❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Et gratis redskab til sunde knogler

Skrevet 26-03-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Et gratis redskab til sunde knogler

Ny forskning bekræfter at vitaminet D3, som kroppen danner ved eksponering af sollys, er essentielt for at forbedre dine knoglers helbred samt forebygge og behandle en række knoglesygdomme.


Vitamin D3 forbedrer din tarms absorbering af kalcium og fosfor.

Den allerbedste kilde til vitamin D3 er eksponering af din hud til sollys, idet meget få fødevarer naturligt indeholder vitamin D3 eller er beriget med D3 ( nogen fødevarer er beriget med det langt mindre effektive vitamin D2).

Men vitamin D3 manglen er næsten blevet en pandemi, og kan forårsage osteopeni (forgænger til knogleskørhed), knogleskørhed og osteomalacia (engelsk syge).

Engelsk syge kan give smertende knogler, og er ofte fejldiagnoseret som fibromyalgi, kronisk smertesyndrom eller endda depression.

Vitamin D mangel kan også forårsage muskelsvaghed, hvilket kan forøge din risiko for fald og brud.

Tilstrækkelig vitamin D niveauer kan opretholdes ved at få fornuftig eksponering til solen og indtagelsen af mindst 800-1000 IU af vitamin D3 dagligt.

Kilde: Drugs and Aging, 2007; 24(12): 1017-29.

Alun.dk om solen

Her i Danmark har konventionelle ”helbredseksperter” haft så stor succes med at skræmme mange folk væk fra solen med deres vildledende information, at store dele af befolkningen befinder sig i et underskud af vitamin D.

Dette er et beklageligt faktum, idet en simpel ting, at bruge noget tid ude i solen med en stor af del af din hud eksponeret til den, vil give dig alt det vitamin D du har brug for.

Vitamin D, eller ”Solskins vitaminet” er stærkt associeret med stærkere knogler og forebyggelsen af osteoporosis (knogleskørhed). Men vidste du at det også kan forebygge:

- Kræft
- Hjertesygdomme
- Diabetes
- Inflammatorisk tarmsygdom
- Gigt
- Multipel sklerose (MS)

Får du den vitamin D, som du har behov for?

Hvis du bruger masser af tid ude i solen hver dag, så får du formentlig nok vitamin D.

Langt de fleste mennesker gør dog ikke dette, enten fordi de bruger for meget tid indendørs eller fordi de bor i et område, der ikke har varme og solskin året rundt.

Lyder det ikke som de kolde vintre i Danmark?

Jeg prøver personligt at komme ud hver dag i solen. Ikke kun for at få sunde knogler, men også fordi det løfter mit humør.

Jeg vil opfordre dig, til at gå ud og mærke solens helbredende kraft, selv på kolde dage. Dette er en gratis måde at forkæle din krop.

Så selv om vinteren, gælder det om at komme så meget ud i solen som muligt og derudover supplere med en høj-kvalitets torskelevertran såsom Nordic Naturals.

Her er nogen andre måder at holde knoglerne stærke på:

Når det kommer til at holde dine knogler sunde er vitamin D en stor spiller, men det er ikke det eneste. Hvad kan du ellers gøre for at holde dine knogler sunde?

1. Få masser af omege-3 fedtsyrer, såsom fiskeolie og reducer dit indtag af omega-6 fedtsyrer fra vegetabilske olier. (Studier har vist at et højere ratio af omega-6 til omega-3 er forbundet med lavere knogledensitet ved hoften – Et forhold som kan lede til osteoporosis (knogleskørhed)

2. Spis flere grøntsager i forhold til din Metabolic type/stofskiftetype

3. Dyrk motion regelmæssigt især styrketræning. Dette er sammen med kosten NØGLEN til stærke knogler.

Sol er liv - luk solen ind i dit liv


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

polle skrev denne kommentar:
02-05-2012 12:26:41

hej


polle skrev denne kommentar:
02-05-2012 12:27:03

ost


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley