❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Få et bedre helbred, mere glæde og større rigdom.

Skrevet 17-05-2013 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Få et bedre helbred, mere glæde og større rigdom.

Ja, det er såre enkelt. Tryk på en knap, og du er på vej til en sundere, gladere og økonomisk velfunderet udgave af dig selv. Hvis du ikke tror mig, så læs videre.


At se fjernsyn er den mest populære fritidsaktivitet i Vesten. Det er godt for medierne og reklamebranchen, men dårligt for os.

En undersøgelse viser, at al den tid, vi tilbringer foran fjernsynet, er blevet en stor sundhedsbekymring.

Desværre kan sofaslængende tv-kiggeri delvist forklare risikoen for vægtøgning, højt blodtryk og hjerte/karsygdomme.

Denne undersøgelse kiggede på 4000 individer, som blev delt op i to grupper: 1. gruppes tv-kiggeri øgedes over 5 år. 2. gruppes tid foran fjernsynet forblev det samme.

Derefter undersøgte forskere de to grupper for symptomer på metabolisk syndrom.

Metabolisk syndrom er en klynge af tilstande, såsom overvægt, forhøjet insulinniveau og højt blodtryk, som udsætter folk for risiko for alvorlige sygdomstilstande senere i livet.

Resultaterne viser, at en øgning af tiden foran fjernsynet faktisk har en usund effekt.

Både for mænd og kvinder gjaldt det, at livvidden blev større i takt med mere tid foran fjernsynet.

Derudover fik de kvinder, som efterhånden så mere og mere tv, også højere blodtryk end de kvinder, som vedblev at se den samme mængde tv.

Interessant nok blev disse faktorer ikke påvirket af motion. Selv de kvinder, som også begyndte at motionere mere, viste tegn på metabolisk syndrom, hvis de tilbragte mere tid foran tv-skærmen.

Jeg mener, at livet drejer sig om at finde en balance. For meget tv-kiggeri er en af de store medvirkende faktorer til mange af vores mest almindelige helbredsproblemer, både de fysiske som mentale.

At se fjernsyn stjæler ikke bare tid, som kunne have været anvendt til at dyrke motion, men også at læse (for fornøjelsens skyld og for personlig udvikling) og at opretholde meningsfulde menneskelige relationer.

Ud over de helbredsproblemer, som kan relateres til fjernsynskiggeri, har forskning også vist, at det påvirker hjernekemien.

Jo længere du kigger på fjernsynsskærmen, jo lettere er det for din hjerne at glide ind i en modtagende, passiv tilstand, hvilket betyder, at budskaber trænger ind i din hjerne, uden at du deltager aktivt i udvælgelsen.

Dette er reklamebranchens drøm, og størstedelen af tv-reklamerne prøver at sælge fødevarer, medicin, sundhed og livsstil, som ikke er i din eller din families bedste interesse …

Endvidere har forskere vist, at tv kan have en fatal indvirkning på dine børns mentale sundhed, som omtalt i denne artikel for nylig.

Vidste du også, at et barns vægt øges i takt med antallet af timer tilbragt foran fjernsynet hver dag?

Sluk for fjernsynet, og få et bedre liv

Så simpelt er det virkelig.

Hvor fristende det end er at slappe af foran fjernsynet efter en hård dag, så vil det ikke være i din bedste interesse i det lange løb.

Du er allerede klar over, at dine børns tv-tid skal begrænses, så følg dine egne råd.

Kom op ad sofaen, sluk for fjernsynet, og vær aktiv. Dit helbred er vigtigere end et tv-program.

I stedet for at se tv kunne du overveje at:

1. Investére mere kvalitetstid i dine relationer.
2. Lege mere med dine børn – de bliver så hurtigt store.
3. Motionere.
4. Gå tidligt i seng og opleve at vågne med eksplosiv energi.
5. Komme ind i vanen med at læse noget spirituelt eller andet, der vil hjælpe dig med din personlige udvikling.

Selv om jeg har en universitetsuddannelse, begyndte jeg ikke at værdsætte glæden og den kraft, der ligger i at læse, før jeg var næsten 30 år gammel.

Men ved at læse bøger om sundhed og personlig udvikling har jeg fået færdigheder, som har gjort mig i stand til at blive sundere og gladere og samtidig også skabe denne hjemmeside.

Denne hjemmeside hjælper ikke bare (forhåbentlig) andre mennesker, men samtidig er den et godt levebrød for min familie og mine medarbejdere.

Hvad skal du læse i aften i stedet for at se tv?

P.S.: Prøv at lade være med at se tv i 21 dage (så lang tid tager det at bryde en vane), og jeg er sikker på, at du vil bemærke en stor, positiv forandring i dit liv.

P.P.S.: Du behøver ikke at være bekymret for at gå glip af vigtige nyheder osv. Hvis noget er virkelig vigtigt, vil du snart høre om det, og de fleste nyheder er negative og gør ikke noget godt for vores samfund.

Referencer:

Medicine and Science in Sports and Exercise August 2010; 42(8):1511-8

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20937661 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Randi skrev denne kommentar:
22-05-2013 08:24:15

Min kæreste og jeg har for længe siden trukket stikket ud af fjernsynet, så det nu kun kan bruges til at se dvd på. Jeg savner ikke at se tv, hvis vi vil slappe af en aften vælger vi en god film sammen og ser den. Det er dog sjældent vi får set filmen færdig, da vi gerne undervejs enten bliver mere optagede af en god samtale eller hinandens kroppe;)
Jeg er utrolig glad for at vi ikke længere ser fjernsyn, at det så også er sundt, er bare en bonus.


Anne skrev denne kommentar:
22-05-2013 08:30:44

Go' artikel!
Min kæreste og jeg kom af med vores fjernsyn tilbage i August 2012 og vi går aldrig tilbage. Jeg kan slet ikke se hvordan jeg fik tid til at passe mig selv før. Nu laver vi mad, går ture, læser, lytter til radio og går tidligere i seng. Det har øget vores livskvalitet! Hvis der er et bestemt program eller en serie vi virkelig gerne vil se, så henter vi den på nettet og ser det koncentreret sammen. Ikke noget med at zappe eller se reklamer.

Se iøvrigt min blog for paleo opskrifter:
www.scandinavianfemme.wordpress.com

xoxo Anne


Kenneth Anderson skrev denne kommentar:
22-05-2013 09:13:55

Det er indlysende, at TV kiggeri er en røver - på mere end én måde!
På den anden side, er TV et af de primær kilder til oplysninger om verden omkring os. Der må findes en balance!

Med den antagelse at Alun er seriøst interesseret i at bringe noget nyt og unikt til jeres kunder, andre i jeres kontakt liste samt alle andre, er følgende noget der vedrører alle mennesker
HELE TIDEN: A.G.E.s – skadelige substanser, hvad de er, hvordan de påvirker kroppen, hvordan de kan måles og håndteres!
www.truage.eu.com/2894183

Den er klinisk valideret!
Tillige er der en spændende mulighed for at vinde en ferie UDEN ANDET END DELE.

Prøv også:

http://morinda.com/2894183/en-us/home

og der klik på BLOG og derefter blad hen til ”Video: Earth’s Best!” og se videoen!

God fornøjelse!


Vis alle kommentarer

tine hansen skrev denne kommentar:
24-05-2013 08:29:04

Dejligt at få en reminder på den gode måde, jeg vil tage det til mig og følge op efter 21 dage og se på forskellen . Tak for en god side.


Cllaus Munch skrev denne kommentar:
24-05-2013 18:44:01

Jeg er meget ening, Og havde gerne givet vores fjersyn væk, men fruen er ikke enig. Også utroligt dårligt det der bliver sendt. Og alt det reklame. Nej tak.


Liza Danmark skrev denne kommentar:
27-05-2013 00:36:17

Kendt viden med omsat til en barsk forståelse af hvor vigtige de små, personlige valg og er hvor egen og vore omgivelsers fremtid :-)...


Estrid skrev denne kommentar:
27-05-2013 18:42:11

Hvor er det rigtigt!
Jeg ser selv en del fjernsyn ind imellem og spiser faktisk også foran fjernsynet-( - det er vist en rigtig dårlig vane, som kommer af, at jeg bor alene. Jeg falder hurtigere i søvn, når jeg ikke har set fjernsyn om aftenen etc...
Jeg tror faktisk jeg vil afprøve nul-fjernsyn i 21 dage :-)


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley