Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Gratis Film: Helbredelse med kraften fra placeboeffekten

Skrevet 10-04-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Gratis Film: Helbredelse med kraften fra placeboeffekten

Disse mirakelpiller burde i virkeligheden slet ikke virke. Placebo findes i alle former og størrelser, men de indeholder ingen aktive ingredienser. Det er snydepiller, men nu viser de sig at kunne hjælpe med at behandle smerte, depression og endog lindre symptomer ved Parkinson. Sådan virker de, og sådan får du gavn af den skjulte kraft ved placeboeffekten.


Filmen nedenfor vil bogstavelig talt ryste dig i din grundvold. Nyd den, og vær venlig at dele denne kraftfulde oplysning med venner og familie ved at bruge Facebook-ikonet ovenfor!

Den forklarer, hvordan placebo fungerer, og hvordan du kan høste dens helbredende kraft. Faktum er, at ”falske placebopiller” virkelig virker og somme tider langt bedre, end nogen kunne have forestillet sig.

Her er en kort oversigt:

1. Undersøgelser viser, at mennesker ofte reagerer på ”placeboeffekten” på næsten identisk vis som på selve lægemidlet.

Placebomidler har vist sig at producere udskillelse af en vifte af forskellige stoffer i hjernen, som efterligner effekten af lægemidlerne uden at indtage den aktive ingrediens i det oprindelige lægemiddel.

2. Placebo-operationer eller snydekirurgi har også vist sig at give resultater, som svarer til faktisk kirurgi, selvom det aktuelle fysiske problem på ingen måde er blevet rørt ved.

3. Placebopiller kan forstærke atletisk ydeevne med omkring 3 procent, hvilket kan medvirke til opnåelse af en guldmedalje ved De Olympiske Lege i stedet for en plads i top 10.

Hvad er placebo egentlig?

Pr. definition er placebo en inaktiv substans, som ingen effekt har på vores krop. I medicinsk forskning anvendes placebo såsom sukkerpiller som kontrol overfor den effekt, eksperimentel medicin (også i pilleform) har.

Placeboeffekten, hvor patienten tror, at han eller hun faktisk indtager det pågældende lægemiddel eller får en operation og efterfølgende får det bedre uden at have indtaget nogen aktiv ingrediens eller nogen form for kirurgi, er blevet et velkendt og accepteret fænomen.

Bruce Lipton, den kendte cellebiolog, som vi har haft som gæst i Danmark adskillige gange, siger, at så meget som 60 % af den medicinske helbredelse skyldes placeboeffekten!

Frigør dit sinds kraft ved at anvende placeboeffekten

Forskning peger på, at den magt, der ligger i at tro, er en potent helbredelseskraft. Nogle forsøg med placeboeffekt har endog konkluderet, at mange konventionelle behandlinger ”virker” på grund af placeboeffekten og ikke meget andet.

Den gode nyhed er, at medicinalfirmaer finder det mere og mere vanskeligt at få deres smertedæmpende præparater gennem kliniske tests, fordi forsøgspersonernes respons på placebo bliver stærkere og stærkere, hvorved det bliver vanskeligere og vanskeligere at bevise, at deres nye præparater faktisk virker. 

I eksperimentet i filmen om placeboeffekt ovenfor får de professionelle cykelryttere at vide, at de enten vil indtage et standard ”ergogenic”-præparat, som indeholder koffein, eller et nyt tilskud, som forventes at forbedre ydeevnen endnu mere end standardpillen.

Men de var blevet narret. Begge piller var placebo og indeholdt intet andet end inaktivt majsmel. Cykelrytterne blev bedt om at cykle med maksimal kapacitet to gange om dagen. Det første løb skulle bestemme deres udgangspunkt, og det andet skulle bestemme effekten af tilskuddet.

Selvom cykelrytterne var trætte efter deres første forsøg og ikke fik noget aktivt stof til at fremme ydeevnen, var halvdelen af dem hurtigere i andet forsøg.

Placeboeffekten fik endda en af rytterne til at slå sin egen rekord. Efter hundredvis af lignende eksperimenter på atleter er disse resultater faktisk typiske.

Generelt har det vist sig, at placebopiller styrker atletisk ydeevne med omkring 3 procent, hvilket kan oversættes til at få en guldmedalje i De Olympiske Lege i stedet for at placere sig i top 10. Så selvom 3 procent måske ikke lyder af meget, er det en betydelig forbedring i den professionelle sportsverden.

Snydekirurgi virker lige så godt som den ægte vare

Et af de mest dramatiske eksempler på dette er den nu klassiske undersøgelse om knæoperationer fra 2002.

Dette double-blind, placebokontrollerede forsøg, som involverede flere hospitaler, beviser ikke bare sindets kraft ved helbredelse, men også at knæoperationer er spild af penge.

Resultatet af denne undersøgelse viser, at det ikke er selve operationen, som er ansvarlig for forbedringen; det hele skyldes placeboeffekten. Mere præcist handler det om din hjernes evne til at producere helbredelse, når du tror på, at det sker på grund af en operation.

Andre knæundersøgelser har givet samme resultat.

Et lignende forsøg med snydekirurgi bliver præsenteret i filmen. Vertebroplastik er en procedure, hvor der injiceres cement ind i knoglen i en beskadiget rygsøjle. En læge blev imidlertid opmærksom på en underlig anomali.

Nogle patienter oplevede smertelindring til trods for, at de, uvist af hvilken grund, var blevet behandlet et forkert sted på rygsøjlen. Derfor besluttede han sig for at undersøge placeboeffekten. Nogle patienter modtog den rigtige behandling, hvorimod andre fik snydekirurgi.

130 patienter deltog i forsøget. Resultaterne viste ingen statistisk forskel i graden af smertelindring mellem den ægte kirurgi og snydekirurgi. Og endnu vigtigere var der ingen statistisk forskel i forbedringen af fysisk funktion imellem de to behandlinger.

 

Andre eksempler på medicinsk placeboeffekt

Et andet fremragende eksempel på placeboeffekt ses ved antidepressiva. Det synes rimeligt at slutte, at det vil være langt bedre at tage placebo fremfor selve medicinen i dette tilfælde. Også ved migrænemedicin virker placebo lige så godt som medicinen.

 

Hvordan virker placeboeffekten?

Typisk skal man tro, at der er tale om “ægte” medicin, for at få den ønskede virkning.

Forventning, viser det sig, spiller en afgørende rolle. Der er en forbindelse mellem dit sind og din krop, og når du forventer, at en pille (eller kirurgi) gør noget, giver din krop efter for din forventning ved at producere de fornødne stoffer i hjernen.

Naturligvis er det sådan, at jo stærkere ens tro eller forventning er, jo mere sandsynligt er det, at man oplever det ønskede resultat.

Mange faktorer påvirker en persons forventning, f.eks. størrelse, farve, pris, hvad enten det er den ægte vare eller placebo:

·         Kapsler er mere effektive end tabletter

·         Store kapsler er mere effektive end små

·         Dyr medicin er mere effektiv end billige præparater

·         Røde piller er mest effektive i forhold til smerte, hvorimod blå piller er mest effektive i forhold til angst.

Interessant nok er der også bevis for, at placeboeffekten kan virke, selv når man ved, at man modtager placebo.

Den omtalte undersøgelse prøvede ikke at udrede, hvorfor placebo virker, men derimod kun om det virker uden bedrag, og hos 63 procent af deltagerne gav det lindring på trods af det faktum, at patienterne vidste, at de fik kemisk inaktive snydepiller.

En teori er dog, at blot tilstedeværelsen af en læge og at indtage en pille to gange om dagen på en eller anden måde får din krop til at se, at din intention er at blive rask.

Kan det gavne mennesker med Parkinson?

Placeboforsøg med patienter med Parkinson har afsløret, at selv ved denne alvorlige tilstand er der hjælp at hente ved en snydepille.

Mangel på dopamin er en af de vigtigste faktorer, der giver symptomer på Parkinson, og skanninger af hjernen viser, at når patienter med Parkinson får at vide, at de modtager aktiv medicin, øges deres dopaminniveau i hjernen, selvom der ikke er nogen aktiv ingrediens i pillen.

Hvordan høster du placeboeffekten for din egen sundhed og dit velbefindende?

Først og fremmest skal du tilegne dig en tilstand af taknemmelighed. At være taknemmelig for, hvad du har, er en meget kraftfuld måde at opnå og vedligeholde et godt helbred på!

For det andet skal du frigøre den kraft, der ligger i visualisering. Forestil dig selv med et perfekt helbred, og hvis du har et helbredsproblem, så visualiser den glæde, du føler i hver en celle, når din krop genvinder et bedre og bedre helbred og til sidst bliver fuldstændig rask.

Før i tiden var jeg altid syg, og jeg mener virkelig altid!

Men siden jeg har ryddet op i min kost (jeg spiser nu masser af rå grøntsager med lidt kød til), og siden jeg er begyndt regelmæssigt at få en god nats søvn, har jeg ikke været sygemeldt fra mit arbejde en eneste dag de seneste 15 år.

Skyldes dette så, at jeg har ændret på min livsstil, eller er det troen på, at jeg er rask, og at sygdom er noget, jeg ikke længere oplever?

Der er en god chance for, at min tro er det, der styrer, hvad jeg oplever.

Hvis du af den ene eller den anden grund finder det svært at visualisere dig selv rask eller har en form for blokering, så forsøg dig med Tankefeltterapi, Emotional Freedom Technique (EFT).

EFT er et ekstremt kraftfuldt, gratis værktøj til at komme til roden af følelsesmæssige konflikter. Ved at give slip på dem, kan det blive nemmere for dig at åbne dit sind og høste kraften ved placeboeffekten.

Her til sidst vil jeg nævne, at mit eget helbred, min vitalitet og min indre ro er blevet øget ved blot at praktisere nogle få minutter Qigong hver dag. Qigong fungerer ved at fjerne energiblokeringer. Det ser meget enkelt ud, men er særdeles kraftfuldt.

Så forsøg så ofte, det er muligt, med placeboeffekten først. Dette er en ny måde at betragte helbredelse på for mange mennesker, men den kan være ekstremt effektiv, særlig når den kombineres med et positivt livssyn og en sund, opbyggende livsstil.

Held og lykke med det!

http://www.reuters.com/article/us-science-placebo-idUSKBN0L12J920150128
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12110735?dopt=Abstract
https://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140108154454.htm


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Niels Lundgreen skrev denne kommentar:
11-04-2016 19:40:16

Tak for artikler og filmen (som jeg ikke har set endnu). Hvordan placebo kirurgi kan hjælpe forstår jeg så ikke. Der må da være en grænse.


Jesper Caroc skrev denne kommentar:
12-04-2016 19:41:44

Fin artikel. Der er vel ikke noget nydt under solen. Tro flytter bjerge. Og kirken virkede jo også fint for nogle, indtil de holdt op med at tro på den. Og folk bliver stadig helbredt gennem bøn. Mon læge videnskaben vil lide samme skæbne, når flere og flere opdager at de ofte "ikke har noget tøj på". Vi undervurdere nok, qua naturvidenskabens patent på eksakt viden, virkningen af åndeligehed, hvad det så end må være.


Carsten skrev denne kommentar:
13-04-2016 08:49:42

Hi Alun

One book you should read, is "You are the placebo" by Dr. Joe Dispenza. It will blow your mind. There are so many incredible stories in it :)

All the best


Vis alle kommentarer

Reidun Fynø skrev denne kommentar:
13-04-2016 13:01:59

Tak for filmen Alun. En meget interessant film om Placebo. Meget vidste jegmen de nye forsøg og videnskabelige beviser, giver jo helt "nye" muligheder for behandling. Faktisk er man jo ved at bevise hvor vigtig tro er for os mennesker.
Tak også til Carsten for titlen "You are the placebo"


Reidun Fynø skrev denne kommentar:
13-04-2016 13:02:36

Tak for filmen Alun. En meget interessant film om Placebo. Meget vidste jegmen de nye forsøg og videnskabelige beviser, giver jo helt "nye" muligheder for behandling. Faktisk er man jo ved at bevise hvor vigtig tro er for os mennesker.
Tak også til Carsten for titlen "You are the placebo"


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley