❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Bekæmp aldring, inflammation og kronisk sygdom med Earthing!

Skrevet 16-05-2024 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Bekæmp aldring, inflammation og kronisk sygdom med Earthing!

Husker du den vidunderlige følelse, du oplevede som barn, når du gik barfodet omkring på græs eller på en sandstrand? Ny forskning viser, at du kan reducere stress og ældende inflammation ved ganske enkelt at tage dine sko af. Kig på denne revolutionerende video, og giv din sundhed og din lykke et saligt nyk opad.


Ja, informationen i denne artikel kan potentielt forandre liv – for earthing er måske den største opdagelse indenfor sundhed i vores generation!

Jeg ved, at det er kraftfulde ord, men dette er muligvis det klogeste og bedste sundhedsråd, du nogensinde vil få. Nyd det!

“Menneskets fod er et kunstværk og en ingeniørs mesterværk.”
- Leonardo Da Vinci

Jeg håber, at denne prisvindende film (du kan se hele filmen nederst i denne artikel) vil ændre den måde, du og jeg betragter og sætter pris på jorden under vores fødder.

De potentielt livsforandrende sundhedsfordele ved at være forbundet til jordens helbredende kræfter vil blive en stor nyhed.
 
Men det er mere end bare at være forbundet til jorden; det går dybere end det, for det handler i virkeligheden om at være forbundet med naturen, hvor vi hører hjemme.
 
Jeg har tidligere skrevet om earthing (læs artiklen her),som også kaldes grounding, og om kun at have sko (FiveFingers) på, når det er absolut nødvendigt. Jeg går barfodet rundt, så meget jeg kan, fordi det simpelthen føles godt, og jeg er bevidst om jordens helbredende effekt.
 
Men jeg var ivrig efter at lære mere om fænomenet.
 
Så i 2017 rejste jeg til Palm Springs i USA, hvor jeg mødte den inspirerende Clint Ober, manden, der først beskrev earthing.
 
Han var venlig at tilbringe et par timer med mig, hvor han forklarede mig mere om de mange sundhedsfordele ved at blive genforenet med naturen. I en kommende artikel vil jeg dele det interview, jeg lavede med Clint, med jer.
 
Nu tænker du måske, at hvis earthing er så godt for mig, hvorfor har jeg så ikke hørt om det før?
 
Svaret er enkelt: penge.
 
Ja, earthing er gratis. Der er ingen penge i ganske enkelt at tage dine sko af og nyde det bedste, naturen har at tilbyde.
 

Hvorfor har vi mistet forbindelsen til Jorden og naturen?

 
Gennem tiden har mennesket nydt et helligt og tæt forhold til vores planet. Vi har gået barfodede omkring og har leget på jorden, sovet direkte på den og har derved modtaget naturlig, helbredende, elektrisk energi døgnet rundt fra Moder Jord.
 
Desværre adskiller nutidens livsstil os i stigende grad fra denne strøm af helbredende energi fra Jorden.
 
For 70 år siden begyndte vi at gå med sko med isolerende gummi- og plastiksåler, som blokerer for denne strøm fra Jorden af helbredende energi, som vi kan helbrede os selv med, booste vores energiniveau med, få en god nats søvn af og simpelthen bare få det meget bedre af.
 

Hvad er grounding / earthing, og hvordan virker det?

 
Vi lever på en planet med naturlige, helbredende energier. Ja, faktisk er jorden et 6.000.000.000.000.000.000.000 (6 efterfulgt af 21 0’er) ton tungt batteri, som kontinuerligt bliver genopladet af stråling fra solen, lyn og dens smeltede kerne.
 
Så derfor kan du tænke på Jordens overflade som et gigantisk behandlingsleje, som er tilgængeligt overalt og på alle tider af døgnet.
 
Når dine fødder (som har mere end 200.000 nervetråde) eller en hvilken som helst del af din krop kommer i kontakt med Moder Jord, udsender hun sin helbredende energi i form af elektroner, og disse elektroner bliver bogstavelig talt absorberet af dine fødder.
 
Der er en naturlig grund til, at mennesket lige som dyrene har så mange nerveender i fødderne – for at holde os “i kontakt” med Jorden og dens beroligende energi.
 
Det er lige som at tage en håndfuld antioxidanter, men du får dem gennem dine fødder i stedet for at spise dem.
 
Som Clint forklarer i filmen, har opfindelsen af syntetiske skosåler effektivt isoleret os fra Jorden og dens healende energi.
 
Det er ikke usædvanligt for os mennesker i Vesten at tilbringe hele dage, fra solopgang til solnedgang, uden at være groundede eller i kontakt med jorden på nogen som helst måde.
 
Dette er fuldstændig unaturligt. Vi er afhængige af Jorden for at overleve, men vi er blevet mere og mere adskilt fra den, og dette gør os stressede, syge og endog ulykkelige.
 
Men når du sætter dine bare fødder på jorden, absorberer du store mængder negativt ladede, helbredende elektroner gennem dine fodsåler. I nutidens hurtige og stressede verden er kontakt med Moder Jord mere vigtigt end nogensinde, og dog har der ikke været noget andet tidspunkt i historien, hvor så få af os er i kontakt med jorden, som vi naturligt burde være.
 
Frie radikaler forårsaget af stress fra forurening, pesticider, forarbejdede fødevarer, baggrundsstråling osv. berøver uafladeligt vores krop for helbredende energi.
 
Jorden er imidlertid altid rig på elektroner og kan fungere som et kraftfuldt og rigeligt tilskud af antioxidanter i form af elektroner, som tilintetgør frie radikaler, MEN kun hvis du gør dig en anstrengelse for at forblive groundet (jordforbundet).
 
Uden et passende tilskud af antioxidanter kan de frie radikaler overvælde dit system og føre til oxidativt stress, kronisk inflammation og for hurtig ældning.
 

Hvordan kan grounding / earthing potentielt helbrede dig?

 
Læger og videnskabsmænd er begyndt at forstå, at kronisk inflammation er årsagen til op til 90 % af al sygdom, herunder Alzheimer, Parkinson, kræft, hjertekarsygdom, sukkersyge etc.
 
Selvom denne forskning stadig er i begynderstadiet, viser resultaterne af mere end 20 publicerede undersøgelser nu, at grounding kan mindske inflammation ved at tilføre kroppen sunde, helbredende, frie elektroner fra jorden.
 
Disse elektroner neutraliserer frie radikaler (positivt ladede), som forårsager kronisk inflammation, den dybe årsag til mange almindeligt forekommende sygdomme.
 

Hvad er inflammation, og hvorfor er det vigtigt?

 
Inflammation kan spores tilbage til det lantinske ord inflammatio, som betyder at antænde. Det er kroppen, der beskytter sig selv mod truende angreb ved at starte en helingsproces.
 
Inflammation er en god ting for os, MEN kun på kort sigt. Det er en del af dit immunforsvars naturlige reaktion for at hele en skade eller bekæmpe en infektion. Herefter skal processen imidlertid stoppe.
 
Når din krop er inflammeret, er den i underskud af elektroner. Men når du er i kontakt med jorden, kan den overføre healende elektroner til din krop og skabe balance ved at tilføre de manglende elektroner til at reducere eller ligefrem fjerne inflammationen. De frie elektroner slukker inflammationens ”ild,” kan man kort forklare det.
 

Potentielle sundhedsfordele ved earthing

 
På nuværende tidspunkt er jeg sikker på, at du har indset, at nutidens frakobling fra vores naturlige kilde til helbredelse lige under vores fødder og vores adskillelse fra naturen kan være en vigtig faktor bag den chokerende stigning i kronisk sygdom, som vi har oplevet de seneste årtier.
 
At blive genforenet med Moder Naturs naturlige, helbredende energi kan hjælpe dig med at:
  •         Mindske eller fjerne inflammation
  •         Reducere smerte
  •         Sove bedre
  •         Give dig mere energi
  •         Forbedre blodcirkulation
  •         Mindske stressniveauet
  •         Fremskynde helbredelse
  •         Restituere hurtigere efter motion.
Forbindelsen til (eller for de fleste menneskers vedkommende den manglende forbindelse) er en vigtig ingrediens i opskriften på sundhed. Det er ikke en kur, men derimod en tilbagevenden til kroppens normale tilstand.
 

Hvordan genskaber du kontakten til jorden og får jordforbindelse igen?

Som omtalt tidligere i artiklen forhindrer plastik- og gummisåler os i at være i forbindelsen med jorden og frarøver os dermed muligheden for at modtage strømmen af Jordens naturlige, helbredende elektroner.

Traditionelle lædersåler bevarer forbindelsen til underlaget, men du kan også få del i fordelene ved at have jordforbindelse simpelthen ved at gå barfodet, hvilket stadig praktiseres i visse dele af verden.

Og lige som at gå barfodet engang var normen, så var det også engang almindeligt at sove direkte på jorden.

I vores moderne verden sover vi tilmed indendørs, hvilket i endnu højere grad fjerner os fra orden, selvom det er relativt enkelt at jordforbinde din madras, mens du sover. Jeg har eksperimenteret med virkelig gode resultater med en af Clint Obers earthing-madrasser.

Det er også muligt at anvende en måtte, der giver jordforbindelse, når du sidder og arbejder (sæt dine bare fødder på den, som jeg gør, mens jeg skriver denne artikel). På den måde får du forbindelse til jorden på samme måde, som hvis du gik barfodet rundt udenfor. 

Ved ganske enkelt at gå barfodet på jorden og ved at gøre det til en prioritet at forblive jordforbundet, også når du er indendøre, er det muligt at kunne holde kronisk sygdom fra livet og endog forhale aldring.

Forbind dig til Moder Jord, og få det bedre. Så simpelt er det.

Konklusion

 
Et godt helbred er din fødselsret.
 
Min erfaring siger mig, at naturen altid ved bedst og giver mig den medicin, jeg behøver. Når vi lytter til Moder Jords visdom og følger hendes råd, vil hun føre os i den rigtige retning.
 
Akkurat som sund mad, motion og god søvn kan grounding/earthing betragtes som en vigtig livsstil, som understøtter optimalt helbred. Det er adskillelsen fra jorden, som er unaturlig.
 
Uheldigvis har vi de seneste 70 år adskilt os fra den helbredende energi fra Jorden og fra naturen ved at gå i sko med gummi- eller plastiksåler og ved at lægge trægulve og tæpper i vores hjem.
 
Denne adskillelse gør os muligvis syge og øger ovenikøbet måske hastigheden, hvormed vi ældes.
 
Den gode nyhed for os alle er, at den naturlige energi, som strømmer os i møde fra underlaget, måske er den ultimative medicin mod sygdom og ældning. Og ja, earthing er en helt gratis måde at styrke din sundhed og vitalitet på når som helst og hvor som helst!
 
Den glemte helbredende hemmelighed lige under vores fødder harmoniserer vores energier og holder os raske.
 
Så hvorfor ikke smide skoene, gå barfodet på jorden, sidde på jorden, eller sove med en earthing-madras, i minimum 30 minutter om dagen, og genforbind dig på den måde med Moder Naturs healende kræfter. Du vil muligvis blive overrasket over, hvor godt du får det!
 
Ja, earthing er muligvis den ultimative helbredende kraft. På linje med den luft, vi indånder, og solen, der varmer vores hud, er jorden under vores fødder en livsnødvendighed.
 
Gå nu ud og nyd naturens gratis gave til dig i dag!
 
P.S.: Det bedste tidspunkt at få jordens helbredende energi på er tidligt om morgenen, når der er dug på græsset. Vand er en fremragende elektrisk leder..

Kilder og referencer:

Earthing Institute
J Environ Public Health. 2012; 2012: 291541.
J Inflamm Res. 2015 Mar 24;8:83-96.
J Altern Complement Med. 2010 Mar; 16(3): 265–273. 
Psychol Rep. 2015 Apr;116(2):534-42.
Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2007 Nov;13(9):955-67
Journal of Environmental and Public Health. 2012; 2012: 291541


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Ulla skrev denne kommentar:
25-04-2017 09:59:35

Det er jo nemt og billigt at prøve det selv, så det vil jeg da gøre! :-)


bent skrev denne kommentar:
22-03-2018 09:54:42

super god artikel, prøver selv at efterligne


Gurli skrev denne kommentar:
15-06-2018 13:32:16

Min mor opfordrede os til en barfodet tur på græsplænen om morgenen - osse i frostvejr. Det gør godt. - Som du skriver, er det ikke ny viden (har selv nået pensionsalderen) - men godt at få en forklaring, tak for den.


Vis alle kommentarer

Niels Birch skrev denne kommentar:
11-07-2018 23:29:25

Jeg har selv et earthinglagen, som er forbundet til et spyd i jorden ude i haven. Det virker godt for mig.
Men efter at have set videoen og læst denne her artikel, besluttede jeg mig for at gå op til en nært liggende fodboldbane og gå rundt der i græsset i en halv times tid. Bagefter gik jeg hjem og koblede af, og jeg kunne absolut mærke en positiv forskel. Jeg tror, at jeg vil eksperimentere med at tage sådan en halv time hver dag og se hvad der kommer ud af det.


Hanne Bøgelund skrev denne kommentar:
09-10-2022 09:35:26

Super spændende artikel, tak for det. Jeg vil naturligvis prøve det.


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley