❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

10 Grundbegreber til at forandre Verden

Skrevet 09-10-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

10 Grundbegreber til at forandre Verden

Mahatma Gandhi behøver ingen introduktion. Enhver kender til manden og hans eftermæle. Her er Gandhi’s 10 Grundbegreber til at forandre verden:


Før vi begynder på Gandhi's 10 grundbegreber, så lad os stoppe op et sekund og tænke på hvad han opnåede og hvordan han gjorde det.

Gandhi er en af mine personlige helte. Hans inspirerende budskab med ikke-voldelige aktioner og hans mod til at fast på hans overbevisninger på trods af næsten umulige forhold er virkelig et eksempel at se op til og følge.

Mange glemmer at Gandhi ikke havde nogen formel autoritet, ingen magtposition. Men stadigvæk, fordi han havde moralsk autoritet, så havde han indflydelse. Gandhi forandrede livet for over 300 million mennesker ved at bruge intet andet end hans egne personlige overbevisninger og moralske autoritet.

Han forandrede bogstaveligt talt Indien med ord. Korrekt, ingen hære, ingen våben. Kun ord og stor visdom.
Så jeg tror at vi alle i dag kan lære en masse fra denne store mand.

1. Ændr dig selv

“Du skal være forandringen, som du gerne ser i verden.”

Hvis du forandre dig selv, så forandrer du verden. Hvis du ændrer hvordan du tænker, så vil du også forandre, hvordan du har det og hvilke handlinger du vil foretage dig. Og så vil verden omkring dig forandre sig.

2. Du er i kontrol.

“Ingen kan gøre mig fortræd uden min tilladelse.”

Hvordan du får det og hvordan du reagere på noget, er altid op til dig selv. Du kan vælge dine egne tanker, reaktioner og følelser.

3. Tilgiv og giv slip.

“Et øje for øje ender kun op med at gøre hele verden blind.”

At bekæmpe ondskab med ondskab vil ikke hjælpe noget. Tilgiv og giv slip på fortiden og du vil gøre dig selv og menneskene i denne verden en stor tjeneste.

4. Uden handlinger, så kommer du ingen vegne.

“Et gram praksis er mere værd end tonsvis af prædiken. ”

Uden handling vil meget lidt blive gjort. Dog kan handling være hårdt. Så du tager måske en udvej ved at prædike, læse eller studere i det uendelig. Men du er nødt til at handle og oversætte viden til resultater og forståelse.

5. Pas på dette øjeblik.

“Jeg har ikke lyst til at forudsige fremtiden. Det vedkommer mig at passe på dette øjeblik. Gud har ikke givet mig kontrol over det næste øjeblik som følger.”

Bliv i øjeblikket så længe som muligt og vær accepterende. Når du er i dette øjeblik, så vil du ikke bekymre dig om det næste. Og modstanden mod handling kommer fra forestillingen om fremtidige negative konsekvenser eller tidligere fiaskoer.

6. Alle er menneskelige.

“Det er uklogt, at være for sikker på ens egen visdom. Det er sundt at blive mindet om, at den stærkeste måske bliver svagere og de viseste måske bliver err.”

Når du starter på at lave myter om folk, så løber du en risiko for at blive afskåret fra dem. Hold i baghovedet at alle er mennesker, lige meget hvem de er.

7. Hold ud.

“Først så ignorere de dig, så ler de af dig, så kæmper de imod dig, derefter vinder du.”

Vær vedholdende. Med tiden vil oppositionen omkring dig svinde ud og gå væk.

8. Se det gode i mennesker og hjælp dem

“Jeg ser kun på de gode kvaliteter i mennesket. Da jeg ikke selv er fejlfri, vil jeg ikke kulegrave andres fejl.”

Hvis du vil have forbedringer, så er fokus på det gode i folk et godt valg. Det gør også livet lettere for dig, da din verden og forhold bliver mere behagelige og positive.

9. Vær i overensstemmelse, vær autentisk, vær dit sande jeg

“Sigt altid imod komplet harmoni i tanker, ord og gerning. Sigt altid imod at rense dine tanker og alting vil være godt.”

Når ord og tanker er på linje med hinanden, så viser det sig igennem din kommunikation. Folk har en tendens til virkelig at lytte til, hvad du siger. Du kommunikerer uden inkongruens, blandede beskeder eller falskhed.

10. Forsæt med at vokse og udvikle dig

”Konstant udvikling er livets lov og en mand der altid prøver at vedligeholde hans dogmer for at virke konsekvent driver ham selv ind i en falsk position.”

Du kan stort set altid forbedre dine evner og vaner, reevaluer dine evalueringer. Du kan få en dybere forståelse af dig selv og verden.

Da jeg læste dette for den første gang, blev jeg positivt overrasket over hvor meget det matchede med mine personlige overbevisninger, men bare på en anden måde.

Ved hjælp fra læsere som dig, søger og finder et stigende antal mennesker sandheden omkring helbred og rejser sig imod misinformationen der stadigvæk er udbredt.

Jeg tror, at vi er godt på vej. Ser du, det tager kun 10 procent af offentligheden at blive bevidste om sandheden, før den spreder sig som en storm igennem hele befolkningen.

Når først en procentdel af mennesker har accepteret sandheden, så er forandring uundgåelig og ustoppelig.

Hvis du gerne vil have mig til at dele med dig, hvordan jeg har brugt mine tankers kraft til at skabe denne hjemmeside samt en sund og rask familie, så download denne gratis e-bog:

/nyhed-gratis-ebog.asp

Kilde:

Positivity Blog May 9, 2008

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley