❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Kosttilskud og sportsernæring- produkter Del 12: Fiskeolie osv

Skrevet 18-03-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Kosttilskud og sportsernæring- produkter Del 12: Fiskeolie osv

Endelig gode nyheder, for fiskeolie af høj kvalitet er et fantastisk produkt. Hvorfor? Vi skal helst ikke spise fisk mere end to gange om ugen på grund af risikoen for forgiftning fra bly og andre tungmetaller.


Men da vi så spiser mindre fisk, får mange af os ikke nok omega-3-fedtsyrer. Disse fedtsyrer er uundværlige for vores helbred og hjernefunktion.

Så om vinteren spiser jeg torskelevertran, fordi det indeholder D-vitamin. På grund af de mørke, lange vinterdage får vi ikke nok sol til at danne vigtigt D-vitamin. Torskelevertran er en fantastisk måde at få både omega-3-fedtsyrer og D-vitamin på.

Mine børn elsker det og beder tit om adskillige store skefulde. Jeg er ikke selv vild med smagen, men jeg kan mærke den gavnlige effekt, og jeg kan se, at jeg åbenbart har brug for olien, når jeg opdager, at den tørre hud på mine hænder er forsvundet.

Om sommeren kan du nøjes med at tage fiskeoliekapsler, da du ikke behøver at tilføre kroppen så meget D-vitamin på denne årstid.

Som altid må du være en bevidst forbruger. Vær omhyggelig, når du køber et fiskeolieprodukt. Først og fremmest må du søge efter information for at finde frem til et rent produkt, og så skal du læse varedeklarationen. Vær helt sikker på, at der ikke er tilsat kunstige smagsstoffer eller andre kemikalier.

Hørfrøolie og andre olier

Personligt mener jeg, at fiskeolie er en bedre kilde til omega-3-fedtsyrer end hørfrø. Og hvis du spiser torskelevertran, får du også tilført D-vitamin.

Undersøgelser tyder også på, at mennesker med nordeuropæiske gener muligvis mangler et essentielt enzym for at kunne fordøje hørfrø fuldstændigt. Og personligt har jeg det ikke godt, når jeg indtager hørfrøolie eller hørfrø.

Hvis du har det godt, når du spiser hørfrø, så er det helt i orden. Bare vær sikker på, at du også får noget torskelevertran om vinteren, da dine knogler har brug for D-vitamin.

Klik her for at læse Kosttilskud og sportsernæringprodukter del 13   


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley