Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Hvordan meditation forandrer din hjerne samt gør dig gladere og sundere

Skrevet 16-08-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvordan meditation forandrer din hjerne samt gør dig gladere og sundere

Ca. 10 millioner mennesker i den vestlige verden mediterer hver dag og endnu flere i andre dele af verden. Lær hvordan meditation kan give dig mere energi, sundhed og vitalitet!


Der er en stigende mængde af beviser, der viser at meditation kan gøre folk sundere og gladere. Det kan måske endda øge din levetid, forandre din hjernestruktur og ændrer personligheden.

Før du affærdiger meditation som noget kun for buddhistiske munke eller hippier, så vil det gavne dig at finde ud, hvad du måske mangler ved at undlade at meditere.

Meditation svarer til at give din hjerne en luftventil, så dampen kan komme ud.

Dette er uden tvivl et nødvendigt redskab i vores dages 24/7 samfund, og mange mennesker benytter ganske naturligt en form for meditation, når de føler sig stressede –

F. eks ved at lytte til musik, skrive dagbog, bede en bøn, tager et langt varmt bad. Alle disse ting svarer til meditation, da de fokuserer dit sind og hjælper til at få ro i sindet.

Ved at gøre dette, så vil din puls, vejrtrækning og hjerterate formentlig begynde at sænkes, og dine muskler vil begynde at slappe af. Dit sind vil også begynde at slappe af, så tankerne ikke længere styrter af sted. 

Hvordan meditation ændrer din hjerne og gør dig sundere og gladere.

På sit mest grundlæggende niveau vil meditation hjælpe dig med at tage en bevidst pause, fra strømmen af tanker, der konstant flyder ind og ud af dit sind.

Nogen mennesker bruger det for at udvikle deres spirituelle vækst eller finde en indre ro, hvor andre bruger det som afslapning eller et stressreducerende redskab.

Og selvom det ikke er usædvanligt for de mest erfarne, der meditere at have brugt årtier, ja selv en livstid på at perfektionere denne kunst, så kan du også opnå fordele ved bare 20 minutters meditation om dagen i dit eget hjem. 

Hvad kan kun 12 minutters meditation om dagen gøre for dig?

Meditation har vist sig at forandre, hvordan din hjerne fungere. Ikke kun på kort sigt, men formentlig også permanent. Meditation fortykker det område i din hjerne, hvor hukommelsen og din opmærksomhed befinder sig ifølge et Harvard studie.

Selvom aldringsprocessen får hjernen til at blive lettere i visse sektioner, kan 12 minutters meditation om dagen sænker den proces.

Meditation kan også forbedre det tidsrum, du er i stand til at koncentrere dig. Også når du udfører dagligdags opgaver midt på eftermiddagen. En time hvor de fleste mennesker har svært ved at koncentrere sig.

Interessant nok, så forblev de positive effekter af meditationen stærke, selv efter patienterne havde mistet en nattesøvn i opfølgende undersøgelser.

Imidlertid, fordi meditation virker så godt, til lindring af stress, kan det gavne alle typer af stressrelaterede sygdomme … og jer der læser mit nyhedsbrev jævnligt ved, at næsten alle sygdomme er stressrelaterede.

Dette kan måske forklare, hvorfor meditation kan hjælpe med at lindrer:

- Højt blodtryk
- Kronisk smerter, inkl. hovedpiner
- Vejrtrækningsproblemer, såsom emfysem og astma
- Søvnforstyrrelser og træthed
- Gastrointestinal lidelser og irritabel tarm syndrom
- Hudlidelser
- Mild depression og præmenstruelt syndrom
- Meditation er tydeligvis på linje med motion og sund kost, når det kommer til at forbedrer dit helbred. Og det er noget, som næsten alle kan tage tid ud af deres dag til at udfører.  

Sidste uge havde jeg besøg af min gode ven, Henning Daverne, som er ekspert i meditation og helbredsteknikker. Se videoen nedenfor.

Simple retningslinjer til at begynde med meditation

Hvis du gerne vil give meditation et forsøg, så er her en simpel opskrift. Sid stille, måske med noget beroligende musik, træk vejret rytmisk og fokuser på noget imens du trækker vejret.

En blomst, et billede, et lys, et mantra eller bare at være tilstede i øjeblikket. Nogen folk foretrækker at lukke deres øjne, for at lukke visuel stimulation ude. Hvis du syntes dine tanker begynder at vandre, så diriger dem tilbage til dit fokuspunkt og fortsæt derfra igen.

Ideelt set, burde man sætte 15-20 minutter om dagen til siden til at meditere om dagen. Du kan også prøve det i kortere perioder, men ultimativt så forsøg at arbejde dig op til 20 minutter.

Jeg er også en stor fan af hjernebølge teknologi, der typisk er tilgængelig i CD form. Når du lytter, så bliver du udsat for en kombination af frekvenser, der forårsager kraftfulde tilstande af fokuseret koncentration eller dyb afslappende meditation, imens den stimulere diverse dele af din hjerne, så de arbejder sammen.

Fordelene er, at du kan opleve de dybe frekvenser øjeblikkeligt, i modsætning til at skulle arbejde dig op på et specielt niveau i traditionel meditation.

Den CD jeg bruger er fra Holosync

Jeg bruger personligt meditation midt på dagen, når jeg føler mig en smule træt. Jeg putter mine hovedtelefoner på og så kommer jeg afsted. Hvis jeg finder det svært at slappe af ( hvilket jeg ofte gør, når mange tanker flyder rundt i mit hoved) så gentager jeg navnene på min kone og børn igen og igen - Maggie, Anna, Peter og bruger min vejrtækning til at komme ind i en afslappet tilstand.

20 til 30 minutter senere har jeg masser af energi og er klar i hovedet igen.

Lige meget om du beslutter dig for at gøre det, så husk dig selv på, at give dit sind noget tid til at slappe af, regruppere og blive genopladet jævnligt.

Vi bruger på vores kontor Quiet please CDerne. De er fremragende til at slappe af til og god musik for øret.

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley