0
Skrevet 19-06-2007 af Tine Munch Nielsen - Print - Send til en ven -
I et forsøg har forskere udvundet sundhedsfremmende stoffer af 12 kg skræller fra omkring 100 kg røde æbler.
De undersøgte stofferne for deres kræfthæmmenede virkning ved at dyrke kræftceller fra mennesker med brystkræft, endetarmskræft og leverkræft.
De 13 forskellige antioxidanter og andre, man udvandt af æbleskrællerne, viste sig at være overordentligt effektive mod kræft. Præcist hvordan og hvorfor disse stoffer angriber kræftcellerne, er endnu uvist.
Man har længe set en forbindelse mellem indtag af æbler og lavere forekomst af lungekræft, hjertesygdomme og slagtilfælde.
Din mor havde altså ret:Du skal ikke skrælle æblerne, for ud over at være den mest fiberholdige del af æblet indeholder skrællen masser af kræftforebyggende og kræfthæmmende stoffer.
Men, men, men: Husk altid at spise ØKOLOGISKE æbler og allerhelst de danske.
Æblet er en af de frugter, der i den konventionelt dyrkede form indeholder flest rester af kemikalier.
I konventionelle plantager sprøjtes og gødes æbletræerne på livet løs og i mange tilfælde konserveres æblerne dernæst med den uhyggelige gas "SmartFresh", der mistænkes for at forårsage kræft ...
Af andre fødevarer med højt indhold af antioxidanter kan nævnes bær, grønne bønner, artiskokker, nødder, samt krydderier som nelliker og kanel.
Kilder:
- Journal of Agriculture and Food Chemistry, vol. 55, no. 11, 30. maj 2007
- Science Daily, 22. maj 2007
- WedMD, 18. maj 2007
Få mere info om Sund Kost klik her
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.