Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Solbadning halvere risikoen for brystkræft

Skrevet 13-05-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Solbadning halvere risikoen for brystkræft

Eksponering til sollys kan muligvis reducere din risiko for fremskreden brystkræft, ifølge ny forskning fra Stanford University.


Studiet fulgte 4.000 kvinder i alderen mellem 36 og 79, og evaluerede effekten af længerevarende udsættelse til solen.

Kvinder med en lys hud, og med en høj udsættelse for solen havde en halv så stor risiko, for at udvikle fremskreden brystkræft (kræft, der havde spredt sig videre end brystet) end kvinder med en lav eksponering til solen.

Høj eksponering for solen var defineret som at have mørk hud på panden, siden din pande typisk er mest udsat for solen.

Sollys kan måske forebygge kræft, fordi det øger niveauerne af vitamin D i din krop. Selvom du kan få noget vitamin D fra din kost, så kommer op i mod 90 procent fra eksponering til sollys. 

Alun.dk om eksponering til solen

Farerne ved solen er blevet fuldstændig overdrevet, og har faktisk foranlediget at mange af jer, har øget jeres risiko for kræft ved at sky solen. Studier af helbredsfordelene ved solskin, bliver bare ved med at vælte ind.

Beviserne er meget klare for, at jo længere væk du lever fra ækvator, jo højere bliver din risiko for at dø af kræft.

Hvorfor?

Eksponering til solen - UVB stråling omdanner kolesterol i din krop til vitamin D, hvilket er en af de stærkeste anti-kræft vitaminer der findes.

Dette er den simple grund til, at det gælder om komme ud og lade så meget af din hud, blive udsat for solen i løbet af sommermånederne.

Du har IKKE lyst til, at blive forbrændt, men du er dog nødt til at blive i lang tid nok ude i solen ( med tilstrækkelig af huden udsat for solen), for din krop kan producere rigelig med vitamin D.

Det er er ikke overdrevet for en person med lys hud, at være udenfor i solen en time om dagen, specielt når først de har opbygget en farve.

Hvis du har mørkere hud, hvilket virker som et filter, så vil du formentlig have brug for, at blive udenfor dobbelt eller op til fem gange længere tid, for at få det vitamin D, du har brug for.

Jeg anbefaler også, at du om vinteren tager et tilskud af en kvalitets torskelevertran, for at få det sunde fedt fra omega 3 samt vitamin D.

Bare husk, at eksponering til solen, er langt den bedste måde, at få dit skud vitamin D!

Kilde: American Journal of Epidemiology

Læs mere om Solbadning her


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Filihunkat skrev denne kommentar:
10-06-2014 14:12:59

Det er ret væsentligt at have sine data korrekt, førend man offentliggør ting, som kan være potentielt farlige! Læs denne artikel:
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2014/06/02/ije.dyu108.full


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley