Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Musik lindrer smerter

Skrevet 10-04-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Musik lindrer smerter

Patienterne på opvågningsafsnittet på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, har brug for væsentlig mindre medicin, når de vågner op med musik i ørerne. Læs her, hvordan du kan give dit eget helbred et boost med musik.


Brugen af smertestillende og beroligende medicin kan nedsættes med op til 50 procent, hvis en patient får lov til at vågne op efter en operation med blid musik i ørerne.

Det viser erfaringer fra opvågningsafsnittet ved Århus Universitetshospital, Århus Sygehus i Tage Hansens Gade.

Personalet har eksperimenteret med musik til opvågningen gennem flere år og har i samarbejde med Maysound udviklet en "musikbjælke", der kan lægges rundt om en opvågnende patients hoved, skriver Magasinet Midt, som udgives af Region Midtjylland.

Der er ingen høje lyde, ingen rytmer og ingen stortrommer - musikken bygger i stedet på naturlyde, som giver langt de fleste patienter ro og tryghed. To tredjedele af patienterne gør brug af hospitalets specialkomponerede musik, mens en tredjedel ønsker anden musik - oftest New Age, klassisk eller Kaare Norge-musik.

En undersøgelse har vist, at 98 procent af patienterne på opvågningsstuen er tilfreds med de beroligende toner.

Ritzau

P.S. Vi benytter selv Quiet Please musik på vores kontor, for at opnå en afslappet stemning uden for meget stress. Quiet Please er i gang med at blive undersøgt af flere forskere, for dens beroligende og helende virkning. 

Klik her for at læse mere om den helende virkning af Quiet Please musik
 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley