❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Få en lattermild dag

Skrevet 20-10-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Få en lattermild dag

Ifølge en af landets mest succesfulde inspirations foredragsholdere, Karen-Marie Lillelund, så er alle arbejdspladser afhængige af at humoren stortrives i hverdagen.


Mange konflikter kan løses ved, at den enkelte medarbejder selv er bevidst om sit humør, og hvordan andre påvirkes af dette. Her giver Karen-Marie Lillelund opskriften på en dag fyldt med arbejdsglæde og latter – så kan du bare komme i gang.

Start dagen med et grin

Det første skridt til en lattermild dag er at hente latteren op i brysthøjde. Hvis dagen i går var streng eller nattesøvnen ikke har været perfekt, kan man godt vågne med fornemmelsen af at latter er noget, der skal hentes op helt nede fra fødderne. Her starter din indsats.

Tag en lille dans under bruseren. Sving med alt hvad du har i stedet for at begynde med at planlægge og stresse allerede mens du vasker hår.

Brug turen til arbejde på at øge humøret yderligere

Hvis du er for genert til at danse med dig selv under bruseren, så kan du også nøjes med at lytte til god musik på vej til arbejdet. Musik taler direkte til følelserne og kan være med til at sætte humøret et par grader op.

Hvis du vel og mærke vælger noget musik, du godt kan li’! Tænk på det nummer, der altid vil trække dig mod dansegulvet til en fest og brug det i bilen eller på Ipoden.

Bryd rutinen på arbejdet

Når du så kommer hen på arbejdet så gør det til en opgave at bryde rutiner - bare én enkelt, hvis du kan.

Rutiner kan være gode og tidsbesparende, men en gang imellem skal der ske noget overraskende for mange gange er det overraskelsen, der bringer latteren frem, og gør dig mere nærværende.

Du kan f.eks. tage en omvej gennem storrumskontoret og hen til din plads. Og hils på dem du kommer forbi.

Måske møder du en kollega du ikke har set længe eller også bliver du overrasket over, hvordan din kollegaer ser ud fra en ny vinkel og det er der jo også en slags friskhed over.

Du kan også tage trappen i stedet for elevatoren. Så kan du jo fejre din bedrift som sundt menneske, når du når frem, og allerede der skulle humøret være steget et par grader.

Luk legen ind

Vær med til at lukke legen ind på din arbejdsplads. Leg er noget af det der gør os glade og holder stressen på afstand. Helt banalt set kan du lege på din kontorstol eller trække lod om kaffetjansen.

Det behøver ikke at betyde at du skal spille bordfodbold i arbejdstiden. Det kan også bruges konstruktivt, så dine daglige irritationer ikke sætter sig fast til mavesår.

Prøv at udtænk legende løsninger. Hvis nogen klikker med en kuglepen og driver dig til vanvid – så find noget du kan spille på. Så holder hun op eller også begynder hun også og spille og så har I i det mindste fået et orkester.

Brug frokostpausen til at spille kort med nogen, tag en bold med over i parken eller på anden måde få et legende frikvarter. Det er ikke kun sundt for børn!

Og skru så op for venligheden.

Dit humør bliver også bedre, hvis du viser nogen spontan venlighed. Tag kaffe med til din kollega, hold døren for nogen, og tilbyd din hjælp hvis du kan. På den måde kommer du til at føle dig bedre tilpas og det gør dine kollegaer på magisk vis også.

Forbered dig til næste dag

Og når du langt om længe når frem til sengetid – så brug et kort øjeblik på at finde tre ting, du glæder dig til næste dag. Så har du sat kimen til endnu en god dag.

Klik her for at lære mere om, hvordan du kan have sjovt på arbejde


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley