Øger indtag af rødt kød din risiko for kræft?

Skrevet 20-05-2019 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Øger indtag af rødt kød din risiko for kræft?

Det sidste nye i sundhedsverdenen lige nu er, at resultaterne af en ny undersøgelse viser, at mænd, der spiser rødt kød, har en 20 % øget risiko for at få kræft. Men hvad er sandheden? Skal du glemme alt om at spise steak og lammekoteletter til middag? Eller kan du stadig nyde en god bøf med god samvittighed? Og hvad er risikoen for kvinder? Læs videre for din egen og din families sundhed.


Kræft er en væmmelig ting; i vores familie har vi haft bekymringer gennem årene med min egen mor, og det er ikke sjovt.

Men lad os starte med en god nyhed: Du er ikke offer for din genetiske arv.

Denne sætning er så vigtig, så læs den igen: Du er ikke offer for din genetiske arv.

Ja, Bruce Liptons livsændrende forskning i epigenetik (hinsides generne) viser, at maks. 5 % af os er født med fejl i generne, og at så få som 1 % af os er født med gendefekter.

Dette betyder, at du og jeg i høj grad kan kontrollere vores sundheds skæbne gennem den livsstil, vi vælger.

God søvn, et positivt syn på sundhed samt kost og bevægelse i pagt med naturen er alle faktorer, der fører dig i retning af sunde, glade gener, som vil passe godt på dig gennem livet!

Men nu tilbage til påstanden om, at rødt kød forårsager kræft. Denne gang tarmkræft.

Denne undersøgelse har fået en masse medieopmærksomhed de seneste uger, men den rigtige konklusion findes kun ved at læse hele undersøgelsen i detaljer med åbne øjne.

Forfatterne glemte at understrege dette i konklusionen, og det er ret chokerende:

Rødt kød havde faktisk en beskyttende virkning hos kvinder. Ja, hvorfor understregede de ikke det faktum for kvinder, at indtag af rødt kød for dem betød en lavere risiko for at få kræft?

Det er halvdelen af verdens befolkning. Det er din søster, mor, datter, bedstemor, din hustru!

Dernæst var risikoen for mænd en relativ risiko. Det var ikke en absolut 20 % øget risiko. Det var en relativ øget risiko. Forsøgspersonerne startede med at have en 0,5 % risiko for at få tarmkræft. For dem, der spiste mest forarbejdet kød og rødt kød, steg risikoen med 20 % - til 0,6 %!

Og som det sidste skelnede forsøget ikke mellem forarbejdet kød, som du køber i en pakke, og som ofte er fyldt med en masse tilsætningsstoffer, og frisk kød.

Herudover ville det have været virkelig rart at få viden om, hvorvidt de mænd, som spiste økologisk kød, havde en formindsket risiko for at få kræft. Det aspekt forholdt undersøgelsen sig ikke til.

Tag nyhederne i medierne og i aviserne med et gran salt

Medierne er ikke interesserede i din sundhed og dit velvære. De er kun interesserede i at sælge flere aviser eller øge deres reklameindtægter.

Og det gør de ved at sælge frygt.

Hvis du ikke tror mig, så kig en hvilken som helst avis igennem for at se, hvor mange positive, glade historier der er.

Fald ikke i den fælde. Overvej at lade være med at se nyheder i en uge, og se, hvor meget gladere du bliver.

Lyt til din egen krop – det er den bedste læge, du nogensinde vil møde

For at være ærlig spiser jeg selv mindre rødt kød, end jeg engang gjorde, og det skyldes to ting. For det første længes min krop efter flere grøntsager, som jeg bliver ældre, og for det andet var jeg en smule doven, da jeg var yngre, og kød var en nem og hurtig løsning.

Jeg har stor respekt for mennesker, som vælger at blive vegetarer eller endda veganere, og jeg kan også godt selv gladelig spise vegetarisk mad i en uges tid, men min krop har det bedst med lidt kød.

Lyt til din krop. Den fortæller dig konstant, hvor godt du har det.

Læg mærke til, hvordan du har det efter et måltid.

Hvordan er dit energiniveau?

Dit humør?

Hvordan ser du ud, og hvordan har du det?

Hvordan sover du?

Hvordan er dine toiletbesøg osv.?

Hovedpine er ikke en mangel på Panodil. Dette symptom og alle de andre signaler, som din krop i kærlighed sender dig, såsom oppustet mave, luft, pletter på huden osv., er til for at guide dig i den rigtige retning.

Stop op et kort øjeblik, og lyt til din krop. Du vil på den blideste og ærligste måde få en uvurderlig viden.

Konklusion: Øger indtag af rødt kød din risiko for at få kræft?

Hvis du nyder at spise kød, kan du stadig spise en lækker bøf eller lammekoteletter til aftensmad med god samvittighed!

Men spis så vidt muligt uforarbejdet, frisk, økologisk kød med en masse grøntsager. Lyt til din egen krop, og vær kritisk overfor råd om sundhed i aviserne og på nyhederne.

Ofte er der en skjult dagsorden såsom den profit, som de magtfulde medicinalfirmaer tjener ved at sælge os deres medicin.

Naturen ved bedst. Lyt til den, og følg dens råd. Herved vil du deaktivere de usunde gener, som kan forårsage sygdom, og i stedet aktivere de sunde gener, som vil føre dig ud ad vejen til et langt og frugtbart liv.

Gør krav på et godt helbred og et lykkeligt liv. Det er din fødselsret, og du fortjener det!

Yderligere læsning:

Even moderate red and processed meat eaters at risk of bowel cancer

Diet and colorectal cancer in UK Biobank: a prospective study


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Annitta skrev denne kommentar:
21-05-2019 19:27:52

Virkelig godt skrevet! Jeg er SÅ enig! Det er lige præcis det der er hele "humlen" Mærk efter og tro ikke blindt på alt hvad vi hører ... jeg plejer at sige at "jeg er min egen forsker" for det er nu engang een selv der bedst kan mærke hvad man har det godt med.
For nylig var der f.eks.en sød bekendt der havde læst at der er forsket i at det er bedst med bluetooth headset frem for tråd... nope ikke i min hjerne... der er al den stråling fra trådløse netværker præcis det, der giver min hjerne hovedpine... forskning og meningsmålinger er ikke den evige sandhed... ihvertfald ikke for mig.... og det gælder også mht til mad :-))


Ruben Agerriis skrev denne kommentar:
22-05-2019 04:08:46

Typisk inkompetente forskere, eller forskere betalt af korn/sukker/veganer industrien.
Animalske fødevarer er menneskers primære naturlige fødekilde til alle de næringsstoffer vi har brug for i den korrekte form. De prøver bare at få os over på deres planteprodukter og gøre os syge med inflamation, så vi også skal mere til lægen og købe deres medicin, for at blive "helbredt" for sygdomme forårsaget af deres lort.
Hold jer til vores naturlige kost, animalsk mad og lev et godt sundt liv.


Claus Glerup skrev denne kommentar:
23-05-2019 09:07:28

Et meget interessant studie er Athos munkene, der ikke spiser kød.
Der er blandt de 2000 munke, der ikke deler gener med hinanden, ikke i 12 år været nogen tilfælde af tarmkræft og en meget lav forekomst af andre kræftformer bl. prostatakræft.
Man kan ikke videnskabeligt ud fra munkene bevise, at det er det fravalgte kød, der er årsagen
MEN det er MEGET tankevækkende.


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser