❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Er dette tilbud det bedste, du kan få på Black Friday?

Skrevet 26-11-2019 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Er dette tilbud det bedste, du kan få på Black Friday?

Vi nærmer os den efter sigende mest glædelige tid på året: jul, nytår og de ekstra helligdage og fridage i den forbindelse. Men for mange af os er det også den mest stressende tid på året. Ja, desværre blev julen på et tidspunkt forvandlet fra at være en hyggelig tid, hvor familien samledes og håndhævede gode, gammeldags traditioner (at spise, drikke og tilbringe dejlige stunder sammen) til at være den sindssyge jagt på julegaver, som forretningerne har gjort den til.


Juleindkøb. Dette ene ord, hvor velment det oprindelig var, har fundamentalt ændret vores syn på julen fra at være en lyksalig tid til at være barsk, fra at være glædesfyldt til at være stressende, fra at fejre julen i familiens skød til at overleve juletiden. Det kan føles både frustrerende og foruroligende, og det kan synes umuligt at undslippe forbrugshjulet, fordi vi også ønsker os flere og flere ting.
 
Nu på fredag bliver det den travleste dag på året: Ja, Black Friday er lige om hjørnet!
 
Butiksindehavere og online-webshops forbereder sig måneder i forvejen på denne mørke dag – forberedelser, som har til formål at øge vores umættelige trang til at forbruge:
 
STORE udsalg. Nye produkter. Kæmpe helsidesannoncer i aviserne. TV, radio og store reklamer i bybilledet. SALE, SALE, SALE! Pre-Black Friday-udsalg. Op til 80 % rabat. Early bird specials! Kun i dag! Få det til den bedste pris nu! Køb NU! Kun så længe lager haves. Sidste udkald. 
 
Ville dette tidspunkt være godt at stoppe op et øjeblik og overveje konsekvenserne af den forbrugsmentalitet, vi befinder os i?
 
På fredag vil vi grådigt bruge og forbruge uden hensyntagen til den skade, vi påfører os selv og planeten.
 
På denne dag bliver vores grådighed ustyrlig. På denne dag lever vi i en falsk forestilling ved at købe gaver, som vi tror, gør os selv og dem, vi køber dem til, glade. 
 
Misforstå mig ikke. Jeg er ikke imod at søge efter et godt køb eller at forkæle en særlig person.
 
Det er overforbruget af ting, som vi i mange tilfælde ikke behøver, og som har konsekvenser både for vores eget helbred og for Moder Jord, som bekymrer mig – hver eneste dag, ikke kun ved højtider. 
 
Hvis du gerne vil give gaver, hvorfor så ikke give en oplevelsesgave: et godt måltid mad, billetter til en koncert eller en solnedgang ved havet?
 
Det er trods alt den kærligste gave, du kan give til et andet menneske, din tid og din udelte opmærksomhed. På engelsk siger man: ”Presence is, indeed, the best present.”
 
Er lige NU mere end nogensinde et godt tidspunkt at blive bevidst om, hvordan vores individuelle handlinger former planeten og vores samfund for vores fremtidige generationer?
 
I vores familie vil vi ikke købe noget på fredag, ganske enkelt fordi vi ikke behøver noget nyt.
 
Kunne det bedste særlige tilbud, du kan få, eller den bedste gave, du kan give nogen, være kraften i dette øjeblik til at stoppe op i nogle få sekunder og tænke dig om, før du tager dit betalingskort frem og køber noget?
 
Ja, i dette øjeblik af kærlig refleksion kan du spørge dig selv om to vigtige ting:
  • Behøver jeg overhovedet flere ting?
  • Vil købet af denne ”ting” øge mit glædesniveau?
Det er helt fint at forkæle dig selv, fordi du fortjener det. Det går jeg helt ind for. Det, jeg opfordrer dig til, er at træffe velovervejede beslutninger.
 
Tak, fordi du læste med, kære ven!

Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Inge skrev denne kommentar:
27-11-2019 19:10:54

Set jeg ønsker mig kan ikke købes for penge .


sten knudsen skrev denne kommentar:
27-11-2019 23:52:22

2 vigtige pointer:
Nice to have Vs. Need to have, and wait for a week and ask again "Do I REALLY need to have it".
Behøver jeg overhovedet flere ting? Helt ærlig, hvor meget kommer jeg til at bruge det?
Vil købet af denne ”ting” øge mit glædes niveau på lang sigt?


Pia Frandsen skrev denne kommentar:
29-11-2019 10:11:41

Tak for din omsorg og jeg er fuldstændig enig :)


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley