❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Nyt syn på hygiejne: Spar på hygiejnen!

Skrevet 01-07-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Nyt syn på hygiejne: Spar på hygiejnen!

Mere og mere taler for den såkaldte “hygiejnehypotese” – teorien om, at eksponering for snavs og bakterier allerede fra livets start fremmer immunforsvarets evne til at identificere trusler – og det får forskere til at teste metoder til sygdomsbekæmpelse baseret på denne teori.


Nyt syn på hygiejne:
Den verden, du lever i i dag, er ikke det sted, din krop er skabt til at leve. Du er jo faktisk skabt til at have daglig kontakt til skidt og møg og alt, hvad det indebærer. Denne kontakt, især når den foregår i barndommen, træner dit immunforsvar til at fungere korrekt.

For at sige det enkelt består dit immunforsvar af to overordnede grupper, der samarbejder for at beskytte dig:

Den ene del af immunsystemet udsender de specialiserede hvide blodlegemer, de såkaldte Th1 lymfocytter, der retter angreb mod inficerede celler i hele kroppen.

Den anden del af immunforsvaret angriber de ubudne gæster allerede inden det kommer så vidt: Den producerer antistoffer der har til formål at forhindre farlige bakterier i at invadere kroppens celler.

Til denne strategi bruges en anden slags hvide blodlegemer, de såkaldte Th2 lymfocytter.

Th2 systemet er også det, der reagerer på fremmedlegemer med allergiske reaktioner.

Ved fødslen er spædbarnets immunforsvar tilsyneladende primært baseret på Th2 systemet.

Men hygiejnehypotesen bygger på den antagelse, at Th1 systemet kun kan styrkes ved hjælp af træning og udfordringer, enten ved at bekæmpe infektioner eller ved at blive udsat for harmløse bakterier - altså ved at skære ned på hygiejnen.

Uden sådanne stimulanser vil Th2 systemet blomstre og immunforsvaret vil have øget tendens til at skabe allergiske reaktioner.

Denne process er en god grund til at undgå overdreven hygiejne og begrænse brugen af desinficerende midler og antibiotika, samt til at overveje fordele og ulemper inden du får dit barn vaccineret.

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley