❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Gør dine amalgamfyldninger dig syg?

Skrevet 23-04-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Gør dine amalgamfyldninger dig syg?

I denne overraskende video kan du se, hvor nemt dine kviksølvsfyldninger i dine tænder udskiller giftige dampe i din mund, når de enten bliver berørt eller opvarmet (som når du f.eks. spiser noget eller drikker en kop varm te eller kaffe.


Du vil nok blive temmelig overrasket over den mængde af kviksølv, der faktisk bliver udskilt!

Denne video siger i sig selv mere end tusind ord, når faren, der lurer ved amalgamfyldninger, skal beskrives.

Når du først har set denne video, så sørg også for at læse artiklen nedenfor, så du ved, hvad du kan foretage dig for at bevare din sundhed.

Gør dine amalgamfyldninger dig syg?

En ”sølv”-fyldning eller en amalgamtandfyldning består af op imod 50 % kviksølv. Mere end 100 millioner af disse kviksølvfyldninger årligt bliver fyldt i befolkningens tænder i USA.

I Danmark kom der i 2008 endelig et forbud mod at bruge amalgam til tandbehandling.

Risikoen for, at dine celler hver evig eneste dag bliver påvirket af udskilt kviksølv er stor, hvis du har fyldninger i dine tænder!

Var du klar over, at bare én eneste amalgamfyldning udskiller så meget som 15 mikrogram kviksølv hver dag?

En gennemsnitsperson har 8 amalgamfyldninger og kan således risikere at absorbere hele 120 mikrogram kviksølv på en enkelt dag.

Spiser du fisk, der er forurenet med kviksølv, udsætter du dig til sammenligning for omkring 2,3 mikrogram kviksølv – og det har været nok for forskere til at igangsætte en global advarsel imod det!

Hvorfor er kviksølvfyldninger farlige?

Kviksølvdampene fra amalgamfyldningerne går med stor lethed igennem cellemembranerne og endvidere igennem blod-hjerne-barrieren og derfra videre ind i centralnervesystemet, hvor de forårsager såvel psykiske, neurologiske samt immunrelaterede problemer.

Kviksølv forbliver i din krop i årevis, indtil det aktivt bliver fjernet.

Mange mennesker forbinder ikke kviksølvet i deres tænder med et kraftigt giftstof, der kan forårsage skader på hjernen, centralnervesystemet og nyrerne. Børn og ufødte fostre, hvis hjerner endnu er under udvikling, er udsat for den allerstørste risiko, men alle påvirkes af det.

Jeg finder det både sigende og bekymrende, at det metalliske kviksølv anvendt af tandlægerne til at fabrikere tandfyldningen i amalgam bliver fragtet som SUNDHEDSFARLIGT materiale til tandlægerne.

Også alt overskydende amalgam bliver betragtet og behandlet som sundhedsfarligt, og det kræver særlige forholdsregler at skaffe sig af med det.

Alligevel har de fleste tandlæger med glæde implanteret dette sundhedsfarlige materiale direkte ind i din mund med garanti om dets harmløshed og sikkerhed.

Også selv om den konservative amerikanske fødevarestyrelse (FDA) omsider har indrømmet, at tandfyldninger, som indeholder kviksølv, kan forårsage skader på helbredet hos gravide kvinder, børn og fostre.

I dag bliver plastik, guld eller keramik benyttet som alternativer til amalgam. Da jeg kender farerne ved plastik, så vil jeg personlig foretrækker guld eller keramik, men den bedste løsning er naturligvis helt at undgå at skulle have en fyldning overhovedet.

Her er nogle fakta om farerne ved anvendelse af kviksølv:

Nedenunder kan du se henvisningerne til de videnskabelige studier, der giver deres chokerende vidnesbyrd om farerne ved kviksølv. Jeg har forkortet listen en hel del, men jeg er sikker på, at du forstår billedet. Alle de benyttede referencer finder du sidst i artiklen.

1. Amalgamfyldninger indeholder op imod 50 % kviksølv

2. Kviksølv anses af videnskaben for at være mere giftigt end bly, cadmium og endda arsenik

3. Kviksølvet siver konstant ud af amalgamfyldningen i løbet af dens levetid (7)

4. Kviksølvdampene bliver absorberet med en rate på 80 % igennem lungerne og ind i pulsåren (31, 55)

5. Kviksølv er cytotoksisk, hvilket betyder, at det er celledræbende

6. Det findes IKKE et harmløst niveau for kviksølvdampe (63)

7. Kviksølvet i tandfyldninger transporteres via blodet(19,34,35,)

8. Kviksølvdampe bliver absorberet direkte ind i hjernen (34, 55a)

9. Kviksølv fra amalgam udvirker en langsom lagring af kviksølv i kroppens væv (20,26, 34)

10 Kviksølv er sat i forbindelse med Alzheimers (67,68)

11. Kviksølvet fra amalgamet lagres i første omgang i fostret og spædbarnet, før det når moderen (20,61)

12. Kviksølv reducerer stærkt den reproduktive funktion (2, 3, 4, 20, 22, 24, 31, 37,38, 39, 40, 41, 49)

13. Kviksølv nedsætter hurtigt immunforsvaret (27,34,35,42,43,44,45,46,47,48,60)

14. Kviksølv kan forårsage en række autoimmune sygdomme (27,34,35,42,43,44,60)

15. Kviksølvet kan øge antallet og alvoren af allergier (1,34,60)

16. Kviksølvet binder sig til hæmoglobinet i de røde blodceller og mindsker derved dets evne til at bære ilt (1,16,17,21,26,35)

17. Klinikassistenter og andre på tandlægeklinikkerne er blevet ramt hårdt pga. deres udsættelse for kviksølv (3,13,49)

Hvad kan du gøre, hvis du stadig har kviksølv i dine tænder?

Husk på, at enhver påvirkning kan få fyldningerne til at udløse kviksølv. Spise, drikke, børste tænder, skære tænder, tygge tyggegummi, alt.

En gennemsnitsperson har 8 amalgamfyldninger og kan derved risikere at absorbere op imod 120 mikrogram kviksølv dagligt. Hvis du har en fyldning med kviksølv i din mund og gerne vil have den fjernet, hvordan kan du så på en sikker måde få gjort dette?

Følgende forholdsregler skal tages for at holde dig (og din tandlæge) sikre under indgrebet:

• En alternativ luftkilde og instruktion til dig om ikke at trække vejret igennem din mund

• Anvendelse af en koldtvands-spray for at minimere dampene fra kviksølvet

• En gummidæmning i din mund, så du ikke sluger eller inhalerer giftstoffer

• Højtryksudsugning nær tanden konstant for at suge kviksølvdampene til sig

• Din mund skal vaskes straks efter fyldningen er blevet fjernet (tandlægen bør også skifte handsker umiddelbart efter bortskaffelsen af kviksølvet)

• Straks rense den anvendte beskyttelse og ansigtet, efter at fyldningen er fjernet

• Anvendelse af en luftrenser til rummet.

Du bør også diskutere med din tandlæge om, hvad dine alternativer er i forhold til en kviksølvfyldning.

I min ungdom var jeg sukkerafhængig, og som følge heraf fik jeg 4 fyldninger. Da jeg besluttede mig for, at det var på tide at komme af med kviksølvet i min mund, fik jeg indopereret porcelæns- og guldfyldninger i stedet. Mine undersøgelser på området sagde mig, at dette var de sikreste valg.

Den bedste løsning havde helt bestemt have været at undgå at skulle have tandfyldninger i første omgang. Heldigvis har jeg siden min tid som sukkerafhængig ændret min kost til udelukkende at spise:

Økologisk kød, fisk, æg, grøntsager, frugt, nødder, frø osv., skyllet ned med rent vand. På denne måde forsvandt min sukkertrang stort set og ligeledes mine tandproblemer som følge deraf.

Hvordan undgår du at få fyldninger?

De to største årsager til tandfyldninger er sukker og syrlig frugtjuice. Spiser du efter din stofskiftetype (www.metabolictyping.dk) og samtidig er opmærksom på ikke at indtage for mange syrlige frugtjuicer såsom appelsinjuice, vil du dramatisk reducere din risiko for at skulle have lavet tandarbejde.

Hvis du stadig gerne vil kunne nyde et glas juice eller en smoothie om morgenen, skal du sørge for at drikke noget vand bagefter og børste tænderne!

Skridt mod at mindske kviksølvforgiftning

Det første skridt du bør tage er at spise sundt, hvilket vil medføre, at du få masser af antioxidanter, der medvirker til at afgifte dig.

Tag evt. et tilskud af chlorella, der er fremragende til at fjerne giftstoffer og tungmetaller fra kroppen.

At svede er også helt essentielt, hvis du vil af med giftstofferne i kroppen, så en god saunatur eller et dampbad kan anbefales. Gør det så tit, du kan komme til det, indtil du føler, at du har fået renset ud i dit system!

Jeg vil også opfordre dig at gå i seng til tiden. En god nats søvn er ofte undervurderet i forhold til sundhedstilstanden, men kroppen laver det meste af sin genopbygning og vækstarbejde under søvnen. 8 timers kvalitetssøvn kan være en god investering!

En god nattesøvn vil ikke bare hjælpe din krop med at genopbygge sig selv, men vil også hjælpe dig med at dæmpe din sukkertrang.

Konklusion fra en holistiske tandlæge

Da jeg spurgte min holistiske tandlæge, Johnny Bengtsson, om den bedste måde at fjerne kviksølv fra munden, fortalte han mig:

”Den problematik man så står over for, når fyldningerne skal fjernes, er, at det skal jo helst gøres på den rigtige måde.

Sådan at patienten ikke kontamineres yderligere. Hvis man ikke beskytter ordentligt, er det bedre at lade de gamle fyldninger sidde, især hvis man er bekymret for sin sundhed.

Som et tillæg giver jeg EDTA. Dette er en aminosyrekelering, der binder kviksølv i mundhulen. Dette bruger man, efter at man har fjernet den gamle amalgamfyldning.

Dette sker for at sikre så lille en optagelse gennem slimhinden som muligt. Ligeledes giver jeg kultabletter før og efter behandlingen.

Dette er aktivt kul der kan binde til metaller og mineraler i mave/tarmkanalen og forhindre, at man optager metallerne igennem slimhinden i mave/tarmkanalen. Dette gives som en ekstra forsikring, hvis man skulle komme til at sluge noget undervejs.”


Jeg vil også anbefale dig at finde en holistisk tandlæge, der ved, hvad han laver. Johnny Bengtsson i Farum en fremragende holistisk tandlæge.

Her til sidst vil jeg nævne en tandlæge, som er én af mine største helte. Weston A. Price var og er ganske enkelt et geni.

Hans bog, Nutrition and Physical Degeneration, bør være enhver tandlæges bibel, men desværre har 99,9 % af tandlægerne aldrig hørt om ham.

Dette er en bog, som alle familier bør have et eksemplar af.

Jeg kan ikke anbefale denne bog nok!

Den viser dig ikke kun, hvordan du kan undgå fyldninger, men i det hele taget hvordan du skal spise og leve for at opnå optimal sundhed og vitalitet!

P.S.: Videresend gerne dette link til venner og familie som en advarsel. Det er på ingen måde ligegyldigt, hvilke materialer vi har i munden.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Henrik skrev denne kommentar:
06-03-2012 07:43:47

Jeg har fået skiftet mine ca. 10 søvlplumber til plastic for ca. 10 år siden. Hvad er problemet nu med plastic?


Lotte Nielsen skrev denne kommentar:
06-03-2012 07:46:10

Jeg har fået fjernet fyldninger hos Nina Bonding for 10 år siden. Hun bruger sikkerhedsudstyr og lup. Helt fantastisk dygtig. Jeg spiste også et par kul tabletter inden. http://ninabonding.dk/


Vivi Christophersen skrev denne kommentar:
06-03-2012 09:49:40

Allerførst tak for en spændende hjemmeside.
Jeg er 50 år og er lige blevet færdig med at få skiftet 9 amalganfyldninger, den 28 februar 2012, hos Annemarie Powderly på Amager, som er en dygtig hollistisk tandlæge. Kan anbefales. Hun brugte en gummidug beskyttelse, så der kun er den tand fremme som hun arbejdede med. Fik ilt til næsen og skyllede med edta, efter fjernelsen. Det står mere udførligt på hendes hjemmeside.
Jeg fik skiftet 1 fyldning, hver 4 uge, for ikke at belaste kroppen, skal der gå mindst 4 uger imellem. Der var et par gange jeg fik ubehag efter skiftningen, (dagen efter) men vurderer selv det var fordi jeg "glemte" at spise de anbefalede kosttilskud i dagene efter. Hun anbefaler C vitamin 3000-5000 mg, umiddelbart efter behandling. Kultabletter før og efter behandling, samt de næste 4 dage. Selen og zink samme dag, spiritus 2 cl i venteværelset. Clorella før og efter behandling samt de 4 næste dage, samt c vitamin i 4 dage.

Her det næste ½ år vil jeg dagligt spise clorella og c vitamin for at afgifte kroppen optimalt, samt sund kost og motion. Der kan gå op til ½ år før kroppen er helt afgiftet.
Jeg har tidligere haft problemer ved at tabe mig, da jeg blev svimmel og meget utilpas, men efter jeg er begyndt at spise c vitamin har jeg ikke de problemer, fandt ud af at de hjælper med at komme af med affaldsstofferne, så de ikke bare cirkler rundt. Men man skal tage dem løbende igennem dagen, da de udskilles i urinen efter et par timer.
Jeg glæder mig nu til et bedre helbred, og kan allerede mærke det er på vej.


Vis alle kommentarer

frans andersen skrev denne kommentar:
06-03-2012 10:50:02

er en årgang 1943 med mange af de ældre sølvfyldninger, osv...har desværre fået en tumor siddende i galdegangen til leveren med spredte metastaser på ydersiden af denne.Er der nogen som kender til dette sygdomsproblem,hvor man kan have tænder og plumper som begrundelse? har altid levet sundt med masser af motion.

Frans


René skrev denne kommentar:
06-03-2012 11:04:12

Hej

Det her anede jeg ikke! Sad i forvejen her på nettet og ledte efter noget som måske kunne være årsag til at jeg hele tiden bliver syg med influenza, halsbetændelse og generelt feber tilstande. Spiser relativt sundt, vitaminer og grøntsager med masser af kød og så er jeg en ivrig løber og garage crosfitter.
Lægen siger at jeg nok bare har et dårligt immunforsvar, men kommer ikke med svaret på hvad jeg så skal gøre for at få det bedre!

Dog er jeg dog lidt forbeholdende, jeg finder noget der passer på mine symptomer og så må det være det der er årsagen til at jeg er syg.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at mit generelle sundsniveau vil stige hvis jeg skiftede alle mine plumber ud, men hvis det ikke er her jeg finder min vej ud af mit feber problem, hvad så....

------

Hvor finder man en tandlæge der udfører sådanne udskiftninger? Findes der en liste? Hvilken pris skal jeg forvente?

/René


Merete Lehmann skrev denne kommentar:
06-03-2012 12:28:33

Jeg har taget chlorella i mange år og vil gerne vide,om det er helt uskadeligt. Jeg har haft cancer i tyktarmen for 3 år siden, og en god ven mente,det kunne være på grund af chlorella.Jeg har ingen amalgamfyldninger.


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
06-03-2012 13:55:53

Find flere detaljer på mit internationalt anerkendte og anbefalede "NoBody needs mercury!" infosite og Facebookgruppe (dansk, tysk og engelsk):

http://www.tungmetal.dk

http://www.facebook.com/groups/nobodyneedsmercury


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
06-03-2012 13:57:36

Du finder alle amalgamfrit / amalgamsikkert arbejdende tandlæger på min oversigt:

http://web.me.com/hekock/Tungmetalforgiftning/Dansk_files/Amalgam_free_dental_care_DK_and_abroad_01122011_1.pdf


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
06-03-2012 15:27:41

Nogle eksperter mener, det er forkert at anbefale guld, hvis/når man tidligere har haft amalgam, da bliver man rigtigt forgiftet.

Tesen er, at mennesker der har haft amalgamfyldninger altid vil have kviksølv i vævet og ved isætning af guld, så vil de mere uædle metaller, altså kviksølv, vandre mod det mere ædle metal, guldet, og udfældes dér.


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
06-03-2012 16:03:37

Nogle eksperter mener, det er forkert at anbefale guld, hvis/når man tidligere har haft amalgam, da bliver man rigtigt forgiftet.

Tesen er, at mennesker der har haft amalgamfyldninger altid vil have kviksølv i vævet og ved isætning af guld, så vil de mere uædle metaller, altså kviksølv, vandre mod det mere ædle metal, guldet, og udfældes dér.


Dorte Andersen skrev denne kommentar:
06-03-2012 17:16:32

det er så frygteligt alt det du har der. og så er det ikke engang alt.indlæring hjerneskader osv.Man kan altså ikke selv udrense sig for kviksølv, da det sætter sig i fedtvævet.Hos min homøopat kan man få en slags chipkort der slår kviksølvet i stykker og så kan man komme af med det. men det er ikke sådan lige på en gang. det kan tage rigtig lang tid før man kommer af med det skidt. og det kort virker. hele familien har fået det og kan virkelig mærke bedring.
hilsen Dorte


Lene skrev denne kommentar:
06-03-2012 22:37:32

Du skriver at du kender farerne ved plast - kan du komme ind på det, da jeg aldrig har læst noget om at det skulle være farligt


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
07-03-2012 00:36:08

@LENE:

Klip fra mit infosite http://www.tungmetal.dk

NOTA BENE PLASTFYLDNINGER:
Man kan også være allergisk overfor hhv. have bivirkninger af plastfyldninger hhv. den bond (lim) der anvendes. Der er helt klart forskellige kvaliteter af plast hhv. lim på markedet, så også her gælder det om at informere sig på forhånd og ved mistanke om, at det er plastfyldninger hhv. lim man får det skidt af, så foretage en LTT@LENE:

Klip fra mit infosite http://www.tungmetal.dk

NOTA BENE PLASTFYLDNINGER:
Man kan også være allergisk overfor hhv. have bivirkninger af plastfyldninger hhv. den bond (lim) der anvendes. Der er helt klart forskellige kvaliteter af plast hhv. lim på markedet, så også her gælder det om at informere sig på forhånd og ved mistanke om, at det er plastfyldninger hhv. lim man får det skidt af, så foretage en LTT@LENE:

Klip fra mit infosite http://www.tungmetal.dk

NOTA BENE PLASTFYLDNINGER:
Man kan også være allergisk overfor hhv. have bivirkninger af plastfyldninger hhv. den bond (lim) der anvendes. Der er helt klart forskellige kvaliteter af plast hhv. lim på markedet, så også her gælder det om at informere sig på forhånd og ved mistanke om, at det er plastfyldninger hhv. lim man får det skidt af, så foretage en LTT-test (se ovenfor).
http://www.tannlegetidende.no/pls/dntt/pa_dtdm.xpnd?vp_seks_id=171846&b_start=1&vp_sok=nina (norsk)test (se ovenfor).
http://www.tannlegetidende.no/pls/dntt/pa_dtdm.xpnd?vp_seks_id=171846&b_start=1&vp_sok=nina (norsk)-test (se ovenfor).
http://www.tannlegetidende.no/pls/dntt/pa_dtdm.xpnd?vp_seks_id=171846&b_start=1&vp_sok=nina (norsk)


Steen Madsen skrev denne kommentar:
10-03-2012 08:34:38

Der opstår galvaniske mundstrømme, hvis man har forskellige metaller i tænderne (guld og amalgan), og så virker mundvandet, som syren i et batteri, og der opstår en elektrisk ladning, som får amalganet til at sive.
Man kan ved hjælp af et Vega-test apparat måle sig frem til den eller de fyldninger det drejer sig om, og så kun skifte den. Jeg har gennem 38 år testet mange på den måde, med gode resultater.


Mai-Britt skrev denne kommentar:
05-03-2013 18:04:15

Har netop fået konstateret at mine 7 sølvplomber virker som antenner for stråler (mobil, computer og m.m.), så nu skal de ud. Tak for tip om hvordan det grøes bedst. Desværre ved min tandlæge det ikke, så jeg må selv gøre så meget jeg kan!


Ena Trab skrev denne kommentar:
05-10-2013 10:28:34

Da jeg ikke har en Ipone eller Ipad kan jeg ikke få en konto hos I cloud.
Derfor kan jeg ikke se listen over tandlæger der udfører holistisk behandling. Den liste du henviser til
Det er meget ærgerligt. Kan du evt. sende listen til min Email


Lone skrev denne kommentar:
07-10-2013 10:54:44

Jeg fik selv fjernet mine sølvfyldninger for snart 20 år siden. Jeg fik også kultabletter dengang. Men har efterfølgende også hørt om faren ved plastik.. :(...?!


jette sørensen skrev denne kommentar:
08-10-2013 10:26:23

jeg er også klient hos Johnny Bengtsson,fremragende tandlæge.behagelig og meget vidende inden for det hollistiske .varm anbefaling.Efter at have set denne video forstår jeg godt mine kvaler med fibromyalgi,migræne mm.og det er enda over 10 aå siden jeg fik saneret min mund ,hos dengang Lichtenstein i Helsingør.Man kan ikke komme for hurtigt igang.venligst jette


pia fryd skrev denne kommentar:
08-10-2013 10:59:02

LÆS DENNE ARTIKKEL,OG PLEASE SVAR MIG , OM I TROR PÅ DET,ELLER OG, HAR ERFARINGER MED ALMAGAN MED HENSYN TIL BIVIRKNINGER?
OG HVAD HAR I GJORT.SKAL MAN TRO PÅ ALT HVAD MAN LÆSER? ER DER NOGET OM SNAKKEN?


Katrine Pommer skrev denne kommentar:
01-01-2014 20:48:44

Hej :)

Jeg bliver lidt ked af det, når jeg læser disse artikler. Det gør jeg af hel naturlig årsager " følelser " jeg lå som foster i min mor da hun sad på en tandklinik i 70'erne.....allerede som foster har jeg fået en kraftig amalgan forgiftning, der gav mig svær epellipsi og dårlig skoldbuskirtel. Min bardom er sløret og dom voksen har jeg måtte leve er liv ved siden af.....jeg har trods det en højt udviklet intelligens det har givet mig et mod og en medvind til, at kunne komme ind i verden med mine ods....held og lykke med jeres guld og keramik....plastik i mund og jeg beder dem der læser denne artikel huske der i dag lever en stor mænge voksne engang børn, der før de fik tænder i munden blev forgiftet!......dem har man valgt ikke, at bringe frem i lyset)


Kenneth skrev denne kommentar:
15-03-2015 17:34:52

Hvor kan man finde en opdateret liste med tandlæger der er specialiseret i at fjerne Amalgam? Jeg leder efter en i Østjylland. Anbefal gerne.


chtistina skrev denne kommentar:
26-04-2016 22:20:16

Hvad er farerne ved plastfyldninger?


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley