Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Hvordan kan du vende “Finanskrisen” til noget positivt for DIG?

Skrevet 12-10-2011 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Denne artikel blev født ud af mine frustrationer over, hvordan medierne bygger ”Finanskrisen” op til et dommedagsscenario. Hver eneste gang vi åbner en avis, tænder for tv’et eller snakker med en ven, så er det eneste, vi hører, at verden snart ender. Men vent et øjeblik! Er tingene virkelig så slemme?


Selvfølgelig er der finansielle bekymringer i dag, som vi ikke havde for nogle år siden, men er tingene virkelig så slemme, som de bliver gjort til?

Hvad er det positive i den nuværende ”Finanskrise”, OG hvordan kan DU personligt vinde ved denne krise?

Hvis du ser på titlen for artiklen, så vil du kunne se, at jeg har puttet ordet “Finanskrise” i gåseøjne. Hvorfor? Tja, fordi jeg gerne vil have dig til tænke over følgende:

Er ”Finanskrise” virkelig det bedste ord til at beskrive de nuværende omstændigheder? Oplever vi virkelig ALLE SAMMEN en krise? Lad os reevaluere det i slutningen af artiklen.

Lad os derudover tage et kig på de følgende spørgsmål:

Hvornår var sidste gang, at du så en positiv forside på en avis eller en positiv rapport i nyhederne?

Kan du overhovedet komme i tanke om, hvornår et medie sidst gav os nogle gode nyheder?

Hvorfor er det, at medierne fokuserer på alle de negative sager?

Er det, fordi der ikke er nogen gode nyheder derude?

Eller skyldes det, at medierne ved, at gode nyheder ikke sælger, og dårlige nyheder gør?

Jeg tror, at vi alle sammen kender svaret på de ovennævnte spørgsmål, men når alt kommer til alt, er det ikke mediernes skyld. Det er faktisk vores, fordi det er os, som køber aviserne og tænder for tv’et.

Måske skulle vi overveje at skippe aviserne og tv’et i en uge, indtil de får styr på deres sager og begynder at rapportere et mere balanceret syn på verden.

Den konstant negative mediedækning af krig, vold og krise efter krise trækker os alle sammen ned. Hvis vi fortsætter med at fokusere på det negative, så skaber vi kun endnu flere negative ting at frygte og bekymre os over.

Hvorfor? Fordi:

“Mennesket bliver, hvad det tænker på det meste af tiden”

Ville vi udnytte vores tid bedre, hvis vi fokuserede på noget positivt, såsom vores drømme og mål?

Dette er selvfølgelig sandt i forhold til den nuværende ”Finanskrise”. Hvis du rent faktisk laver en Google-søgning på ”financial crisis”, så vil du på bare 0,34 sekunder få over 102 mio. hits på emnet.

Jeg vil overlade det til din fantasi at regne ud, hvor mange af dem der rent faktisk havde noget positivt at sige.

Jeg tror oprigtigt, at der i hvilken som helst negativ begivenhed altid er noget ligeså godt eller i mange tilfælde noget endnu bedre, som kommer ud af det.

Gang på gang, når jeg er gået to skridt tilbage og har kigget efter det positive, så har det altid været der. Det har fået mig til at tænke: Hvad er det positive for dig og mig i den nuværende ”Finanskrise”?

Men før vi ser på nogle af de potentielt positive ting ved krisen, så vil jeg gerne bruge denne lejlighed til at sige, at jeg har en umådelig medfølelse for alle de mennesker, der i øjeblikket kæmper finansielt pga. den nuværende økonomiske nedtur.

Det er en frygtelig følelse og situation at miste sit job, hjem, opsparing osv.

Ved sidste optælling havde mine aktier tabt over 50 % af deres værdi. Jeg er sikker på, at værdien af mit hus er gået ned, og jeg tror ikke, at min bank er ligeså villig til at låne mig penge, som de var tidligere.

Men jeg er ligeså sikker på, at hvis du og jeg arbejder hårdt, så vil vi komme ud af tunnelen stærkere, end vi var før. Held og lykke til alle dem, som kæmper i øjeblikket.
Så lad os nu se på syv måder, hvorpå du og jeg personligt kan drage fordel af den nuværende ”Finanskrise”:

1. Tilbage til det grundlæggende – Genopfrisk, hvad der er vigtigt i livet

Ville det være rimeligt at sige, at vi som samfund har fokuseret for meget på materielle gevinster i stedet for kerneværdier?

Har alt for meget af vores opmærksomhed og fokus været på flere penge, et større hus, en smartere bil, eller hvordan vi klarer os finansielt i forhold til naboen?

Se dig omkring i dit hus. Læg mærke til, hvor mange ting du har rundt omkring dig, som du aldrig bruger!

Ja, for meget af vores fokus har været på flere PENGE …

… Og alt for lidt på at skabe mere KÆRLIGHED og LYKKE.
 
Kedeligt, men sandt.

Jeg tror, at de fleste mennesker i dag vil være enige i, at vi har glemt, hvad der reelt set er vigtigt i livet – og navnlig hvad der egentlig gør os glade?

Jeg tror, at:

“En rig person er ikke den, som har mest, men den som har brug for mindst, for at være lykkelig”

Dette bliver bakket op af resultaterne fra ”The World Value”-studiet, der blev udført imellem 1981 og 2008. De udspurgte flere end 270.000 mennesker verden over.

Ved du, hvilket land havde de gladeste mennesker

Var det et af de rigeste vestlige lande såsom Danmark, Sverige, Schweiz eller endda USA?

Nej, det var Nigeria!

Efterfulgt af Mexico, Venezuela og El Salvador. Folk, der er fattige betragtet ud fra en materiel standard, men de er åbenlyst rige på glæde!

Hvorfor er disse ”fattige” lande foran Danmark (9. plads) og USA (16. plads), når vi har alt, og de har så lidt?

Stop op, og tænk over det et øjeblik!

Kunne det være, at denne “Finanskrise” i virkeligheden er en velsignelse i forklædning, et ”wake up call” for os alle, til at træde to skridt tilbage og tænke over, hvad der i virkeligheden er vigtigt for os, og hvad der i sandhed gør os lykkelige?

Såsom kvalitetstid med vores partner og børn, komme ud i naturen, bruge vores tid på det, vi elsker, i stedet for at arbejde sent om aftenen i et job, som tilføjer ganske lidt til hele samfundet, og som mange mennesker egentlig talt KUN gør for penge og faktisk hader hver eneste minut af.

Er vi som samfund faldet i en fælde, hvor vi mister vores helbred for at tjene flere penge? Hvorefter vi taber vores penge, for at genvinde vores helbred igen?

Eller:

Lærer vi vores børn, hvordan de skal vokse op alt for hurtigt? Og når de så bliver ligesom dig og mig, så er det eneste, vi vil, at være børn igen?

Eller:

Ved konstant at tænke på fremtiden, så glemmer vi nuet. Vi glemmer at leve og nyde øjeblikket, så vi hverken lever i nuet eller i fremtiden.

Ville det ikke være en god idé at bruge denne krise som en god undskyldning til at åbne vores øjne? Give os tid til at tænke over, hvad der er vigtigst for os og spørge os selv: ”Hvad er min drøm, og hvordan kan jeg leve og opnå min drøm”?

Hvis du ikke ved, hvordan du finder eller opnår din drøm, så klik her for at læse denne gratis e-bog, der vil hjælpe dig: www.alun.dk/nyhed-gratis-ebog.asp

Jeg foreslår, at vi ALLE SAMMEN træder to skridt tilbage og tænker over, hvilke værdier vi indprenter i vores børn. Hvilken slags verden vil vi gerne leve i, og slags verden vil vores børn komme til at arve fra os?

Lad os alle arbejde hen imod at finde og udleve vores drøm, så vi sammen kan bringe vores samfund til nye højder.

Er du parat til en ny start? Parat til et mere berigende liv? Ville lige NU ikke være et godt tidspunkt at starte?

2. Du er altid 100 % ansvarlig, og DU har kontrollen

Som voksne kan vi ikke løbe væk fra det faktum, at vi er 100 % ansvarlige for alt, som sker for os. Men i dag prøver vi konstant som samfund og individer at gøre andre folk ansvarlige for vores liv.

Derfor vil du ikke høre mig klage, fordi jeg har tabt over 50 % af værdien af mine aktier og pension. Jeg vil heller ikke brokke mig over den faldende værdi af mit hus. Jeg købte aktierne, jeg købte huset, og jeg kendte risikoen, før jeg tog afsked med mine penge. Færdig slut.

Det er risikoen ved at investere i aktier eller et hus.

Jeg ved det, og du ved det.

Men i dag går vi til lægen for at maskere resultaterne af vores usunde livsstil, vi undskylder vores finansielle problemer med økonomien osv. osv.

Derudover er DU og JEG også ansvarlige for størrelsen af den nuværende ”Finanskrise”.

Ja, vi er ansvarlige.

Og her er årsagen:

Hver eneste gang vi køber en avis med et dommedagsscenario på forsiden, eller ser et nyhedsprogram, der proklamerer, at verden snart ender, eller snakker med en bekymret ven, så putter vi kun benzin på bålet, hvilket gør det værre.

Når du begynder at tage ansvar for alt, som sker for dig, så begynder positive ting at ske, og nye muligheder folder sig ud overalt.

Så brug krisen som et ”wake up call”. Tag ansvar for alt, som hænder for dig, og du vil se dit liv forandres på en positiv måde! 

3. Hvad der går ned, kommer op igen

Jeg bekymrer mig ikke, hvorvidt værdien af mit hus eller aktier går ned. Set over længere sigt vil de stige igen.

Vi er nødt til at acceptere, at livet har sine op- og nedture. Hvis der ikke var nogle nedture, så ville du ikke være i stand til at værdsætte opturene.

Og ved du hvad? Hvis vi bare åbner vores øjne, så er der en optur lige rundt om hjørnet.

Vi er nødt til at stille os selv dette spørgsmål: Er dine øjne åbne eller lukkede? 

4. Nye finansielle muligheder og billigere varer, der kun venter på dig

Med aktiemarkedet på det laveste niveau i mange år og huspriser, der også er dykket, så opstår der nye og gode muligheder for dig, hvis du laver dit hjemmearbejde ordentligt og køber det rigtige hus eller de rigtige aktier, på det rigtige tidspunkt.

Men før du beslutter dig for at investere, så er det måske en god idé at lytte til, hvordan en mester gør det: Warren Buffet, der formentlig er en af de mest succesfulde aktiemarkedsspekulanter i nyere tid, har en simpel opskrift:

“Investér aldrig i et firma, som du ikke forstår” og “vær modig, når andre er frygtsomme”.

Jeg er sikker på, at han også ville sige: “De, der ikke lærer af historien, er dømt til at gentage den.”

Så vi er også nødt til at tænke på den lektie, som vil komme ud af denne krise:

Først og fremmest er vi socialt set nødt til gå tilbage til en enkel levevis og tænke grundigt over, hvorfor vi fokuserer så meget på penge i stedet for værdier, og lever vi virkelig vores drømmeliv? Hvis ikke, hvad er så første skridt til opnåelse og nydelse af ubegrænset lykke hver evig eneste dag?

Dernæst er du selvfølgelig finansielt set nødt til at gøre dit hjemmearbejde ordentligt og kende til og forstå risikoen, før du siger farvel til dine penge. Vær sikker på, at du åbner dine øjne for de gode ting, som er der. De er der, hvis bare vi kigger ordentligt efter!

Et gode, som vi snart vil komme til at opleve, er følgende faktum: For at overleve, så er mange firmaer nødt til at blive mere konkurrenceprægede og se på måder, hvorpå de kan producere de samme varer mere effektivt eller øge kvaliteten af deres nuværende produkter.

Resultatet er, at du og jeg vil få mere værdi for vores penge og bedre kvalitetsprodukter.

Olie og benzinpriserne er allerede faldet betragteligt det sidste par måneder. Jeg er sikker på, at hvis vi bare venter lidt, så vil vi i den nærmeste fremtid se, at priserne i mange butikker falder, og kvaliteten på samme tid bliver bedre.

Men husk at være forsigtig. Overforbrug og grådighed var blandt hovedårsagerne til, at vi befinder os i den nuværende krise. Lad dig ikke trække ned i fælden, hvor du vil have flere ting, bare for at få flere ting.

Selvom det er fint at ville forbedre dit liv og levestandard, så er hemmeligheden til at forblive sund, at du samtidig husker, hvad der reelt set er vigtigt her i livet.

Så måske burde du hellere tænke i de baner, hvor du fokuserer på det, som i sandhed gør dig og din familie glade i stedet for økonomiske gevinster?

Såsom kvalitetstid, hvor I laver de ting sammen, som I altid har snakket om? 

5. Fokuser på dine drømme, ikke din frygt og bekymringer

Personligt føler jeg, at den største lektie og de positive ting, som er kommet ud af den nuværende ”Finanskrise”, er, at jeg skal fokusere på mine drømme. Hvad jeg egentlig gerne vil opleve i livet, i stedet for at bekymre mig for meget og fokusere på det, jeg frygter,

Jeg tror, at den nuværende krise allerhøjst ville være halvt så katastrofal, hvis det ikke var for alle de negative nyheder, som har cirkuleret.

Hele denne negativitet har forårsaget panik på aktiemarkederne, boligmarkedet og hvor som helst ellers.

Som jeg sagde i introduktionen til denne artikel, så elsker vi som samfund de negative nyheder. Dette har givet medierne rigeligt med lejligheder til at forskrække os halvt til døde med hårrejsende overskrifter.

Hvad nu, hvis nyhederne ganske enkelt havde sagt:

“Hey, gutter, ja, nogle banker har lavet lort i det: Det er formentlig en god ting, fordi det på længere sigt vil hjælpe os med at få ryddet op i bank- og finansverdenen, hvilket gør det sikrere for os at investere i fremtiden.

Så lad være med at bekymre jer, folkens. Vi kommer måske til at skulle igennem en periode med usikkerhed og økonomisk nedtur, men vi vil komme ud på den anden side stærkere end før.Lad os desuden alle sammen arbejde hen imod at fokusere og bruge vores energi på løsningen, så vi ikke bruger så meget negativ energi på at gøre problemet endnu værre.”

Hvis dette var blevet sagt og gjort i starten af den nuværende ”Finanskrise”, tror du så, at aktiemarkedet og huspriserne ville være faldet så dramatisk, som de er gjort?

Det tror jeg ikke! Det er hovedsagligt blevet drevet af frygt!

Så lad os ikke tabe fokus på det, som egentlig er vigtigt i vores liv.

Lad os fokusere på vores drømme og ikke vores frygt.

Jeg tror, at livet giver dig og mig, hvad vi bruger det meste af vores tid på at tænke på, så hvis vi tænker meget på regninger eller finansielle problemer, så vil vi få langt flere af disse bekymringer at bekymre os om.

Ville det være rimeligt at sige, at en bedre brug af vores tid og tanker ville være at fokusere og tænke på de ting, som gør os glade samt vores drømme og værdier?

Hvis flere af os gjorde dette, så ville vi måske blive overrasket over, hvor vidunderligt livet i virkeligheden er.

Så hvis du ikke kan lide, hvad du ser i spejlet (det, du ser i spejlet er en refleksion af dine tidligere tanker) så ændr din tanker, og du vil forandre dit liv. Det er virkelig så simpelt!

Du kan kun tænke på én ting ad gangen, så hvis du oplever en negativ tanke, så har du kraften til at ændre den til en positiv!

Husk, at ingen er bedre end dig og ingen er klogere end dig. Du har ligeså meget talent, som alle andre, vores talenter er bare forskellige!

Dit job er at finde ud af, hvad du har talent for, og derefter finde en god måde, hvorpå du kan leve af dine talenter!

6. Taknemmelighed

Er glasset halvfuldt eller halvtomt?

Kom nu, et sandfærdigt svar.

Hvor mange mennesker i Danmark lever et liv, hvor de konstant føler, at glasset er halvtomt? Min erfaring fortæller mig, at det er alt for mange.

Ville det være rimeligt at sige, at alt for mange mennesker bruger mere tid på at beklage sig over, hvad de ikke har, i stedet for at være taknemmelige for det, de har?

Så brug denne “krise” som en god undskyldning for at blive mere taknemmelig for, hvad du har. Snart vil du som med magi få flere ting at være taknemmelig for!

Kald mig skør, men min erfaring er, at jo mere jeg fokuserer på det, som jeg er taknemmelig for, des flere ting får jeg at være taknemmelig for.

Det eneste, jeg gør, er, at jeg tænker på alle de gode ting, som jeg har oplevet denne dag, og hvad jeg er taknemmelig for, før jeg falder i søvn. Hvilken fantastisk afslutning på dagen. Det er en god måde at falde i søvn på og allerbedst, så er det gratis og tager kun få sekunder!

Hvis du gerne vil have en fantastisk start på dagen, hvorfor så ikke tænke på det, som du er taknemmelig for, før du smutter ud ad sengen om morgenen. Igen, det tager kun et par minutter, men det virker virkeligt! 

7. Danmark er stadigvæk det bedste sted på planeten

Jeps, jeg elsker dette land. Det er derfor, jeg har gjort det til mit hjem igennem de sidste 18 år. Lad os putte alting i perspektiv og stille os selv de følgende spørgsmål:

Har du stadigvæk dit gode helbred?

Tager dine børn sig overhovedet af krisen, eller er de bekymrede om krisen? Med andre ord, er børn stadigvæk den bedste ting i denne verden?

Er du stadigvæk fri til at gøre hvad du vil?

Er det ikke stadigvæk en enestående tid at leve i med ufattelig mange muligheder?

Har vi stadigvæk mad af en ordentlig kvalitet til overkommelige priser i vores butikker?

Har vi ikke en vidunderlig natur i Danmark, der er gratis at nyde?

Eller hvad med sports- og fritidsfaciliteterne, der misundes af mange andre vestlige lande?

Er Danmark ikke stadigvæk det bedste land i verden at leve i?

Kort sagt, er det ikke vidunderligt at være i live?

Bare tænk på, hvor ”heldige” vi er i sammenligning med nogle af menneskene på billedet til højre. (Billedet med fattige, men glade folk). Men hvorfor viser studier så, at de er lykkeligere end os?

Vi er utrolig heldige med det, som vi har i dette vidunderlige land. Vi er helt bestemt rigere end de fleste, men husk hvad jeg sagde tidligere:

“En rig person er ikke den, som har mest, men den som har brug for mindst for at være lykkelig”

Behøver jeg sige mere?

Lad os ikke miste fokus på det, som er vigtigt. Vi har et utroligt land med store muligheder.

Jeg tror, at vi alle sammen har været en smule naive og kortsigtede. Der har altid været op- og nedture, og det vil der altid være.

Vi har et kortsigtet problem i en periode.

Hvis vi putter tingene i perspektiv, så har vi (justeret for inflation) siden Anden Verdenskrig tredoblet vores indkomst pr. person, hvilket har givet os adgang til luksus, vi ikke tidligere troede muligt, for så lidt som 50 år siden!

Så selvom tingene blev værre… Meget værre, ville det virkelig være så slemt? Selvfølgelig ikke; vi er ikke i nærheden af at opleve den krise, som folk oplevede i 1930erne. Mange af dem sultede, fordi de ikke havde nogle penge, og arbejdsløsheden var op imod 30 % i nogle tilfælde. 
 
Vi har et ansvar som individer og kollektivt som samfund, når det kommer til at minimere problemet, ved at afvise at putte mere benzin på bålet.  Husk, at vi gennem vores handlinger og tanker kan gøre problemet værre eller bedre.

Lad os se efter det positive i enhver situation. Det er der, og det eneste, du skal gøre, er at blive ved med at lede efter det, indtil du finder det. Husk også, hvor heldige vi er, at vi lever i dette vidunderlige land. 

Konklusion

“A sense of what’s important”, det er det, som jeg tror, er “Finanskrisens” budskab til mig.

Dybest set, Alun, VÅGN OP!

Har den det samme budskab til dig?

Ville LIGE NU være et godt tidspunkt for os at træde to skridt tilbage og evaluere, hvad der i realiteten er vigtigt for os?

Er dette øjeblik et godt tidspunkt at reevaluere dine mål og værdier i livet?

Er lige nu et godt tidspunkt at sænke farten og bare nyde, hvad livet har at tilbyde, før det er for sent?

Har vi fokuseret for meget på PENGE og materielle gevinster og ikke nok på det, som er vores kerneværdier og det, som REELT gør os glade?

Er lige nu et godt tidspunkt for os at åbne øjnene for de ting, som i realiteten er vigtige?

Jeg tror, at vi alle sammen kender svarene på disse spørgsmål.

Du og jeg har kraften til at gøre denne krise ti gange bedre. Sådan gør vi det sammen:

1. Fokusér på dine drømme og det, som du gerne vil have ud af livet, i stedet for dine bekymringer og frygt. Derefter vil vi via hårdt arbejde opnå mirakler.

2. Undlad at købe aviser, når de er fulde med negative nyheder. Det samme gør sig gældende for tv-programmer. Endnu bedre, send redaktøren en e-mail, hvor du beder dem om at skrive en artikel om de positive aspekter ved denne såkaldte krise!

3. Når venner fortæller dig, hvor bekymrede de er, så bed dem om at:

A. Fortælle dig, hvad de er taknemmelige for.
B. Spørg dem, om det er okay, hvis I begge to diskuterer positive ting såsom jeres drømme og mål, samt hvad der gør jer glade. 

4. Hvis du har finansielle problemer, så fokusér på løsningen i stedet for problemet.

5. Se efter det positive, som kommer ud af denne krise såsom finansielle muligheder, billigere varer osv. Husk, at der altid kommer ligeså meget eller i mange tilfælde flere positive ting ud af en krise. Det er vores job at finde ud af, hvad det er!

For mig at se så har vi som samfund befundet os i en konstant tåge, hvor vi har fejlet mht. at indse, hvad der i realiteten er vigtigt i vores liv. ”Finanskrisen” er en af naturens måder at hjælpe solen til at komme frem, så vi klart og tydeligt kan se den rigtige vej til lykke.
 
Så mit råd er: Undlad at gå i panik, og forbliv rolig. Sænk farten, og husk at nyde livet. Tænk over de syv tips, som jeg har introduceret dig til her, og hvorfor ” Finanskrisen” (hovedsagligt) er en god nyhed.

Lad os gå vejen sammen, og så ser jeg frem til at møde dig på Café Lykke.

P.S. Er du ikke enig med mig i, at når vi bruger ordet ”Finanskrise” til at beskrive den nuværende situation, så er det upassende? Har vi virkelig en krise? Er verden virkelig på vej til at ende, som nogle overskrifter i aviserne vil have os til at tro? Eller ville en bedre overskrift være ”Kortsigtede finansielle udfordringer og et ”wake up call” til at reevaluere det, som reelt set er vigtigt i livet”?

P.P.S. Send mig venligst nogle positive oplevelser af ”Finanskrisen”, så vi kan offentliggøre dem på denne hjemmeside og motivere andre.

P.P.P.S. Allersidst, hvis jeg glemmer at være taknemmelig for det fantastiske liv, jeg har, eller begynder at fokusere på min frygt i stedet for mine drømme, vil I så ikke være søde at give mig et ordentligt spark bagi, for så fortjener jeg det?

Mange tak, held og lykke.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Ilse Jarl Hansen skrev denne kommentar:
09-10-2011 12:48:26

Din artikel giver en meget at tænke over. Det er ji sandt, vi glemmer de nære ting fordi vores samfund hidtil har været et forbrugssamfund.Mange børn er opdraget til forhandlerbørn.
Hvis forældre brugte den tid de forhandler til kvalitetstid med deres børn i stedet og lærer deres børn at samvær og lykke er mere værd, end hvad tøj de har på.
Er der ikke så meget arbejde, så at kunne være sammen på en god måde. Brug tiden til at ønske et godt helbred og lykke, så kommer det til os.
Tro på at fremtiden bliver god for os alle. Vores aktuelle situation er et resultat af overforbrug uden at have noget at have det. Bankerne har en stor del af skylden, men vi må altså også selv tage ansvar, vi ved af erfaring at træerne ikke vokser ind i himlen, men så længe man holder sammen og hver dag husker at fortælle, hvor højt man elsker hinanden og gøre det til det vigtigste, så tror jeg på at vi nok skal klare den.
Hjemme hos os har vi den "lov" lad aldrig solen gå ned over vores vrede.
Vi har meget at være taknemmelige for, fokuser på det i stedet for det negative. Velsign den verden vi lever i. Du har i øvrigt ret med hensyn til medierne, det har jeg været gal over lige fra starten, de har kun været med til at optrappe "krisen" ved hver dag at komme med dommedagsprofetier. Folk er blevet angste, så overforbrug er blevet til underforbrug, derfor går hjulene i stå og vi har fået den arbejdsløshed, som ruller som en lavine, med nedskæringer og hvad de ellers finder på.
Vær lykkelig for det du har, vis det med taknemmelighed og glæde.
Ilse


Anne Galán skrev denne kommentar:
12-10-2011 10:42:41

Herligt wake up call, det er bare så sandt og TAK fordi du formulerer dette så præcist - I love it:-)
Vi har så meget brug for at støtte hinanden i,at dette bare er en overgang, som er nødvendig for at få "renset ud", så vi kan leve på en mere autentisk måde.
Tak for dine altid inspirerende ord.

PS Glæder mig vildt meget til at deltage i Michael B. Beckwith arrangementet fre. lø.


Jette skrev denne kommentar:
12-10-2011 10:52:58

Hej Alun
Jeg sidder og tænker: Denne artikel burde offentliggøres på "himlen", så alle kunne læse den. Jeg får helt gåsehud, for hvor er det da bare rigtigt alt det du skriver.

Det er stor nydelse at læse dine artikler, som altid giver stof til eftertanke!

Mange hilsner fra
Jette


Vis alle kommentarer

Thomas skrev denne kommentar:
12-10-2011 11:01:10

Godt med en lille reminder. Det med Nigeria som verdens lykkeligeste mennesker var virkelig overraskende for mig (læste for nogle år siden om religiøs baseret forfølgelse dernede). Anyways, life's how you take it .-)


coachmikael skrev denne kommentar:
12-10-2011 12:36:56

Vil du forandre dit liv markant med en lille ændring i dine vaner?
Stop med at se, høre og læse nyheder, overskrifter, forsider, og dit liv er markant ændret. Jeg anslår at 99,9% af nyhederne ingen relation eller indvirkning har på dit liv. Så hvis du var uden dit daglige indtag af "beskidt nyhedsvand" hvordan ville dit liv så være? Hvordan ville du så tænke? Hvilke andre gøremål ville du så have?
Hvordan vil din attitude overfor livet så være?

De bedste hilsner
Mikael


Diana Lindegaard skrev denne kommentar:
12-10-2011 17:31:16

Tak for dejlige positive input.

Jeg kan særligt lide dit råd om at fokusere på løsningen istedet for problemet - vi er som regel nærmest hypnotiserede af vores problemer, at vi glemmer at se alt det, vi kan gøre og alt det, vi kan vælge at være taknemmelige over.

Så lad os tørre øjnene og handle fremfor at sidde som ofre og føle, at hele verden er imod os. For det passer jo simpelhen ikke, vel?


Diana Lindegaard skrev denne kommentar:
12-10-2011 17:31:45

Tak for dejlige positive input.

Jeg kan særligt lide dit råd om at fokusere på løsningen istedet for problemet - vi er som regel nærmest hypnotiserede af vores problemer, at vi glemmer at se alt det, vi kan gøre og alt det, vi kan vælge at være taknemmelige over.

Så lad os tørre øjnene og handle fremfor at sidde som ofre og føle, at hele verden er imod os. For det passer jo simpelthen ikke, vel?


Ole Flintegaard skrev denne kommentar:
12-10-2011 18:25:24

Hold da fast sjællent har jeg læst så mange sande ord. Er selv utrolig negativ og sur, men på hvem ja det burde være mig selv jeg skulle være sur på. Ku man forestille sig en reklame der kørte overalt,en rigtig rammende positiv en i medier, aviser offentlige steder, store bander langs motorvejene, alle foretninger, kiosker, alle de negative overskrifter man møder alle steder. Hvis vi fik dem væk fra vores syn ville vi være nået langt, rigtig langt. Hvem starter et eller andet, jeg er gerne med. Hilsen den nu positive Ole


mette april wassinger skrev denne kommentar:
17-10-2011 18:41:01

Hej Alun kanon godt skrevet.Taknemmelighed er kodeordet til følelsen af lykke-men er ikke kun et ord, for ord duer kun hvis der handles på dem-så vær taknemmelig helt indeni hjertet for det som du ser som godt-dårligt-det reflektere dit spejl til dig.Hvilke handlinger har du nu brug for at gøre ? både for at vedligeholde det gode men også se hvad der trænger til at ændres på nu.
Jeg har opmærksomheden på hvad kan jeg nu gøre mest inteligent-udfra mine forhold ligenu-hvad vil jeg bevidst have mere af-så vær taknemmelig.
Der kommer altid mere til dig-både personligt og forretningsmæssigt.


Maibritt skrev denne kommentar:
18-10-2011 09:53:20

Lige mine ord og det har jeg prøvet at leve efter det meste af mit liv.
Der er ikke noget der er så slemt, at det ikke er godt for noget!
Efter jeg læste din artikel kunne jeg se at jeg havde bevæget mig en del væk fra min possitive livs indstilling,din artikel gav mig lige en pust og en erkendelse af at jeg var på vej væk. Når jeg kigger på det har jeg faktisk de sidste 2 år taget mere og mere fri ( har mit eget firma, så jeg arbejder rigtig meget)
Jeg har taget ud og rejse med mine børn på 17 og 19 år, jeg har aftalt med dem vi skal ud og rejse sammen mindst 2 x om året, så jeg er væk fra firmaet og er sammen med dem.
Jeg tænkte nu er det nok jeg kan ikke bruge al det negative de kommer med og i de sidste mange år har jeg ikke set nyhederne på tv eller læst aviserne.
Din artikel gjorde mig glad og jeg vil dele den med andre.
Jeg syntes også det er på tide at nyhederne og aviserne begynder at tage deres ansvar for at det går i den rigtige retning, men det skal man nok ikke forvente, så vi må som du skriver starte med os selv og vores nærmeste.
TAK for dit possitive livssyn og du skal vide jeg er af samme opfattelse.


Helle Hansen skrev denne kommentar:
18-10-2011 12:59:51

Jeg kan kun give dig ret. Har også prøvet at miste på aktiemarkedet, men det kan jo ske. Har til gengæld været heldig at købe en billig lejlighed pga. af prisfald. Den mister måske også værdi, men så har jeg da haft et dejligt sted at bo.


Tom Mortensen skrev denne kommentar:
19-10-2011 00:03:38

Du har helt ret! Vores liv bliver sådan som vi tænker det. Intet eksisterer i vores liv uden, at vi først har forestillet os det i vores hoved. Hvis vi derfor overvejende tænker negative tanker, så vil det være det negative, der præger vores liv. Gør vi det modsatte, vil vi opleve at vores liv og vores syn på verden bliver mere positivt og ligefrem tiltrækker ny posivitet. Prøv at indarbejde en ny vane i dagligdagen: Tænk posisivt! Hver gang du uforvarende er kommet til at tænke en negativ tanke, så erstat den omgående med en positiv tanke om det samme emne. Når først det er blevet en vane, vil du lære at slippe negativiteten i din dagligdag.


Hanne skrev denne kommentar:
25-10-2011 11:16:01

Jeg er så en af de der har mistet mit arbejde pga. denne krise. Har søgt nye men der er hundredevis af ansøgninger - selv til vikarstillinger. Så selv med denne positive artikel er det svært at få humøret op......


Annalis Valentin skrev denne kommentar:
21-12-2011 12:05:11

Må denne artikel give avisoverskrifter
Må denne artikel spredes i alle afkroge af planeten
TAK Alun--
JAhvordan kan det blive bedre end dette ?
Og hvilket vidunderligt eventyr vil jeg opleve i dag ?


Julie skrev denne kommentar:
17-07-2012 08:39:51

Skøn artikel! Lige hvad jeg havde brug for ar læse! Væk med negativiteten og ind med alt det positive! Bliver sku helt deprimeret af at læse nyheder så det her var lige en vitaminindsprøjtning :)


Julie skrev denne kommentar:
17-07-2012 08:39:56

Skøn artikel! Lige hvad jeg havde brug for ar læse! Væk med negativiteten og ind med alt det positive! Bliver sku helt deprimeret af at læse nyheder så det her var lige en vitaminindsprøjtning :)


Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley