Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Giftige læber? Hvad indeholder din læbestift?

Skrevet 03-10-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Giftige læber? Hvad indeholder din læbestift?

Hvor meget læbestift spiser gennemsnitskvinden i løbet af livet? Svaret er 2 kg! Selv om Mekaup kan få dig til at føle dig smuk, kan bivirkningerne ved kemikalierne være temmelig grimme! Det er en helt almindelig del af vores daglige skønheds regime, men er du nogensinde stoppet op og har tænkt over, hvad din læbestift egentlig indeholder? Find ud af, hvilke giftige kemikalier der kan gemme sig i din læbestift, og hvad du kan bruge i stedet for.


De fleste damer har en favoritlæbestift, de altid køber.

Det er nemt at række ud efter disse produkter og formode, at de er uskadelige, ikke? Det er jo bare læbestift. Og du bruger jo så forsvindende lidt af det. Er det ikke rigtigt?

Forkert.

Desværre er det som med mange andre produkter i din makeuptaske eller toiletskab, at de kan være pakket med skadelige, uskønne ingredienser.

Det skønnes, at gennemsnitskvinden spiser 2 kg læbestift i løbet af sit liv.

Så hvad er det helt præcis, du spiser?

Hvilke usunde ingredienser gemmer sig i din læbestift?

Læbestift og lipgloss er særlig bekymrende i forhold til vores helbred, for hvis det ikke bliver tørret af i en serviet eller efterladt på en andens kind, så bliver det indtaget og absorberet lidt efter lidt af personen, der anvender det.

Forskere ved UC Berkeley´s School of Public Health testede 32 gængse mærker af læbestifter og lipgloss, som kan købes i mange parfumeafdelinger og butikker. De opdagede bly, cadmium, krom, aluminium og fem andre metaller, der i nogle tilfælde fandtes i mængder, som kunne give anledning til potentiel sundhedsmæssig bekymring. 

Tidligere undersøgelser har også fundet metaller i kosmetik, men forskerne fra UC Berkeley vurderede risikoen ved at analysere koncentrationen af metaller fundet i læbestifterne og forbrugernes daglige indtag af disse metaller, hvorefter de sammenlignede dette indtag med eksisterende sundhedsmæssige retningslinjer.

Hvordan får du sunde, smukke læber?

Den bedste måde at undgå at blive udsat for tungmetaller i skønhedsprodukter som læbestift er ved kun at anvende det ved særlige lejlighed eller kun anvende de mærker af læbestift, som du ved har en bevidst holdning til giftige kemikalier.

Tjek denne hjemmeside for at find ud af, hvilke ingredienser der er i den læbestift, du anvender.

Hvis din favoritlæbestift viser sig at være potentielt farlig, så kan linket til hjemmesiden ovenfor anvendes som en guide til at finde et sundt alternativ.

En sidste bemærkning: Damer, vær god ved jeres læber. Hold dem sunde, og bliv ved med at kysse ofte, for det er godt både for dig og for den, du giver kærlighed til!

Og bliv ved med at smile. Livet er godt!

Reference: Concentrations and Potential Health Risks of Metals in Lip Products


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley