❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Lægemiddelstudier betalt af producenten falder i 80 % af tilfældene ud til præparatets fordel

Skrevet 27-06-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Lægemiddelstudier betalt af producenten falder i 80 % af tilfældene ud til præparatets fordel

Undersøgelser viser, at medicinalfabrikanter i stigende omfang betaler for studier af deres egne præparater og, ikke overraskende, er disse studiers resultater oftest positive overfor det undersøgte middel.


En amerikansk undersøgelse viser, at omkring 57 % af lægemiddelstudier offentliggjort i 2002 var finansieret af fabrikanterne selv. I 1992 var andelen på 25 %.

Undersøgelsen er foretaget af New York Medical Center, der gennemgik kliniske studier offentliggjort i fire respekterede psykiatriske tidsskrifter.

 Man fandt her positive resultater for lægemidlerne i:

- 8 ud af 10 studier betalt af fabrikanten af det lægemiddel, studiet undersøgte.

- 5 ud af 10 studier der ikke var finansieret af lægemiddelindustrien.

- 3 ud af 10 studier betalt af konkurrenter til producenten af det lægemiddel, studiet undersøgte.

Ifølge New York Medical Center, der stod bag undersøgelsen, skyldes en del af problemet, at medicinalproducenten finansierer studier der har stor sandsynlighed for at give et positivt resultat, samt at det er frivilligt om man vil offentliggøre negative resultater på den database, der er skabt til formålet af medicinalproducenterne selv.

Et andet eksempel er de studier, der i sin tid blev udført i forbindelse med det kunstige sødestof Aspartam.

Professer i psykiatri Dr. Walton har analyseret 166 artikler om NutraSweet offentliggjort i medicinske tidsskrifter fra 1980 til 1985. Det viste sig, at alle de 74 studier, der var finansieret af Aspartam-industrien forsikrede for sødemidlets sikkerhed.

Interessant nok var der 92 uafhængigt finansierede artikler, og 84 af disse fandt helbredsmæssige bivirkninger ved NutraSweet.

Så ud af de 166 studier, der blev gennemgået, opnåede 100 % af de studier, der var finansieret af producenterne, det resultat, at der ingen helbredsmæssige problemer var ved sødemidlet, mens 91% af de uafhængige studier fandt, at der var problemer ved sødemidlet.

www.alun.dks råd:

Det er tilsyneladende i stigende grad medicinalindustrien, der betaler for studier af egne præparater, og det ser ud til, at de medicinske tidsskrifter tøver med at offentliggøre artikler med negative resultater.

Næste gang du læser om det sidste nye vidundermiddel vil vi derfor råde dig til at finde ud af, hvem der har betalt for studiet af det!

Kilde: www.USAToday.com

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley