver de accepteret som helt selvfølgelige."

Jeg siger tak til de der bærer at gå gennem de to første stadier, for at alle kan nå det tredie.


Diana skrev denne kommentar:
23-10-2012 08:21:35

Jeg deltog i Bruce Lipton workshoppen og vil sige tak til dig og de andre, der stabler det meningsfulde arrangement på benene.
Det undrer mig, at det kan vække så vrede følelser hos mennesker at læse din artikel. Måske er det, når alt kommer til alt lidt for skræmmende selv at have ansvaret for sit eget liv?


Merete skrev denne kommentar:
23-10-2012 12:27:32

Undrer mig i den grad også over at kritikere at denne artikel som så meget andet, jeg læder, absolut skal have den latterliggørende, bedrevidende tone. Hvis der ikke kom nye bud på gamle teorier og viden, kommer vi jo ikke videre med at forstå, hvordan vi kan leve vores liv bedst muligt og på den måde, der giver mening for den enkelte.
Og ja, selvfølgelig har vi et ansvar for hvordan vores liv er og vi kan i den grad ændre det hvis vi tør og vil OG er villige til at yde en indsats. Det kommer ikke af sig selv, der skal vælges og prioriteres og man må acceptere, at nogle omkring én, vil synes at man er mærkelig, skinhellig og andre ting. Dem om det. Man bliver selv glad i bøtten, og det er det allerfedeste, der findes.


Rosalina Reiter skrev denne kommentar:
23-10-2012 12:42:43

Tak for din artikel.Velskrevet, og enkel.
Den gør det klart, så selv folk der ikke er så gode til engelsk har en chance for at forstå budskabet.
Som Psykoterapeut og Peakstates arbejder,har jeg i mange år arbejdet regressivt helt ind på det cellulære plan med at reparere skader som folk har fået aktiveret såvel i miljø, som i generationer...... For mig er det gode budskab, at der nu kommer en bro mellem det alternative og det etablerede system, det vi laver med heling, terapi og kost, de valg vi tager i vores liv og den måde vores celler reagerer.
Som Bruce Lipton sagde, Det handler om hvordan vi opfatter / sanser / reagerer..
Ja vores liv er vores eget ansvar, og for nogen er der mere oprydningsarbejde og rengøring at gøre såvel kostmæssigt som traume / konfliktmæssigt....for at opnå bedre bevidsthedstilstande, og bedre valg i eget liv.
Jeg glædes over at vi endelig får bygget bro mellem de forskellige verdensopfattelser, at det anerkendes at verden er sammenhængende og hel
... Kan forøvrigt varmt anbefale også at læse " Feltet " , som er helt i tråd med Bruce Lipton....... Tak.....


Birgithe skrev denne kommentar:
23-10-2012 13:00:32

Merethe@ du har fuldstændig ret. Undre mig også over den bedrevidende tone visse kommentarere har!?! Jeg har gigt i generne på min mors side og da det begyndte at sætte ind tænkte jeg....nej det skal f.... Være løgn. Jeg gik til en heilpraktikker og fik renset ud i tarmsystemet, blev vegetar og arbejder i det hele taget mere med at tænke positivt om mig selv og andre. At turde give slip på "visse" tankemønstre og leve mere i fred med mig selv.....har gjort at min gigt har lagt sig. Jeg har ikke ondt mere. Og det i sig selv er jo fantastisk. Jeg bestemmer over min krop, mine tanker og mit liv....og det er vel det dette handler om...i bund og grund! Synes bare det er super det kommer ud til så mange som muligt. Gu ve hvad dem der brokker sig over lever af? Kærlighed og kildevand-) vi har vel alle lov og ret til at tjene til livets ophold, så længe det vi laver gør gavn for andre og os selv. Så pak nu den fordømmende tone ned og sig noget konstruktivt....noget der tænder lys :-)


Natasja skrev denne kommentar:
23-10-2012 18:38:34

Tak for info.
Bare at læse kommentarkæden tænker jeg hvor dejligt at der er så mange der interesser sig for emnet, både entusiaster og skeptikere. Men hvad er videnskab så - en samling teorier og spekulationer, som man forsøger at afprøve ved eksperimenter. Den officielt anerkendte videnskab er for min skyld ligeså problematisk da det tit er finansieret af store firmaer, som finansierer den type forskning, som vil i den sidste ende fremme salget af deres produkter. Alt kan sælges i denne verden vi lever. Med god reklame og til desperate mennesker kan man også sælge luft. De vil købe det fordi de enten tror på videnskaben eller bare vil være lykkelige. Jeg tror på at vi bare kan være lykkelige, arbejde på det, og dette vil ændre hele perception af os selv, andre og det liv vi lever. En japansk forsker, som hedder Masaru Emoto har forsket med vand og fandt at vandkrystallernes form påvirkes af fx følelser og musik. De ændrer simpelthen form og formen er simpelthen flottere og mere symetrisk når vandet udsættes for gode følelser. Dette er også et omdiskuteret videnskab, men tænk bare på at kroppen på et voksent menneske består af 70% vand og at vi kan så meget med denne "oversvømmede" krop.
Så alt er forbundet, det er bare en videnskabelig myte og illusion, at man kan adskille ting og se og forstå delene hver for sig uden at forstå helheden...

god aften til alle
Barbara skrev denne kommentar:
24-10-2012 11:29:33

Jeg synes at det er et godt stykke arbejde du laver, og at det netop tænder lys. Det er fint at de kritiske kommentarer også er der. Vi lever i en verden hvor vi må udtale os og kan have vildt forskellige holdninger. Det er en kæmpe mulighed og gave, hver kan vælge selv hvad den vil tænke. Jeg værdsætter det du, Alun står for og den måde du spreder det, tak for det. Vh


Jonathan Weidinger skrev denne kommentar:
25-10-2012 16:09:30

Du elsker at få kommentarer, så det vil jeg give dig:

1. Du spørger: "Er dette den mest kraftfulde video, du vil se i dit liv ?"

Hvordan skulle jeg / vi dog kunne svare på det ? Vi ved ikke ret meget om, hvilke videoer vi kommer til se resten af vores liv.

2. Jeg vil foreslå, at du vender kronologien i komentarerne, så de seneste kommer til at stå øverst og de ældste nederst.

3. Jeg synes det var interessant at se video - så tak for det !


inge-lise skrev denne kommentar:
26-10-2012 11:28:58

Et herligt "opråb". Jeg har selv fulgt principperne i nogen tid, og lidt efter lidt forandrer mit liv sig til det bedre på alle fronter, jeg får det, jeg forventer, kærlighed, omsorg, bedre og bedre helbred, bedre økonomi, der forsøder tilværelsen yderligere, og giver mig i stand til at få de ting, som jeg ønsker mig. Tak


Thomas skrev denne kommentar:
28-08-2013 09:39:56

Interessant ny forskning. Omgivelserne/miljøet og livsstilen, generne udsættes for bestemmer altså, hvilke gener, der aktiveres. Så er vi bare tilbage til spørgsmålet om, hvad der er sundt/usundt for os. Det er jo en jungle: Spis efter din blodtype, følg madpyramiden, vend madpyramiden på hovedet, spis varieret, undgå kulhydrater, undgå fedt, spis stenalderkost, spis ikke kød, spis hvad du har lyst til, drik masser af mælk, undgå mælk, spis groft brød, undgå kornprodukter, spis få måltider, spis mange måltider, faste er sundt, faste er usundt osv. Dette er kun i forhold til kost. Min pointe er, at der jo direkte modstridende råd/teorier om, hvad der er sundt/usundt for kroppen. Det tror jeg bliver næste udfordring.


Hanne skrev denne kommentar:
19-09-2013 21:36:20

Hej Alun.
Tak for mange inspirerende artikler. Synes det vil være på sin plads, også at pege på, at vi herhjemme har Arvin Larsen, som med sin bog "Livets hormoner" og de visualiseringsteknikker han har udviklet til at opnå samklang mellem krop, sind og følelser, har været en fantastisk inspirator for mig til at tage ansvar for mit eget helbred og min livskvalitet. Kan varmt anbefales.


Villy Christiansen skrev denne kommentar:
12-11-2013 14:48:08

Der står et sted i artiklen:
Desuden viser det sig, at sådanne påvirkninger også kan videreføres til kommende generationer. På en måde kan man sige, at vi kan forstærke eller svække vores geners kraft.
Dette udsagn tror jeg ikke rigtigt på.
Hvis vi tager 2 unge mennesker der er født med mange skadelige opvækst faktorer. De får så som unge menesker et barn der får igen mange negative arv.
Så bliver det samme unge par efter at have mødt positive sider af livet og hjælp udefra og får gode stillinger. Igen får de et barn efter måske 25 år. Det barn skulle så være født med bedre gener??


Mariua Svendsen skrev denne kommentar:
19-08-2014 07:23:43

I was so happy see the video.I think I am VERY influent by my environment more than a normal person because i am VERY sentitive and sometimes to much


Ninna Kastrup skrev denne kommentar:
19-08-2014 12:36:36

Dette har jeg lært gennem et langt liv, og jeg føler egentlig ikke,det giver mig noget nyt for helbredet. Blot en smule ny viden. Jeg skal ikke plage andre med alle de sygdomme og skader, jeg har oplevet i mit liv, men i dag som 81 årig bliver jeg stadig set som søster til mine børn og mor til mine børnebørn. Jeg har aldrig ødelagt mine fødder med uegnet fodtøj, men gået med bare fødder mest muligt. I dag elsker jeg at kunne bruge mine "fivefingers", som også er en af mine kilder til bedre helbred, som jeg anbefaler andre. Venlg hilsen. Ninna Kastrup. Hvorfor 5+6 ?


Kim skrev denne kommentar:
19-08-2014 13:09:04

... you're pulling my leg. At denne artikel bliver rost til skyerne af diverse eksperter, har jeg virkelig svært ved at tro. Den frembringer intet nyt, der bliver kun skrabet i overfladen, for ikke at nævne hvor kort den er. Så vidt jeg fik set, så indeholder den ingen citater og ingen henvisninger, ganske vist benytter du en kortfattet referenceliste, men du har ikke henvist til nogle af værkerne i artiklen.


Kim skrev denne kommentar:
19-08-2014 13:11:07

For øvrigt er det usandsynligt andet end at overse artiklen, når den først er kommet på nu.


elenna skrev denne kommentar:
19-08-2014 19:35:30

hej Alun
jeg har læst bogen Intelligente celler
og ja jeg er min egen lykkes smed.......


Signe falkesgard skrev denne kommentar:
31-03-2016 14:49:22

Jeg arbejder som hypnoseterapeut og ser mange som ikke kan løfte sig selv op og udover deres overbevisninger. Med hypnoseterapien ændrer en person sig i sine overbevisninger og tankemønstre. Fra forståelsen af at man kan ændre på sit liv til den reelle handling kan der være uoverkommelig langt..hypnoseterapien 5 Path er der et fantastisk redskab til at nå derhen på en overskuelig måde. Jeg elsker mit håndværk og ser mennesker vækste ud af de bånd tid og tanker har lagt omkring dem.
Tak for en god artikel vh Signe Falkesgaard


Tove Hammerstrøm skrev denne kommentar:
16-05-2016 17:26:11

Det var en dejlig viden at få og specielt det at vi ikke er programeret i forvejen med gode eller dårlige gener. Det er dejligt at vi selv er med til at forme vores kroppes indre, selv at kunne gøre noget, så lysner det.


Anne skrev denne kommentar:
23-06-2018 14:36:49

Kære Alun og læsere af denne artikel.
Tak for nogle spændende artikler.
Det er umiddelbart en fantastisk frisættende tanke, at vi er herre over vores eget liv. Men med dette ansvar følger der også et skyldsspørgsmål: er det så min egen skyld, hvis jeg bliver syg? Eet er kost og livsstil, som man med nutidens viden kan regulere fuldstændigt. Noget andet er negative tanker og udefrakommende begivenheder, som man sjældent er herre over. Egentlig synes jeg også, at et menneskeliv skal indeholde både det positive og det negative, hvis man skal blive klogere som menneske. Så den med, at man bør tøjle sine negative tanker og følelser for ikke at tænde for de forkerte gener, synes jeg, er et dybt problematisk åg af skyld at lægge ned over syge mennesker. Hvordan stiller forskerne sig til den problematik?


Lene Frederiksen skrev denne kommentar:
18-09-2019 22:42:46

Hej jeg har opdaget at sygdomme der ud til at gå i arv skyldes mangler enten vitaminer mineraler eller andet moderen eller fadereren er i underskud som så bliver videført til barnet.-hvis denne mangel eller mangler opdages kan man give tilskud for disse mangler der så vil oprette balancen igen og barnet vil ikke mere være syg i hvert fald inden for vitaminer og mineraler ser det ud til at manglen videreføres fra mor til barn


Jørgen Malmgren skrev denne kommentar:
18-04-2020 16:49:10

Bruce Lipton fremhæver desuden, at det generelle immumforsvar kræver rigelige mængder af vitamin C, samt magnesium (nødvendigt for at vitamin C kan optages i kroppen).

Desuden bekæmper vitamin D3 via immumforsvaret imod alle vira, inkl. COVID-19. Der findes flere typer af vitamin D, og D3 er ligmed 25-hydroxyvitamin D.

Det er bevist af Dr. John Campbell:

https://www.youtube.com/watch?v=W5yVGmfivAk

Han har informationerne fra "The British Journal of Medicine", også omtalt i denne video:

https://www.youtube.com/watch?v=SlQeHwL02kA

Jeg har i øvrigt forgæves forsøgt at stille spørgsmålet til 1234@tv2.dk, hvor jeg også gør opmærksom på det samme som på denne webside, men især også det om Vitamin C og D3.

https://tryware90days.com/privat/BruceLipton/TV2-COVID-19.mp4


Hans skrev denne kommentar:
24-08-2022 18:24:40

Meget flot skrevet! TAK!


Anne Harriet skrev denne kommentar:
25-08-2022 05:28:09

Kære Alun, Tusind tak for dine meget inspirerende mail.
Og tak for de fantastiske Tåsokker.
Venligst Anne Harriet


Elena Glavind skrev denne kommentar:
31-08-2022 17:44:19

Fin artikel - men dog meget naivt at bilde sig selv og andre ind, at vi kan kontrollere alt i vores liv. Ingen kan kontrollere et jordskælv eller en tsunami, og jeg kan f.eks. ikke kontrollere, om jeg får ja eller afvises, når jeg om et par mdr. sender en digtsamling til et forlag. Det har jeg absolut ingen kontrol over, og det må man jo lære at kunne rumme, netop den manglende kontrol og uvished mht. fremtiden. Det har overforkælede danskere nok svært ved og har derfor generelt en meget anstrengende kontrolmentalitet, der skaber en hjerneorienteret kontrolkultur. Ganske ulideligt. Mvh.Elena Glavind


pia skrev denne kommentar:
01-09-2022 19:35:15

Altid spændende at læse dine overvejelser om mulighederne, livet, lykken, - tak for dem. Desværre ikke muligt for mig at møde Bruce Lipton. Læser bogen igen. Kh. Pia


Helen skrev denne kommentar:
06-09-2023 05:34:59

Takk for alt inspirasjon jeg får fra ditt arbeid og ‘Gratulerer med dagen i morn!’


Irma skrev denne kommentar:
06-09-2023 10:28:36

Hej Alun, 1000 TAk for dine altid inspirerede ord . Jeg tror på at vi selv er herre over vores liv - vi skal bare ikke lade stress hormoner ødelægge det…


Helen skrev denne kommentar:
06-09-2023 10:29:38

Takk for alt inspirasjon jeg får fra ditt arbeid og ‘Gratulerer med dagen i morn!’


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley