❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Dagbogsskrivning – en enkel, men kraftfuld vej til dybere lykke

Skrevet 12-11-2018 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Dagbogsskrivning – en enkel, men kraftfuld vej til dybere lykke

Du læser denne artikel, fordi du gerne vil øge din lykkefølelse. Glæde og lykke er det, vi alle sammen søger. En investering på kun nogle få minutter om dagen i dagbogsskrivning vil give dig umådelig meget tilbage. Hvordan lyder mindre stress, mere energi, et bedre helbred og en dyb følelse af ro og indre fred samt meget mere for dig?


Jeg har haft dagbogsskrivning i tankerne i årevis, og mange har anbefalet mig at skrive dagbog, men jeg har modsat mig det, fordi jeg har haft det godt og haft et godt liv størstedelen af tiden. Det var i hvert fald det, jeg fortalte mig selv.
 
Men så blev jeg ”tvunget” til at føre dagbog d. 10. september, fordi jeg de seneste tre måneder har taget en tur til London for at deltage i et månedligt tre-dages-seminar med Srikumar Rao.
 
Det er en forudsætning for at komme på kurset, at du fører dagbog.
 
Jeg blev ved med at udsætte det og påbegyndte først min dagbogsskrivning i sidste sekund, for hey, jeg er en travl mand og er et godt sted i mit liv. Jeg praktiserer regelmæssigt personlig udvikling og arbejder til stadighed med mig selv på et spirituelt niveau, så hvorfor skulle jeg behøve at skrive mine tanker ned? 
 
Men jeg bliver nødt til at indrømme, at jeg tog fejl. Her to måneder senere ser jeg virkelig frem til at tilbringe fem minutter hver aften med at reflektere over, hvor jeg er, hvordan det hele går, hvad der er vigtigt for mig, og om min kone og mine børn er et godt sted osv.
 
Jeg mærker helt klart fordelene ved det. Dagbogsskrivning har givet mig en dybere, indre ro og fred, bedre søvn om natten og en klarere retning på, hvad der er vigtigt for mig, og hvor jeg gerne vil hen.
 
Alt sammen ved blot at skrive ned og reflektere i nogle minutter hver dag.
 
Og når du så tilføjer nogle få øjeblikke, hvor du udtrykker taknemmelighed for alle de fantastiske ting i dit liv, til din dagbogsskrivning, vil fordelene vokse eksponentielt.
 
Taknemmelighed er så utrolig kraftfuldt! Begynd med de simple ting som maden, du spiser, tøjet, du bærer. Min egen oplevelse er, at jo mere jeg er taknemmelig for det, jeg har, jo flere gode ting tiltrækker jeg i mig liv at være taknemmelig for! Og så er det en forbløffende måde at slutte dagen på.
 
Derudover har mange af os svært ved at falde i søvn om aftenen, fordi vores hoveder er fyldt med tanker, men at skrive dem ned på papir vil ofte berolige hjernen.
 

Hvad skal du skrive om i din dagbog?

 
Det enkle svar er: Alt, hvad der er vigtigt for dig.
 
Før jeg begynder at skrive dagbog, når jeg sidder på min seng om aftenen, bruger jeg nogle få øjeblikke på at trække vejret dybt for at komme i kontakt med mit hjerte (jeg placerer min højre hånd lige over mit hjerte) og min intuition, og så lader jeg bare ordene strømme.
 
Det er vigtigt at lade dine tanker og følelser flyde. Du skal ikke analysere dem, når du skriver dem ned. Du skal bare lade dem komme ud.
 
Måske opdager du, at du skriver om skænderier, frygt, frustrationer, tanker, sorg, drømme, mål og kærestesorger. At få skrevet alle disse tanker ned på papir er utrolig helende.
 
Det er meget vigtigt at afslutte dagbogsskrivningen med at udtrykke taknemmelighed, også selv om det kun er for de små ting i livet. Taknemmelighed er virkelig magisk. Jo mere du er taknemmelig for de små ting i livet, jo mere vil Universet give dig at være taknemmelig for.
 

Hvordan får du mest ud af dagbogsskrivning?

 
1. Investér i en dejlig bog, du kan skrive i. Undgå computere eller apps. At skrive i hånden er langt mere kraftfuldt.

2. Find et helligt tidspunkt for din dagbogsskrivning, når du er alene og uforstyrret. I sengen inden jeg skal sove, fungerer bedst for mig!

3. Skriv datoen øverst på siden.

4. Lad være med at analysere. Bare skriv løs, og lad Universet flyde gennem dig.

5. Lad reaktioner, følelser, frygt, bekymringer, mål osv. flyde ned på papiret.

6. Skæld ikke dig selv ud, hvis du glemmer at skrive i dagbogen. Det handler om vedholdenhed.

7. Tag din dagbog med overalt.
 

Potentielle fordele ved at skrive dagbog


Påbegynd din dagbogsskrivning i dag, og oplev straks disse fordele:

· Et stærkere immunforsvar
· Øget energiniveau
· Mindsket stressniveau
· Bedre søvnkvalitet
· Øget lykkefølelse
· En bedre retningssans.
 
I tilgift til alle disse vidunderlige fordele vil dagbogsskrivning også gøre det muligt for dig at spore mønstre, tendenser og vækst over tid.
 
Når aktuelle omstændigheder synes uoverstigelige, vil du være i stand til at kigge tilbage på tidligere dilemmaer, som du har været i stand til at løse.
 

Konklusion

 
Dagbogsskrivning er en urgammel tradition, som daterer tilbage til mindst det 10. århundrede.
 
Succesfulde personer gennem tiderne har ført dagbog.
 
For mig var dagbogsskrivning noget, jeg egentlig ikke havde lyst til, men som jeg blev tvunget til at gøre for at deltage i et kursus.
 
Nogle få uger senere kan jeg se, at dagbogsskrivning gør mig godt på alle områder af mit liv og vil blive en fast praksis for mig resten af mit liv.
 
I virkeligheden søger vi alle én ting:
 
Oprigtig lykke og en dyb følelse af indre fred.
 
Dagbogsskrivning er en enkel, men meget kraftfuld måde at opnå den dybe glæde, som er din fødselsret, med et minimum af tidsinvestering.
 
Din dagbog kan gå hen og blive din bedste ven, som vil hjælpe dig til at vokse som person, og som kan guide dig på en kærlig måde på din hellige rejse.
 
At skrive dagbog vil hjælpe dig med at finde ud af, ”hvem er jeg,” hvad vil jeg have ud af livet, og strategier for at løse eller håndtere problemer.
 
Så hvad venter du på? Køb en dagbog i dag, og lad magien udfolde sig.
 
P.S.: Srikumar Rao holder et endagskursus i London i næste måned, som jeg højt anbefaler, at du bruger tid og energi på at deltage i. Srikumar er en af de bedste læremestre på planeten! Klik her for flere detaljer!

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Bitten H. Lamp skrev denne kommentar:
26-11-2018 18:36:40

Tak for at dele gode erfaringer med dine medmennesker. Jeg har skrevet dagbog før. Har lærtdet hjemmefra og glemt det igen. Er blevet opfordret til det af min kinesiske Qi Gong mester men fik ikke lige gjort det. Nu må det være tid. Tak for det.


Anna Hoffbeck skrev denne kommentar:
22-01-2022 15:36:52

Inspirerende artikel, som fik mit dagbogsskriveri til at give endnu mere mening for mig.
Jeg blev også “tvunget” til at at begynde at skrive dagbog, da jeg startede et terapi forløb. Og som du skriver, er min dagbog blevet min bedste ven. Jeg skriver hver dag og kan slet ikke forestille mig, at jeg ikke skulle skrive dagbog. Det er er blevet en del af mit liv.
Mvh Anna


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley