Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Gratis sundhedstest: Hvor sund er du lige nu?

Skrevet 02-11-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Gratis sundhedstest: Hvor sund er du lige nu?

I denne artikel vil jeg give dig et link til en personlig sundhedstest, du kan tage lige nu. Herefter vil jeg dele nogle vigtige, hurtige, nemme og effektive sundhedstips med dig, som du straks kan forbedre dit helbred med. Er du med på den?


Find ud af, hvor sund du er lige nu

Her er en enkel, effektiv og gratis sundhedstest, som straks kan give dig et rigtigt godt fingerpeg om, hvor sund du er.

Ja, på bare få minutter vil du finde ud af - ikke bare, hvor sund du er - men også på hvilke områder af din livsstil du bør overveje at sætte ind for at forbedre dit helbred.

Når du har taget testen, så kom tilbage til denne artikel for at lære, hvad du kan gøre for at blive supersund på rekordtid.

Klik her for at tage vores gratis sundhedstest nu

Den gode nyhed om dit helbred

Ok, nu håber jeg, at du har resultaterne af din sundhedstest lige foran dig? Hvis ikke, så få lige taget sundhedstesten med det samme.

Godt! Det er altid nemmere at begynde en rejse, når man kender udgangspunktet.

Den gode nyhed er, at dit helbred skabes af dig, og at det er 110 % dit eget ansvar.

Nogle mennesker finder det vanskeligt at acceptere, at deres helbred er deres eget ansvar, fordi de tror, at de har arvet dårlige gener fra deres forældre.

Men ved du, at der er ny videnskab på trapperne, Epigenetics, og at en af lederne på dette felt hedder Dr. Bruce Lipton?

Dr. Lipton har skrevet en uhyre vigtig bog, som hedder “Intelligente celler”, og han hævder i sin bog, at forskning er kommet frem til, at mindst 97 % af al sygdom, ja, måske helt op til 99 % af AL sygdom er bestemt af miljøet, og at vi derfor selv kan gøre os raske.

Dette betyder, at det kun er 3 %, måske kun 1 % af os, som har en undskyldning for at føle os syge eller få en sygdom. De 97 % af os er selv ansvarlige for vores helbred.

Ja, for 97 % af befolkningen er sygdom ikke forårsaget af ”dårlige” gener, men derimod af faktorer, som vi kan kontrollere:

 • Vores tanker – det er vist ikke helt forkert at påstå, at der bliver tænkt alt for mange negative tanker, vel?
 • Vores søvnmønster – går vi tidligt nok i seng?
 • Vores kost – spiser vi konsekvent sunde fødevarer?
 • Vores motionsvaner – motionerer vi på den rigtige måde, hvis vi overhovedet gør det?
 • Vores livsstil – Hvor mange kemikalier kommer vi på huden - eller inhalerer fra vores omgivende miljø?

Jeg er overbevist om, at vores livsstil skubber til de genetiske svagheder, vi har. Hvis vi foretager nogle simple livsstilsændringer, rigtigt og konsekvent, vil de ”svage gener” forblive inaktive, og vi kan se frem til et langt og sundt liv.

Men der er helt klart noget, der er gået galt, når et stigende antal mennesker i dag bliver syge. Sådan mener jeg, at det hele hænger sammen:

Hvor mange penge har du stående på din personlige sundhedskonto?

Du kan betragte din sundhedskonto på følgende måde: Da du blev født, havde du en sundhedskonto med en saldo på 1000 kr. Når du foretager dig ting, som negativt påvirker dit helbred, må du tage penge ud af din konto for at betale for den usunde livsstil eller de usunde vaner.

Heldigvis bliver der også sat penge ind på din konto, når du går tidligt i seng, motionerer i tilpas tid (vægttræning er bedst) og spiser sundt.

Uheldigvis ser verden ikke sådan ud for mange af os:

 • Hvor mange af os lever et liv fyldt med glæde?
 • Hvor mange af os går konsekvent i seng kl. 22 og får 8 – 9 timers kvalitetssøvn?
 • Hvor mange af os spiser konsekvent sundt?
 • Hvor mange af os motionerer konsekvent, hvis overhovedet?
 • Hvor mange af os er for stressede?
 • Hvor mange af os følger konsekvent en sund livsstil?

Svaret er selvfølgelig: Ikke ret mange! For sygehusene bliver mere og mere overfyldte af syge mennesker.

Nøgleordet er konsekvens. Når du konsekvent foretager simple, sunde ændringer i din hverdag, vil det resultere i utrolige forandringer i din energi og dit helbred.

Men desværre er mange menneskers sundhedskonto ikke bare tom, men de skylder også banken penge i form af gæld på sundhedskontoen, hvilket svarer til skavanker og sygdom.

Ingen operation eller magisk pille kan i det lange løb give dig dit helbred tilbage eller sætte penge ind på din sundhedskonto.

Det hele er op til dig!

Vi er alle 110 % ansvarlige for vores helbred.

Men som jeg tidligere har fortalt dig, har jeg gennem årene fundet ud af, at det faktisk er ret nemt for mig at få skabt en god opsparing på min sundhedskonto.

Selv om jeg langt fra er perfekt (bare spørg min kone!), så er jeg ret god til at være konsekvent, og dette har resulteret i, at jeg ikke har haft en eneste sygedag på arbejdet igennem de seneste 7 år.

Jeg har fået vendt en typisk vinter fyldt med influenza og sygdom til en vinter fyldt med sundhed med kun nogle få, enkle ændringer i min livsstil.

Her får du den opskrift, der holder mig og mine familie sunde:

1. Jeg fokuserer på mine drømme, ikke min frygt

Jeg er overbevist om, at når vi ser os selv i spejlet, ser vi resultatet af vores tidligere tanker. Så hvis du ikke kan lide dit spejlbillede eller er utilfreds med, hvad du oplever i dit liv, vil det da ikke være en god idé at ændre på disse tanker NU? I min verden hersker der ingen som helst tvivl om, at:

Vi bliver, hvad vi mest tænker på

Da jeg forstod kraften i denne sætning, forandrede mit liv sig dramatisk til det bedre. Jeg følger denne simple opskrift:

A. Jeg anvender kvalitetstid til at tænke på, hvordan mit drømmeliv skal se ud, og idet jeg har forståelse for, at Rom ikke blev bygget på én dag, arbejder jeg hver dag hårdt på at opnå mine mål og prioriterer mere og mere tid til at nyde mit drømmeliv.

Jo ældre jeg bliver, des mere er jeg begyndt at indse, at det er de små, simple ting, der giver mig mest glæde og nydelse i livet.

B. Hver morgen, før jeg står op, og hver aften, før jeg falder i søvn, bruger jeg 5 minutter på at tænke på alle de ting, jeg er taknemmelig for. Dette giver en helt utrolig begyndelse og slutning på hver eneste dag.

C. Når jeg oplever negative tanker eller frygt, omfavner jeg det med kærlighed, accepterer negativiteten, hvorefter jeg forandrer min bevidsthed hen imod det, jeg ønsker at opleve. Vi mennesker er heldige, for vi kan kun tænke på én ting ad gangen, så vi tænker enten på vores drømme eller på vores frygt.

Du bestemmer. Det er dig, der har kontrollen.

D. For tiden lærer jeg af mine børn at leve i øjeblikket, at være til stede i nuet og at huske følgende:

"Yesterday is history"

"Tomorrow is a mystery"

"TODAY is a GIFT - that is why it’s called THE PRESENT"

Det er ikke altid nemt for mig, da jeg har mange tanker og idéer kørende i mit hoved, men jo mere jeg lærer at være til stede og leve i og for dette øjeblik, jo lykkeligere bliver jeg.

Men heldigvis har jeg 2 eksperter til at undervise mig, Anna (en prinsesse på 5), og Peter (en spilopmager på 2), som kan tilbringe timer ad gangen med bare at nyde, hvad de foretager sig – være til stede, nyde øjeblikket – bare være til.

Jeg foreslår ikke, at du bare skal tilsidesætte dine daglige gøremål, eller holde op med at interessere dig for verden omkring dig, men jeg er sikker på, at vi alle ville blive gladere, hvis vi bare kunne nyde øjeblikket og ikke bekymrede os så meget om ting, som vi i virkeligheden ikke har nogen kontrol med.

For, når alt kommer til alt, er dette øjeblik det eneste, vi har. Ja, lige nu, dette øjeblik er alt, hvad vi har. Vi kan ikke ændre på fortiden, og vi ved ikke, hvad fremtiden bringer.

Hvis du har lyst til at lære mere, har jeg en gratis e-bog til dig om, hvordan du opnår ubegrænset lykke

2. At gå tidligt i seng giver dig mange penge på din sundhedskonto

Før i tiden var jeg af den opfattelse, at kost og motion var vigtigere end søvn for at opnå et godt helbred, men jeg nærmer mig den konklusion, at en god nats søvn, kombineret med at leve dit drømmeliv, nok er den investering, der vil give dig flest penge på din sundhedskonto.

Argumentet for dette er, at nu, hvor jeg er blevet far og ikke får så meget søvn, som jeg har brug for, har jeg meget ofte trang til søde sager i løbet af dagen, og jeg har simpelthen ikke energi til at træne hårdt, hvis jeg overhovedet får trænet. I virkeligheden hæver jeg konstant penge på min sundhedskonto og dræner mine ressourcer.

Ydermere falder jeg nemmere i frygtfælden, hvor jeg bekymrer mig om ting, i stedet for at fokusere på mine drømme, og hvad jeg ønsker at opleve og nyde i mit liv.

Men når jeg får en hel uges god søvn og som fortjeneste kan sætte en masse penge ind på min sundhedskonto, er jeg slet ikke så interesseret i chokolade, is og andre opkvikkende sager. Og jeg har tilmed mere energi, ikke bare til at præstere kvalitetsarbejde og have større tålmodighed med mine børn, men også til at træne hårdt.

Mange mennesker fortæller mig, at de simpelt hen ikke har tid til at få en god nats søvn, fordi de har for travlt til at sove i 8 timer.

Mit argument er, at det ikke er et spørgsmål om, hvor længe du er vågen, eller hvor mange timer du tilbringer med at arbejde, men kvaliteten af de resultater, du frembringer, der har betydning.

Hvis du går i seng kl. 22 og får mindst 8 timers kvalitetssøvn, vil du som resultat vågne med masser af energi, og det vil være meget nemmere for dig at holde dig til sunde fødevarer, træne mere intenst og få flere ting udført i løbet af dagen, både på jobbet og hjemme.

I min verden er det bare et spørgsmål om at prioritere rigtigt i dit liv. For mig har mit og min families helbred altid første prioritet. Hvorfor? For hvis jeg ikke har et godt helbred, er alt andet ikke noget værd.

Så hvis du bare vil gøre én eneste ting for at forbedre dit helbred, skal det være konsekvent at gå i seng kl. 22, og du vil da med stor sikkerhed opleve, at de andre sundhedsfaktorer stille og roligt vil falde på plads af sig selv.

Prøv det nu, gå tidligere i seng, og du vil nok blive overrasket over de positive resultater.

Klik her for at lære mere om, hvordan du får en helt fantastisk nats søvn hver eneste nat.

3. Hvilke fødevarer giver dig penge på sundhedskontoen?

Vidste du, at DNA-forskning viser, at på det genetiske plan har vi mennesker stort set ikke ændret os overhovedet, og at den menneskelige arvemasse faktisk har ændret sig mindre end 0,02 % over 40.000 år? Dette betyder, at vi bogstaveligt talt er stenalderkroppe, som lever i rumalderen: Vores behov er stadig de samme som vores forfædres.

Endvidere er der i vores gener et indbygget ”blue print” for optimal sundhed. For at blive sund og dagligt sætte penge ind på din sundhedskonto er alt, hvad du skal gøre, konsekvent at spise de fødevarer, som naturen har skabt til dig – de samme fødevarer, som vores stenalderforfædre spiste.

Akkurat som med din bil, som er designet til at køre på benzin. Hvis du kommer diesel i tanken, er det katastrofalt for din motor.

Giv dine gener godt brændstof, og de vil udføre deres job – holde dig sund og rask. Hvis du derimod giver dine gener forkerte fødevarer eller i forkerte forhold, går det galt, og det vil resultere i et stort minus på din sundhedskonto, fremskyndet aldring, sygdom og for tidlig død.

Da jeg læste følgende, blev jeg for alvor klar over vigtigheden af at vælge de rigtige fødevarer for mit helbred:

Mere end 98 % af vores krops 100 trillioner af celler (muskler, organer, tænder og knogler) gendannes hvert år!

Ja, din krop gendannes hver eneste dag udelukkende af de fødevarer, du spiser. Hvis du derfor spiser affaldsingredienser, som f.eks. i fastfood, vil du få en affaldskrop!

Helt rigtigt, hver eneste gang du spiser fødevarer af dårlig kvalitet, afspejler det sig direkte i din krops struktur. Der er ingen vej uden om følgende kendsgerning:

Du er, hvad du spiser!

Så når du indtager en Big Mac, en light Sodavand eller forarbejdet mad med kemikalier, er det så det, du ønsker at gendanne din lillefinger eller dit højre øje med?

Da vi genetisk er tilpasset til at skulle spise det samme som vores jæger/samler-forfædre, er de helbredsproblemer, vi ser i dag, et direkte resultat af, hvad vi spiser - eller netop ikke spiser. Men hvad spiste vores forfædre egentlig?

De spiste ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, æg, nødder og frø skyllet ned med rent vand. Hverken mere eller mindre!

Men er det sådan, vi spiser i dag?

Nej.

I bund og grund spiser mennesker i dag en kost, som ikke er forenelig med deres gener! Og det gør dem syge, fede og gamle før tid!

Fastfood, forarbejdet mad, mad fyldt med kunstig aroma, farver og sødestoffer, pasteuriseret mælk, hvidt brød, soja, cola, sukkerfri sodavand osv. osv. osv.

Hvis du spiser disse fødeemner, bliver der trukket store beløb fra din personlige sundhedskonto.

Når det kommer til kost og sundhed, er jeg af den overbevisning, at den vigtigste læresætning er:

Liv kræver liv.

Det er et enkelt, men kraftfuldt koncept og er baseret på den kendsgerning, at hvis de fødevarer, du indtager, er døde og derfor ikke indeholder nogen livskraft, så bidrager de ikke med noget til din sundhed.

Faktisk gør det modsatte sig gældende, for de fødevarer, folk spiser i dag, suger bogstaveligt livet ud af dem og dræner konstant deres sundhedskonto for penge.

Hvorfor?

Når du spiser døde fødevarer, som ingen næring har (vitaminer, mineraler etc.), må din krop tære på henlagte ressourcer af vitaminer, mineraler osv. for at fordøje og assimilere den døde mad. Du bliver nødt til at stjæle næring fra din krop, og resultatet er en udskrivning på din sundhedskonto.

Du suger bogstaveligt liv ud af din krop, når du spiser død mad. Det ville også være på sin plads at kalde disse falske fødevarer for minusfødevarer, for de trækker ned på dit helbred, dit udseende og din levetid. De reducerer dit liv og din livskvalitet for hver eneste bid, du tager.

Så før du putter noget i munden, bør du stoppe op og tænke i nogle få sekunder: Er denne fødevare fuld af liv, vil den opbygge den krop, jeg drømmer om og sætte masser af penge ind på min sundhedskonto?

Eller er denne fødevare bogstaveligt talt død og vil medvirke til sygdom, for tidlig aldring og en udskrivning på min sundhedskonto?

Ville det ikke være en bedre idé at spise den kost, du er programmeret til at skulle spise, så du ikke bare bliver sund, men også kan nyde at have masser af energi og være smuk på samme tid?

Måden, det lykkes på, er ved at være konsekvent uden at være fanatisk. Jeg følger 80/20-reglen. Jeg spiser for mit helbred 80 % af tiden, og nyder chokolade, is osv. med et smil i de resterende 20 % af tiden.

Ved at spise på denne måde sætter jeg flere penge i banken, end jeg hæver.

Så hvorfor ikke prøve at spise ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, æg, nødder og frø skyllet ned med rent vand til hvert eneste måltid, også morgenmaden, i 2 uger?

Jeg lover dig, at du vil blive meget overrasket og snart vil opleve en overflod af sundhed og energi.

Klik her for at læse et kort resumé af, hvilke fødevarer der giver dig sundhed og energi hele dagen lang!

4. Rigtig motion i rette mængde er med til at forøge din sundhedskonto

Nøglen til at træne rigtigt er at træne nok til at sætte penge ind på din sundhedskonto og samtidig undgå at træne så meget, at du ender med at bruge flere penge, end du tjener.

Hvorfor?

For når du træner, nedbryder du helt bogstaveligt din krop, og du har brug for energi og ressourcer for at kunne bygge den op igen. Hvis du er for træt eller for stresset, har du ikke de nødvendige ressourcer til at genopbygge, og er det tilfældet, har motion en potentielt negativ effekt på dit helbred.

Der vil ganske enkelt blive taget flere penge ud af din sundhedskonto, end du har indsat.

Hvis du synes, du er for træt, er det selvfølgelig en god idé at få mere søvn, men også at overveje at udføre nogle energigivende øvelser som Tai Chi eller Qi Gong, eller at gå en tur i naturen. Jeg kender mange mennesker, som ikke har været i stand til at tabe sig, men da de holdt op med at træne og begyndte at slappe mere af, begyndte de at tabe fedtet.

Kroppen er meget mere kompliceret end kalorietælling, men det er en diskussion, som kan vente til en ny artikel.

Hvis du har energi nok til at motionere, vil jeg anbefale vægttræning som kongen over alle motionsformer, da den vil sætte flere penge ind på din sundhedskonto end nogen anden form for motion. Jeg ved godt, at alle ikke er enige med mig på dette punkt, men her er mit argument:

Er du enig med mig i, at de fleste menneskers motivation for at dyrke motion har at gøre med at tabe sig, at se yngre ud og holde sig sund? At opnå velvære er selvfølgelig også en faktor, men de fleste mennesker dyrker motion for at holde sig i form.

Når jeg kigger på:

Resultater over for investeret tid

… så vinder vægttræning hver gang, for på så lidt som 20 minutter og med meget få redskaber kan du få fantastiske resultater med vægttræning, og det er fordi:

”Brug det, eller også mister du det.”

Hvad mener jeg egentlig med det?

Ganske enkelt, at når vi bliver ældre, har vi en tendens til at tabe mere og mere af vores muskelmasse, og det har den negative konsekvens, at vores stofskifte sænkes, og at vores styrke svinder. Dette sker som regel omkring 35-års alderen.

Men den gode nyhed er, at du kan tage et stort skridt for at forhale denne ældningsproces ved at vægttræne, hvorved du opnår mere styrke og større muskelmasse. Ja, ved at styrke din muskelmasse vender du helt bogstaveligt ældningsprocessen. Nemt, ikke?

Derfor er det helt centralt i forhold til vores sundhedsinvestering at motionere for at styrke ny muskelmasse og at indtage den rette mængde af de rigtige fødevarer for at have byggesten til at vedligeholde og styrke muskelmassen.

Tænk på større muskelmasse som flere penge på din personlige sundhedskonto i banken.

I øvrigt vil du blive overrasket over, hvor lidt tid det tager at øge din styrke og muskelmasse med enkle, men effektive vægttræningsøvelser, som kan udføres i et fitnesscenter eller hjemme med meget få redskaber.

Kvinder skal ikke være bange

Kvinder har det med at blive bekymrede, når de hører al denne snak om muskler. De er ivrige efter at tabe fedt og forstår vigtigheden af at motionere, men de er bange for, at vægttræning vil forvandle dem til Arnold Schwarzenegger. Men der er nu ingen grund til at bekymre sig, for fedt fylder mere end muskler.

Dette betyder for det første, at hvis du udskifter fedtet på dine hofter eller lår med samme vægt i muskler, bliver dine lår mindre. For det andet har Arnold noget, kvinder ikke har: Mandlige kønshormoner. Af hormonelle årsager kan kvinder simpelthen ikke få store, svulmende muskler, lige meget hvor hårdt de træner.

Så, mine damer, vær ikke bekymrede, for vægttræning og tilstrækkelig indtagelse af protein vil kun medføre et højere stofskifte og feminint formede, faste muskler og derfor resultere i, at du kommer til at se yngre ud.

Sammen med David Bonde, som er en superdygtig fysioterapeut, har jeg skabt en GRATIS e-bog om, hvordan du træner korrekt.

5. Livsstilsfaktorer, der påvirker din sundhedsbankbog

Vores livsstil er selvfølgelig meget vigtig for vores helbred generelt. Her er de livsstilsfaktorer, der enten kan øge din saldo på sundhedskontoen eller trække penge fra den:

A. Kom ud i naturen og solen for at sætte penge ind på din sundhedskonto.

Jeg elsker at bo i Farum, for jeg kan nemt komme til at gå en tur i naturen med mine børn eller cykle en tur på min mountainbike i skoven. I Danmark er vi så heldige, for vi er altid kun få minutter væk fra natur eller en dejlig park.

Så kom nu, hvad venter du på? Prioritér at komme udenfor og trække frisk luft hver dag. Det er en rigtig god, GRATIS måde at få højere renter på sundhedskontoen på!

Endnu bedre vil det være at kombinere tid i naturen med at få masser af sol (bare du er sikker på ikke at blive solskoldet). Vi burde alle tilbringe et par timer udenfor i solskin hver dag, lige som vores forfædre gjorde det.

Husk, at solskin ikke er noget, der skal undgås. Du har behov for solskin, så din krop kan producere D-vitamin. D-vitamin er livsvigtigt for dine knogler. Måden at gøre det på er langsomt at opbygge modstandskraft over for solen ved langsomt at udsætte huden for sol i begyndelsen af sæsonen, måske 20 til 30 minutter ad gangen i starten, og vær altid sikker på at undgå at blive skoldet.

Klik her for at læse en virkelig god artikel om at lukke solskinnets og naturens kraft ind i dit liv

B. Latter for at reducere stress og styrke dit immunforsvar.

Jeg kan ikke huske, om jeg har grinet i dag. Jeg burde skamme mig! Latter er en af de bedste måder at forblive ung og sund på. Så jeg må ud og lege med mine børn nu, for selv om jeg har glemt at grine, vil de snart få lært mig det igen!

En af nøglerne til at få sat masser af sundhedspenge ind på din konto og leve et langt og lykkeligt liv i det 21. århundrede, er at sætte farten ned, så du kan få tid til at nyde livet. Latter er en god måde at gøre det på!

C. Slankekure (DIEting) giver et stort minus på din konto!

Bare kig på det engelske ord for slankekur: DIEting! Når du går på en eller anden skør diæt, slår du bogstaveligt talt dig selv ihjel.

Slankekure virker ikke, har aldrig gjort det, og i de fleste tilfælde gør de mere skade end gavn.

Hvis du har brug for at tabe dig, så klik her

D. Cigaretter kan lukke din bankbog!

Undersøgelser (Dr. Mary Shaw, Bristol University, England) har bevist, at hver eneste cigaret du ryger, potentielt trækker 11 minutter fra din levetid.

Dette betyder altså, at hvis du ryger 20 cigaretter om dagen og har gjort det de sidste 30 år, så har du forkortet din levetid med ca. 2.409.000 minutter, ja næsten 2½ millioner minutter, eller mere end 4½ år.

Det er en af de værste måder at tømme din sundhedskonto på! Hvis du gerne vil holde op med at ryge, er der folk, der kan hjælpe dig. Men du må selv tage det første skridt.

E. De forkerte kosmetik- og hudplejeprodukter kan gøre indhug på din konto!

Folk bruger formuer på hudplejeprodukter for at komme til at se sunde og smukke ud, men i mange, hvis ikke alle tilfælde, bliver de snydt. Hvis du ikke tror mig, så kig lige på de ingredienser, du kommer på din hud hver dag.

Tag nu et kig på ingredienserne i dine daglige kosmetik- og hudplejeprodukter!

Kan du se alle kemikalierne med avancerede navne, som du kommer på din hud hver dag? Er de mon blevet sikkerhedstestet?

Nej!

Kan disse væmmelige kemikalier gøre dig syg?

Med stor sandsynlighed. For mere end 60 % af det, vi kommer på huden, bliver optaget af vores krop. Faktisk drikker du alt, hvad du kommer på din hud.

Og derfor skal du ikke lytte til de smarte reklamekampagner. Vælg en hudplejeserie, som vil hjælpe dig med at se godt ud uden at gøre dig syg.

Du kan læse mere om sund kosmetik her!

F. Stress påvirker negativt din sundhedsformue.

Hvis du reducerer dit stressniveau, kan du trække så meget som 10 år fra din biologiske alder. Lyder det ikke godt? Det er ikke indbildning, at stressende hændelser lynhurtigt kan gøre folk ældre at se på. Det er blevet anslået, at helt op til 90 % af al sygdom er stressrelateret.

Men den gode nyhed er, at du kan tage kontrol over din stress. Selvfølgelig er livet fyldt af op- og nedture, men DU er herre over dit stressniveau. Her er nogle gratis redskaber til dig:

Klik her for at tage en gratis stresstest

Klik her for at lære hurtige og effektive redskaber til at reducere stress

Konklusion: Sådan får du en bugnende sundhedskonto

Nu har du fået den hurtige og nemme opskrift, som jeg og min familie bruger for at sætte masser af penge ind på vores sundhedskonto hver eneste dag. Så nemt er det:

For det første skal du vedholdende fokusere på dine drømme, ikke på din frygt. Sæt pris på og vær taknemmelig for alle de gode ting i dit liv, og nyd dette øjeblik. Brug tid på at indkredse, hvordan dit drømmeliv skal se ud, for du kan ikke ramme målet, hvis du ikke kan se det.

Brug herefter hver eneste dag noget kvalitetstid på at arbejde henimod at opnå det, der er vigtigt for dig, og som gør dig glad.

Måske tror du ikke, at det er muligt at opnå et liv fyldt med glæde, men dette citat siger det hele:

”Your dreams are a snapshot of your future.” – Albert Einstein

Jeg føler mig helt overbevist om, at hvis du kan drømme noget, så er det også 110 % muligt at opnå det. For ellers ville du ikke være i stand til at drømme det.

For det andet skal du sætte pris på, at når du sover, er kroppen i stand til at reparere dine celler og forynge både din fysiske krop og dit sind. Det er uhyre vigtigt, at din krop har mulighed for at gendanne sig selv om natten.

Lidt for mange nætter uden tilstrækkelig søvn vil kunne ses på dit ansigt og også påvirke dit helbred.

Ved at gå tidligt i seng vil du ikke bare vågne op med meget mere energi, men du vil også få udført meget mere i løbet af dagen (investering i kvalitet snarere end kvantitet), have mindre behov for søde sager og opkvikkende midler som kaffe, få mere energi til ikke bare at motionere, men også at restituere, mens du sætter masser af penge ind på din sundhedsbankbog.

Men hvor mange penge har du egentlig sat ind på din søvnkonto de seneste uger?

Når du først har fået et par gode nætters søvn i træk og er kommet ind i en god søvnrytme, vil det være meget nemmere for dig at holde dig til fødevarer, som gør dig sund. Husk:

Liv kræver liv.

Livgivende fødevarer er ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, æg, nødder og frø - skyllet ned med rent vand. Spis på denne måde 80 % af tiden (også morgenmaden), vær vedholdende uden at blive fanatisk, og brug de sidste 20 % på det sjove (må jeg bede om chokolade og is, tak!). Herved giver du din krop kvalitetsbyggesten, som vil holde dig sund.

Med hensyn til motion er det i orden, at du giver dig selv et skub, når du er træt, men der er forskel på at træne, når du er træt, og når du er udkørt. Hvis du igennem længere tid føler dig for træt til at motionere, er det en vigtig advarsel til dig om, at du behøver mere søvn, og at du bør overveje at lave energiskabende øvelser som Qi Gong eller Tai Chi, eller bare gå en tur i naturen.

Når du så har energi til at motionere hårdt igen, er vægttræning bedre end noget andet til at øge muskelmassen, øge stofskiftet og forhale ældningsprocessen. Kort og godt giver vægttræning flere penge i sundhedsbanken end nogen anden form for træning.

Og den gode nyhed er, at du ikke behøver ret meget udstyr for at træne effektivt. Se min gratis træningsbog for flere detaljer.

Hvis du kombinerer dit drømmeliv med at gå tidligt i seng, spise livgivende mad, vægttræning, tid i naturen og at have det sjovt med dine børn, har du en sikker opskrift, som hurtigt vil opbygge en sund kapital på din sundhedskonto.

Jeg ved, du kan gøre det.

Hvorfor?

For jeg er ikke den klogeste i verden, og hvis jeg kan gøre det, kan alle I andre også.

Kom nu i gang! Det vil gøre mig stolt ;-)

P.S.: Her er en tanke, jeg gerne vil slutte af med:

”Alt, hvad vi er, er et resultat af det, vi har tænkt.” – Buddha

og

"Ethvert menneske er forfatter til sin egen sundhed eller sygdom" – Buddha

Mere er vist ikke nødvendigt at sige, vel?


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Charlotte Knudsen skrev denne kommentar:
23-06-2012 09:14:40

Fuldstæmdig fantastisk læsning.
Jeg har arbejder efter ovenstående i flere år, og mærker overskuddet - har stadig nogle negative tanker der indimellem skal arbejdes med - og det gør jeg. jeg er daglig leder af at motioncenter, og kan se hvor flotte folk bliver af at styrketræne samtidig med at de sover ordentligt og spise noget rigtig mad - det gir´engergi:-) og jeg takker dig for dine artikler - jeg suger til mig af viden, som jeg deler videre. De bedste hilsner Charlotte Knudsen


Lilian Bak skrev denne kommentar:
26-06-2012 10:55:11

Rigtig fin artikkel Alun. Værdsætter meget de gode budskaber som du så villigt deler med vi andre.


Brian skrev denne kommentar:
03-11-2014 09:45:06

Jeg har arbejdet efter din filosofi i mange år, og nået gode resultater. dog har jeg det sidste år, "sluppet" styrketræning og at spise hver 3 time.
Det var efter en meget dygtig kropsbehandler sagde at stive muskler giver stivst sind...
Må indrømme det har været noget af en omvæltning, efter 15 år, med den filosofi.
Men jeg er godt nok blevet glad og åben for livet :)
Nu tænker jeg, at den nye erfaring kan kombineres :)

Brian


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley