❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Kolesterol Myter og realiteter - Ny Bog

Skrevet 19-06-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Kolesterol Myter og realiteter - Ny Bog

Hvis du er en af dem, som er blevet skræmt fra at spise smør – eller måske endnu værre: Én af de mange, der er blevet ordineret kolesterolsænkende medicin, så er dette en bog for dig.


I denne bog på dansk viser Uffe Ravnskov, at kolesterolkampagnen er en af de største medicinske skandaler i moderne tid.

At der ikke findes det mindste bevis på, at mættet fedt er sundhedsfarligt, og at du hellere skal være glad for dit høje kolesteroltal.

Ravnskov redegør samtidig for, hvorledes det er lykkedes medicinalindustrien og sundhedssektoren at dække over de skadelige – og potentielt kræftfremkaldende – virkninger, som den kolesterolsænkende medicin (verdens mest solgte lægemiddel) har.

Med sin revolutionerende, provokerende og samtidigt yderst saglige bog gør Uffe Ravnskov op med de mange fordomme og myter om kolesterol, som lægevidenskaben (med medicinalfabrikanterne i ryggen) i årtier har fået os til at opfatte som den store, ufravigelige sandhed.

Udstyret med skarphed og et fantastisk fortælle-gen slagter Ravnskov den moderne medicins hellige ko og medicinalindustriens cash-cow.

Ingen bliver skånet når Ravnskov piller fedthypotesens argumenter fra hinanden og tilbageviser læger og sundhedsmyndigheders fejlagtige anbefalinger om fedtfattig kost og kolesterolsænkende medicin.

På veldokumenteret vis og i et spændende og lettilgængeligt sprog gør Ravnskov op med de anbefalinger, generationerne siden 50erne er opdraget med.

Vi lærer således, at animalsk fedt ikke er farligt for hjertet, at der ikke er nogen sammenhæng mellem åreforkalkning og hjertinfarkt of et højt kolesteroltal, at kolesterolsænkende medicin i bedste fald er ineffektivt, i værste fald forårsager kræft, og sidst men ikke mindst lærer vi, hvorfor kolesterol er så vigtigt for vores krop og helbred.

I bogen vil bla. nogen af de følgende udsagn blive belyst.

1. Animalsk føde er ikke farligt for hjertet.

2. Åreforkalkning og hjerteinfarkt skyldes ikke et højt kolesteroltal.

3. Kolesterolsænkning er ineffektivt og risikabelt.

4. Et højt kolesteroltal er nyttigt.

Det er tilladt at være skeptisk, men læs bogen og tag stilling!

Uffe Ravnskovs forskning har gjort ham til et kendt navn i lande såsom Sverige, Finland, Holland og USA, hvor han har optrådt på tv og i magasiner.

Ravnskov modtog i 2007 Leo-Huss-Walin prisen for ”uafhængig forskning inden for naturvidenskab og medicin”.

Af Uffe Ravnskov docent dr med

Bogen er endelig udkommet på Dansk! Ovenikøbet i en opdateret udgave.

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Bent Lynggaard skrev denne kommentar:
11-12-2018 10:51:23

Kolesterol medicin er et stort flop som medicinael industrien har formået at at sprede ud over hele verden ,og det er en milliard forretning , som er ganske virkningsløs, det virker ikke en skid , og det har en masse bivirkninger som ømme muskler og faktisk ondt i hele kroppen, men når lægen siger det ...... så tør folk ikke lade være ! Fik selv ordineret for 6 år siden i forbindelse med en blodprop , menpede efter 14 dage , og så fik jeg det meget bedre derefter !


Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley