Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Kan vi stole på medicinalfirmaerne?

Skrevet 03-09-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Kan vi stole på medicinalfirmaerne?

Forskning finansieret af medicinalfirmaer er gunstig overfor medicin i 80 procent af tilfældene.


Undersøgelser har vist, at medicinalfirmaer finansiere en stigende antal forskningsstudier, og ikke overraskende har studierne en tendens til at foretrække den medicin de markedsføre.

Medicinalfirmaerne betalte for omkring 57 procent af offentliggjorte studier i 2002, sammenlignet med 25 procent i 1992.

Efter at have set på klinisk forskning fra fire respekterede psykiatriske tidsskrifter fandt forskerne fra the Medical center i New York favorable resultater for medicin i:

* Otte ud af 10 studier · Betalt af firmaet som lavede medicinen

* Fem ud af 10 studies · Lavet med ingen industristøtte

* Tre ud af 10 studies · Lavet af konkurrenter til firmaet som laver medicinen

En del af problemet er, siger undersøgerne, at medicinalfirmaerne finder studier som har en større sandsynlighed for et positivt udfald, og reporter fra studier med negativt udfald, ligges i en database lavet af de farmaceutiske firmaer som er fuldstændig frivilligt.

Et andet eksempel er studier lavet om det kemiske sødemiddel Aspartam. En professor i psykiatri, Dr. Walton, analyserede 166 artikler offentliggjort om NutraSweet i medicinske journaler fra 1980 til 1985.

Han opdagede at alle 74 studier, der var finansieret af Aspartam industrien bekræftede sødemidlets sikkerhed.

Interessant nok, så var der 92 uafhængigt finansierede artikler, og 84 af dem identificerede negative effekter på helbredet ved Nutrasweet.

Så af de 166 studies undersøgt viste 100 procent af studierne, som var finansieret af industrien ingen problemer. Derimod fandt 91 procent af de uafhængige studier et problem.

Eftersom medicinalfirmaernes finansiering af forskning er i støt stigning, (forskning der som beskrevet ovenover som regel, giver et favorabelt udfald for deres medicin), kan der være en indbygget skævvridning, fordi tidsskrifter er tilbageholdne med at offentliggøre studier med et negativt eller uafklaret resultat.

Så når du læser om et nyt vidundermiddel, så find ud af, hvem der har finansieret forskningen.

Indtil da, er forebyggelse den bedste løsning!

Kilde www.USAToday.com

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley