Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Hvordan ved du, om du er allergisk eller intolerant over for en fødevare?

Skrevet 07-09-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvordan ved du, om du er allergisk eller intolerant over for en fødevare?

Her er en nem test, der vil give dig en indikation på, om du spiser noget, du er enten allergisk eller intolerant overfor.


Fødevareintolerance er kroppens negative reaktion på visse fødevarer, der kan føre til dårlig funktion af fordøjelsessystemet.

Dårlig fordøjelse kan påvirke kroppen på mange måder: Halsbrand, sure opstød, træthed,
åndsfraværelse, koncentrationsbesvær, overvægt og dårlig respons på træning er blot nogle af de mest almindelige bivirkninger.

Alligevel forbinder de færreste nogensinde deres symptomer med det, de putter i munden.

Klar til tage testen?

Først skal du sidde stille i fem minutter.

Mål derefter din puls i et helt minut og skriv resultatet ned.

Placer derefter fødevaren på tungen og luk munden. Du behøver ikke at spise eller synke fødevaren, bare sid afslappet i mindst et minut med fødevaren i din mund.

Mål din puls igen i et helt minut og skriv resultatet ned.

Sammenlign nu resultaterne af dine pulsmålinger før og efter du lagde testfødevaren i din mund.

Hvis din puls er steget eller faldet med mere end fire slag pr. minut, er det en indikation på, at den fødevare, du tester, fremkalder en reaktion.

Før du tester en anden fødevare, skal du skylle din mund med varmt vand, og vente til din pulsfrekvens er tilbage til normal.

Det bør kun tage nogle få minutter, men hvis du er meget allergisk over for fødevaren, kan det tage timer!

Gentag proceduren med den næste fødevare.

Du kan også lave denne test efter et helt måltid. En stigning eller et fald i din pulsfrekvens indikerer, at noget i måltidet fremkalder en reaktion.

I så fald er du nødt til at teste alle fødevarerne enkeltvis for at finde ud af hvilken, der fremkalder reaktionen!

De fødevarer, som folk oftest er allergiske over for, er mælk, fødevarer, der indeholder gluten (brød, pasta osv.) og kornprodukter.

I mit hjem drikker vi ikke mælk, og vi forsøger at holde os fra fødevarer, der indeholder gluten.

Hvis gerne vil have en mere præsic test, har vi haft gode erfaringer med Food Detective som du kan købe her.

Læs også artiklen Intolerance - fødevareintolerance kan gøre dig træt og fed


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Peter skrev denne kommentar:
04-12-2013 23:10:57

Jeg har hørt om testen før, dog at det skulle være en forandring på 12 slag/minut..
Jeg ville sætte pris på kilder/henvisninger på artikel - dels for at vide hvor testet og valid metoden er og dels for at kunne bruge det i professionel sammenhæng.
Ellers kommer det let til at lyde som lommefilosofi, og det er der ikke grund til fordi jeg personligt mener du har fat i den lange ende mht mange af de ting du skriver!


Anne skrev denne kommentar:
08-01-2017 22:13:59

Det min søn på 3


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley