❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Kolesterol og hjertesygdom

Skrevet 03-11-2006 af Mary Enig, PhD - Print - Send til en ven -

Kolesterol og hjertesygdom

"The Soft Science of Dietary Fats," af Gary Taubes, publiceret i Science, afslører rævepelsene i McGoverns Senatskomitté og dens efterfølgere i forskellige regeringsinstanser som i halvfjerdserne startede den verdensomspændende kampagne mod kolesterolet og det mættede fedt.


Gary Taube’s artikel supplerer "The Oiling of America" af Enig og Fallon og The Cholesterol Myths af Ravnskov.

Alle tre giver tilsammen stof til alvorlig eftertanke. For det første er kolesteroltal mellem 5,1 og 6,2 helt normale og har altid været normale.

Hos ældre kvinder har det vist sig at selv højere kolesteroltal er forbundet med et langt liv.

I USA og andre dele af den vestlige verden har man imidlertid betragtet kolesteroltal af denne størrelse som et tegn på sygdom eller som en risiko for fremtidig sygdom.

Et resultat af denne misinformation, spredt med overlæg af ledelsen i National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) i 1984, behandles nu millioner af raske mennesker med kostbar medicin for at forhindre udbrud af en ikke eksisterende sygdom.

Hvis medicinen så bare var dyr og ikke livstruende, kunne man sikkert afvise det som harmløst bondefangeri, men det er et faktum at mange af de kolesterolsænkende præparater er potentielt farlige, både for krop og sjæl.

De er farlige for kroppen fordi de kan medføre alvorlige, uhelbredelige sygdomme som leverkræft og nyresygdom, og for sjælen fordi de bekræfter myten om at kolesterol er farligt.

I sin bog The Cholesterol Myths, fortæller Dr. Uffe Ravnskov hvad der skete med en ældre kvinde med et såkaldt højt kolesteroltal .

Ved en obligatorisk kolesterolundersøgelse blev kolesterolmyten brugt til at retfærdiggøre en behandling af hendes ikke-eksisterende sygdom og hun mistede sin livsglæde og sit gode helbred.

De officielle råd om at sænke kolesteroltallet har frembragt utallige kolesterolsænkende præparater som derved bekræfter myten om kolesterol som en uønsket substans i kroppen og i kosten.

Sandheden er, at kroppen anvender kolesterol til reparation og beskyttelse.

En måned efter Gary Taubes' afslørende artikel i Science, reagerede NHLBI med at yderligere sænke de anbefalede grænseværdier for kolesteroltallet og øgede dermed antallet af mennesker som de ønsker at behandle med kolesterolsænkende medicin. Men der findes håb om at sandheden vil sejre.

Uafhængige forskere har gang på gang peget på behovet for at de fejlagtige oplysninger om kostens fedt, som befolkningen er blevet påduttet, bliver korrigeret.

Ny forskning fortsætter med at dokumentere at mættet fedt ikke udgør nogen sundhedsrisiko, at transfedtsyrer fra delvist hærdede vegetabilske fedtstoffer og olier er et stort problem, at et uhensigtsmæssigt forhold mellem de flerumættede omega-3 og omega-6 fedtsyrer i kosten også er et problem. og at en fedtfattig kost ikke er sundhedsfremmende.

Det man kan lære af alt dette er at de gode gammeldags mættede fedtsyrer udgør fundamentet for en sund kost og at en sund kost kan resultere i et godt helbred. Der er ingen grund til at bekymre sig om sit kolesterol.

Om Forfatteren

Mary G. Enig, PhD har skrevet Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats, Oils, and Cholesterol, Bethesda Press, May 2000. Køb her: www.enig.com/trans.html

Translation by Uffe Ravnskov

Få mere info om kolesterol klik her  

Referencer

Gary Taubes, "The Soft Science of Dietary Fats," Science, March 30, 2001.
Mary Enig, PhD and Sally Fallon, "The Oiling of America."
Uffe Ravnskov, MD, PhD, The Cholesterol Myths: Exposing the Fallacy that Cholesterol and Saturated Fat Cause Heart Disease, NewTrends Publishing, Washington, DC, 2000. Mere information findes på: www.ravnskov.nu/cholesterol.htm, og på www.thincs.org, hjemmesiden for The International Network of Cholesterol Skeptics. 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley