❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Fake news: Ingen beviser for, at masker forhindrer coronavirus!

Skrevet 05-10-2020 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Fake news: Ingen beviser for, at masker forhindrer coronavirus!

Der har i medierne været stort fokus på, at en vis mr. Trump ikke har båret maske for at beskytte sig selv mod coronavirus og er blevet indlagt på hospitalet. Men hjælper masker overhovedet med at mindske spredningen af coronavirus og andre sygdomme, eller er det bare Fake News?


I Danmark skal vi nu alle bære masker i offentlig transport og på restauranter. Men har Mette Frederiksen og regeringen egentlig kigget kritisk på beviserne?

Hjælper masker egentlig med at forhindre spredning af coronavirus eller andre sygdomme?
 
Eller kigger vi det forkerte sted hen?
 
Bør vi ikke i stedet fokusere på at få opbygget en sund befolkning med et velfungerende immunforsvar?
 
Vi får konstant at vide af vores statsminister:
 
Vask hænder, hold afstand, vask hænder, hold afstand.
 
Vi kan nu tilføje ”bær maske” til disse kortsigtede råd.
 

Spørgsmålet er dog: Giver masker overhovedet nogen form for beskyttelse?

 
Ja. Hvis du er kirurg eller sygeplejerske og opererer på en patient med et åbent sår, så ønsker du at forhindre, at dråber af kropsvæsker falder ned i et åbent sår. Her giver det perfekt mening!
 
Men hvad så i forhold til at stoppe spredningen af COVID-19 eller et hvilket som helst andet virus?
 
Influenzavira såvel som coronavira, der omfatter COVID-19, spredes alle via luften, ikke KUN via dråber eller ved at røre forurenede overflader. Det er vigtigt at indse, at forebyggelse af dråbe-kontaminering ikke betyder, at du også forhindrer overførsel af det aerosoliserede virus.
 
Kendsgerningen er, at masker kun kan give meget lidt beskyttelse mod et virus, der spreder sig gennem luften.
 
Coronavirusset har en diameter på mellem 0,06 og 0,14 mikrometer. Dette er ca. halvdelen af størrelsen på de fleste vira.
 
Så coronavirusset er lille, meget lille, og størrelse betyder noget, især når vi ser på maskers effektivitet!
 
I teorien kan kirurgiske kvalitetsmasker til dels være effektive, men masker lavet af stof er praktisk taget ubrugelige.
 
Så spørgsmålet, jeg gerne vil stille Mette Frederiksen og hendes rådgivere, er dette:
 
Kan I vise os et bekræftet, randomiseret og kontrolleret forsøg, der har været i stand til at spore en statistisk signifikant fordel ved at bære en maske i forhold til ikke at bære en maske, når det gælder forebyggelse af infektiøs virussygdom?
 
Igen retter vi blikket det forkerte sted - hvorfor ikke koncentrere os om at opbygge en sund befolkning med et stærkt immunforsvar?
 
Vi ved, at hvis du er sund og har et stærkt immunforsvar og ikke er i en af risikogrupperne (over 80, overvægtig og/eller har enten diabetes, kræft eller hjertesygdom), er der kun ringe risiko for at blive syg.
 
Så hvorfor fokuserer vi ikke på at forebygge i stedet for at behandle?
 
Simple foranstaltninger som at komme udenfor (øger dit D-vitamin-niveau), få en god nats søvn, bevæge kroppen, komme ud i naturen, spise sundt og mindske stressniveauet.
 
Det er de bedste metoder til at opbygge et stærkt og sundt immunforsvar og på samme tid beskytte dig mod COVID-19 eller enhver anden sygdom.
 
For flere oplysninger om, hvordan du holder dig sund, kan du klikke her!
 
Referencer:

For mere information om, hvordan du holder dig sund, kan du klikke her!

Universal Masking in Hospitals in the Covid-19 Era

Assessment of Fabric Masks as Alternatives to Standard Surgical Masks in Terms of Particle Filtration Efficiency


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Hans Find Andersen skrev denne kommentar:
06-10-2020 20:53:07

Jeg er helt enig i, at de eneste effetive midler mod alle former foe bakteriel og viral smitte er et stærkt immunforsvar og sundhedsstyrkelse gennem meditation. Mundbind er blot et undertrykkelsesmiddel, som viser at vi underkaster os en syg magtelite, som fungerer både gennem EU og FN m.fl.


Erik Bavngård Jensen skrev denne kommentar:
06-10-2020 22:37:41

Det kunne være tiltrængt, om du tjekkede kilderne noget bedre, end du åbenbart har:
https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/3604-metaanalyse-mundbind-virker-mod-covid-19.html


Andreas F skrev denne kommentar:
07-10-2020 01:37:03

Den undersøgelse har jeg læst igennem. Og det er 6% til 80% forøget beskyttelse. Detaljerne er fra 6 Covid-19 udfra i alt 172 undersøgelser.
Forskellen i smitte fra 20% chance, ændret til en smitte på 10-19% chance med beskyttelse gear på, i de bedste tilfælde vel og mærke...
Sagt på en anden måde, nærmeste ligegyldigt.


Vis alle kommentarer

Bjørn Larving skrev denne kommentar:
07-10-2020 08:31:48

Det jeg syntes er sjovt er at regeringen har fået en kritisk rapport om mundbindet som de ikke har lyst at dele med befolkningen. Mundbindet er produceret med plast og man har fundet ud af at der er raster af plast Micro organismer til bage i mundbindet som trækkes ned i lungerne når man trækker vejret og det kommer aldrig ud fra lungerne.


Bjørn Larving skrev denne kommentar:
07-10-2020 08:32:02

Det jeg syntes er sjovt er at regeringen har fået en kritisk rapport om mundbindet som de ikke har lyst at dele med befolkningen. Mundbindet er produceret med plast og man har fundet ud af at der er raster af plast Micro organismer til bage i mundbindet som trækkes ned i lungerne når man trækker vejret og det kommer aldrig ud fra lungerne.


Mikael skrev denne kommentar:
22-10-2020 21:00:43

TAK for at tage bindet fra munden - det er SÅ vigtigt at der er kritiske røster
i forhold til en lovgivning der IKKE giver mening. Mærk efter og tag stilling kære medborgere fremfor blot at følge strømmen af meningsløshed.


Helena skrev denne kommentar:
31-03-2021 22:02:37

det er en overraskkelse hver dag hvor dumme folk kan være at der er nogen der tror at en maske kan hjælpe mod en virus er så dumt at det er helt vildt og for det første så ødelægger masker også ens lunger med microplasme og kan gøre en syg. corona er en helt aldminelig influenza der altid har været her og ikke er mere farlig end alle andre viruser. også vil nogle nok sige: hvrodan kan du bevise at corona altid har været her? det kan jeg sådan her: for nogle dage siden fandt jeg nogle gamle vaske servietter fra 2016 hvor der stod bagpå: hjælper ikke mod covid 19! så ja på den måde kan jeg bevise det også ogs på den måde at jeg selv har slået nogen ting op også vidre....


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley