❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Dansk kødkvæg fodres med GMO soja

Skrevet 15-02-2007 af Tine Munch Nielsen - Print - Send til en ven -

Dansk kødkvæg fodres med GMO soja

Argentinas natur og landets fattige betaler en høj pris for, at danskerne kan spise billigt kød. Danske grise, fjerkræ og kødkvæg fodres med billigt foder af genmanipuleret soja fra Argentina, hvor sojadyrkningen skaber store sociale, sundhedsmæssige og miljømæssige problemer.


Danmark importerer årligt 1,8 mio. ton sojamel (dertil kommer sojabønner og -olie).

90 % kommer fra Argentina, hvor Danmark dermed lægger beslag på 11.000 kvadratkilometer jord (svarende til over en fjerdedel af vort eget yndige land).

Sojadyrkningen har sørgelige konsekvenser for den argentinske natur for ikke at snakke om landets fattige, der ud over øget fattigdom må døje med fejlernæring på grund af soja samt øvrige helbredsproblemer som følge af øget brug af pesticider efter sojaen blev manipuleret til at kunne tåle mere gift.

I Argentina er skovarealet siden 1980 reduceret med en tredjedel. Man fælder store mængder skovsavanne og regnskov med truede dyrearter som jaguarer og kæmpemyreslugere for at få plads til soja, der nu dækker 51 % af landbrugsarealet.

De sidste oprindelige stammer mister deres eksistensgrundlag og fortrænges. Småbønder tvinges ud af deres områder for at give plads til sojadyrkningen.

Dem, der stadig bor tæt ved sojamarkerne må leve med store helbredsproblemer som følge af de pesticidskyer, sprøjteflyene jævnligt spreder ud over de enorme områder.

Siden starten af 90erne hvor kemikaliekoncernen Monsanto bag sprøjtegiften Roundup kom med den gensplejsede sojabønne Roundup Ready, har det været muligt at sprøjte endnu mere uden at ødelægge sojaafgrøden.

Som introduktionstilbud solgte Monsanto en billig startpakke med bønner, pesticid og maskineri til bønderne, hvorfor den nye, gensplejsede soja hurtigt skød op overalt i Argentina.

Ud over helbredsproblemer forårsaget af pesticiderne bliver de fattige bønder fejlernæret fordi produktion af kødkvæg og dyrkning af kartofler, korn og grøntsager nedprioriteres til fordel for sojadyrkning.

Har du lyst til at spise en bøf fodret med Roundup Ready ?

Selv kød fra fritgående dyr er fodret med ikke-bæredygtig soja.

Kun ved at købe økologisk kød kan du være sikker på, at det kommer fra dyr, der ikke er fedet op med genmanipuleret soja.

Vil man have rigtig god kvalitet, kan vi anbefale kød fra Slagteren ved Kultorvet www.kultorvet.dk

Få mere info om soja og GMO klik her 

Kilder:
- WWF Verdensnaturfonden
- Politiken


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Jan skrev denne kommentar:
27-05-2013 14:33:34

Og i mens sover hele befolkningen ... !!!.

Fordi medierne ikke syntes det er relevant at vise de globale protestmarcher imod Monsanto som fandt sted i går i over 436 byer i hele verden.

Over 2.000.000 deltog ... Men alligevel INTET i Mainstream medierne ... ???.


hej med dig skrev denne kommentar:
16-08-2016 09:21:58

hej med dig


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley