Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Kosttilskud og sportsernæring- produkter Del 6: Energigelé

Skrevet 23-03-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Kosttilskud og sportsernæring- produkter Del 6: Energigelé

Energigelé er i realiteten en koncentreret udgave af energidrikke, bare uden vand. Dette produkt bruges i maraton, triatlon og ved lange cykeldistancer osv. for at forhindre, at man møder muren. At møde muren betyder helt enkelt, at man løber tør for kulhydratenergi.


I et maraton f.eks. bliver de fleste mennesker ramt af muren omkring 35 km inde i løbet. Så i teorien er det en god idé at fortære en energigelé, inden du når det punkt, hvor du tror, du vil ramme muren.

Problemet med energigelé er selvfølgelig igen ingredienserne i geléen. Lad os lige kigge på, hvad du udsætter din krop for, når du anvender en energigelé:

Ingredienser i et af de førende mærker af energigelé er:
Maltodextrin, sojaproteinudtræk, fruktose, vitaminer og mineraler, xanthan, lecithin, smags- og farvestoffer, Aspartam.

Du godeste, det står endnu værre til end i en typisk energidrik. Det har alle de væmmelige ingredienser såsom GMO, maltodextrin, et hav af kemikalier i form af smags- og farvestoffer og sidst men ikke mindst det dødsensfarlige Aspartam.

Men det værste er måske, at det også indeholder sojaprotein. Som tidligere nævnt i denne e-bog, så udsætter du din krop for en stor dosis kvindeligt kønshormon, hvis du spiser sojaprotein.

Så spørger du måske, hvorfor producenter overhovedet er interesseret i at komme sojaprotein i deres produkter. Ene og alene fordi det er billigt.

Jeg er ked af at sige det, folkens, men mange firmaer fokuserer mere på profit end på din sundhed, når de udtænker nye produkter.

Jeg er af den overbevisning, at du aldrig nogensinde skal spise soja, med mindre det er fermenteret.

Hvis du vil læse mere om farerne ved soja, så klik her:

www.alun.dk/sund-Soja-Vidunder-eller-helbredsrisiko.asp

Men hvad skal du så gøre?

I sportsgrene, hvor du træner mere end to timer ad gangen, kan du ikke undgå at ramme muren, medmindre du får tilført ekstra kulhydrater.

Så mit råd er, at du skal lave din egen hjemmelavede energidrik for at give dig det vand, du skal have for at undgå dehydrering, eller prøve at finde en energigelé, der ikke har nogen tilsat smag, en med neutral smag, for derved at undgå mange af de værste kemikalier.

Klik her for at læse Kosttilskud og sportsernæringprodukter del 7 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley