❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Høfeber og pollenallergi: Der er naturlig hjælp at hente

Skrevet 16-03-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Høfeber og pollenallergi: Der er naturlig hjælp at hente

Mens mange af os synes, det har været en lang og mørk vinter og glæder os over forårets komme, har folk, der lider af høfeber og pollenallergi det lidt dobbelt med de lysere tider. Men ved at styrke dit immunforsvar kan du faktisk afhjælpe pollenallergi på naturlig vis - og nyde forår og sommer uden medicin.


Astma-Allergi Forbundet anslår, at omkring hver femte dansker lider af allergi og højsæsonen for allergiske udbrud er forårsperioden, hvor luften er fuld af pollen.

Hvad enten en allergi er årstidsbestemt, eller den varer hele året, er den udtryk for et svækket immunforsvar.

En immunreaktion på en fremmed indtrængende som f.eks. feber for at dræbe et virus, er tegn på et sundt og velfungerende immunforsvar. Derimod overreagerer dit immunforsvar når din krop svarer kraftigt på lidt græspollen eller støv.

Symptomerne på allergier som høfeber og pollenallergi varierer fra kløende øjne og hals, nysen og løbende næse, tilstoppede bihuler, astma og hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed eller endda diarré.

Du føler dig sikkert fristet til at tage et receptfrit antihistamin eller et andet præparat for at komme af med disse generende symptomer, men der er et sundere og naturligt alternativ, der ikke blot retter sig mod de øjeblikkelige gener, men også mod den underliggende årsag til, at dit immunforsvar overreagerer.

Styrk dit immunforsvar

Et stærkt immunforsvar er den vigtigste faktor når det gælder forebyggelse og afhjælpning af allergier.

Du bør begynde lang tid før de første forårstegn på at opbygge et sundt immunforsvar for at undgå eller reducere pollenallergi; ideelt bør du året rundt sørge for at holde dit immunforsvar i topform. Og hvordan opbygger du så et stærkt immunforsvar?

Undgå stress
Den allervigtigste faktor er faktisk at undgå følelsesmæssigt stress. Sørg for at have nogle gode værktøjer ved hånden til svære tider.

Negative tanker giver psykisk stress og det kan fuldstændigt lægge beslag på dit immunforsvar, så det er meget vigtigt at sørge for at holde dine tanker positive.

Her kan du teste, om du selv ar påvirket af stress og få råd til, hvad du kan gøre ved det: www.alun.dk/stresstest.asp

Undgå kemikalier og pesticider
Lider du af allergier som høfeber og pollenallergi, kan det også være et tegn på, at kroppen ikke kan tage mere forurening.

Det er i dag umuligt helt at undgå forurening, men ved at spise økologiske fødevarer og undgå færdigretter fulde af konserveringsmidler og farvestoffer samt ved at bruge hudpleje uden parabener og andre skadelige stoffer mindsker du mængden af stoffer, din krop udsættes for, og dermed vil dit immunforsvar blive langt mindre følsomt overfor pollen.

Skær ned på korn og sukker
To andre vigtige faktorer er at eliminere kornprodukter og sukker fra din kost.

Disse fødevarer er ikke naturlige for kroppen, og optager dermed store dele af immunforsvarets kapacitet.

Husk: En lille ændring er bedre end ingen, så hvis du finder det fuldstændigt umuligt at undgå kornprodukter og sukker og føler, at det vil gå ud over din livskvalitet, så prøv i det mindste at reducere dit indtag af disse fødevarer kraftigt.

Få masser af søvn og motion
Desuden vil du holde dit immunforsvar stærkt ved at sørge for at få nok søvn (8 - 9 timer i døgnet) af god kvalitet og ved at give din krop motion, frisk luft og dagslys.

Undgå fødevarer der giver intolerance
Har du på fornemmelsen, at det er noget i din kost, der svækker dit immunforsvar og gør dig følsom overfor eksempelvis pollen, så prøv at udelukke de fødevarer, der typisk forårsager intolerance eller fremprovokerer pollenallergi som kornprodukter, mælk og frugtjuicer.

Husk, at hvis du kan tåle laktose er det fint at drikke råmælk, hvis du har adgang til det.

Essentielle Omega-3 fedtsyrer
De essentielle fedtsyrer, der findes i fiskeolie og torskelevertran, kan reducere både allergiske og inflammatoriske reaktioner. Særligt indholdet af A-vitamin kan styrke immunforsvaret og lindre irriterede slimhinder.

Det er en god idé særligt at sørge for at få nok fiskeolie i vinterhalvåret, da det indeholder store mængder D-vitamin som man ikke får så meget af fra solen i de mørke vintermåneder.

Kvaliteten af din fiskeolie eller levertran er ekstremt vigtig, lad være med bare at vælge den billigste.

Den er god nok, du kan godt slippe af med dine antihistaminer!

Det lyder måske som noget hokus pokus, alt det her, men prøv engang at følge ovenstående råd og vær konsekvent.

Du vil helt sikkert mærke en stor forskel næste forår!

Har du lyst til at læse mere om immunforsvaret og hvordan du styrker og vedligeholder det, er her to gode artikler:

www.alun.dk/helse-sundt-staerkt-immunforsvar.asp
www.alun.dk/helse-spar-paa-hygiejnen.asp

Kilder:

- Astma-Allergi Forbundet www.astma-allergi.dk/
- Dr. Mercola www.mercola.com

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Simon Bentzen skrev denne kommentar:
14-08-2010 00:24:38

Jeg har før jeg læste det opfyldt mange af disse ting indenfor de sidste to år. Jeg havde ingen høfeber i år, havde kun en tre dage hvor jeg led af nysen. Ingen problemer med øjnene som jeg normalt har!


Simon Bentzen skrev denne kommentar:
14-08-2010 00:27:12

Jeg har før jeg læste det opfyldt mange af disse ting indenfor de sidste to år. Jeg havde ingen høfeber i år, havde kun en tre dage hvor jeg led af nysen. Ingen problemer med øjnene som jeg normalt har!


Mikkel skrev denne kommentar:
07-06-2011 15:37:02

Jeg har haft astma og allergi i over 30 år, det er en gang værre p*s i skriver. Kosten er ikke i sig selv et problem hvis man ikke er allergisk over for et produkt, det er derimod industrialiseringen af maden. Billige fødevarer er vejen til problemer. Der er næsten ingen forskning indenfor astma og allergi selvom der er over en million der lider af det. Tværtimod skal vi høre om kræft som faktisk kun et fåtal får. jeres påstande er dybt uvidenskabelige, og i bør ikke oplyse om den slags uden direkte kilder. Jeg er ikke selv fan af astma medicin, og klarer mig uden, men det er altså fatalt at anbefale til folk uden dokumentation. Sammenhæng imellem immuns forsvar og astma lyder som rent vrøvl. Jeg har et meget stærkt immunfosvar, men har alligevel ofte døget med astma i perioder. Jeg synes i skal finde noget ordentlig information istedet for at slynge falsum ud. I kan rent faktisk koste folk livet hvis de bare følger jeres råd. Kvaksalvere!


Vis alle kommentarer

Lin skrev denne kommentar:
17-05-2013 07:56:19

Fantastisk og super relevant artikel!

Jeg tror Mikkel har glemt de positive tanker, han lyder da som et fjols.


Michael skrev denne kommentar:
11-01-2016 13:47:24

Helt klart mange der kan få glæde af at stoppe med kornprodukter og skære ne på sukkeret. Et godt tip er: Køb kun råvarer og lær at lave mad, og lad nu være med at koge og stege alting til ukendelighed. Lægerne er totalt uinteresseret i at indsamle disse erfaringer for vores sundhedsvæsen er kun en pengemaskine, ik en skid andet. Jeg gør som regel det modsatte af hvad lægen anbefaler, det er simpelthen livsfarligt at lytte til lægen! Fat det eller dø


Lene Bettina Steincke skrev denne kommentar:
02-05-2016 13:42:47

Jeg ændrede min kost lidt sidste år.
Undgår kartofler. spiser kun få tomater, undgår E-numre, skåret ned på gluten og mælkeprodukter.
I år er min pollenallergi næsten væk.


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley