Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Hvordan forebygger DU rynker?

Skrevet 07-04-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvordan forebygger DU rynker?

Grøntsager forebygger rynker. Ja, ungdommens kilde findes måske i dit køkken.


En kost rig på frugt, grøntsager og umættede fedtsyrer kan muligvis afværge rynker, ved naturligt at booste din huds forsvar imod solskader.

I et internationalt studie af spisevaner og ældning af huden konkluderede undersøgelsen at mørklødede - og lyshudede folk som spiste rigelige mængder af sund mad og undlod de sukkersøde sager såsom slik, kager osv. var mindre tilbøjelige til at få rynker.

Og effekten af kosten var ens fra solrige Australien til mindre solrige egne såsom Sverige.

Her er nogle af de hud-udglattende fødevarer:
 

  • Bladgrønt såsom spinat, grønkål osv.
  • Bønner
  • Olivenolie
  • Nødder

Forskerne fandt frem til, at selv når de regnede livsstilsfaktorer med: Såsom alder og rygning, hvilket er stærkt forbundet med tidlig ældning af huden, at folks kost spillede en særdeles vigtig rolle i forhold til rynkerne, der skabes ved udsættelse til solen.

Overordnet set havde de mennesker, som spiste mest af de fødevarer, der er universelt anbefalet for et godt helbred, en blødere og smukkere hud.

Studiets ophavsmænd spekulere i at bestemte fødevarer tilbyder beskyttelse af huden på grund af deres høje niveauer af antioxidanter såsom vitamin A, C og E.

Huden, anfører de, er et ”Stort mål for oxidativt stress”.

Enkeltumættet fedt, såsom olivenolie kan muligvis give beskyttelse igennem den samme mekanisme. Fedtsyrerne der er tilstede i huden, samt den enkeltumættede fedt kan modstå de oxidative skader forklarer teamet.

Kilde: Journal of the American College of Nutrition

www.Alun.dk om forebyggelsen af rynker

Det at tilføje flere grøntsager (hvilket stort set var ikke eksisterende i min ungdom) til min kost, har været et stort fokus for mig. Jeg har faktisk fundet ud af, at jo sundere jeg blev. Jo bedre kunne jeg lide dem!

Det var dér, at jeg endelig forstod, at jeg er hvad jeg spiser. Jeg prioriterede min kost og forbedrede mit helbred dramatisk!

Der er ikke nogen tvivl om, at grøntsager er et vigtig skridt imod en sundere hud. Dog har jeg fundet ud af, at den ting som er mest effektivt, er en høj kvalitets fiskeolie kombineret med kokosolie.

Når min hud bliver tør. (specielt om vinteren) Kan et par skefulde torskelevertran i løbet af et par dage ordne problemet. Hvis jeg har været ude i kulden og virkelig har tør hud, så smør jeg kokosolie på den!

Lige nu arbejder jeg på en anti-aging artikel og den burde være klar i næste måned.

Artiklen vil give dig nogen nemme og praktiske råd til hvordan du kan forblive ung og smuk, samt leve et sundt og langt liv!

Artiklen vil handle om:
 

  • Tænk din vej til at blive 100 år!
  • Optimal ernæring
  • Motionér på den optimale måde
  • Sov godt
  • Rygning
  • Smuk hud samt meget mere!

Indtil da, så spis nogle flere grøntsager og tag noget torskelevertran!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley