Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Rygestop - ikke alle er med

Skrevet 01-08-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Rygestop - ikke alle er med

Ifølge Kræftens Bekæmpelse har rygestop kampagnerne, på trods af de færre rygere i Danmark, ikke virket efter hensigten.


Cigaretsalget i Danmark er de sidste 3 år steget med 12 % så danskerne nu køber 8,3 milliarder smøger om året.

Tobaksindustrien forklarer det med faldende grænsehandel, men ifølge Kræftens Bekæmpelse har rygestop kampagnerne, på trods af de færre rygere i Danmark, ikke virket efter hensigten.

Problemet er, at budskabet om at kvitte smøgen er slået fejl i de lavere sociale lag. Således er der blandt arbejdsløse og lavtlønnede langt flere rygere end i de højere sociale lag.

Desuden ryger rygerne mere og mere. I visse lavere sociale lag stiger andelen af rygere ligefrem.

Ud over de åbenlyse menneskelige omkostninger koster rygningen også for den danske stat. Regningen for danskernes tobaksrygning lyder således på 27 mia.
kr. om året viser beregninger fra DSI Institut for Sundhedsvæsen.

Beløbet inkluderer samfundets produktionstab som følge af, at rygere har et langt større sygefravær fra arbejdsmarkedet end ikke-rygere. Ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse bruger danskerne ca. 11,5 mia. kr. om året på tobak.

Kræft er den sygdom hvor tobakkens skadevirkninger er klarest dokumenteret. Samlet set forårsager eller medvirker rygning til hvert tredje kræftdødsfald.

Sammenhængen mellem kræft og rygning er bedst dokumenteret for lungekræft, men tobaksrygning øger også risikoen for mange andre former for kræft, bl.a i mund, svælg, strube, spiserør, bryst, urinblære, bugspytkirtel, nyre, mavesæk og livmoderhals.

Kilder:
- Kræftens Bekæmpelse, www.cancer.dk

- Danmarks Institut for Sundhedsvæsen, www.dsi.dk

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley