❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Krig i kosmetikindustrien – er du et uskyldigt offer?

Skrevet 31-03-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Krig i kosmetikindustrien – er du et uskyldigt offer?

EU har nu forbudt at sælge kosmetikingredienser, som er blevet testet på dyr. Sådan! Men begynd nu ikke på at fejre dette endnu, for desværre er der også dårlige nyheder, som angår dit helbred.


Bare fordi der bliver mindre dyretestning af personlige plejeprodukter globalt, end der har været (Kina bemyndiger fortsat officielt dyretestning af kosmetikprodukter), er der stadig masser af tvivlsomme ingredienser i din ansigtscreme og i dine børns skumbad.

Ja, der er stadig mange ingredienser (kunstige kemikalier), som aldrig er blevet testet og fundet sikre i de fleste personlige plejeprodukter.

Dette er helt essentiel information i forhold til dit helbred.

Læs venligst omhyggeligt videre, og handl på din viden nu!

Ok, ingen person ved sine fulde fem kan lide tanken om at udsætte dyr for unødige lidelser.

Men som tingene står, bliver vi alle benyttet som menneskelige prøvekaniner i den store test af nye produkters sikkerhed.

Og dette har stor betydning, da gennemsnitskvinden dagligt bruger 12 plejeprodukter.

Mange mennesker er ikke klar over:

Hvis det er på din hud, drikker du det!

Ja, 60 % af, hvad du kommer på din hud, absorberes af din krop.

Mange mennesker er ikke klar over dette, men det er en meget vigtig kendsgerning, for din hud er kroppens største udrensningsorgan.

Så læs omhyggeligt ingredienserne på de personlige plejeprodukter, du anvender, og hvis du er i tvivl om deres sikkerhed, så hellere være på den sikre side.

Når du kigger på etiketter, vil du se:

Formaldehyd – anvendes i neglelak, shampoo, sæbe og hårudglatningsmidler – ses ofte på ingredienslisten, (somme tider forklædt som formalin) og er kendt som et kræftfremkaldende stof.

Det er også det middel, som anvendes til at konservere lig med, og det er samme ingrediens, som er en del af det dødelige sødestof aspartam.

Det samme gælder for dioxin, som sjældent er at finde på etiketterne, fordi det ikke er en tilsat ingrediens, men er et biprodukt ved fremstillingen (man finder det f.eks. i skumbad).

Hårfarve og læbestifter indeholder bly, så vær forsigtig med, hvem du kysser.

Hormonforstyrrende stoffer, kendt som phtalater, er også almindeligt forekommende ingredienser.

I et enkelt plejeprodukt kan der være op til 200 forskellige kemikalier i de syntetiske duftstoffer (parfume osv.), og det er grunden til, at mange mennesker er intolerante over for dem og lider af svimmelhed, hudirritationer, eksem osv.

Aluminium: Findes i mange deodoranter, neglelak, øjenskygge, eyeliner, glitter og mascara på markedet. Aluminium er en kendt nervegift, som også kan ødelægge hjerte og lunger, forårsage fertilitetsproblemer og Alzheimers.

Sodiumlaurylsulfat: Findes i 90 % af alle shampooer, hudcremer og tandpastaer. Dette kemikalie hjælper produktet til at skumme. Denne giftige ingrediens nedbryder de naturlige olier i huden og gør den tør.

Det blandes også med andre ingredienser, hvilket resulterer i meget giftige forbindelser.

Parabener: Disse almindelige konserveringsmidler forlænger produkternes holdbarhed.

Kig efter et mere naturligt konserveringsmiddel som aloe vera på etiketten.

Det er muligvis i fabrikantens interesse at anvende tvivlsomme ingredienser, men det er bestemt ikke i forbrugerens interesse.

Her er nogle råd om, hvad du selv kan gøre for at bevare et sundt helbred:

3 råd, der holder dig og din familie sunde:

1. Læs altid ingredienserne. Hvis du er usikker på, om et produkt er sikkert, skal du ikke købe det.

2. Gå ud i dit badeværelse, og gennemgå etiketterne på de plejeprodukter, du bruger, og smid de produkter ud, som indeholder væmmelige eller tvivlsomme ingredienser.

3. Vælg et økologisk kvalitetsprodukt, og vær sikker på, at det indeholder mindst 80 % økologiske ingredienser. Hjemme hos os bruger vi Green People og har gjort det de sidste 10 år.

Konklusion på Krig i kosmetikindustrien

Sikre personlige plejeprodukter er lige så vigtige som sikre fødevarer. De fleste mennesker er ikke klar over, at man drikker det, der er på huden.

Vælg anerkendte økologiske mærker, og læs ingredienslister.

Derved har du taget et vigtigt skridt mod ikke bare at gøre noget godt for din sundhed, men også mod at se yngre ud, da mange af kemikalierne i traditionelle plejeprodukter efter al sandsynlighed gør mere skade end gavn for dit ydre.

Ja, kunstige kemikalier = for tidlig aldring!

Heldigvis kan en smule efterforskning gøre en stor forskel. Vi er jo også dyr, som skal beskyttes.

P.S.: Hvis du vil læse flere og mere omfattende artikler omkring kosmetik, så klik her.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Anne Dissing skrev denne kommentar:
21-02-2013 11:15:56

Jeg må sige jer synes det er tvivlsomt bare at anbefale økologiske produkter. Der er ingen formelle krav til de produkter mig bekendt. Det som vi gør hjemme hos os er kun at anvende miljømærkede produkter og helst Svanemærkede produkter både til kropspleje men også til rengøring. Det råd synes jeg er værd at give videre.


Jørgen skrev denne kommentar:
21-02-2013 11:47:10

Jeg kan ikke lade være med at tænke på alle de desinfektionsmidler der er blevet udbredt over hele verden de seneste år. Findes der undersøgelser der er gået i dybden med disse produkter? Jeg kan godt være i tvivl om hvad der er værstbakterier eller indholdet desinfektionsmidlet vi optager gennem huden.


Louise skrev denne kommentar:
21-02-2013 11:58:58

Tak for artiklen, men hvorfor er økologisk så meget bedre? Er der færre kemikalier i? For man kan jo ikke, så vidt jeg er informeret, lave økologiske kemikalier?
Hvad er det økologiske i disse produkter?

(Ps jeg er ikke anti økologisk. Køber økologiske madvarer. Køber også svanemærkede og astma og allergi mærkede produkter, men forstår bare ikke det økologiske i 'ikke fødevareprodukter'?)


Vis alle kommentarer

Sara skrev denne kommentar:
21-02-2013 12:05:30

Jeg sidder og tænker på alle de piger, som hver dag spartler hele ansigtet ud til ukendelighed og dem som står og sveder i fitnesscenteret med samme maske på.
Jeg har godt nok aldrig været en af dem, der har brugt enormt meget makeup, men noget har jeg da brugt. Det er sgu ikke særlig fedt at tænke på, når man i mange år dagligt har stået og lagt makeup og så er det fyldt med gift. Lykkelig uvidenhed :(


Trine M skrev denne kommentar:
21-02-2013 12:11:40

Gå evt. efter produkter med benævnelses 'naturlig', det giver i mange sammenhænge også bedre mening end økologisk, somme tider bruger producenter dem i flæng, selvom der er forskel. Eller dan blot et overblik over ingredienserne. Holdbarhedsdatoen kan også være en god rettesnor i nogle sammenhænge. Sund fornuft er det allerbedste, for man kan ikke komme 100 % udenom kemikalier osv., så ville vi slet ikke kunne gå på gaden.. Og ja, Green People er et super mærke! Eller Bachs blomsterremedier!


Juanitta L L Krodal skrev denne kommentar:
21-02-2013 13:18:01

Tak for Jeres indslag Jeg selv bruger udlukkende spec.øko produkter,og vil hellere undvære en vare hvis jeg ikke
lige har råd.
Det kunne være en god ide at få lavet
en liste over alle de tal og navne,som skader os og have i sin pung/tlf
venlig hilsn Juanitta


Jacob Bitton skrev denne kommentar:
21-02-2013 14:16:32

Der er indtil flere ting du skriver som er lidt overdrevne - du skal, hvis du vil lave en ordentlig artikel angive dine kilder ret præcist og klart formulere hvor du har dine påstande fra. Dumme, personlige kommentarer er ikke så heldige i denne slags artikler - du bygger med skræmme-kampagne formuleringer som ikke underbygges noget sted og som absolut er diskutable. Jeg ved ikke om det er fordi jeres kunder og læsere straks er med på samme bølge og ikke giver sandheden, korrekt udførte forsøg og videnskablig data nogen værdi men personligt synes jeg det er pinligt at man ikke er kildekritisk såvel som at du som forfatter formulerer dig på den måde du gør.

Du opfordrer at man skal handle på ens viden men hvis kilden er fejlbehæftet og ikke bunder i korrekt data, fejlfortolket data eller ren fantasi så kan man jo ikke bruge jeres viden til noget, eller man ender med en samling fejlinformerede individer som handler ukorrekt.

Det postuleres her, som så mange andre steder, at de kunstigt fremstillede kemiske stoffer er et stort problem, hvilket de også KAN være - men altså ikke altid er det. Derudover skrives der som om alle naturlige stoffer er fine, men ikke de kunstige. Det er MEGET langt fra korrekt (det er ikke noget problem at finde gift i naturen som ikke kommer fra fremstillede kemiske stoffer).

80% procent økologisk er ikkek nødvendigvis en løsning - der er 20% tilbage. Og selv om de 20% er uskadelige nytter det ikke meget hvis der er bunker af naturlige allergener i.

At forbinde aldring og kunstige kemikalier er vist også lige at gå for langt. Desuden kan noget naturligt som sollys jo også fremskynde aldringstegnene så selvom det var sandt for de kunstige kemikalier så kan det jo ligeså vel være sandt for de naturlige kemikalier/ingredienser.

Din kommentar om at Aspartam er dødeligt er MEGET ukorrekt og grænser til en løgn. Det er som at betegne vand som dødeligt da man både kan drikke for meget (så man efterfølgende dør af det) eller drukne i det. Find en kilde hvor det står helt præcist og angiv den - og husk at tjekke validiteten af denne kilde.


Sarah skrev denne kommentar:
21-02-2013 15:05:45

Hmm, jeg ville sætte pris på hvis dine nyhedsbreve og artikler havde lidt mindre karakter af at være billige sensationer/tv-shop-agtige... Der er jo ikke noget nyt i det du skriver, det er bare blæst op og let overdrevet.
Og aloe vera som konserveringsmiddel... kom igen!


Sarah skrev denne kommentar:
21-02-2013 15:07:38

+ what Jakob said!


Jane skrev denne kommentar:
21-02-2013 15:44:52

Jacob og Sarah spis og drik i bare løs af light produkter med Aspartam,bare vi andre kan blive fri!! Der er så mange undersøgelser (Google det ) der viser hvor farligt det er for kroppen,men så længe det er pengene der bestemmer hvem der kan råbe højst,er det åbenbart i orden at gøre mennesker syge. Tak for information Alun


Sabrina skrev denne kommentar:
22-02-2013 01:11:10

Hej..
Jeg er altod glad for sådanne oplysninger, men jeg vil til dels give nogle af de andre kommentatorer ret - du siger ikke noget nyt.
Men udover det, så sætter jeg altid pris på lige at få en reminder om, hvad det er jeg skal kigge bedre efter når jeg er ude at handle. Det er et godt initiativ, og bliv endelig ved - specielt når du finder ud af nogle flere ting :)
--> Jacob - tag lige en slapper, det lyder mere som en lærer der har rette en opgave og kommer med en masse kritik og rettelser. Der var ingen der tvang dig til at læse hele artiklen!


Lisa skrev denne kommentar:
22-02-2013 11:49:29

Hej Alun,

Jeg tager i virkeligheden slet ikke notits af hvad der er rigtig og forkert i denne artikel. Men jeg må indrømme at jeg nu afmelder mig fra din nyhedsmail af den simple grund at jeg er så træt af sensations artikler og overskrifter der råber ADVARSEL... DØDELIGT...LIVSVIGTIG INFORMATION... ALDRIG HØRT FØR... KLIK VIDERE FOR AT SE...!!!
Det er lidt synd at du hopper med på bølgen af den her slags sensations artikler. (som der jo i dette tilfælde slet ikke er noget nyt i!)
Det er meget federe at få en reel, stille og rolig og korrekt artikel!


Annalene Barfod skrev denne kommentar:
23-02-2013 13:37:52

Jeg undrer mig over, hvordan det er lykkedes nogen at overbevise os om, at vi skal bruge skønhedsplejemidler. Hvad er der galt med vand og en skurebørste eller sand, frisk luft og sol i moderate mængder, så huden vænner sig til det? eller evt. frisk frugt og bærsaft, medens det er sæson. Hvornår får vi mod til at stoppe det voldsomme forbrug af præparater og produkter, vi ikke har naturligt behov for og nyde overfloden. Hvornår stopper vi med at asfaltere og flisebelægge alt vi træder på, for at undgå mudder på fødderne for derefter at købe muddermasker til ansigtet? Hvornår giver vi os selv og hinanden lov til at mærke, at vi er fuldkommen lykkelige med det, vi har, og at kærlig omsorg og nærvær er den eneste virkelige kilde af overflod, og der er nok til alle, hvis vi undgår at afskære os fra det. Gid jeg havde haft mod til at høre efter mine egne egentlige behov, så havde jeg turdet nyde enkelheden lidt mere. Godt jeg stadig kan nå at fortælle mine børnebørn lidt om øjeblikkets fylde uden angst for det rådner eller bliver forældet eller slidt op. Mon de vil lytte????? eller foretrække neglelakken og hårfarven og tilsætningstofferne og facebook. Hvad tror I? LET GOOD THINGS HAPPEN og nyd foråret.


Nielsen skrev denne kommentar:
23-02-2013 17:11:00

Jeg kan ikke forstå, at folk skriver så mange aggressive kommentarer til denne artikel. For mig lyder det mere som små vrede mennesker, der lykkeligt ser sit snit til at hævde sig selv, og komme af med lidt galde. Hvis du ikke synes om nyhedsbrevet, så afmeld i stilhed, men denne arrige kasten rundt med galde er da helt til grin, og vidner 100 % om mennesker fyldt med frustration, der ikke kan få afløb, og så smitter det åbenbart... Er sjovt som folk som en flok lemminger tit efterligner andres kommentarer - ikke mindst, når de er negative.


Jane skrev denne kommentar:
23-02-2013 19:55:25

Min holdning er at ale hvad der ikke er naturligt, er skadeligt. Dermed ikke sagt at alt hvad der er naturligt IKKE er skadeligt, men det er så noget andet. Men det er meget svært at finde alle sine produkter uden nogen form for kemikalier. Men gennem tiden har jeg fundet ud af mere og mere, og snart bruger jeg faktisk ingen kemikalier længere. Jeg vasker hår, og hele kroppen i tørret frugtpulver der hedder shikakai, før hen brugte jeg rasul, men det er ikke til at støve op længere. Til ansigtet bruger jeg ren sheasmør eller olivenolie, og som deodorant bruger jeg en krystaldeo som består af naturlige saltmineraler. Så jo det kan lade sige gøre, men man skal faktisk nærmest mere begynde at kikke på madproduter fremfor på plejeprodukter. Hvis du ikke ville turde spise det, skal du nok heller ikke komme det på kroppen.


Jeanette skrev denne kommentar:
05-03-2013 08:02:35

Jeg mener, sodiumlaurylsulfat hedder natriumlaurylsulfat på dansk. Det er vist også kræftfremkaldende - ifølge min bror som er tandlæge og som synes frygten for flour er overdrevet. Så han ville nok ikke sige det, hvis der var noget om det. Natriumlaurylsulfat findes i de fleste tandpastaer og er et skummmemiddel. Jeg vil personligt foretrække at skylle og spytte ud, frem for at beholde tandpastaen på tænderne bagefter.


Mia Henriette Mikkelsen skrev denne kommentar:
08-04-2015 09:43:44

Jeg forstår ikke hvorfor du kommer med så bastant en påstand i overskriften "Du er forsøgskanin for dine foretrukne kosmetik produkter!".
Nu bruger jeg kun svanemærkede og paraben/parfumefri produkter primært fra bæredygtig produktion og aldrig fra producenter der gør brug af dyreforsøg.
Overskriften provokerer mig bare, og det ikke på en positiv måde. Jeg mister faktisk interessen for at læse jeres nyhedsbrev.


Dorthe Cebula skrev denne kommentar:
11-04-2015 08:08:07

God artikel. Kan supplere til interesserede at forfatter Sumo Lotus har skrevet bøger herom. Med opskrifter hvor det er nemt at lave shampoo, creme mv. Aftenskolerne har kursus af få timer hvor man lærer at lave shampoo, creme mv. Det er faktisk billigere at lave det selv når vi sætter kvalitet og prisen på dyre mærkevare med kemiske stoffer op mod hinanden. I gredienserne kan købes i helsebutikker eller Urtegården i Århus


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley