❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Er din deodorant kræftfremkaldende?

Skrevet 02-10-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Er din deodorant kræftfremkaldende?

Denne artikel er betyder meget for mig, fordi min mor for ti år siden led af brystkræft. Enhver familie, der har været igennem en så forfærdelig oplevelse, ved, hvor skræmmende det er! Men med lidt omtanke og nogle få livsstilsændringer mener jeg, at mange – hvis ikke de fleste – af de kræftformer, vi oplever i dag, vil kunne undgås...


Der er en sammenhæng mellem indholdet af aluminium i deodoranter og kræft, det mener britiske forskere.

Undersøgelser har vist, at kvinder, der bruger deodoranter, har ophobninger af aluminium på ydersiden af deres bryster.

Prøverne blev taget fra kvinder, der havde fået foretaget en mastektomi i forbindelse med brystkræft.

Aluminium findes ikke normalt i den menneskelige krop, og forskere er ret overbeviste om, at tilstedeværelsen af metallet betyder, at det bliver optaget fra anti-perspirant spray og roll-on.

De fleste deodoranter indeholder aluminiumsalte, fordi metallet er effektivt som svedhæmmer. Mange deodoranter indeholder desuden parabener, der også er sat i forbindelse med brystkræft.

Derfor er det vigtigt, at du er påpasselig, når du vælger dit deodorantmærke. Den bedste deodorant, jeg har kunnet finde, er fra Green People, og det er den min familie bruger.
Hvordan virker deodoranter?

Antiperspiranter virker ved at blokere, lukke eller stoppe de porer, der afgiver sved i dine armhuler – og den aktive ingrediens er aluminium.

Det blokerer ikke bare for en af din krops genveje til udrensning, men det skaber bekymring for, hvor disse tungmetaller forsvinder hen, når du har rullet (eller sprayet) dem på.

Dr. Chris Exley, fra Keele University, der udførte undersøgelserne, har allerede udtrykt bekymring for indholdet af aluminium i solcreme. Han frygter, at brugerne udsættes for øget risiko for at udvikle hudkræft og Alzheimers.

I hans lille deodorantundersøgelse målte han mængden af metal, der blev fundet i brystvævet, på 17 brystkræftpatienter, der havde fået udført en mastektomi på Wythenshaw Hospital i Manchester.

Han opdagede, at mængden af aluminium i brystvævet var betydeligt større på ydersiden af brystet.

”Det er ikke en nyhed, at aluminium er skyld i kræft hos dyr. Vi er nødt til at forsikre os om, at aluminium i antiperspiranter ikke medvirker til udvikling af brystkræft”, siger dr. Exley.

Ifølge dr. Exley bruger producenterne aluminium i deodoranter, fordi det meget effektivt hæmmer svedproduktionen.

Han udtaler: ”Gamle historier fortæller os, at aluminium er sikkert, men virkeligheden viser os ikke, at det er sikkert, men at vi er uvidende. Uvidenhed er ikke nok grund til at antage, at det er sikkert.”

Dr. Christopher Flower, generaldirektør for Cosmetic, Toiletry & Perfumery Association, udtaler: ”Jeg mener ikke, at denne lille undersøgelse overhovedet beviser, at der er en sammenhæng mellem brystkræft og brugen af antiperspiranter, der indeholder aluminium. Vi mener ikke, at aluminium bliver optaget i kroppen ved brug af antiperspiranter.”

Uheldigvis er Dr. Christopher Flowers udtalelse ikke bare aldeles chokerende, men den er også fuldstændig forkert; for det er kendt, at op til 60 %, af hvad vi putter på vores hud, bliver optaget af vores krop. Hvis han ikke ved det, burde han ikke sidde i den stilling, han gør!
Green People er den bedste deodorant vi kunne finde!
Ja, det er rigtigt; 60 % af de kemikalier, som du smører på din hud, bliver ganske godt optaget i dit blodomløb.

Så før du bruger deodorant, shampoo eller noget lignende, bør du kigge på ingredienserne - hvis du ikke vil spise det, du påfører din hud, vil jeg ikke anbefale dig at bruge det.

Journal of Inorganic Biochemistry, november 2007

Få mere info om en Økologisk Deodorant  klik her  

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Alexander skrev denne kommentar:
31-10-2010 11:50:27

Det er godt at undgå aluminium i kropspleje og lign. Men det er jo slet ikke det eneste problem. Kropsplejeprodukter er ofte fyldt med kræftfremkaldende og allergifremkaldende stoffer. Og desværre gælder det også langt de fleste såkaldt "naturlige" og "økologiske" produkter. I Green Peoples produkter er der i mange tilfælde tilsat Limonene og Linalool, begge er allergifremkaldende og kan påvirke nervesystemet. Green People (og andre) skriver at de er udvundet af geraniumolie - og ja, det er nok rigtigt, men geraniumolie er også kemi selvom det er naturligt. Fx kan du fjerne neglelak med geraniumolie...
Så er du nysgerrig på indholdet i dine produkter, så tjek på http://www.cosmeticsdatabase.com/


Alun skrev denne kommentar:
02-11-2010 09:13:25

Linalool & Limonene – tilsat eller naturligt indhold

Begge disse er aromatiske substanser, der kan forårsage allergiske reaktioner hos overfølsomme personer, når de anvendes som isolerede stoffer.

I henhold til den lovgivning der trådte i kraft i 2005, skal disse ingredienser stå på listen over indholdsstoffer på kosmetiske produkter, hvis de findes i det færdige produkt.

Dette gælder uafhængigt af om stofferne tilsættes som isolerede komponenter (som i en syntetisk parfume) eller de indgår som naturlig bestandel som f.eks. i æteriskee olier.

I Green People´s produkter er disse ingredienser en naturlig bestandel af de æteriske olier.

I denne formulering har de ikke det samme allergene potentiale, som det er tilfældet, når de optræder isoleret eller som syntetiseret ingrediens.

Som et eksempel kan nævnes, at Lavendel æterisk olie indeholder 1.0% d-Limonene og 35.0% Linalool. På grund af den måde lovgivningen er skruet sammen på, så medfører tilsætning af Lavendel olie i en styrke på 0.1% til et produkt, at Linalool og d-Limonene skal angives på listen over indholdsstoffer.

Det skal i den forbindelse understreges, at Green People aldrig har anvendt disse substanser som isolerede komponenter, og at det, at de nu anføres på listen over indholdsstoffer udelukkende er udtryk for, at de er en naturlig bestanddel af den æteriske olie.


Bente Kruse skrev denne kommentar:
26-02-2012 12:04:22

Jeg har haft et par roll-on fra U.S.A. (Trader Joe´s m. bomuld og een, jeg ikke kan huske). Her bruger jeg helst den fra Beauté - jeg forstår ikke, vi ikke er mere opmærksomme på netop et produkt, vi smører os ind i hver dag! Jeg forstår ikke, vi betaler for at gøre os selv og hinanden så megen ulykke.


Vis alle kommentarer

Sarah skrev denne kommentar:
26-08-2013 21:57:43

Jeg har købt en green people deodorant, for at undgå deodoranter der indeholder aluminium. Men jeg faldt over at den indeholder "potassium alum" der så vidt jeg ved er et kemisk stof der indeholder aluminium. Hvad er forskellen på "potassium alum" og andre former for aluminium i deodoranter? Hvorfor bliver "potassium alum" ikke regnet for giftigt?
Mvh Sarah


Marie skrev denne kommentar:
20-10-2013 14:37:16

Hej! Jeg vil gerne høre svaret på Sarah's spørgsmål fra august 2013... Har selv tænkt over dette, og kan ikke Google mig til et svar.
Mvh, Marie


Louise skrev denne kommentar:
09-03-2014 13:11:54

Jeg vil også gerne have svaret på Sarahs spørgsmål


Bolette skrev denne kommentar:
23-03-2014 10:30:10

Har du fundet et svar til Sarahs spørgsmål?
Hvad er forskellen på "potassium alum" (kalium alun)og andre former for aluminium i deodoranter? Hvorfor bliver "potassium alum" ikke regnet for giftigt?


Oksana skrev denne kommentar:
26-03-2014 22:20:29

http://debralynndadd.com/q-a/is-potassium-alum-aluminum-free


Ole skrev denne kommentar:
31-05-2014 02:35:30

Potassium alum eller ammonium alum er naturlige mineral salte, som bl.a. indeholder naturlige forekomster af aluminium.

Mineralske salte er til stede i vand, fødevarer og i den luft vi indånder. Aluminium er det tredje mest udbredte grundstof i naturen, efter ilt og silicium.

Denne form for aluminium har en molekylær struktur som er for stor til at kunne gennemtrænge huden.
Så istedet for at trænge ind i huden og blokere svedkirtlerne (antiperspirerende), lægger den sig som en hinde på overfladen af huden, og virker antibakteriel.

Dem som virker antiperspirerende indeholder enten aluminium chlorohydrate eller aluminium zirkonium. Det er dem man bør holde sig fra.


Tine Groth skrev denne kommentar:
01-08-2014 23:11:19

Til Ole
Hvad er din kilde? Jeg følger nysgerrigt med i debatten :-)


Anne Mette rubow skrev denne kommentar:
17-10-2014 17:42:30

Jeg bruger forever living, Aloe Veras, deo. Den er god. Jeg kendte den ikke før jeg begyndte at forhandle produkterne.
Jeg har altid i tasken, hvis jeg syntes at en gang daglig ikke er nok.


Martin skrev denne kommentar:
06-05-2015 22:23:27

Tror du har sat et komma forkert....Det er 0.6 % ikke 60 %


Janni skrev denne kommentar:
01-12-2015 21:34:11

Fra hvad jeg har kunne læse mig frem til om alun basserede deodoranter, som den der her anbefales fra GreenPeople, er der desværre mange der anbefaler/oplever dem som antiperspirante. Matas sælger nu den rene salt-sten og beskriver, at den påføres så der "skabes et syrligt miljø, som hæmmer: - sved (sammentrækker huden) - svamp - lugtfremmende bakterier". Øv igen. Her troede jeg lige jeg endelig havde fundet hellige gral.

Hvad skal der mon til for at skabe en deodorant som ikke tilstopper kroppens naturlige evne til at svede, men lægger en dæmper for den socialt uønskede lugt...

http://iform.dk/forums/udstyr/gear-og-udstyr/god-deodorant
https://www.matas.dk/do2-deo-crystal-stift


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley