❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

10 tips til sund solbadning: Hvornår er det sikkert at solbade?

Skrevet 23-06-2017 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

10 tips til sund solbadning: Hvornår er det sikkert at solbade?

Sommeren er over os, solen skinner, og en af naturens største gaver er klar til at øse af sine magiske kræfter. Her er 10 tips til, hvordan du og din familie får et sikkert ophold i solen, en lækker og sund, gylden hud, og hvordan I får mest ud af solens forbløffende, helbredende kraft.


1. Begynd langsomt, og byg gradvist din tid op i solen, lige som vores forfædre altid har gjort det. Det bedste tidspunkt at solbade på er i foråret og i den tidlige sommer, da dette langsomt øger vores tolerance for solen. Lad være med at begrænse din solbadning til 2 – 3 ugers ferie på hele året.

2. Mange, korte solbadninger er bedre end få og lange.

3. Morgensolen synes at være mere gavnlig for helbredet end andre tider på dagen (men videnskabsmænd ved faktisk ikke hvorfor). Dette kan være en forklaring på, hvorfor de gamle kulturer såsom kineserne lægger stor vægt på at motionere tidligt på dagen.
I dag kan man i parker overalt i Kina se mennesker, der praktiserer meditative bevægelsesformer som Tai Chi og Qigong tidligt om morgenen. I Indien begynder man dagen med Solhilsenen, en serie yogaøvelser.

4. Undgå at udsætte dig selv for direkte sollys midt på dagen, når solens lys er stærkest. Vær opmærksom på, at overflader som vand, sand og beton genspejler solens ultraviolette stråler – du kan risikere at blive forbrændt, selvom du befinder dig i skyggen!

5. Det er vigtigt for huden at få hele spektret af solens stråler, så undlad at bruge kemisk solbeskyttelse som solcreme eller solblokker, medmindre det er absolut nødvendigt.

6. Undgå nogensinde at blive forbrændt. Beskyt dig med tøj, hat og tørklæder, når det er nødvendigt. Som en sidste udvej kan du vælge en af de sundere, økologiske udgaver såsom Green People med høj solbeskyttelsesfaktor (SPF 20), hvis det skulle blive nødvendigt.

7. De fleste mennesker er ikke klar over, at alt, hvad du kommer på huden, drikker du faktisk! Hvis du tjekker ingredienslisten igennem bag på flasken, vil du opdage mange kemikalier, som ikke er sunde at få på huden og i kroppen. Vælg i stedet en sundere, økologisk udgave som Green People.

8. Vær også forsigtig på gråvejrsdage. På overskyede dage køles solens stråler ned, og det kan give en falsk sikkerhed.

9. Din kost og din generelle sundhedstilstand influerer meget på, hvordan din hud tager imod solen. Jo bedre din kost er, jo bedre beskyttelse og jo mere får du af solen. En sund kost består af frisk, økologisk kød og fisk, masser af grøntsager, frugt, nødder og rent vand. Begræns te, kaffe, alkohol, forarbejdede fødevarer og junkfood.

10. Tag ikke solbriller på. Dine øjne har lige så meget brug for solens helbredende stråler som resten af din krop. Du skal bare lade være med at kigge lige ind i solen.

Konklusion

Forskning bliver mere og mere klar på, hvad vi hele tiden har vidst.

Naturen ved altid bedst.

Kom udenfor så tit, du kan, for at nyde den helbredende sol på din hud.

Bare sæt dig, læg dig eller bevæg dig i solen, og lad den udrette sin magi. Dit stressniveau vil mindskes, og dit immunforsvar vil blive styrket på samme tid. Få så meget sol som overhovedet muligt uden at blive rød.

Solfilter behøves KUN ved lang tids ophold i stærkt sollys midt på dagen. Det er en bedre løsning at beskytte sig med passende tøj.

Byg din solterapi op lidt efter lidt (begynd i foråret). Dette vil ikke bare forbedre dit helbred og få dig til at se og føle dig yngre, men vil også give dig et afstressende og på samme tid opkvikkende energiboost.

God sommer. Nyd den!
 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Mona skrev denne kommentar:
28-06-2017 08:06:52

glimrende artikel!


G. skrev denne kommentar:
28-06-2017 22:38:54

Tak - Gó info.
Jeg spiser mange gulderødder økologisk hele året. Hver foråret starter - spiser jeg hverdag også hele sommeren tomatpúre 55 mg. Økologisk. Jeg har aldrig brugt solcreme - jeg er 52 år min hud bliver nem flot brun og sjælden rødlig.
Sommer hilsen G


Kom med din kommentar

Mest læste i Livsstil

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley