❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Naturlig hudpleje - sådan undgår du farlig kemi i din hudpleje

Skrevet 15-07-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Naturlig hudpleje - sådan undgår du farlig kemi i din hudpleje

Hver eneste dag rækker de fleste af os naivt ud efter shampoen, balsamen, body lotionen, after shaven, deodoranten, foundationen, læbestiften og mange andre ting uden at tænke over, at vi med alle de produkter, vi hælder på vores krop, ansigt, hår, øjne og læber udsætter os selv for tusindvis af farlige syntetiske kemikalier.


Men på grund af vore dages forurenede miljø får partiklerne i luften, jorden, vandet og i maden den største medieopmærksomhed.

De store mængder kemikalier, der er i produkter til personlig pleje, er hidtil blevet tildelt meget lidt medieopmærksomhed. Men mange af de samme stoffer, der forurener vort miljø og udgør en sundhedsrisiko, findes også i kosmetik og kropsplejeprodukter.

De tilsættes produkterne for at give dem en længere holdbarhed og fordi de er billigere end naturlige ingredienser. Den globale kosmetikindustri, der årligt indtjener 1000 milliarder kr., er fortsat i stor vækst.

Vi indtager i gennemsnit 10 kg kemiske tilsætningsstoffer årligt blot gennem den mad, vi spiser. Det er en skræmmende tanke som mange mennesker er begyndt at gøre oprør mod ved at spise naturlige fødevarer.

Men mange tænker ikke over, at op til 60% af det, vi putter på vores hud og i vores hår også absorberes af kroppen og at vi dermed indtager endnu mere kemi fra kosmetikprodukter end fra vore fødevarer.

Som forbrugere har vi ikke direkte kontrol over luftforureningen og hvor mange giftstoffer, vi indtager hver gang, vi trækker vejret. Men vi er fuldstændigt herrer over, hvad vi vælger at putte i munden og på kroppen.

Der findes gode, naturlige produkter til hudpleje og ved at bruge disse kan du forebygge for tidlig ældning af huden, holde din krop ung og sund og samtidig undgå at belaste det hårdt prøvede miljø yderligere.

Vi har alle sammen mulighed for at være proaktive når det gælder om at beskytte vores helbred og vores udseende. Jeg går meget op i kvaliteten af det, jeg putter i munden og på huden, dvs., at det skal være fri for kemikalier og være rent og naturligt.

Det er derfor, jeg har fundet materiale til at skrive denne artikel, som forhåbentligt vil ruste dig til at træffe de rigtige valg til fordel for dig selv og din familie.

Hvorfor er skønhed så vigtigt for os?

Middelalderens adelskvinder slugte arsenik og sminkede sig med flagermuseblod for at fuldende deres teint, i det 18. århundrede lovpriste amerikanerne unge drenges varme urin som vidundermiddel til at fjerne fregner og Victorianske kvinder fik fjernet ribben for at opnå den eftertragtede hvepsetalje.

Trangen til skønhed er lige så gammel som civilisationen, ligedan er smerten og de helbredsproblemer, det kan forårsage, hvis du vælger de forkerte produkter.

Skønhed indebærer mange genetiske og sociale fordele; attraktive mænd og kvinder opfattes som værende intelligente og bedre i sengen.

De tjener flere penge og har større sandsynlighed for at blive gift.Langt og glansfuldt hår har altid været et tegn på godt helbred, maskara får øjnene til at se større og yngre ud, blush og rød læbestift giver indtryk af sexlyst.

Skønhed er noget, vi ser med det samme, fordi det er tegn på sundhed og fertilitet. Man har endda vist, at spædbørn smiler i længere tid til et ansigt, der af voksne bedømmes som attraktivt.

Skønhedsindustriens markedsføringseksperter kender kun alt for godt alle disse mekanismer, og de er dygtige til at spille på folks skræk for at være grimme og på fordelene ved at være smuk.

Producenterne fortsætter med at opfinde nye vidundermidler, som efter egne påstande kan helt utrolige ting. Ind til videre er vi hoppet på alle illusionerne, men til hvilken pris?

Men der er vel nogen, der overvåger producenterne?

Fra tuber og flasker og små fine børster kommer skønhedens og konserveringens middel kaldet kosmetik.

Er det for meget at forlange af producenterne, at de skal tage ansvar for de produkter, de sælger? Eller skal vi omskrive det kendte slogan fra kosmetik- branchen “Because I am worth it til: “Because my profits are more important than your health. Som forbrugere regner vi med, at nogen holder øje med, at de ingredienser, der bruges i midlerne, vi kommer på kroppen og i ansigtet, er uden risiko for vores helbred. Det er desværre ikke tilfældet.

Ingen uafhængige instanser varetager vort helbreds interesse. Sandheden er, at produkterne langt fra altid er sundhedsmæssigt forsvarlige og producenterne behøver ikke at fortælle os, at deres produkter er potentielt sundhedsskadelige.

De færreste af de 25.000 ingredienser, der bruges, er blevet testet for deres langsigtede konsekvenser.

På en typisk dag udsættes du måske for over 200 forskellige kemikalier, hvoraf mange vides at kunne forstyrre din krops følsomme hormonbalance eller sættes i forbindelse med forskellige sygdomme.

EU er i gang med at udforme love for at standse brugen af skadelige kemikalier. Men hvad skal det hjælpe når kun få af de kemikalier, der bruges i kosmetik overhovedet er blevet testet?

Det er et skridt i den rigtige retning, men vil man have modet til at gå langt nok til at beskytte os forbrugere?

Under alle omstændigheder er EU kun i gang med at regulere eller forbyde 450 skadelige kemikalier i produkter til personlig pleje, så hvad med de tusindvis af kemikalier, der ikke er blevet testet, og som dermed ikke kan klassificeres som skadelige?

Et eksempel på, hvor ligeglade kosmetikindustrien er med dit helbred og kun interesserer sig for at tjene penge finder vi i USA, hvor en forbrugerorganisation skrev til 250 virksomheder og bad dem om at tilslutte sig EUs kosmetikdirektiv.

Kun 65 virksomheder svarede og de fleste, herunder store kanoner som Revlon og Estee Lauder skrev, at EUs direktiv ”repræsenterer en unødvendig ændring i filosofien bag reguleringen af kosmetikingredienser i EU”.

Kosmetikbranchen arbejder ud fra et princip om ”uskyldighed indtil andet er bevist”, men det er på tide at vende bevisbyrden om, så det bliver op til producenterne at bevise, at de kemikalier, de anvender, er sikre. Og hvis et produkt indeholder kemi, der ikke er testet sikkert, bør emballagen mærkes som følger: ”ADVARSEL: De langsigtede konsekvenser af dette produkt kendes ikke”.

Er det for meget at forlange af producenterne, at de skal tage ansvar for de produkter, de sælger? Eller skal vi omskrive det kendte slogan fra kosmetikbranchen “Because I am worth it” til: “Because my profits are more important than your health”.

Er min hudpleje skadelig og hvordan kan jeg træffe bedre valg?

Kosmetikproducenterne kan fortsat vælge mellem tusindvis af utestede kemikalier, når de skal finde på nye sammensætninger.

Du må sikre dig ved at læse indholdsdeklarationerne og se efter suspekte ingredienser, før du køber et produkt.

Er du usikker på en ingrediens, er det en god idé at tjekke den på Environmental Working Groups hjemmeside www.ewg.org;

De har gjort et kæmpe stykke arbejde for at sammenfatte sundhedsinformation til forbrugere om produkter til personlig pleje.

EWG har set på 10.000 dagligdags plejeprodukter og vurderer, at 99% af dem indeholder utestede kemikalier.

Følgende 10 råd kan hjælpe dig til at vælge kropsplejemidler i sikkerhed og pleje din hud på naturlig vis:

1 – Vælg miljøvenlig hudpleje.

Dvs. produkter uden skadelige kemikalier og som er produceret gennem miljøvenlige processer med naturlige ingredienser. Ved at vælge syntetiske og toksiske kemikalier fra, beskytter du både dit helbred og miljøet, og mindre forurening er igen til gavn for vores sundhed. 

2 – Dyrene behøver ikke at lide.

Se efter produkter, der ikke er testet på dyr, producenten har her oftest været mere varsom med, hvad han puttede i. Der er ingen grund til at teste naturlige ingredienser på dyr, eftersom de sjældent vil skabe reaktioner hos mennesker.

Desuden er der videnskabeligt bevis for, at dyreforsøg er en meget upålidelig metode til at teste et produkt beregnet på mennesker, eftersom der ofte er meget lille sammenhæng mellem, hvordan mennesker og dyr reagerer på det samme kemikalie.

På trods af dette lider millioner af dyr verden over. Som Ghandi sagde: “A nation can be judged by how it treats its animals”. Man kan sige det samme om kosmetikproducenterne!

3 – At overleve i en kemisk verden.

De mest almindelige kilder til toksiner er vores mad (sørg for at spise økologisk), vand (find ud af, om dit drikkevand er rent) luft (luft regelmæssigt ud), husholdningsprodukter (find de miljøvenlige alternativer), kemikalier på arbejdspladsen og skønhedspleje.

I den vestlige verden konstaterer vi flere og flere hormonrelaterede helbredsproblemer forårsaget af stress, dårlig ernæring, øget forurening og alt for stor tillid til medicin i stedet for fokus på forebyggelse.

Også mange af kemikalierne i hudplejeprodukter kan påvirke kroppens naturlige hormonbalance enten ved at blokere naturlige hormonelle reaktioner eller ved at udløse falske hormonelle reaktioner.

Konsekvensen af sådan hormonel ubalance kan være barnløshed, humørsvingninger, PMS, stofskifteproblemer, kræft, depressioner og meget mere. Du kan reducere det toksiske pres på din krop signifikant ved at vælge sunde kropsplejemidler og husholdningsprodukter.

4 – Læs ingredienserne.

I realiteten er der ingen kontrol med producentens egen mærkning af egne produkter. Så når der f.eks. står på en creme, at den er ”naturlig” kan det betyde, at et par enkelte ingredienser er naturlige. Men cremen kan stadig indeholde mange syntetiske og toksiske kemikalier.

Så læs alle ingredienserne og vælg en producent, du har tillid til. Velrenommerede producenter som Green People fortæller dig hvilke og hvor stor en del af ingredienserne, der er naturlige og økologiske.

Hvis der på forsiden af en tube står, at indholdet er naturligt eller økologisk, men du i indholdsdeklarationen kan se en masse kemikalier, bør du undlade at bruge produktet og for fremtiden stille spørgsmålstegn ved denne producent.

5 – At tyde indholdsdeklarationer.

For at finde ud af, om et produkt er sundhedsmæssigt forsvarligt, må du læse indholdsdeklarationen. Alle ingredienser skal fremgå og de skal listes i nedadgående orden, dvs. med den ingrediens, der er mest af først, derefter den ingrediens, der er næstmest af osv.

Hvis noget på deklarationen ikke ser naturligt ud, er det det sikkert heller ikke. Du kan rette henvendelse til producenten eller slå det op på www.ewg.org eller sørge for at holde dig til velrenommerede mærker, der interesserer sig for deres kunders sundhed.

Du kan begynde detektivarbejdet med det samme. Se på etiketterne på produkterne på badeværelset og i resten af huset. Hvor mange af produkterne er sundhedsmæssigt forsvarlige? Hvor mange bør du smide væk og erstatte af sundere alternativer?

6 – Disse ingredienser bør du undgå i din hudpleje.

Nedenfor finder du en liste over nogle af de mest skadelige ingredienser, som du for alt i verden bør undgå. Ønsker du mere information, kan du søge på www.ewg.org.

Kultjære: Alle de syntetiske farvestoffer, der bruges i læbestifter, hårfarver, shampoer og andre produkter, fremstilles af kultjærestoffer.

Disse erstattede naturlige farver i starten af det 20. århundrede. Kultjærestofferne forbindes med hovedpine, kvalme, træthed, kræft, hudproblemer, allergier og depressioner.

Den nemmeste måde at spotte kultjære er ved at tjekke etiketten for syntetiske farvestoffer, der typisk ser således ud: ”blue 1”, ”violet 2”, ”yellow 10”.

Formaldehyd: Findes i neglelak, sæbe, hårvækstmidler og shampoer. Man bruger også dette kemikalie til at konservere døde dyr eller mennesker, og det indgår desuden i det kunstige sødemiddel Aspartam.

Formaldehyd sættes i forbindelse med træthed, kræft, sklerose, skader på nervesystemet og meget mere.

Aluminium: Findes i langt de fleste deodoranter, neglelak, øjenskygge, eye liner, ansigtsglimmer og mascara på markedet. I deodoranter stopper de fine aluminiumskorn porerne til og forhindrer dermed den vigtige transpirationsproces.

Aluminium er en kendt nervegift, der også kan skade hjerte og lunger, give brystkræft (fra deodoranter), forårsage barnløshed og føre til udvikling af Alzheimers.

Sodium Lauryl Sulphate (SLS) også kaldet Natrium Laureth Sulfat (NLS): Findes i 90% af alle shampoer og shower gels, i de fleste tandpastaer og i mange andre produkter.

Dette giftige kemikalie bruges for sine skummende egenskaber, men det fjerner hudens naturlige olier og efterlader den tør og sårbar. SLS kan desuden gå i forbindelse med mange af de andre kemikalier, der findes i skønhedsprodukter og danne giftige substanser.

Talkum: Findes i rouge, øjenskygge, ansigtspudder og flydende foundations. Talkum er kræftfremkaldende.

Syntetiske duftstoffer: I et enkelt produkt kan en syntetisk duft bestå af mere end 200 forskellige kemiske ingredienser. Det er derfor så mange er allergiske over for parfumer og får hudirritationer, men faktisk er der også mange, der bliver direkte dårlige af duftene.

Phtalater: Findes i mange af markedets mest brugte hårsprays, deodoranter, neglelakker, parfumer osv. De kan skade lever, nyrer, lunger og forplantningssystemet.

Parabener: Disse konserveringsmidler bruges i langt de fleste produkter på markedet. De forlænger produkternes holdbarhed betragteligt, men de forøger også betragteligt risikoen for at få kræft.

Brugt på drengebørn (jo, babypleje indeholder skam også masser af parabener) kan parabener ødelægge drengenes mulighed for engang at blive fædre. Parabenerne bærer navne som “methylparaben”, ”ethylparaben”, ”propylparaben” og ”butylparaben”. Ser du sådanne navne på etiketten bør du vælge produktet fra; dette er om muligt endnu mere vigtigt, hvis det er til dine børn. Foretræk produkter med naturlige konserveringsmidler som f.eks. Aloe vera.

7 – Har du et sundt smil?

Et sundt smil har altid været udtryk for skønhed og varme, men skadelige kemikalier i læbeplejeprodukter kan have uønskede virkninger.

Kvinder indtager op til 2kg læbestift på et liv. Og læbestift er det kosmetikprodukt, der indeholder allermest syntetisk farvestof.

Vælg altid et produkt baseret på naturlige farver og naturlige olier til at fugte læberne.

8 - At finde et kvalitetsmærke – der findes ingen mirakelmidler.

Kvalitetsprodukter laves af kvalitetsproducenter, så jagten på gode produkter starter med at søge efter gode producenter.

Find så mange informationer, du kan, om producenten; hvad er deres standarder, hvor længe har de været i branchen, hvad er deres filosofi (dyreforsøg, økologi etc.) og hvordan er kvaliteten af de ingredienser, de bruger?

En nem måde at gøre det på, er at se på deres hjemmeside.

Hvis du sørger godt for din krop, kan du sinke ældningsprocessen og se yngre ud, end du er. Men på trods af kosmetikbranchens slogans og smarte markedsføring af “anti-aging-produkter”, kan du ikke snyde naturen for evigt. Alle ældes.

Men som sagt har du indflydelse på, hvor hurtigt, du ældes ved at give din krop den rigtige ernæring, ved at motionere, ved at få din nattesøvn og ved at reducere mængden af kemiske stoffer, som du udsætter din krop for. Du vil ikke blot ældes langsommere, du vil også bedre kunne nyde livet takket være et godt helbred og masser af energi.

Med dette for øje bør man tænke sig ekstremt godt om og virkelig læse ingredienslisten grundigt før man overvejer at købe et produkt fra en producent, der fremstiller mirakelkure mod rynker eller andre produkter med utrolige løfter.

Brug din sunde fornuft: En creme kan ikke med et trylleslag fjerne de rynker, som kroppen har forsøgt at modarbejde i årevis. 

9 Ernæring og hudpleje.

Huden er kroppens største organ. Den er med til at afgifte kroppen, den beskytter os mod infektioner, regulerer kropstemperaturen, hjælper os med at interagere med omgivelserne, beskytter os mod skader og meget mere.

Naturlig hudpleje annerkender hudens betydning for din overordnede sundhed. Men hvis kroppen ikke får den ernæring, den har brug for, kan du ikke forvente, at den sidste nye creme holder dig ung og smuk.

Din hud vil aldrig blive smuk så længe den ikke får den rigtige næring indefra. Hvis du vil have en smuk og sund hud, må du altså være omhyggelig med både at spise naturligt og pleje din hud naturligt.

Har du hudproblemer eller er det, som om din hud begynder at ældes lidt for tidligt, er det tegn på, at noget er galt indvendigt. Det er meget sjældent, man ser isolerede hudproblemer

. Har du problemer med din hud og siger din læge eller hudlæge, at det ikke har noget at gøre med din kost eller din livsstil, så ved du, at det er på tide at se sig om efter en anden læge, der bedre forstår hvordan kroppen fungerer, og hvad du har brug for.

Det er faktisk ret nemt at bevare eller at få en smuk hud. Du behøver blot at få frisk luft, spise naturligt (kosten bør baseres på frisk økologisk kød, fisk, æg, grøntsager, frugter, nødder og frø skyllet ned med rent vand), få motion, få din nattesøvn og så vidt muligt undgå kemikalier og forurening.

Men hvis du spiser en masse forarbejdet junk food, hvidt mel, pasteuriserede mælkeprodukter, hydrogenerede olier og transfedtsyrer, konserveringsmidler, farve- og smagsstoffer, har du et meget forurenet indre, der har brug for en afgiftning. Dette vil fremgå meget tydeligt af din hud, der jo spiller en stor rolle i kroppens afgiftningsproces.

En anden vigtig faktor for din hud er at drikke masser af vand. Over 70% af din krop består af vand og dehydrering er en af de primære årsager til dårlig hud. Drik derfor mindst to liter vand om dagen og reducer dit indtag af sodavand, kaffe, the og alkohol.

Har du problemer med din hud, så prøv også at eliminere alle de fødevarer fra din kost, der kan skabe allergier. Det kan være hvede, majs, mælkeprodukter (husk, at mange med mælkeintolerance godt kan tåle smør) og soja samt kunstige smagsstoffer, farvestoffer og konserveringsmidler.

Har du tør og kløende hud, er det ofte et tegn på, at du ikke får fedt nok, især de sunde omega 3 fedtsyrer, så overvej at begynde at tage et fiskeolietilskud af god kvalitet.

Følger du alle ovenstående råd, vil du hurtigt få din unge og smukke hud igen og i det hele taget føle dig bedre tilpas.

10 - Livsstil og hudpleje.

En af de værste måder, du kan skade din hud på, er ved at få for meget sol, så sørg for aldrig at blive forbrændt og vær omhyggelig med at vælge den rigtige solcreme.

Alt for ofte indeholder solcremer sundhedsskadelige eller utestede ingredienser. Vælg et sikkrt alternativ som f.eks. Green People hvis formler baseres på økologiske ingredienser og hvis solcreme har vundet en test for sundhedsmæssig forsvarlighed på www.proof.co.uk.

Stress er også en sikker måde at skrue op for ældningsprocessens hastighed. Vi har alle set, hvor hurtigt en person pludselig kan blive 10 år ældre ved at blive udsat for en meget stressende oplevelse.

Man kan ikke undgå stress helt, men man kan lære at håndtere sin stress. Jo sundere du er, jo mindre tilbøjelig vil din krop være til at udskille stresshormoner og jo nemmere vil det være for dig at håndtere den stress, du alligevel oplever. Sørg derfor for at spise og træne korrekt og få din nattesøvn.

Det er også vigtigt at nyde livet og at planlægge og prioritere aktiviteter, der gør dig glad. Men det vigtigste i forhold til stress er at erkende, at det er dig selv, der bestemmer, at du vil være stresset; DU har kontrol over dine tanker og over, hvordan DU tolker en given situation og DU kan beslutte dig for at være stresset eller ej.

Sidst men ikke mindst er rygning en af de bedste ting, du kan gøre, hvis du ønsker ikke bare at få en masse sygdomme, men også at se gammel ud før tiden. Tobakken ødelægger ikke blot hudens elastiske collagen, det forringer også hudens evne til at hele.

Konklusion

Vi ønsker alle at se godt ud, føle os godt tilpas og at ældes med stil og med godt helbred.

Lad din sunde fornuft og din intuition guide dig, lev i harmoni med naturen og lær at udnytte dens styrker og du vil føle dig ung og smuk hele livet.

Naturen er den ultimative kemiker, der har visdommen til ikke blot at holde dig ung, men også få dig til at se godt ud og bevare det gode helbred. Videnskaben kan supplere naturen, men intet kan erstatte naturens indbyggede visdom. Lad ikke de store virksomheder med deres tomme løfter, deres arrogance og enormemarkedsføringsbudgetter narre dig.

Spild ikke dine penge på deres produkter, der i det lange løb kan skade dit gode helbred. Din hud udgør den vigtigste forsvarsbarriere i dit immunforsvar, ligesom den er kroppens største afgiftningsorgan. Produkter til personlig pleje med skadelige ingredienser kan stoppe dine porer og gøre det nemmere for fjender at trænge ind og sværere for kroppen at få giftstoffer ud igen.

Mange kosmetikprodukter gør mere skade end gavn ved f.eks. at rense huden og håret så grundigt, at de vigtige naturlige olier fjernes. Din krop kan kun udskille en vis mængde kemikalier alt efter dens unikke opbygning og sundhedstilstand, måske kan du tåle mere end andre, men det giver dig en falsk tryghed, for kroppen kan kun tage sit maksimum og på et tidspunkt vil den begynde at fortælle dig, at den har fået nok.

Så selvom du lige nu har det godt, er det bedste, du kan gøre for dit helbred på langt sigt, at skære ned på alle de kilder til forurening, som du har direkte kontrol over. Den gode nyhed er, at kosmetikindustrien, via forbrugernes efterspørgsel af mere naturlige produkter, begynder at flytte sig.

Forhåbentlig vil der i fremtiden lægges mindre vægt på guldbelagte emballager og overdrevne, tomme løfter. Kosmetikbranchen er nødt til at komme ud af laboratorierne og ind i regnskovene og anvende økologiske og miljøvenlige ingredienser.

Denne artikel har vist dig de grundlæggende faktorer, du bør være opmærksom på, når du ønsker at pleje din hud. Følg rådene, det er ikke kvantefysik, det handler bare om at gøre de basale ting korrekt til daglig, så som at spise og drikke sundt, træne, få søvn nok, at reducere kemisk forurening af kroppen, at nyde livet og at holde sig informeret, så man er i stand til at træffe kloge valg.

Du har nu den viden, der skal til for at tage de rette beslutninger angående kropsplejeprodukter – brug den! Inden du bruger dine hårdt tjente penge på det næste kosmetikprodukt, så se på indholdsdeklarationen og træf et valg på baggrund af din viden.

Hvorfor? “Because you are worth it”

Få mere info om Naturlig hudpleje klik her 

Kilder: - Paul Cheks Nutrition and lifestyle course level 3

www.ewg.org

David Steinman and Samuel S. Epstein : The Safe Shopper’s Bible

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

mulle skrev denne kommentar:
21-02-2013 19:48:05

Hej-)
Er glad for dine artikler, men sætter dog spørgsmålstegn ved aluminium som farligt i deodoranter. Kan ikke finde belæg for dette på hverken www.ewg.org eller www.forbrugerkemi.dk eller når jeg læser artikler om dette. Hvad er den specifikke reference for denne påstand?
På forhånd tak


Aase Jensen skrev denne kommentar:
22-02-2013 00:01:43

Hej
Mange tak for de fyldestgørende oplysninger.
Jeg kunne tænke mig at høre om de nye plastre (smerteplastre) som er godt på vej til salg i Danmark. Jeg mener at de er baseret på annoteknologi - er der nogen der har erfaring med optagelse i kroppen - og i så fald , hvad sker der på længere sigt.


Krista skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:46:33

Hej
Super godt indlæg du har skrevet, synes også det er godt der er kommet fokus på området, og ville gerne at kravene til kosmetik producenterne blev skærpet, så de ikke kunne komme så mange kemikalier i produkterne, samtidigt med at de kan kalde dem økologiske eller allergi venlige, uden at de i realiteten er det 100%
Og produktions forholdene er heller ikke altid okay, og det er meget svært at gennemskue kosmetik branchen. Jeg er begyndt kun at købe naturligt fremstillede mærker og gerne nogen som er produceret i EU, bruger f.eks danske Munkholms produkter som alle bliver produceret i Danmark.
Tænker der er andre der gerne vil læse lidt mere om Munkholm, så det kan de gøre her http://www.tankestrejf.dk/maerker/munkholm.html


Vis alle kommentarer

Optimisten skrev denne kommentar:
03-07-2014 12:36:15

Hej Mulle

Eva Lydeking Olsen har beskrevet nogle af ulemperne i sine bøger - hun skriver også om mange andre relevante ting for vores generelle sundhed. Kan varmt anbefales.

Mht sminke har jeg dårlige erfaringer med det meste sminke - købte fornylig en lippgloss, alm. og knap 2 min senere blev mine læber helt varme og et rødt mærke bredte sig...

Det er desværre ikke første gang. Jeg har erfaring med nogle af de bedre, lidt dyrere mærker uden parfume og andet "krids-krads". Til afrensning eller som natcreme er kokoksolie fantastisk)


Anne skrev denne kommentar:
08-04-2015 08:11:11

Mht til aluminium står der bla inde på Miljøministeriets side under Grønne tips:

Da indtaget af aluminium fra fødevarer sandsynligvis er relativt højt allerede, anbefaler Miljøstyrelsen, at man ikke bruger deodoranter med aluminium lige efter f.eks. barbering eller voksning af armhulen, eller hvis man har eksem eller lignende, da huden optager mere aluminium, hvis huden er lettere beskadiget.

Jeg synes det mest frustrerende i den debat er den uenighed mht hvorvidt huden virkelig "spiser" optager de kemiske stoffer.
Flere påstår de ikke kan trænge igennem vores hudbarriere.(Dog er der direkte adgang fra hovedbunden!)

Men uanset så ender de skadelige kemikalier til sidst i vores spildevand, luft og kommer den vej ind i fødekæden igen og ind i vores kroppe via indånding og mad.

Gid alle mennesker ville tænke og købe mere miljøbevidst for det vil lægge pres på producenterne.


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley