❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Forskning: D-vitamin potentielt mindsker risikoen for COVID-19!

Skrevet 09-10-2020 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Forskning: D-vitamin potentielt mindsker risikoen for COVID-19!

Forbløffende ny forskning, som netop er blevet frigivet om coronavirus, kommer med virkelig gode nyheder til dig, din familie og en planet, der har været paralyseret i 2020. De første resultater fra dette forsøg viser, at du ikke bare kan reducere din risiko for at blive smittet med coronvirus denne vinter, men også mindske risikoen for behov for intensiv behandling 25 gange ved at optimere dit D-vitamin-niveau. Kom i gang med dette nu:


Solen er blevet tilbedt for sine helbredende kræfter siden tidernes begyndelse. D-vitamin produceres, når solens stråler rammer din hud, og det er helt centralt for vores sundhed at få den rette mængde sol på det rette tidspunkt. Ganske enkelt fordi D-vitamin spiller en kritisk rolle for opbyggelsen af et sundt immunforsvar!

Mennesker med ikke-vestlig baggrund, som lever nordpå, har ofte et for lavt D-vitamin-niveau, da de på grund af deres mørke hud har behov for længere perioder med intens solbestråling for at danne D-vitamin.

Dette er muligvis en central faktor, der kan forklare, hvorfor ikke-vestlige mennesker (som også har højere end gennemsnitlig forekomst af diabetes, kræft, hjertekarsygdom og overvægt) både er mere tilbøjelige til at få coronavirus og oftere ender på hospitalet end indfødte europæere. 

Hvor end dine gener stammer fra, skal du sikre dig, at du og din familie får tilstrækkeligt med D-vitamin nu. Det skal du af følgende grunde:

Ja, D-vitamin kan styrke dit immunforsvar på bare ganske få uger, og i følge nyere forskning kan udbedring af D-vitamin-mangel potentielt redde tusindvis og endda millioner af menneskeliv!

Verdens første forsøg med D-vitamin og COVID-19

Forsøget, som fandt sted på Reina Sofía University Hospital i Spanien, omfattede 76 patienter, der led af COVID-19.

50 af disse patienter blev behandlet med D-vitamin. De resterende 26 fik ikke D-vitamin.

Halvdelen af de patienter, der ikke fik D-vitamin, blev så syge, at de behøvede intensiv behandling. Til sammenligning behøvede kun en enkelt af de patienter, der havde modtaget D-vitamin-tilskud intensiv behandling. 

Sagt på en anden måde blev risikoen for at skulle modtage intensiv behandling mindsket med 25 gange ved indtagelse af D-vitamin. 

To af de patienter, der ikke modtog D-vitamin, døde.

Og selvom forsøget er for lille til at konkludere, at D-vitamin helt fjerner risikoen for, at patienter med coronavirus dør, er det ikke desto mindre et opsigtsvækkende resultat!

En anden undersøgelse har konkluderet, at patienter med COVID-19 med et D-vitamin-niveau på mindst 30 ng/mL har en markant nedsat risiko for et uønsket klinisk forløb og en 51,5 % lavere risiko for at dø.

Endvidere har en analyse af D-vitamin-niveauet hos 191.779 patienter afsløret, at jo højere et D-vitamin-niveau jo lavere er risikoen for at teste positiv for SARS-CoV-2.

Så det er en virkelig god idé ikke bare at optimere dit D-vitamin-niveau nu, men også bede om D-vitamin-behandling med det samme, hvis du, eller nogen du kender, bliver syg.   

I videoen nedenfor kan du se et resumé af den nye forskning og nogle tilføjelsesoplysninger fra læger i Storbritannien. 

Konklusion

Hvert år kommer jeg udenfor så meget som muligt, bygger min soleksponering langsomt op og sørger for, at jeg ikke bliver forbrændt.

Jeg bruger aldrig solcreme, men er bare forsigtig. Hver januar går jeg væk et par dage for at få en D-vitamin påfyldning! Det er sandsynligvis ikke muligt med de nuværende rejsebegrænsninger, så jeg er begyndt at tage et D-vitamintilskud.

Jeg har ikke været syg i over 20 år, og jeg tror, at D-vitamin kan være nøglen til dette gode helbred.

Flere og flere forskningsresultater afslører, at D-vitamin-mangel er en af de primære risikofaktorer ikke bare i forhold til at teste positiv for coronavirus, men også i forhold til alvorlige komplikationer ved COVID-19 og dødsfald. 

Dette er i virkeligheden en rigtig god nyhed!

Muligvis den bedste nyhed, vi har hørt i månedsvis om et virus, som for tiden paralyserer planeten.

Det er trods alt GRATIS at bede folk om at komme udenfor i den friske luft og få noget sol!

Og hvis regeringen ”sponsorerede” en kampagne for tilskud af D-vitamin, især for personer med højere risiko (overvægt, sukkersyge, hjertekarsygdom, kræft og høj alder), kunne vi drastisk mindske den ødelæggelse, som coronavirus i øjeblikket forårsager. 

Med udsigt til, at hospitalerne vil imødegå et massivt pres på grund af influenza i vintermånederne, bør enhver måde at mindske belastningen på iværksættes. Dette vil uden tvivl redde mange liv ved en anden bølge OG kunne medvirke til at få økonomien tilbage på rette spor igen.

Ja, der skal mere forskning til på området, men disse tidlige resultater er bogstavelig talt livsændrende.

Så nu ved du, hvad du skal gøre.

Først og fremmest skal du ud og nyde solen, også på gråvejrsdage.

For det andet kan du, hvis du er bekymret om dit D-vitamin-niveau, få det tjekket hos din læge.

Herefter kan det være en god investering at indtage et tilskud af D-vitamin lige nu!

Og sidst: Fortæl alle dine venner, hvordan de også kan beskytte sig selv!

Ja, vi må sprede budskabet nu og håbe, at medierne også vil gøre det!

Pas på dig selv!

P.S.: Hvis du gerne vil lære mere om, hvad du ellers kan gøre for dig selv for din sundhed her til vinter, kan du klikke her!

Referencer og yderligere læsning

Effect of calcifediol (Vitamin D) treatment and best available therapy versus best available therapy on intensive care unit admission and mortality among patients hospitalized for COVID-19: A pilot randomized clinical study

Vitamin D sufficiency, a serum 25-hydroxyvitamin D at least 30 ng/mL reduced risk for adverse clinical outcomes in patients with COVID-19 infection

SARS-CoV-2 positivity rates associated with circulating 25-hydroxyvitamin D levels

Correcting Britain's Vitamin D deficiency could save thousands of lives


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Dorthe Sørensen skrev denne kommentar:
13-10-2020 13:25:25

Det er da virkelig nemt, enkelt og billigt at tage et D vitamin tilskud.
Det findes for det meste også i calcium produkter, fiskeolie og multivitamin/mineraler.
Men man skal selvfølgelig vide det og der er jeg bange for at mange tror, at det de får at vide hos lægen er fyldestgørende.


Margit Margrethe Kyndal skrev denne kommentar:
14-10-2020 13:28:45

Jeg spiste i starten af corona i en måneds tid også en ekstra C vitamin 2 stk. 500 mg. Jeg forbliver sund og rask med økologiske grøntsager og vandreture. Spiser kun lidt lyst kød kylling og meget fisk og slet ingen svinekød, da der kan være medicinrester i det.


Kisser skrev denne kommentar:
14-10-2020 16:53:47

Super viden, og hvorfor hører vi ikke om det i pressen??


Vis alle kommentarer

Brian Truelsen skrev denne kommentar:
16-10-2020 12:48:48

Hvorfor er det nødvendigt med forskning, når det er almindelig viden: https://www.youtube.com/watch?v=ZRwts0iztVs (bemærk datoen)


Flemming Givskov skrev denne kommentar:
17-10-2020 10:17:43

Det er ret simple naturlige ting der rykker på immunsystem, det overrasker mig slet ikke, fed artikel og der er masser af evidens for at D vitamin, Selen og C vit. løfter immunsystemet. Men systemet med medicinalsystemet som maskine er det jo nærmest håbløst. Det er dem der har manipuleret mennesker til at være nærmest bange for vitaminer og kosttilskud og vi har ikke så mange læger i dette land der vejleder dig optimalt ang immunsystemet. De snakker nærmest ikke om det. Skræmmende det er sådan i vores land. Så tag selv ansvar og tag fat i mennesker der kan styrke dig hvis det kniber.


Erik Jørgensen skrev denne kommentar:
20-10-2020 20:20:12

D-vitamin,selen og Echinesea er optimalt iflg. Vitalrådet. mvh Erik


Grete Riis Vedelslund skrev denne kommentar:
02-12-2020 11:05:26

Jeg har i flere år bla.a.taget omkring 100mcg. D-3 vitamin dgl,og jeg har kun haft influenza med 15-20 års mellemrum, i mit over 80 årige lange liv, hvor jeg jævnligt har haft omgang med smittede, uden selv at blive angrebet.Jeg tror fuldstændigt på FOREBYGGELSE, som der også her i artiklen anbefales.Men det er ikke til at RÅBE læger og politikere op,så vi må selv klare os,og stå sammen.


Anna-Marie Diget skrev denne kommentar:
02-12-2020 12:29:14

Dejligt med mere info. Omkring vitaminernes virke på vores helbred og sundhed. Dette er vejen frem.


Steffen Kjærulff skrev denne kommentar:
02-12-2020 19:01:37

Hej Alun
Vigtig viden, som bl.a. også Dr. Rath Health Foundation energisk forsøger at gøre opmærksom på. Men hvad kan der siges om doser for hhv. C og D vitamin? Det er vel ikke ligegyldigt, hvor meget man tager.


Faith Joyce Heller skrev denne kommentar:
04-12-2020 15:30:56

Hej, jeg efterlyser præcis oplysning om hvor meget D-vitamin tilskud som er det optimale


Anette Paulin skrev denne kommentar:
06-12-2020 12:36:35

Støt underskriftsindsamlingen "Kosttilskud skal med i kampen mod corona"
Det er på tide, at sundhedsmyndighederne tager D-vitamin og andre vigtige næringsstoffer med i deres anbefalinger - befolkningen skal have reel information om vigtigheden af disse næringsstoffer, og de skal indgå aktivt i bekæmpelsen af covid-19.
Derfor er vores krav: Tilbyd C-vitamin, D-vitamin, zink, selen og omega-3 til alle risikogrupper – eller endnu mere effektivt: til hele den danske befolkning.
Læs mere og skriv under her:
https://www.skrivunder.net/kosttilskud_skal_med_i_kampen_mod_coron


Nijaz skrev denne kommentar:
16-12-2020 20:19:35

Super viden, og hvorfor hører vi ikke om det i Pressen


Nijaz skrev denne kommentar:
19-12-2020 20:36:00

Super viden, og hvorfor hører vi ikke om det i Pressen


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley