❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Har du et sundt fordøjelsessystem?

Skrevet 31-10-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Har du et sundt fordøjelsessystem?

I denne interessante og essentielle artikel for dit helbred vil du være i stand til at bedømme, hvor sundt dit fordøjelsessystem er.


 Før du læser artiklen, så se denne sjove lille video, der relaterer til artiklen nedenfor. God fornøjelse! Vi har ikke helt selv forstået budskabet med isen. Men hvis du har problemer med at få din afførring ud på en sund måde, så kan du overveje Squatty potty.

Ja, i dag skal vi tale om lort.

Alle gør det, men kun nogle få taler åbent om det. God afføring kan eliminere mange helbredsproblemer, og i særdeleshed ét, som mange mennesker i Vesten lider af, nemlig forstoppelse.

Dette problem forårsages af din kost, mangel på vand, men også af ikke at sidde rigtigt, når du er på toilettet.

Så hvordan ved du, om din afføring er sund?

Heldigvis siger et billede mere end tusind ord.

Billedet ovenfor kan bruges til at identificere symptomer på dehydrering, dårlig fordøjelse og for mange affaldsstoffer i kroppen.

Kig på billedet ovenfor, og hvis du starter fra højre, så prøv at finde frem til, hvem det er, der kigger tilbage til dig fra toilettønden:

”Pøllebetjenten” repræsenterer en sund tarmbevægelse.

For at afføring kan kvalificeres som en ”Pøllebetjent” skal den:

• Være velformet og konsistent i kontur
• Komme ud let og behageligt
• Være lysebrun i farven
• Lugte naturligt, næsten jordagtig – ikke dårligt
• Flyde og ikke kræve adskillige forsøg på at skylle ud.

At blive bekendt med de følgende tarmbanditter, kan hjælpe dig til at diagnosticere et uregelmæssigt eller dysfunktionelt fordøjelses/udskillelsessystem.

”Blotteren”:

”Blotteren” viser dig et syn af ufordøjede madpartikler i din afføring. Det er IKKE normalt at se madpartikler i din afføring, da det er et tegn på fødevareintolerance eller et inflammatorisk problem i dit fordøjelsessystem.

”Diarrella”:

”Diarrellas” forbrydelse viser kroppens desperate forsøg på afgiftning. Selv hvis du er forstoppet og dehydreret, vil din tarm suge ekstra vand til sig for at fjerne affaldsstoffer i din krop.

”Pillemanden”:

”Pillepølser” ligner kanin- eller fåreekskrementer og kan muligvis indikere et skift mellem sunde mave-tarmbevægelser og dehydrering.

”Bodybuilderen”:

”Bodybuilderpølser” er ofte større i diameter end ” Pøllebetjenten” og er sværere at få ud. En sådan afføring kommer somme tider, når man spiser for mange tørrede og forarbejdede fødevarer, specielt proteinbarer og pulvere.

”Olympisk Svømmer”:

Lysere i farven end ”Pøllebetjenten” på grund af dens høje indhold af ufordøjet fedt. De bliver kaldt ”olympiske svømmere”, da de er svære at skylle ud. ”Den Olympiske Svømmer” kan indikere en mangel på galde, der nedbryder fedt.

”Hr. Synker og Stinker”:

Denne slemme lille bandit forekommer ofte efter udsættelse for forarbejdet mad, et giftigt miljø og/eller medicin – specielt efter en operation, hvor bedøvelse er blevet benyttet.

”Hr. Synker og stinker” er en af de slemmeste små fyre, som du nogensinde vil møde på dit badeværelse. Hvis han tilhører dig, så er han meget svær at slippe af med. Hvis han ikke er din, så er hans lugt nok til at få dine hår til at rejse sig!

Hvis han viser sig, så tag skridt til at afgifte din krop.

Jeg ved godt, at det ikke lyder særlig romantisk, og det er over grænsen for mange mennesker, men for dig og mig, som er interesserede i vores helbred, er en undersøgelse af vores afføring en af de bedste måder til at vurdere, ikke blot hvor sund vores fordøjelse er, men også hvor sunde vi er i det hele taget.

Efter min opfattelse lyver kroppen aldrig. Hvis du ikke har god og sund afføring hver dag, så gør din vidunderlige krop dig en stor tjeneste ved at fortælle dig noget.

Hvis dit fordøjelsessystem har brug for et ”tune up”, eller hvis din afføring prøver at fortælle dig noget, så foreslår jeg, at du læser min gratis ebog.

Mange faktorer kan indvirke på dit fordøjelsessystem, så læs bogen fra ende til anden for at finde frem til netop guldet for dig.

Denne artikel er inspireret af Paul Cheks fremragende bog Eat, Move and Be Healthy. Enhver, som er interesseret i deres helbred, burde have denne bog!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Helle Storm skrev denne kommentar:
02-09-2012 15:08:24

Vil du med til Helse messe i Øsknehallen 28 - 30 sep. Det er gratis, hvis du printer en billet ud harfra denne rigtig gode hjemmeside.
Kh Susanne


Hanne Hvidtfeldt Jakobsen skrev denne kommentar:
02-09-2012 19:30:51

Fin artikkel. Lidt sjovt at læse sådan noget. Heldigvis er mit fordøjelses system helt i orden. rart at vide, men det regnde jeg også med.


Jane skrev denne kommentar:
08-09-2012 00:24:58

Jeg bliver helt sulten...


Vis alle kommentarer

kurt olsen skrev denne kommentar:
11-11-2014 13:34:13

tak for en rigtig fin information om for fordøyelse på en morsom måde. Der var ord i rette tid. En del af disse er jeg plaget med, men alligevel,så ved jeg godt, hva gør galt,!!!

venlig hilsen kurt i norge 83 år


Tine skrev denne kommentar:
11-11-2014 18:40:34

Det er nu meget normalt der er ufordøjet mad i lorten, som fx gulerodsstykker, majs og kerner. Det er ikke noget mennesker kan fordøje. Jeg har altid haft problemer med tynd mave, indtil jegpede korn og grove grøntsager. Min mave har aldrig fungeret bedre. Jeg kan simpelthen ikke tåle korn og mange fibre.


henny skrev denne kommentar:
17-08-2015 11:00:40

FIN artikel.TAK


Mette skrev denne kommentar:
25-11-2015 12:24:52

Isen er eufemisme for afføring.


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley