Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Solens helbredende kræfter, Luk solen ind i dit liv

Skrevet 14-04-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Solens helbredende kræfter, Luk solen ind i dit liv

Af alle verdens vidundere er solen måske det største, ikke kun for os mennesker, men for alt liv på jorden. I denne artikel, vil du lære, hvordan du kan bruge solens helbredende egenskaber til at opleve mere energi, mindre stress, et stærkere immunforsvar, hjælpe med at sænke ældningsprocessen og mange andre fordele.


Solen giver den varme, det lys og den energi, som er selve forudsætningen for, at der overhovedet kan eksistere planter, dyr og mennesker på vores planet. Solen har altid været noget centralt i menneskets liv.

Vore forfædre var nødt til at tilpasse sig solens naturlige cyklus for at kunne overleve, og døgnets vekslen mellem lys og mørke regulerer automatisk mange af kroppens vigtige hormonelle og biokemiske processer selv i dag.

Solen er vores eksterne regulator, der holder vores indre, biologiske ur i gang.

Uheldigvis, så hører vi i dag mest om solens skadelige virkninger og meget lidt om dens gavnlige effekt.

I medierne får vi hver eneste forår og sommer fortalt, at der ikke findes en sund solbrændthed, og at solen kan give os hudkræft.

Resultatet er, at mange af os har meget lidt kontakt med naturen, og at sollyset spiller en stadig mindre rolle i vort daglige liv.

Vi er blevet bange for den og har gjort den til vores fjende i stedet for til vores bedste ven. Er det ikke på tide igen at begynde at anerkende verdens største vidunder solen?

Lær hvordan du kan bruge solens helbredende kræfter, til at opleve mere energi, mindre stress, et stærkere immunforsvar og mange andre fordele.

Solens mange helbredende virkninger

Til trods for, at sollyset er blevet brugt som medicin i tusinder af år, er mange af solens helbredende kræfter blevet ignoreret eller glemt i løbet af de sidste hundrede år.

Heldigvis er videnskabsfolk inden for de sidste 20 år dog igen begyndt at forstå kroppens psykologiske og biokemiske svar på solen og dens helbredende virkninger.

Følgende oversigt er en hjælp til at forstå, hvad sollyset kan betyde for din krop:

* Sollys dræber bakterier. Dette er naturens egen måde at beskytte os mod sygdomme. Det gælder f.eks. bakterier på vores hud eller i sår, bakterier i vand, samt bakterier i vores huse og lejligheder.

Værelser og rum i vores hjem, som ikke får sollys, eller som ikke bliver luftet ud, bliver fugtige og klamme, og de bliver derved et godt ynglested for bakterier og andre mikroorganismer.

For over 50 år siden opdagede Dr. Lawrence Garrod, professor i bakteriologi på University of London, at støvet på gulvet på hospitalsstuerne indeholdt mange typer bakterier, der kunne fremkalde sygdomme. Han opdagede også, at sollyset kunne slå bakterierne i støvpartiklerne ihjel.

* Om sommeren, og især om vinteren, skal du med jævne mellemrum trække gardinerne fra og åbne vinduerne for at give dit hjem noget sollys og frisk luft. Dette vil et langt stykke hen ad vejen kunne forebygge og bekæmpe forkølelser og influenza.

* Sollys øger produktionen af hvide blodlegemer, som hjælper med til at opbygge immunforsvaret.

* Sollys øger også mængden af de røde blodlegemer og fremmer blodcirkulationen. Husk at blodet godt kan lide varme, og at blodet altid vil flyde til den varmeste del af kroppen.

* En anden overraskende effekt ved solstrålerne er, at de kan medvirke til at nedsætte blodtrykket, fordi blodet flyder lettere på grund af den bedre blodcirkulation. Desuden hjælper det også på blodsukkeret.

* Også kolesteroltallet og triglycerid-tallet påvirkes positivt af sollyset, fordi kroppen har brug for ultraviolette stråler til nedbrydelse af kolesterolen. Herved beskyttes hjertet og arterier.

* Sollyset stimulerer leveren, idet det medvirker til at nedbryde giftstoffer, der kan fremkalde kræft og andre sygdomme. Sollyset stimulerer også andre indre organer og kirtler som bugspytkirtlen, skjoldbruskkirtlen, mavesækken, nyrerne og binyrerne.

* Folk der bor tæt ved Ækvator har mindre risiko for at udvikle brystkræft, mavekræft, lungekræft og underlivskræft.

* Sollys er med stor succes blevet benyttet til behandling af tuberkulose og engelsk syge, bl.a. af Niels Finsen i København.

* Sollys øger melatonin optagelsen, hvilket giver mange fordele, som nedsættelse af aldringprocessen og forbedring af søvnkvaliteten.

* Mennesker, der lider af ledsmerter f.eks. på grund af gigt kan få lindring gennem sollyset, som opvarmer og løsner stive og ømme led.

* Sår heler hurtigere og bedre, og hudproblemer afhjælpes, når de udsættes for sollys.

* Ifølge nye undersøgelser kan helt simple smerter lindres med sollys.

* Sollys forbedrer sportspræstationer, fordi det øger mængden af ilt som går ud til musklerne.

* Sollys har vist sig at øge produktionen af serotonin, som hjælper mod træthed og depression.

* En kombination af sollys, frisk luft og motion har en dynamisk effekt på hjernen og nervesystemet. Når stressen banker på, så prøv at flygte ud i solen, ud i naturen. Du vil straks mærke, hvor godt du har af det. 

* Den mest anerkendte fordel ved at udsætte huden for sol er, at det aktiverer produktionen af D-vitamin, som er nødvendig for vækst og vedligeholdelse af tænder, stærke knogler og et sundt immun system. 

10 råd til sikker solbadning

1. Hyppige, korte solbadninger er bedre end lange, intensive udsættelser for sollyset

2. Vær især forsigtig på overskyede dage eller når der blæser en kølig brise. På en overskyet dag er varmen fra solen ikke så fremtrædende, men de fleste ultraviolette stråler kommer alligevel frem til din krop. På samme måde kan en kølig brise give indtryk af, at solen ikke er så stærk.

3. Det er vigtigt at modtage hele solens spektrum af stråler, så derfor skal man faktisk ikke smøre sig ind i forskellige former for solcremer eller andre solbeskyttelsesmidler.

Hvis solen er så stærk, at du risikerer at blive forbrændt uden beskyttelsesmiddel, er det bedre helt at undgå solbadning. Vær altid særlig opmærksom på den sarte hud i ansigtet, på halsen og i hovedbunden og tag for en sikkerheds skyld en hat på i stærk sol.

4. Hvad du spiser, og hvor sund du i det hele taget er, spiller en stor rolle for, hvordan din hud reagerer på sollyset. Jo sundere du er, jo bedre kan du tåle solen. Det betyder, at du skal fokusere på frisk kød, fisk, masser af grøntsager, frugter, nødder og frisk vand. Begræns forbruget af te, kaffe, spiritus, snacks og junk food – også når du er på ferie.

5. Selvom brugen af diverse solbeskyttelsesmidler bliver kraftigt anbefalet og promoveret mod solskoldning og på grund af risikoen for at få hudkræft, er der mange gode grunde til at undgå midlerne:

For det første opfordrer solbeskyttelsesmidlerne indirekte folk til at opholde sig længere tid i solen end de ellers ville have gjort, og der er meget der tyder på, at denne længere tids påvirkning i virkeligheden øger risikoen for hudkræft. Det giver altså folk en falsk tryghedsfornemmelse.

Solbeskyttelsesmidler beskytter kun mod UVB strålerne og ikke mod UVA strålerne. UVA trænger dybere ned i huden end UVB og flere og flere undersøgelser tyder på, at det er denne virkning, der kan udvikle hudkræft og for tidlig aldring af huden. I tillæg er der ingen undersøgelser, der endeligt har bevist, at solbeskyttelsesmidlerne hindrer hudkræft.

For det andet er mange mennesker måske ikke helt klar over, hvor meget af solcremen, der trænger ind i huden. Prøv engang at se på ingrediens-listen på bagsiden af pakningen, og du vil se en mængde kemikalier og stoffer, som bestemt ikke er sunde for din hud eller din krop.

Det samme gælder i øvrigt også for de fleste parfumer, shampooer, deodoranter etc. Vores hud absorberer næsten alt og mange af de uheldige stoffer optages i vores krop.

”Hvis det er på din hud, så drikker du det!”.

6. Undgå for alt i verden at blive solskoldet. Og hvis det betyder, at du bliver nødt til at bruge et solbeskyttelsesmiddel, så vælg så vidt muligt et økologisk præparat (f.eks. fra Greenpeople) med en høj solbeskyttelsesfaktor på +20.

Påfør solbeskyttelsesmidler mindst 20 minutter inden du går ud i solen og gentag behandlingen mindst hver anden time.

Hvis du skal bade eller udøve sport, skal du helst benytte et vandafvisende produkt.

Sørg for at bruge tilstrækkeligt med solbeskyttelsesmiddel. Du skal mindst bruge en teskefuld til dit ansigt, ører og nakke, en teskefuld til dine arme og ben og endnu mere til din krop, hvis den ikke er dækket af tøj.

7. Husk, at intet solbeskyttelsesmiddel kan udelukke alle solens stråler, så brug det sammen med noget beskyttende tøj, en bredskygget hat og evt. nogle gode solbriller. Det vil også være en god idé at holde sig i skyggen og blive væk fra solen midt på dagen.

Bomuld og hør er gode stoffer til varmt vejr – og sørg for at klæde dig i lyst, let og varmereflekterende tøj.

Tætvævede stoffer giver den bedste beskyttelse mod solen. At dække sine arme, ben og mave er lige så vigtigt som at dække ansigtet og nakken. Melanoma, en af de farligste former for hudkræft, opstår mest på kvinders lægge og på mænds rygge.

8. I virkeligheden skal man egentlig ikke have hverken solbriller eller almindelige briller på, hvis man vil udnytte solens gavnlige stråler. Vores øjne har lige så meget – eller måske endnu mere bruge for de helbredende stråler fra solen som andre dele af kroppen. Ved at bære briller udelukker vi næsten helt de helbredende stråler fra solen, da de ultraviolette stråler ikke kan passere så godt gennem brilleglassene.

Du behøver blot at lukke dine øjenlåg, når du solbader, da de gode stråler vil trænge gennem dine øjenlåg. Se dog aldrig direkte mod solen eller en ellipse omkring solen, da det vil kunne skade dine øjne for livet.

9. Undgå helst direkte sol midt på dagen, når solens stråler er stærkest. Husk også at overflader som vand, sand og cement reflekterer de ultraviolette stråler så meget, at du hurtigere bliver forbrændt, og at du faktisk kan blive forbrændt selv om du sidder i skyggen.

10. Udsæt aldrig små børn under 6 måneder for direkte sollys, da deres hud er meget sart og let kan blive ødelagt for resten af livet. Hver gang et stykke hud bliver solskoldet eller forbrændt af solen stiger risikoen for senere at få hudkræft det pågældende sted.

Konklusion om solen

Holdninger til solen og dens helbredende virkninger har ændret sig markant gennem tiderne. En bleg hudfarve har været, og bliver stadig, betragtet som noget fint og eftertragtet i lande, hvor størstedelen af befolkningen arbejder udendørs, og solbrændthed derfor betragtes som et tegn på fattigdom.

I 1900 tallet brugte de fine damer slør, parasoller, hatte og selv hvidt pudder for at holde deres hud snehvid. I dag i vores vestlige verden er der sket det stik modsatte. Her er solbrændthed moderne og ses som et tegn på, at man har råd til at opholde sig i solen, til trods for alle kampagnerne imod solbadning. Men vi skal også huske, at solen er uundværlig for alt liv.

Solen er ansvarlig for at skaffe den energi, som alle planter har brug for til at udvikle sig og vokse.Hvert eneste måltid, vi spiser, er resultatet af solens indvirkning og naturens samspil til vores alles bedste. Naturen kan lære os mange vigtige ting om livet, hvis vi blot er opmærksomme på det og udnytter det.

Mennesker har brug for sollys for deres helbreds og velbefindendes skyld, og for vitalitet og lykke. Sollyset kan forhindre og helbrede sygdomme, det har helbredt os i fortiden og kan hjælpe os i fremtiden. Frisk luft og fysisk aktivitet udendørs i solen spiller en meget mindre rolle i vores hverdag end det gjorde før i tiden.

Det egentlige formål med at være at være ude i solen er at stimulere kroppen og styrke vores helbred, og det er ikke noget vi skal gå på kompromis med. Så den optimale recept er frisk luft og tilpas tid i solen tilpasset temperaturen, årstiden og din huds følsomhed. Og for alt i verden skal du altid undgå at blive forbrændt af solen.

Hvis du bliver forbrændt, øger det din risiko for at udvikle hudkræft, men det kan også i en for tidlig alder ælde din hud og give dig rynker. Vær forsigtig med brugen af solcremer, da de giver dig en falsk tryghedsfornemmelse.

Det kan måske få dig til at tage mere sol end godt er, for at du kan se solbrændt ud på et tidspunkt, hvor din krop endnu ikke er parat til at være i stærkt sollys og derfor er ekstremt sårbar over for solens stråler. Desuden indeholder solcremer giftige kemikalier, som kan skade din krop.

Den menneskelige race udviklede sig under solens stråler, og solens helbredende kræfter er blevet værdsat i mange tusinder af år. Apollon var solens og lysets gud i det gamle Grækenland.

Inskriptionerne i hans tempel i Delphi giver måske de bedste råd om livet og om solbadning, som vi stadig kan bruge: ”Alting skal gøres med måde…og tilpasset dig selv”.

Byg din solbadning langsomt op og med tanke på at solen er en livsvigtig kraft, ligesom frisk luft, rent vand og føde af høj kvalitet. Betragt solen som din ven, luk den ind i dit liv, og slip dens kræfter løs med omtanke!

Klik her, for at læse en stor artikel om solens helbredende kræfter

Kilder

Dr. Lawrence P. Garrod, British Medical Journal, 1:247.(1944) Psychosomatic Medicine Jan/Feb 2005 Journal of Clinical Oncology January 20, 2005; Vol. 23, 407-409

American Journal of clinical nutrition September 2004 80(3): 752-758

The Healing Sun, Richard Hobday


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Murray Oberle skrev denne kommentar:
22-11-2018 15:54:05

Hello!

Great racing content on your site! You know, businesses earn organic traffic from their blogs, and we feel that you could use a little boost, since you are not blogging every week yet.

Blogging takes a lot of time, and we have just the team to come up with awesome content you are looking for.

You can have a brand new article to post on your website starting at $10 in as little as 5 days!

Check out our work and reviews here: http://bit.ly/seowriters

Thank you for your time,

Regards.
Murray

Questions? Send a message to our support site or check out the FAQ.
You are receiving this email because the contact form at alun.dk is open to the public.


Claudio Frankland skrev denne kommentar:
29-11-2018 05:53:18

Hello!

Love the racing content on the website! You know, websites earn organic traffic from their blog, and we feel that you could use a little help, since you are not blogging every week yet.

Writing takes a lot of time and energy, and we have just the team to come up with awesome content you need.

You can have a brand new article to post on your website starting at $10 in as little as 5 business days!

Check out our work and reviews here: http://bit.ly/seowriters

Thanks for your time,

Regards.
Claudio

Questions? Send a message to our support site or check out the FAQ.
You are receiving this email because the contact form at alun.dk is open to the public.


Bernd Holguin skrev denne kommentar:
23-12-2018 07:20:37

Hi, it's Bernd!

Almost everyone is using voice search with their Siri/Google/Alexa to ask for services and products now, and in 2019, it'll be EVERYONE of your potential customers. Imagine what you are missing out on.

Right now, I can only find alun.dk on text search after going through a few pages (that's hurting your business), competitors on top are earning all the traffic and $$$$!

Answer all your visitors' questions on your site and win their business! Find out how simple it is : https://goo.gl/6h8hfW

Get your VSO voice search optimized content: https://goo.gl/tQh8J7
Starts at $20, regular SEO content starts at $10

Regards,
Bernd


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley