❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Influenza A H1N1 virus: Sådan skaber du et stærkt immunforsvar

Skrevet 16-08-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Influenza A H1N1 virus: Sådan skaber du et stærkt immunforsvar

Uden en passende immunfunktion bliver vi hurtigt ofre for sygdom, hvilket kan resultere i et kortere liv med nedsat livsglæde. Hvis du gerne vil undgå Influenza A - H1N1 virus, så er denne her artikel guld værd.


Ja, i denne artikel vil jeg give dig de essentielle tips til, hvordan du får et sundt immunforsvar samt masser af energi og et liv fri for bekymringer for Influenza A - H1N1 virus.

1. Undgå så vidt muligt stress

Når vi bliver udsat for stress, udskiller vores adrenalin-kirtler et hormon kendt som cortisol. Selv om cortisol i en vis mængde på mange måder er godt for vores krop (det holder inflammation i ave, f.eks.), så kan for stor en mængde af det over tid nedsætte vores immunforsvars funktion.

Selv om det til tider kan være svært, er det af yderste vigtighed for dit helbred at holde stressniveauet nede.

Men den vigtige ting at huske på ved stress er, at DU bestemmer dine egne tanker, DU bestemmer, hvad du vil tænke på, DU kan mærke, om en situation er stressende, eller bestemme dig for at udskifte negative tanker med positive tanker.

En af de fantastiske ting ved mennesket er, at vi selv bestemmer vores fremtid. Vi er personligt ansvarlige. Vi har en stor magt ved, at vi bliver, hvad vi tænker og tror på. Så ved at fokusere på de gode ting der sker for dig og sætte positive mål, vil du være på rette vej mod et lykkeligt og sundt liv.

Lære, hvordan du kan nedbringe din stress her

2. Få søvn nok

At få søvn nok er uhyre vigtigt for et stærkt immunforsvar og et essentielt værktøj til at undgå Influenza A - H1N1. Når vi sover, bliver immunforsvaret styrket og genopbygget. Bare en enkelt nat uden søvn kan nedsætte dit immunforsvars funktion ganske betragteligt.

Dette er mit største problem, da jeg har små børn, som vågner op til flere gange hver nat.

Når jeg ikke får sovet nok, bliver jeg en smule snottet. Men fordi jeg på mange andre områder hele tiden styrker mit immunforsvar, bliver det aldrig til en rigtig forkølelse, men det er irriterende.

Så snart jeg får sovet godt i et par nætter, forsvinder det.

Lære mere om, hvordan du får en god nats søvn her

3. Spis fødevarer som er fyldt med livskraft “Du er, hvad du spiser”

Jeg kan ikke understrege dette nok: At have en sund og varierende kost er helt essentielt for et optimalt fungerende immunforsvar.

Fødevarer der styrker dit immunforsvar, er blandt andet økologisk frugt, grøntsager, æg, fisk og kød skyllet ned med rent vand. Det er de fødevarer, som er fyldt med livskraft. Spiser du på denne måde 80 % af tiden, er du godt på vej til at få et sundt og velfungerende immunforsvar.

Hvis du vil lære mere om at Sund kost og Mad, så klik her

4. Undgå for meget SUKKER

Sukker og stærkt forarbejdede fødevarer er fjender for et sundt immunforsvar.

En enkelt spiseskefuld sukker kan undertrykke immunforsvaret i op til 4 timer. Af andre usunde fødevarer kan nævnes transfedtsyrer, friturestegt mad, færdige kødprodukter, mælk og bagværk af hvidt mel, såsom hvidt brød og kager.

En god tommelfingerregel siger, at jo længere en fødevare er holdbar, jo mere skadelig er den for dig - eller jo mere der bliver reklameret for en fødevare, jo mindre lødig er den.

En god og sund kost behøver der ikke at reklameres for, da alle ved, at det er godt for dem.

Vær ikke fanatisk; vælg blot konsekvent de fødevarer, som styrker dit immunforsvar og dit helbred. Et enkelt stykke chokolade en gang imellem er ok, men vær sikker på, at du spiser sundhedsopbyggende fødevarer 80 % af tiden.

Klik her for at få mere viden om, hvor farligt sukker er

5. Få motion, men ikke for meget træning

Motion er en fantastisk ”booster” for immunforsvaret og sundt for stort set alt i din krop.

Et regelmæssigt motionsprogram (en kombination af vægttræning og udholdenhedstræning) afstresser dig og gør at du sover bedre om natten.

Men vær sikker på, at du giver dig selv tid nok til at restituere efter hver træning. Uden tilstrækkelig hvile, risikerer du at overtræne, hvilket vil resultere i et svækket immunforsvar.

Prioritér altid vægttræning over udholdenhedstræning, da der helt klart er sundhedsfremmende fordele ved at vedligeholde og styrke muskelmassen, hvilket mobiliserer en større fedtforbrænding.

Klik her for at se vores GRATIS træningsprogrammer

6. Undgå rygning og begræns alkoholindtagelse

Cigaretrygning (inhaleret eller passiv rygning) er fyldt med giftige kemikalier, hvoraf de fleste har en negativ effekt på dit immunforsvar.

Forskning viser, at alkoholindtagelse forstyrrer en række af immunforsvarets funktioner og bliver sat i forbindelse med bestemte typer af kræft og infektioner.

7. Gør sol til din ven, men vi ses ikke for meget

Solen er en fantastisk kilde til at hjælpe din krop med at producere D-vitamin, en helt vital faktor i et sundt immunforsvar.

Men lad være med at overdrive det og blive forbrændt, da dette er en sikker måde at skade dit immunforsvar på.

En anden god ting ved at være udendørs er, at du får masser af frisk luft. Tilbring tid ved stranden eller med at gå en tur et smukt sted. På den måde slapper du ikke bare af, men får også ren luft og D-vitamin.

Klik her, hvis du vil vide mere om solens helbredende kraft

8. Pas på forurening og giftige kemikalier

En betydelig faktor for svækkelse af immunforsvaret er forurening. Desværre er der giftige kemikalier alle vegne omkring os. Skaf dig viden! Lær at genkende skadelige kemikalier i- og udenfor hjemmet.

Køb (eller lav) giftfri rengøringsmidler/sprays, og brug kun naturlig kosmetik såsom Green People så ofte som muligt.

9. Vask hænderne

Mange bakterier overføres når din hud kommer i kontakt med inficerede personer eller objekter.

Det nedsætter kontakten med skadelige bakterier i dit miljø, mindsker din risiko for at blive ramt af sygdom - og stresser dit immunforsvar mindre, hvis du altid vasker hænder, når du har været på toilettet, før du spiser, og før du rører ved dit ansigt (gnider øjnene, rører ved dine læber eller ører).

At vaske hænder er også nødvendigt pga. alle de giftstoffer, vi kommer i kontakt med. Vær ikke fanatisk med renlighed, men vær konsekvent.

Konklusion om Influenza A - H1N1 virus og et stærkt immunforsvar.

Hvis du har et stærkt immunforsvar, behøver du ikke bekymre dig om Influenza A - H1N1 viruseller andre vira. Følger du de 9 tips i artiklen, kan du snart glemme alt om Influenza A - H1N1 virus.

Læs vores originale artikler om Influenza A - H1N1 virus her

Læs vores nye artikler om Influenza A - H1N1 virus her


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley