Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Genmodificeret kinesisk ris fundet i EU

Skrevet 19-09-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Genmodificeret kinesisk ris fundet i EU

Genmodificeret ris fra Kina har fundet vej til det europæiske marked. Miljøorganisationer advarer de europæiske forbrugere: Risen kan fremkalde kraftige allergiske reaktioner.


Sundhedsmyndighederne i Storbritannien, Frankrig og Tyskland har for nylig konstateret, at såkaldt »uautoriseret genmodificeret ris« fra en kinesisk producent har fundet vej til det europæiske marked.

Den genmodificerede kinesiske ris, som er udviklet til at modstå angreb fra en bred vifte af skadedyr, blev identificeret i et større parti færdigvarer i de tre lande, efter at stikprøver fra partierne var blevet analyseret på flere forskellige laboratorier.

Ifølge miljøorganisationen Friends of the Earth Europe er den genmodificerede ris fra den kinesiske producent allerede til salg i detailhandlen i EU under flere forskellige produktbetegnelser. Indtil videre er risen dog mestendels trængt igennem til asiatiske restauranter og specialbutikker.

Den genmodificerede ris indeholder ifølge miljøorganisationerne et protein, som kan forårsage en kraftig allergisk reaktion hos mennesker.

Den genmodificerede ris er udelukkende blevet godkendt til forsøg, og har aldrig fået tilladelse til at blive sendt i handlen.

Den hollandske importør, Heuschen & Schrouff, er nu gået i gang med at efterforske sine underleverandører for at finde ud af, hvordan den genmodificerede ris kunne trænge ind på markedet. Virksomheden ønsker ikke at kommentere sagen. 

www.alun.dk om fødevaresikkerhed:

DU er ansvarlig for, hvad der ender på din tallerken. Køb uforarbejdede økologiske fødevarer af god kvalitet fra en producent, du har tillid til.

Brug lidt flere penge på den gode kvalitet, det vil lønne sig i det lange løb: Fødevarer af god kvalitet smager bedre, mætter mere, giver dig langt mere energi og hjælper din krop med at forebygge sygdomme.

Få mere info om GMO klik her 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley