❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Cola: Hvad sker der i din krop, indenfor en time efter du har drukket en Cola

Skrevet 01-03-2011 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Cola: Hvad sker der i din krop, indenfor en time efter du har drukket en Cola

Har du ikke lyst til at være sund og rask? At drikke en sodavand er dårligt for dit helbred på ufattelig mange måder. Her er, hvad der sker i din krop, når du overfalder den med en Cola.


I løbet af de første 10 minutter rammer 10 teskefulde sukker dit system.

Dette er 100 procent af det anbefalede daglige indtag, og den eneste grund til, at du ikke brækker dig som et resultatet af den overvældende sødme, er fosforsyren, som reducerer smagen.

Inden for 20 minutter stiger dit blodsukker kraftigt, og din lever reagerer over for den massive insulineksplosion ved at omdanne store mængder sukker til fedt.

Inden for 40 minutter er koffeinoptagelsen fuldstændig; Dine pupiller udvides, dit blodtryk stiger, og din lever pumper mere sukker ud i dit blodomløb.

Omkring 45 minutter efter øges din krops dopaminproduktion, hvilket stimulerer nydelsescenteret i din hjerne – samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt.

Efter 60 minutter vil du begynde at få et sukkerchok.

Og du ved, hvad der sker, når du får et sukkerchok?

Du får selvfølgelig trang til mere sukker, og denne trang er som regel ukontrollerbar.

Lad os tage et kig på nogle af ingredienserne i en dåsecola:

Fosforsyre: Kan forstyrre din krops evne til at bruge kalcium, hvilket kan lede til knogleskørhed og blødgørelse af tænder og knogler.

Sukker: Det er bevist, at sukker øger insulinniveauerne, hvilket kan lede til for højt blodtryk, forhøjet kolesteroltal, hjertesygdomme, diabetes, forøget vægt, tidlig aldring og mange andre negative bivirkninger.

De fleste sodavand indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af sukker.
Sukker er skadeligt for dit helbred i mange henseender.

Faktisk tror nogle eksperter, at sukker er mere afhængighedsskabende end kokain!

Aspartam: Dette kemikalie bruges som erstatning for sukker i sukkerfrie sodavand.

Der er mere end 92 forskellige bivirkninger sat i forbindelse med Aspartam-indtagelse, deriblandt svulster i hjernen, fødselsdefekter, diabetes, følelsesmæssige forstyrrelser og epilepsi/anfald.

Koffein: Koffeinholdige drikke kan forårsage: nervøsitet, søvnløshed, højt blodtryk, uregelmæssige hjerteslag, øgede kolesterolniveauer, udtømning af vitaminer og mineraler, brystknuder, fødselsdefekter og måske nogle former for kræft.

Overforbruget af sodavand og søde drikke er tydeligvis en af de førende årsager til den verdensomspændende fedmeepidemi OG mange andre nedbrydende sygdomme, der relativt nemt kan forebygges.

En uafhængig fagfællebedømmelse , som blev offentliggjort i det britiske ”The Lancet”, viste en kraftigt forbindelse imellem sodavandsindtagelse og overvægt i barndommen.

De fandt, at 12-årige, som drak sodavand regelmæssigt, havde en større sandsynlighed for at være overvægtige, end dem som ikke gjorde det.

For hver ekstra sukkersødet sodavand indtaget dagligt i løbet af den næsten 2-årige undersøgelse, steg risikoen for overvægt faktisk med 60 procent.

Her er en anden vigtig nyhed, hvis du kæmper med vægten: Bare en ekstra sodavand om dagen kan give dig op til 7 kg ekstra på sidebenene i løbet af et år!

Anden statistik over de helbredsmæssige farer ved sodavand viser, at:

En sodavand om dagen forøger din risiko for diabetes med 85 procent.

Sodavandsdrikkere har en højere kræftrisiko

Mens de statslige grænser for benzen i drikkevandet er 5 dele pr. milliard, har forskere fundet ud af, at benzen- niveauet er så højt som 79 dele pr. milliard i nogle sodavand.

Af de 100 mærker, som blev testet, havde de fleste et påviseligt niveau af benzen.

Sodavand har vist sig at kunne forårsage skade på DNA – formentlig på grund af indholdet af atamon.

Et almindeligt konserveringsmiddel fundet i mange sodavand, som har evnen til at slå vitale dele af dit DNA fra.

Dette kan i sidste ende føre til sygdomme såsom skrumpelever og Parkinsons.

Hvis du stadigvæk drikker sodavand, er det at stoppe din vane den absolut bedste måde at forbedre dit helbred på.

Rent vand er en meget bedre valgmulighed

Hvis du skal drikke noget med kulsyre, så prøv at drikke danskvand med lidt lime eller citronsaft.

Der er absolut INGEN GRUND til, at dine børn nogensinde skal drikke sodavand. Ingen, nul og niks. Ingen undskyldninger.

Elimineringen af sodavand er et de mest afgørendevalg, du kan træffe, i håndteringen af de mange helbredsproblemer, som dig og dine børn lider af.

Så hold dig til rent vand.

Kilde:
Nutrition Research Center October 24, 2007

http://therenegadepharmacist.com/what-happens-one-hour-after-drinking-a-can-of-coke/


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

sonja skrev denne kommentar:
31-10-2010 17:42:47

puha. man får ikke rigtig lyst til cola når man læser dette


T skrev denne kommentar:
03-01-2011 18:57:33

arrrr... tvivler på at man kan blive ligeså afhængig af det som kokain..
det lyder alligevel lidt overdrevet.


Mister skrev denne kommentar:
26-01-2011 23:28:40

Jeg får helt lyst til en kold cola


Vis alle kommentarer

Mister skrev denne kommentar:
26-01-2011 23:29:51

Jeg får helt lyst til en kold cola


Annegrethe skrev denne kommentar:
01-03-2011 12:13:07

Du skriver ikke noget om kulsyren, så vidt jeg er informeret, er det nu heller ikke bed bedste at indtage i for store mængder.
Og så er det første gang jeg hører om atamon som et farligt stof, hvorfor er det ikke mere udbredt, det bruges jo i utrolig mange næringsmidler, også i privathjem.


Linda skrev denne kommentar:
01-03-2011 12:38:09

Tusind takk for meget meget viktig informasjon :)
Kærlig hilsen Linda (Norge)


Kamille skrev denne kommentar:
01-03-2011 13:21:16

Fint at du skriver om Aspartam, da bivirkningerne ikke er ret kendte i Danmark.


Peter skrev denne kommentar:
01-03-2011 13:23:26

"Omkring 45 minutter efter øges din krops Dopaminproduktion, hvilket stimulere nydelsescenteret i din hjerne – Samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt."
Ja, endnu en gang dommedags-bulder fra Alun, hvis oversætter i øvrigt burde spise noget fiskeolie, så den mentale evne til nutids-r'er bliver dannet. Dopamin-produktionen stiger, ja det gør den sgu med så meget. Det er dét, der får livet til at give mening - det er beløningen for at foretage sig gode ting. Det være sig mad, fysisk aktivitet osv. At begynde at trække heroin ind i billedet er ekstremt misvisende og udtryk for enten skræmmende uvidenhed eller bevidst ønske om vildledning - kvaksalveri. Og det helt uden grund - det er ganske let med lødige og korrekte argumenter at påvise colas dårlige effekter.


Catarina Brasch Widunok skrev denne kommentar:
01-03-2011 13:26:43

Jeg er rent udsagt overrasket over, at dette ikke er "old news" for alle efterhånden. Men det er det åbenbart ikke, og så er det jo godt, at der er nogen der bliver ved med at skrive om det!


fru nielsen skrev denne kommentar:
01-03-2011 13:49:12

Ah,altså..er vi ikke snart alle klar over at cola er usundt !
Kunne forestille mig, at os der har læst denne her artikel ( os som følger Alun )ved det :)
@Peter : Nutids-r´er..ha ha..det er en folkesygdom....men nok ikke lige så usundt som cola :)


Mr. T skrev denne kommentar:
01-03-2011 14:23:05

Atamon i sodavand? Den skal vist lige uddybes lidt. Jeg erindrer ikke, at der har været atamon i det sodavand, jeg har drukket. Er den høje sukkerprocent ikke konserverende nok? Kun en klovn ville putte ekstra "gift" i...
Ingredienser i en Coca Cola:
vand med brus, sukker, farvestof(karamel 150d), fosforsyre(E338), smagsstof.

Jovist, der er da sikkert en skefuld atamon i lightsodavand, meeeeen er det ikke et kapitel for sig selv?;)


Anne skrev denne kommentar:
01-03-2011 15:55:22

SÅ længe der er folk der drikker cola - så længe er der jo behov for at indholdet i den artikel bliver gentaget - selvom det så er "old news" som en skriver.

Jeg kender personligt flere som vitterligt er helt afhængige at det stads!


Benni skrev denne kommentar:
01-03-2011 16:02:59

Menneskets krop er en fantastisk maskine, og den tilpasser sig de omstændigheder den er underlagt. Skulle vi en dag være tvunget til at leve af syreholdige halvgiftig bark, så ville vores geniale komposition af nyrer, lever, galde, milt, mave, skjoldbruskkirtel, bugspytkirtel og tarmsystem stille og roligt indordne sig efter dette, og menneskeheden ville overleve. Når folk dør er det efter min overbevisning helt andre omstændigheder der gør sig gældende, som mere har med bevidsthed, følelser og tilstedeværelse i livet. Bitterhed æder dig op, mens kærlighed og forståelse bærer dig på gyldne vinger. Men tak for den, trods alt, interessante artikel, som dog indebærer at vi heller ikke må spise chokoladekiks, drikke saftevand, tygge tyggegummi, bruge mundskyllemidler, tage hovedpinepiller osv. osv. osv.


honey skrev denne kommentar:
01-03-2011 16:31:38

hm-ja! menneskekroppen er en fantastisk maskine, som kan slides af forskellige belasninger, og før eller siden ender med døden - hvad selv ikke den største kærlighed til og fra livet kan rette op på. Men hvorfor slide og overbelaste denne "maskine" unødvendigt, og fremprovokere livsforkortende diabetes - hvis det kan undgåes? Kærlighed er vigtig for trivsel - men løser ikke desværre ikke alt. Til orientering har et familiemedlem fået en diagnose (ME/cfs) hvor kroppen reagerer ekstra hurtigt og tydeligt på overbelastning af enhver art - og deriblandt sukker, alkohol, røg, og andre kemiske stoffer, hvor man ved selvsyn ikke kan være i tvivl om hvad er er belastende/skadeligt for kroppen - og hvad ikke er.... så vi andre raske velfungerende maskiner ikke er i tvivl om at panodiler,smøger, clor, sukker, kaffe, alhohol,sukkervand, cola er en større belastning for kroppen end sunde måltider med masser af antioxidanter:)
love from "sugar-baby"


Gitte skrev denne kommentar:
01-03-2011 20:16:45

Lad os få nogle "fixerum" til alle os der lever livet mens vi har det...så kan vi måske få lov til at sidde og colabøvse i fred og ro og nyde alle vore eufoiserende stoffer... we love it!


Lars skrev denne kommentar:
01-03-2011 21:21:45

Det undrer mig at du lige kaster dig over cola.. Det må vel gælde for alle sukkerholdige drikke - således også, eller måske især ren frugtjuice. Flere typer juice indeholder væsentligt mere sukker pr. liter end sodavand


æææææ skrev denne kommentar:
02-03-2011 03:12:32

Det er kun varm cola, der er farlig.


Eric skrev denne kommentar:
02-03-2011 09:56:04

Ja, vi har jo alle vidst, at sukker ikke er godt for kroppen, tænk at kun én sodavand giver 100% dags dosis. Vi er forskellige og selvfølgelig vil alle ikke følge, hvad du siger. nogen kalder det dommedagsfrofetier, men jeg har forstået, du ved, du taler om på grund af al din forskning i sundhed, økologisk levevis uden sygdom i mange år, det er da noget, man må prøve at leve op til. Koffein er måske heller ikke godt, men jeg får da kaffe hver dag. Måske er jeg en af de heldige, der ikke overdriver. Cola drikker jeg aldrig, jeg kan ikke li´ smagen. Min kone elsker søde sager, og hun er overvægtig, jeg prøver somme tider at stoppe hende i at købe de søde sager, men forgæves. Jeg fra naturen slankhar ingen problemer med overvægt og har aldrig haft det. Vi lever ret sundt med mange grøntsager til alle måltider, men jeg har sagt til min kone, at hun må stoppe med alt det sukker, både i kaffe og te. Jeg bruger ikke sukker i kaffen.


Lasse skrev denne kommentar:
02-03-2011 11:04:40

Hvis bare denne artikel havde været uden stavefejl, så havde den været langt mere troværdig!

:-)


H Dein skrev denne kommentar:
02-03-2011 20:48:26

Enig Lasse. Det forstyrrer helt vildt, og da især når det er så vigtigt et budskab. Nutids "R,er". Nevermind, jeg skal ha´en kop Pepsi max NU!


Berit Persson skrev denne kommentar:
02-03-2011 20:58:44

Ja.. Man skal også bruge Atamon til at lave hyldeblomstsaft med..Det har jeg tænkt mig at prøve at lave til sommer fordi jeg tænker at hjemmelavet saftevand må være bedre end det man køber.. (vi har en 4-årig som godt kan lide og for saftevand) Men nu vil jeg ønske at jeg finder en opskrift uden Atamob


daniel skrev denne kommentar:
02-03-2011 21:07:12

helt seriøst, hvis der er nogle der stopper med at drikke sodavand af nogen slags efter denne artikkel så burde de ha deres skole penge tilbage. det at du drikker sodavand er mega ligemeget hvis du ellers får hva du skal bruge og ikk sidder på din flade hele dagen, DU FÅR DÅRLIGE TÆNDER ja tandbørsten er opfundet sværre er det ikk.


Tove skrev denne kommentar:
03-03-2011 09:51:36

sukker, slik, kager og sodavand. Det kan lade sig gøre, jeg gjorde det for 3 år siden og har det meget bedre.


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
03-03-2011 12:27:44

Ang.
Eric skrev denne kommentar:
02-03-2011 09:56:04

Ja, vi har jo alle vidst, at sukker ikke er godt for kroppen, tænk at kun én sodavand giver 100% dags dosis. Vi er forskellige og selvfølgelig vil alle ikke følge, hvad du siger. nogen kalder det dommedagsfrofetier, men jeg har forstået, du ved, du taler om på grund af al din forskning i sundhed, økologisk levevis uden sygdom i mange år, det er da noget, man må prøve at leve op til. Koffein er måske heller ikke godt, men jeg får da kaffe hver dag. Måske er jeg en af de heldige, der ikke overdriver. Cola drikker jeg aldrig, jeg kan ikke li´ smagen. Min kone elsker søde sager, og hun er overvægtig, jeg prøver somme tider at stoppe hende i at købe de søde sager, men forgæves. Jeg fra naturen slankhar ingen problemer med overvægt og har aldrig haft det. Vi lever ret sundt med mange grøntsager til alle måltider, men jeg har sagt til min kone, at hun må stoppe med alt det sukker, både i kaffe og te. Jeg bruger ikke sukker i kaffen.

Hvor i består denne "forskning"?
Jeg har endnu ikke set videnskabelige undersøgelser der kan kategoriseres som valide.
Du er ikke "slank" fra naturens side, du spiser bare ikke mere energi end du forbrænder og er dermed vægtstabil.

Cola er jo som alt andet der er diffineret "usundt", et nydelsesprodukt, som vi kan vælge til og fra.
Vi burde alle være så voksne, at vi selv kan bedømme hvornår ens forbrug af et eller flere nydelsesprodukter, er for meget.

Hvis man brækker sig af en sodavand, så er man et ømskindet skvat, der bør drikke sin grønne the i absolut stilhed, uden af forulempe andre med sine opfundne påstande om diverse produkters fare.

honey:
Altså at en eller anden random person, får en eller anden random sygdom, der gør at vedkommende ikke kan tåle diverse ting, skal jo på ingen måde forhindre andre i at gøre og/eller indtage ting som de har lyst til.

Anne skrev denne kommentar:
01-03-2011 15:55:22

SÅ længe der er folk der drikker cola - så længe er der jo behov for at indholdet i den artikel bliver gentaget - selvom det så er "old news" som en skriver.

Jeg kender personligt flere som vitterligt er helt afhængige at det stads!

Ja. Men de er bare klassiske eksempler på mennesker, der har taget et valg (de er nok ikke afhænige) om at det gør deres dagligdag bedre ved at drikke cola. Det frie valg om at drikke sig glad og usund i cola skal stadig være tilstede.
Hvis disse mennsker fik 100.000 eller 1000.000,- for at stoppe med at drikke cola i bare 2 mrd. vil de nok godt kunne lade være. Så afhænige er de nok ikke.


martin skrev denne kommentar:
04-03-2011 00:01:49

til T: det er faktisk rigtig nok du kan blive meget afhængige sukker og søde sager, det er mange der lider af den sydom i dag, hvor de har brug for sukker næsten helle tiden, så jo sukker er en afhængige midle ligesom stoffer. har du selv prøvet at have en pose slik ved siden af dig hvis du ser en film med vennerne en aften, så sidder du også der og spiser til pose er tom, det er din hjerne der siger til dig at den vil have mere og mere, det er fordi du kommer der hen hvor du får et sukkerchok og bare bliver ved og ved med at spise.


martin skrev denne kommentar:
04-03-2011 00:03:00

til T: det er faktisk rigtig nok du kan blive meget afhængige sukker og søde sager, det er mange der lider af den sydom i dag, hvor de har brug for sukker næsten helle tiden, så jo sukker er en afhængige midle ligesom stoffer. har du selv prøvet at have en pose slik ved siden af dig hvis du ser en film med vennerne en aften, så sidder du også der og spiser til pose er tom, det er din hjerne der siger til dig at den vil have mere og mere, det er fordi du kommer der hen hvor du får et sukkerchok og bare bliver ved og ved med at spise.


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
04-03-2011 07:58:23

martin skrev denne kommentar:
04-03-2011 00:01:49

til T: det er faktisk rigtig nok du kan blive meget afhængige sukker og søde sager, det er mange der lider af den sydom i dag, hvor de har brug for sukker næsten helle tiden, så jo sukker er en afhængige midle ligesom stoffer. har du selv prøvet at have en pose slik ved siden af dig hvis du ser en film med vennerne en aften, så sidder du også der og spiser til pose er tom, det er din hjerne der siger til dig at den vil have mere og mere, det er fordi du kommer der hen hvor du får et sukkerchok og bare bliver ved og ved med at spise.

Hej Martin.
Nej. Det er din svage ryggrad eller mangel på samme der gør du spiser alt for meget af det ene eller det andet.

Det største fejl i dagens danmark er, at ingen vil tage ansvar for dem selv.
Skyder skylden på nymoderne sygdomme og skjuler sig bag selvopfundne afhænigheder.

Forstå, at du alene har valget om hvordan du vil leve.
Hvis du ikke kan nøjes med at spise en halv eller en kvart pose slik, så lad være med at køb lortet.
Det er udelukkende dit eget ansvar.
(Med forbehold for den mikroskopiske lille del af befolkningen, der rent faktisk har en reel sygdom og der gør det svært, evnesvage, handicappede, hjeneskadet o lign.)


Hønemor skrev denne kommentar:
04-03-2011 08:57:17

Men...kan vi Max drikkere nu ikke snart blive fri for alt den her terror oplysning?
Er det virkelig så slemt en en dåse Max om dagen? Jeg hverken ryger eller drikker, eller er passiv ryger, men der er sgu ikke nogen der skal røre ved hverken min eller mine børns MAX! Vi har vel alle også forskellige spisevaner, motions vaner...ja, levevaner?! Hvorfor er danskerne så obs på andre og ikke sig selv? Kig dog på jer selv først og ta´ et tjek på hvordan I lever.
Det ER kun ens eget ansvar hvad man putter i munden. Jeg har fået det sådan i min hverdagtænker på et godt stykke chokolade, men propper en gulerod i munden, tænker på et stykke kage, propper et æble i munden, tænker på en Max, drikker med stor fornøjethed en dejlig kold Max.
Det er da KUN mit "problem" i sidste ende.... Lær jeres børn det, og de skal nok komme videre i livet med en god holdning!


Jane skrev denne kommentar:
06-03-2011 18:16:27

Det var dog utroligt så sure folk bliver over den artikel. Men hvis de gerne vil drikke cola kan de jo bare gøre det, det er der vel ingen der hindre dem i. Gad vide om sundhedsstyrelsen også bliver overfuset af folk der gerne vil have deres fede mad i fred? At sukker, koffein og aspartam (som nogen nævnte) er usundt kan vel umuligt komme bag på nogen, selv om det godt nok lyder sådan.


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
08-03-2011 08:41:26

Jane skrev denne kommentar:
06-03-2011 18:16:27

Det var dog utroligt så sure folk bliver over den artikel. Men hvis de gerne vil drikke cola kan de jo bare gøre det, det er der vel ingen der hindre dem i. Gad vide om sundhedsstyrelsen også bliver overfuset af folk der gerne vil have deres fede mad i fred? At sukker, koffein og aspartam (som nogen nævnte) er usundt kan vel umuligt komme bag på nogen, selv om det godt nok lyder sådan.

Hej Jane.
Du har som, så mange andre, heller ikke helt forstået hvad det drejer sig om.

Det er som sådan ikke budskabet der er noget i vejen med. Det er måden det bliver fremlagt på, samt den totale mangel på valid dokumentation der generelt er det mest kritisable.
Du nævner selv sukker, koffein og aspartam som skadelige, men kommer ikke med nogle undersøgelser, kildehenvisninger eller lignene der understøtter denne påstand.
Du er som de fleste andre i dette topic, utroligt snæversynet grundet din egen ukritiske opfattelse og mangel på dømmekraft, når det kommer til dokumentation der skal påpege eller bevise noget.

Der er ingen der bliver sure på sundhedsstyrrelsen, eller kun få mindre begavede, da sundhedsstyrrelsen generelle informationer om fødevare osv. er veldokumenterede og undersøgt med henblik på information til borgerne.


No1 skrev denne kommentar:
08-03-2011 12:37:23

Her lige lidt link til den eftersøgte information om bla. aspartam....

http://www.gerner.dk/Aspartam.htm

http://www.naturalnews.com/031372_diet_soda_stroke.html


Jane skrev denne kommentar:
08-03-2011 23:20:34

Emilio: Du kan jo bare søge på google, så finder du tonsvis af beviser på at alle de ting er skadelige. Det er vel ikke min opgave at sidde og komme med kildehenvisninger, dem kan folk vel selv finde. Jeg behøver ikke sidde og læse hvad ene eller anden forsker fandt ud af her den anden dag, eller hvad sundhedsforstyrrelsen anbefaler, jeg bruger min egen sunde fornuft, og den er der åbenbart en del der mangler. Desuden modsiger de hinanden og sig selv hele tiden, så det ville ikke engang give mening at lytte til dem.

Og er der nogen der er kristisk, så er det da vist nok mig. Jeg vil da nærmere kalde dig ukritisk og naiv, eftersom det er dig der stoler på sundhedsstyrelsen. Anbefaler sundhedsstyrelsen da sukker og koffein? Det tror jeg ikke. Og det med aspartamen er vist også efterhånden bevist et par gange at give kræft.

Jeg er nok en af de mindst snæversynede her, eftersom jeg for flere år siden stoppede med at stole blindt på hvad sundhedsstyrelsen og andre såkaldte kosteksperter mener, og så finde ud af en masse selv, og tro på jeg selv kan finde ud af hvad der er sundt og hvad der ikke er. Mine meninger om sundhed kommer ikke kun fra denne her side. Dem har jeg haft i mange år, og jeg har læst meget om kost og livsstil. Dem der kan kaldes snæversynede og ukritiske, er dem der aldrig har haft en mening om noget selv, men bare gør hvad andre siger uden at tænke selv. Og det lyder jo nærmere som dig.

Eftersom jeg er meget mere rask med stenalderkosten og har fået det meget bedre, er jeg sådan set færdig med at høre på alle eksperternes gode råd.


Jane skrev denne kommentar:
08-03-2011 23:21:08

Emilio: Du kan jo bare søge på google, så finder du tonsvis af beviser på at alle de ting er skadelige. Det er vel ikke min opgave at sidde og komme med kildehenvisninger, dem kan folk vel selv finde. Jeg behøver ikke sidde og læse hvad ene eller anden forsker fandt ud af her den anden dag, eller hvad sundhedsforstyrrelsen anbefaler, jeg bruger min egen sunde fornuft, og den er der åbenbart en del der mangler. Desuden modsiger de hinanden og sig selv hele tiden, så det ville ikke engang give mening at lytte til dem.

Og er der nogen der er kristisk, så er det da vist nok mig. Jeg vil da nærmere kalde dig ukritisk og naiv, eftersom det er dig der stoler på sundhedsstyrelsen. Anbefaler sundhedsstyrelsen da sukker og koffein? Det tror jeg ikke. Og det med aspartamen er vist også efterhånden bevist et par gange at give kræft.

Jeg er nok en af de mindst snæversynede her, eftersom jeg for flere år siden stoppede med at stole blindt på hvad sundhedsstyrelsen og andre såkaldte kosteksperter mener, og så finde ud af en masse selv, og tro på jeg selv kan finde ud af hvad der er sundt og hvad der ikke er. Mine meninger om sundhed kommer ikke kun fra denne her side. Dem har jeg haft i mange år, og jeg har læst meget om kost og livsstil. Dem der kan kaldes snæversynede og ukritiske, er dem der aldrig har haft en mening om noget selv, men bare gør hvad andre siger uden at tænke selv. Og det lyder jo nærmere som dig.

Eftersom jeg er meget mere rask med stenalderkosten og har fået det meget bedre, er jeg sådan set færdig med at høre på alle eksperternes gode råd.


Rene skrev denne kommentar:
09-03-2011 13:42:00

cola - og drik flere ØL! Helst kolde og helst en classic :)


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
09-03-2011 15:08:47

Hej Jane.
Jo det er din opgave at komme med kildehenvisninger der understøtter din påstande.
I hvert fald hvis du ønsker en saglig debat og valid dokumentationer som grundlag for diverse påstande og ikke bare hvem der har hold Caps Lock nede længest tid.

Ja der er en del der mangler "DIN" sunde fornuft netop fordi den kun giver mening for dig og altså ikke os andre.

Hvem modsiger hinanden & hvem giver det ikke mening at lytte til?
Forskerne?
i så fald mener du jo så, at det er bedre at man konkluderer sine egne teorier ud fra... Jah... det man nu kan få til at passe ind.
Det ved både du og jeg jo godt ikke holder.
Ja forskere er uenige om alt hele tiden.
Det er her man skal bruge sin kritiske sans og bedømme hvem man mener er mest pålidelig.
Når man så viderefortæller info om eksempelvis aspartam, så bliver man nød til at have sin dokumentation for sin påstand i orden. hvordan vil du ellers bevise hvad du siger er rigtigt.

Jeg nævner ikke hvad sundhedstyrrelsen anbefaler. Jeg påpeger at koffein, sukker, cola, chokolade osv. er nydelsesprodukter og at det er ens eget ansvar om man har st overdrevent forbrug af disse.
Jeg forholder mig heller ikke til om aspartam er skadeligt eller ej. Jeg forholder mig til at man kommer med diverse påstande, uden på nogen måde at kunne bakke dem om med forskningsresultater, undersøgelser eller lign.

Igen må jeg skuffe dig.
Jeg har også en mening selv om hvad der er sundt og usundt der naturligvis er en blandig af viden, læst forskellige steder, samt erfaring.
Men jeg påstår ikke noget for nogen uden af jeg kan bakke min påstand op.

Det er fint du har fået det bedre med stenalderkosten.
Måske er det placebo, måske virker det.
Men det er jo ikke ens betydning med at det er det rigtige for alle mennesker og den endegyldige sandhed.


Katrine skrev denne kommentar:
09-03-2011 17:44:16

Lige præcis hvad angår kildehenvisninger må man som et minimum kunne forvente at denne slags artikler og jorunalisterne der udfærdiger dem sørger for at have sin kilde og sit videnskabelige grundlag i orden. Når man tracer denne artikels kilde ender man først ved en anden artikel, her:
http://www.nutritionresearchcenter.org/healthnews/what-happens-to-your-body-if-you-drink-a-coke-right-now/


Som kun liste dette som dens kilde:

http://blisstree.com/feel/what-happens-to-your-body-if-you-drink-a-coke-right-now/?utm_source=blisstree&utm_medium=web&utm_campaign=b5hubs_migration

Der er bare ikke sagligt nok, uanset om så der er dele af ovenstående der er korrekt eller ej. Vil man fremme en konstruktiv debat om sundhed må man også sørge for at man i sine udtalelser henviser til saglig data.


Katrine skrev denne kommentar:
09-03-2011 17:46:19

*der tages forbehold for total manglende tegnsætning, samt tastefejl i ovenstående)


Søren skrev denne kommentar:
11-03-2011 13:44:25

SHit, den ser lækker ud, den der cola!


Morten skrev denne kommentar:
16-03-2011 13:14:24

Hvordan skal man tage en artikel seriøst, som er så spækket med sproglige og grammatiske fejl. FAIL!


SanneOtilia skrev denne kommentar:
19-03-2011 22:59:17

Der burde være foldere om dette plakater om dette på skoler, arbejdspladser osv!

FED artikel!
Min egen puls stiger efter få minutter! OG - så nævner artiklen ikke at alt det sukker også fører til hormonforstyrrelser, - som netop er DEM der bl.a. fører til overvægt :)


oops skrev denne kommentar:
24-03-2011 13:12:50

I prefer a comfortable load 
 front of a dull virtue


Rene skrev denne kommentar:
28-03-2011 23:40:50

Nu har jeg selv prøvet at lave colaen "Open cola", som er en colaopskrift, der er frit tilgængelig. Her prøvede jeg forskellige ting af, såsom ikke at tilsætte syre osv.
Jeg mindes ikke at jeg brækkede mig over det, og det var i hvert fald ikke fordi der ikke var sukker i stadset!

Derudover, så skriver du at "Det er bevist at sukker øge insulinniveauerne, hvilket kan lede til for højt blodtryk, forhøjet kolesteroltal, hjertesygdomme, diabetes, forøget vægt, tidlig aldring og mange andre negative bivirkninger."
For det første, så stiger insulin niveauet altid når du indtager sukker, da dette er hvad der sætter gang i kroppens optagelse af sukkeret. Altså: jo højere blodsukker, jo mere insulin, jo mindre blodsukker, jo mindre insulin. Det er måden kroppen gør det ved alt sukker.
Ved en cola, er koncentrationen af sukker i forhold til vand meget høj, derfor vil der, ved osmose, blive tilført meget sukker til blodbanen. Dette kan undgås ved at drikke vand. Du kan altså slippe for det "sukkerchok" du snakker om ved at drikke et glas vand efter en cola.
Det samme gælder i selvfølgelig også andre sukkerholdige drikke, som juice, saftevand osv.

Jeg er enig i at det ikke er sundt at drikke en cola, men du nævner utrolig mange bivirkninger ved forskellige stoffer i cola, som (med mindre du da drikker helt sindssygt meget cola) virker helt latterlige i denne sammenhæng. Både når det gælder aspartam og koffein skal der meget mere til før der sker noget ved det. Aspartam har oven i købet fået en offentlig godkendelse fra fødevarestyrelsen "Godkendelse af aspartam
Aspartam er godkendt som tilsætningsstof i EU efter en sundhedsmæssig vurdering. Godkendelsen beror på på omfattende oplysninger om stoffet.

Det er blevet belyst, at stoffet ikke kan give skadevirkninger hos mennesker efter kort eller lang tids indtagelse. Og sødestoffet ikke kunne give skader på arveanlæg, forstyrrelser i forplantningsevnen, fosterskader eller kræft. Stoffet er på den baggrund blevet godkendt som sødestof i fødevarer." - kilde: http://www.foedevarestyrelsen.dk/foedevarer/tilsaetningsstoffer_og_teknologi/tilsaetningsstoffer/fakta_om_aspartam/forside.htm

Koffein er derimod en værre en. Den kan vi hurtigt blive enige om er ret usund, men igen, så skal der altså en del mere end et almindeligt forbrug af cola til før det får en reel virkning.

Jeg synes bare lige jeg ville nævne det, da det godt nok er


Rene skrev denne kommentar:
28-03-2011 23:42:18

Nu har jeg selv prøvet at lave colaen "Open cola", som er en colaopskrift, der er frit tilgængelig. Her prøvede jeg forskellige ting af, såsom ikke at tilsætte syre osv.
Jeg mindes ikke at jeg brækkede mig over det, og det var i hvert fald ikke fordi der ikke var sukker i stadset!

Derudover, så skriver du at "Det er bevist at sukker øge insulinniveauerne, hvilket kan lede til for højt blodtryk, forhøjet kolesteroltal, hjertesygdomme, diabetes, forøget vægt, tidlig aldring og mange andre negative bivirkninger."
For det første, så stiger insulin niveauet altid når du indtager sukker, da dette er hvad der sætter gang i kroppens optagelse af sukkeret. Altså: jo højere blodsukker, jo mere insulin, jo mindre blodsukker, jo mindre insulin. Det er måden kroppen gør det ved alt sukker.
Ved en cola, er koncentrationen af sukker i forhold til vand meget høj, derfor vil der, ved osmose, blive tilført meget sukker til blodbanen. Dette kan undgås ved at drikke vand. Du kan altså slippe for det "sukkerchok" du snakker om ved at drikke et glas vand efter en cola.
Det samme gælder i selvfølgelig også andre sukkerholdige drikke, som juice, saftevand osv.

Jeg er enig i at det ikke er sundt at drikke en cola, men du nævner utrolig mange bivirkninger ved forskellige stoffer i cola, som (med mindre du da drikker helt sindssygt meget cola) virker helt latterlige i denne sammenhæng. Både når det gælder aspartam og koffein skal der meget mere til før der sker noget ved det. Aspartam har oven i købet fået en offentlig godkendelse fra fødevarestyrelsen "Godkendelse af aspartam
Aspartam er godkendt som tilsætningsstof i EU efter en sundhedsmæssig vurdering. Godkendelsen beror på på omfattende oplysninger om stoffet.

Det er blevet belyst, at stoffet ikke kan give skadevirkninger hos mennesker efter kort eller lang tids indtagelse. Og sødestoffet ikke kunne give skader på arveanlæg, forstyrrelser i forplantningsevnen, fosterskader eller kræft. Stoffet er på den baggrund blevet godkendt som sødestof i fødevarer." - kilde: http://www.foedevarestyrelsen.dk/foedevarer/tilsaetningsstoffer_og_teknologi/tilsaetningsstoffer/fakta_om_aspartam/forside.htm

Koffein er derimod en værre en. Den kan vi hurtigt blive enige om er ret usund, men igen, så skal der altså en del mere end et almindeligt forbrug af cola til før det får en reel virkning.

Jeg synes bare lige jeg ville nævne det, da det godt nok er en voldsom kritik du kommer med.


Andreas skrev denne kommentar:
30-03-2011 11:00:07

Jeg ville ikke lægge alt for meget vægt i denne artikel. Forfatteren har tydeligvis en kraftig holdning omkring sodavand som gør sig til kende ved overdrivelse af fakta og skøre sammenligninger, som f.eks. med heroin.

I øvrigt står kilden til at være Nutrition Researchers 2007, men Nutritions Researchers' artikel har ikke den samme analyse af ingredienserne og belysning af kræftrisiko - så hvor kommer dén forskning fra?

Mig bekendt findes der mange forskere der er direkte uenig i mange af de udsagn man kan finde i denne artikel, og det burde også fremgå af den.

Man skal ikke tro på alt hvad man læser på Internettet


elizabeth skrev denne kommentar:
31-03-2011 18:17:07

"Dette er 100 procent af det anbefalede daglige indtag, " Hvad er det for noget ævl og forfærgeligt sludder at skrive? Der er sgu da ikke nogen "anbefalede daglige indtag af SUKKER. Tag jer sammen


Katrine skrev denne kommentar:
13-04-2011 11:12:58

Hvor er artiklen dog dårligt formuleret.


Katrine skrev denne kommentar:
13-04-2011 11:13:53

Hvor er artiklen dog dårligt formuleret.


Katrine skrev denne kommentar:
13-04-2011 11:14:41

Hvor er artiklen dog dårligt formuleret.


Setalu skrev denne kommentar:
30-07-2011 18:06:16

NEJ - MAN FÅR IKKE SUKKERSYGE AF FOR MEGET SUKKER - DET ER DER INGEN UNDERSØGELSER DER HAR PÅPEGET - DER ER EN SAMMENHÆNGEN MELLEM FEDME OG SUKKERSYGE, OG MAN KAN DESUDEN ARVE SUKKERSYGE FRA SINE BEDSTEFORÆLDRE. SUKKERSYGE AF COLA - F.U.C.K. AF


nina skrev denne kommentar:
22-08-2011 12:41:32

Vi ved alle at sukker og sodavand er usundt, og vi er rigtig mange der er afhængige. Men er det ikke meget mere relevant at tænke på hvor mange andre ting der er 20 gange mere usundt?
Rygning og alkohol er blandt andet årsagerne til at Danmark ligger langt nede på listen for gennemsnitlig levealder i Europa. Der synes jeg altså personligt ikke at sodavand burde have det største fokus. Kunne det være, at der fandtes ting der var mere usunde og som mange mennesker burde holde sig helt fra? Selv junkfood mistænker jeg for at være mere usundt end et enkelt glas sodavand. Altså, er der ikke mange andre fødevarer der er destruerende for vores kroppe?


Musen skrev denne kommentar:
25-10-2011 17:30:07

Det er sket engang at jeg købte en sodastream. Min mand og hans 2 børn drak 12 liter cola på en dag! 12 liter!!!
Sodastreamen er nu gemt, og jeg har ikke købt enten kulsyre eller blandingen senere.


Jimmy Bjørg Jensen skrev denne kommentar:
27-10-2011 13:47:22

Meget interessant. Jeg bringer den videre. Tak :-)


Ane skrev denne kommentar:
27-10-2011 14:04:53

Jeg har lige lavet den dejligste sodavand med steviaekstrakt.

se opskriften her http://xrs.dk/2011/10/gron-sodavand/


Helle skrev denne kommentar:
29-10-2011 11:49:52

Denne artikkel er...........chokerende!! Jeg fik nyresten i sommerferien efter 20 aars overforbrug af cola light, og blev moedt af en militant roengten-laege, der fortalte mig, at jeg var heldig at vaere i live!! Mine nyrer har taget varigt skade, de kan ikke nedbryde saa meget aspartam paa daglig basis. 1.5 liter toiletrens om dagen i 20 aar er haard kost for organismen, og det er faktisk det, jeg har indtaget. Jeg havde raedselsfulde abstinenser da jeg holdt op med at drikke cola, min mand troede jeg var ved at miste forstanden, cola er vanedannende... Jeg vidste godt jeg var afhaengig, dét gen har jeg) Det var nemmere for 5 aar siden at kvitte cigaretterne end colaen i juli maaned, jeg sov ikke i 3 naetter og vandrede hvileloest rundt i huset og graed i stride stroemme, det var en naermest psykotisk oplevelse. Det tog mig naesten 4 uger at faa abstinenserne ud af systemet. Og jeg skal IKKE ha' en cola bare for lige at smage, det hér skal aldrig ske igen!!! Det var saa min skraekhistorie, men det kan altsaa ske, det er ikke kun i USA hvor alt jo er saa overdrevet... (jeg er bosiddende i Frankrig)- jeg blev ihvertfald extremt syg!


Rick skrev denne kommentar:
29-10-2011 13:17:11

nu har jeg lyst til cola og kokain.......


malene randrup skrev denne kommentar:
31-10-2011 14:29:40

puuuuuha,og det er mig der er testet som at være colaalkoholiker....ja det er der faktisk noget der hedder,og det er jeg desværre med stort C.....hmmm ikke godt ikke godt.men1000 tak for oplysningen,og kunne være man skulle gøre noget ALVORLIGT VED DET...men hvad ved jeg ikke,jo holde op men det er nemmere sagt end gjort....


Jacques Hansen skrev denne kommentar:
01-11-2011 09:49:13

Det er VIGTIGT at HUSKE på at kroppen bruger MEGET energi på at bringe dig i Balance fra et syreholdigt niveau og at den har MEGET lettere ved at nedsætte et basisk niveau til neutral!

Du bør derfor KUN drikke noget med kulsyre såfremt at du spiser MANGE Grøntsager og Basisk føde i øvrigt.

OG Der er absolut INGEN GRUND, til at DU eller dine børn nogensinde skal drikke sodavand eller andre drikke med kulsyre.

Sygdomme og især Cancer lever bedst i syreholdigt miljø, så når du indtager for meget syre sætter du din krop på overarbejde, da din krop altid vil forsøge at bringe din krop tilbage på ph neutralt niveau ... som normalt skal være så tæt på Blodets pH-værdi (7,38-7,42) som muligt .... http://www.bionordic.dk/page.asp?id=365...

læs mere om ph-balancen (også kaldet syre-base-balancen) her: http://www.kombuchasvampen.dk/ph.htm
og her:
http://www.naturli.dk/naturli-viden/behandling/8227-syre-basebalancen---sur-krop-surt-show...

God Balance!-)


Susanne skrev denne kommentar:
12-11-2011 13:26:18

Sodavand burde forbydes - ganske enkelt - det er ikke engang et nydelsesmiddel, men en befolkningssundhedsrisiko.
Chips burde ligeledes forbydes.
Disse produkter er i forening med dumhed, landsforrædderi....


Karin skrev denne kommentar:
25-11-2011 19:20:32

Se detta för mer ingående förklaring om vad som händer i kroppen när du dricker cola: http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM


Sebastian skrev denne kommentar:
30-11-2011 11:31:20

Imponeret over at jeg ikke er død endnu.. eller i værste fald ikke har mistet alle mine tænder, fået knogleskørhed og kræftsvulster i hjernen....


Henrik skrev denne kommentar:
13-12-2011 15:36:27

Hvorfor skal et godt indlæg ødelægges af en skod reklame??


KVS skrev denne kommentar:
16-12-2011 15:04:55

Dopamin effekten var vist lidt overkill.... det er nu engang nydelsescenterets funktion. Ingen grund til at blande heroin ind i billedet!!


nana skrev denne kommentar:
03-01-2012 12:38:54

Dette er 100 procent af det anbefalede daglige indtag, og den eneste grund til du ikke brækker dig, som et resultatet af den overvældende sødme er fosforsyren, som reducere smagen.

stavefejl. reducere skal ende på r. altså reducerer da det er nutid..


R skrev denne kommentar:
06-01-2012 13:30:23

Kan ikke sige andet end jeg er fuldt enig med Peter ! Det er simpelthen ikke iorden ! Stoffersamt cola er en dårlig ting, ja ! Men lige frem at drage det ind over sådan en problemstilling er efter min mening forkert..


Low Bob skrev denne kommentar:
11-01-2012 08:26:41

Men jeg kan godt lide Cola :(


Casper Frederiksen skrev denne kommentar:
30-01-2012 23:16:26

Buhu det er usundt at leve, man ender altid med at dø af det.


lasse skrev denne kommentar:
31-01-2012 19:13:23

Hvor blev den kritiske journalistik af? Kildehenvisning er vist ikke i fokus i denne artikel, eller for den sags skyld i den originale...


3H skrev denne kommentar:
03-02-2012 11:59:01

Omkring 50% af indholdet at denne artikel er det rene vås.
Også meget troværdigt at kilden er kosttilskudsvirksomhed der på ingen måde overhoved kommer i nærheden af objektivitet eller lever op til forskningsstandarder.


jan s skrev denne kommentar:
09-02-2012 13:46:35

Jesus gjorde vann til vin , som er mye bedre enn cola .


joanna knudsen skrev denne kommentar:
09-02-2012 18:27:30

T...det ka man faktisk godt...jeg har en veninde der drikker mindst 6 liter cola om dagen...hun ER afhàngig og ved det godt...sà jo,det ka man sagtens


Mikkel Landsdorf skrev denne kommentar:
09-02-2012 19:19:59

Tak for en fin artikel. Jeg er stort set enig i indholdet, men læsningen er noget skæmmet af, at artiklen er fuld af stave- og kongruensfejl. Læs nu ordentlig korrektur på jeres indlæg - der er en del mennesker, der står af indholdet, når de ser den slags (vidner nogle gange noget om seriøsiteten af det arbejde, der er lagt i)...tak :)


Tommy skrev denne kommentar:
09-02-2012 21:09:15

Dette minder mig om billedet af halspulsåren der flyder med fedt. Gu er sodavand usundt. Bare kulsryen alene smadre dine tænder, men jiuce er endnu værre og indeholder sammen mængde sukker. I bør hellere se filmen "Food inc." Så griner i stille for jer selv, når Bilka promoverer MajsKylling. ps. hvor mange her er afhængige af kaffe? Ren gift...!


kristen skrev denne kommentar:
10-02-2012 08:57:17

jeg drikker 1,5l cola pr dag det er altfor meget


Anders Jönsson skrev denne kommentar:
10-02-2012 14:29:27

Hej du, tak for en super interessant artikel.


Per skrev denne kommentar:
10-02-2012 14:50:17

endmå et prim eksampel på et danskerstavning er gåt tæl helved...

"fosforsyren, som reducere smagen."

"din lever reagere overfor den massive insulineksplosion"

"øges din krops Dopaminproduktion, hvilket stimulere nydelsescenteret i din hjerne"

"Det er bevist at sukker øge insulinniveauerne"

"Aspartam: Dette kemikalier er brugt som erstatning for sukker i sukkerfrie sodavand"

"højnet blod kolesterol niveauer,"

"En uafhængig peer-review studium"

Kilde:
Nutrition Research Center October 24, 2007 via google translate?


hans skrev denne kommentar:
10-02-2012 16:43:05

giv mig et kilo cokain og 1000 liter cola så må vi se hvad jeg fristes mest til at indtage .......


bmsmit skrev denne kommentar:
22-02-2012 19:37:26

For mig (og mange andre) er det vigtigt, at der ikke er alvorlige formelle fejl i artikler. Stavefejl slører et ellers godt budskab :-). Der konsekvent nutidsendelsesfejl (reducere, reagere, kommentere). Brug den huskeregel, at de ord fungerer ligesom alle andre udsagnsord (cykler, hopper osv.) Så er du ikke i tvivl om hvornår, der skal være r på!


Jalali skrev denne kommentar:
23-02-2012 14:03:15

Kære Alun Biggart!

Nu skriver du en del om hvad Cola gør ved kroppen. Kan du ikke på samme måde beskrive hvad der sker ved indtagelsen af kaffe( ved godt at kaffe også indeholder koffein). Jeg drikker en del kaffe fordi det sætter gang i mig og får min hverdag til køre. Mine kammerater advarer mig en del om at det er ligeså slemt som Cola. Er kaffe ligeså usundt?


Heidi Jørgensen skrev denne kommentar:
23-02-2012 20:04:49

Puhhaaaaaa. Jeg drikker 3 liter cola om dagen og har gjort det i mange år. Jeg har ondt i hele kroppen og har ophobet syre i alle led. Det er MEGET svært at stoppe, som du selv skriver, fordi sukker giver større eller samme afhængighed som kokain. Ved hjælp af denne artikel, er det slut nu. Jeg skal til at være gravid og ønsker ikke hverken for mig selv eller mit barn noget af dette. Tak for hjælpen, tror at dette er det spark jeg skulle ha. Vil ikke drikke cola fra i morgen og det mener jeg sgu.


Lonnie skrev denne kommentar:
24-02-2012 11:02:36

Sikke dog en masse ubeviste påstande. Hvor i alverden har I evidensen?????


fassel skrev denne kommentar:
28-02-2012 12:47:03

har ikke drukket cola i 3 år. ka ikke tåle boblerne. men har drukket op til 1½ l om dagen. drikker for lidt vand i dag.


Sabrina skrev denne kommentar:
09-03-2012 12:33:31

Skååååål. Mhm kold cola :p


Anders skrev denne kommentar:
12-03-2012 08:22:26

Prøv engang at tjekke denne video. Professor der har studeret i hvad der sker med kroppen når vi indtag sukker. virklig interessant.
http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/results?q=sugar%20the%20bitter%20truth


Anders skrev denne kommentar:
12-03-2012 08:22:56

Prøv engang at tjekke denne video. Professor der har studeret i hvad der sker med kroppen når vi indtag sukker. virklig interessant.
http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/results?q=sugar%20the%20bitter%20truth


Anders skrev denne kommentar:
12-03-2012 08:58:47

Jeg prøver lige igen. Man kan vidst ikke sende link fra sin mobil. Beklager for de sidste to indlæg.

http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM


Anders skrev denne kommentar:
12-03-2012 20:45:15

Jeg prøver lige igen. Man kan vidst ikke sende link fra sin mobil. Beklager for de sidste to indlæg.

http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM


Lars Henning skrev denne kommentar:
14-03-2012 16:55:43

"Her er hvad der sker i din krop, når du overfalder den med en Cola."
- Hvor meget er en cola? Taler vi 1,5L eller 0,25L?
- Hvilken slags Cola? Cola Zero, Pepsi Cola, Harboe Cola?
Jeg så først med interesse på artiklen, men blev dybt skuffet manglen på fakta.

"Her er en anden alvorlige nyhed, hvis du kæmper med vægten: Bare en ekstra sodavand om dagen kan give dig op til 7 kg ekstra på sidebenene i løbet af et år!"
- En ekstra sodavand, i forhold til hvad?
"Faktisk tror nogle eksperter at sukker er mere afhængighedsskabende end kokain!"
- TROR!!!
Og der sluttede min tro på denne artikel...


Buller skrev denne kommentar:
15-03-2012 15:20:24

Mmm, har drukket en cola mens je læste det her. Og drikker sku en til! Det kommer sku også an på hvor mange man kaster ned!


åshild furunes skrev denne kommentar:
20-03-2012 18:38:43

Jeg har ikkje drukket brus eller spist sjokolade/søtsaker på 1.5 år :))
Føles veldig bra for kroppen :))


Buller skrev denne kommentar:
25-03-2012 23:05:33

Mmm, har drukket en cola mens je læste det her. Og drikker sku en til! Det kommer sku også an på hvor mange man kaster ned!


Sylvia skrev denne kommentar:
28-03-2012 12:18:46

fikk lest det jeg altid har trodd og tenkt...


janne skrev denne kommentar:
28-03-2012 19:48:16

Det vil gøre godt med en is kold cola


Mike skrev denne kommentar:
29-03-2012 15:31:43

Hvorfor kan jeg ikke genkende nogen af de symptomer overhoved!
Drikker et par dåse cola hver dag, og har da drukket de de sidste 30 år, i perioder endda endnu mere! og har det fint med det.
Føler mig altid frisk, kan endda drøne en ned ½ time før fitness centeret, og gå op og gi den fuld hammer et par timer bagefter.
Har aldrig mærket noget af det der sukker chock eller noget!???
OG har aldrig haft nogen helbredsproblemer eller overvægt!


michael skrev denne kommentar:
01-04-2012 16:08:32

Ingen tvivl om at sodavand, er skadeligt for din krop og det giver et langt bedre velvære at lade dem være, drikker det ikke længere selv og kan tydeligt mærke forskel.
Men disse artikler der er så sensationsprægede, og udstiller alle de dårlige egenskaber helt ud i de yderste konsekvenser, giver mig sq næsten lyst til en cola igen :)


Klaus skrev denne kommentar:
06-04-2012 15:27:26

Jeg synes, at I, både artiklens forfatter og Jer, der udtaler sig om artiklen, bør forholde Jer mere kritisk til det i læser. Hvem har skrevet artiklen? Ved vedkommende noget om fysiologi og kroppen? Kom igen.
- Jeg krummer tæer hver gang jeg ser "jeg har alstå hørt" og "det passer ikke, min bedstemors kusine sagde engang at hun havde læst" og ting i den stil. Der er ingen argumentation for noget af det mange af Jer siger.


Cola nyderen skrev denne kommentar:
08-04-2012 01:23:02

Hurraaaaaa for Google translate, btw jeg elsker cola, og div. Sodavands produkter, og heldigvis bestemmer jeg selv hvad mine børn drikker :-)


LOL skrev denne kommentar:
08-04-2012 15:38:56

så sidder man lige mens man drikke cola og læser dette ehj.... jeg får helt lyst til at hælde min cola' ud ej den her hjemmeside ødelægge mit liv :P


Lise skrev denne kommentar:
19-04-2012 03:04:02

Min mor kunne ikke lide cola men til gengæld svælgede hun i sukker. Maden var så sød at den var uspiselig for os andre. På trods af sukkeret blev hun 90 år og var ikke syg af det store sukkerforbrug. Fik ikke sukkerchok eller andre gener.


Whatver skrev denne kommentar:
19-04-2012 22:54:56

Får lyst til en cola, tak :)

Whatever skål!


anker skrev denne kommentar:
23-04-2012 23:05:17

Jeg har ikke læst alle kommentarene men mange. Det virker som om mange ad dem der kommenterer det med cola ikke mener at man lever hvis man ikke drikker lidt cola, og det har de nok ret i og man kan sikkert dø af alt hvis det overdrives, så lev variere,t fornuftigt, og uden fanatisme, og så er sundhed kun en del af livet man kan måske blive så sund at man glemmer at leve.


jokum skrev denne kommentar:
25-04-2012 17:27:14

Nu har sodavands firmaerne jo fået lov til at komme vitaminer i flasken, så bliver det sundt at nyde en sodavand. Kan man ikke også tilsætte c-vitamin til smøger og så slippe for advarslerne og få lidt positiv grafik med på vejen inden man skal suge igennem?


Frederik skrev denne kommentar:
30-05-2012 21:33:54

jeg kender folk der arbejder på Coca Cola (Carlsberg Læsk)i Fredericia og der er de er lige så omhylling med sodavands-produktionen som medicinal virksomheder er og før en Cola kommer ud af farbrikken skal de igennem Laboratoriet og andre kvalitets teste så de der "SPOR AF BENZEN" tror jeg nu lige ikke på uanset hvor lille en porsion det nu måtte være.


Anja larsen skrev denne kommentar:
08-06-2012 17:13:08

Jeg får det helt dårligt, jeg har siddet og drukket cola imens jeg læste denne artikel :/


Rasmusvolle skrev denne kommentar:
06-07-2012 10:44:21

Mere vanedannede end heroin
HAHAHAHAHA

Ifølge Tidsskrift for Den norske lægeforening bekræftes det nok en gang. Det er sikkert at bruge det kunstige sødestof aspartam.

For nogen tid siden skabte en italiensk undersøgelse store overskrifter og nok en gang heftig debat omkring det populære sødestof. Ifølge det italienske studie øgede aspartam risikoen for kræft hos rotter. European Food Safety Authority (EFSA) har efterfølgende gennemgået dette studie og vurderet det op mod den omfattende videnskabelige dokumentation, som findes om aspartam fra før. EFSAs konklusion er, at rotterne i det italienske studie udviklede kræft af andre årsager end aspartam. "Kilde patienthånbogen"

Aspartam er godkendt som tilsætningsstof i EU efter en sundhedsmæssig vurdering. Godkendelsen beror på omfattende videnskabelige undersøgelser af stoffet, der viser, at det ikke er sundhedsskadeligt for mennesker, herunder at stoffet ikke kan give skader på arveanlæg, forstyrrelser i forplantningsevnen eller kræft.
"Kilde Fødevarestyrelsen"

Det er bare for at modbevise nogle af påstandene om lightsodvand
Hvor får i jeres infomationer fra?


NixColaTilMig skrev denne kommentar:
25-07-2012 04:55:25

Ojj! Efter det jeg har læst såå! NIX COLA TIL MIG!


Mary skrev denne kommentar:
18-08-2012 08:03:06

Dommedagsprofetier har der altid været nok af, men i forhold til spørgsmålet om aspartam i ex Max cola er jeg blevet overbevist om at verden er bedre foruden. Jeg vil rette opmærksomheden hen på dokumentaren : "Sweet misery " som jeg fandt på You tube. Den taler for sig selv.
I vores familie har kunstige sødemidler fået forment adgang og hvis der indtages søde drikke gøres det i moderate mængder. Forskellen fra nu og i min barndom er, at det kun var ved særlige lejligheder at der blev serveret en 25 cl sodavand for børn.
Sodavand sælges nu side om side med mælken og langt hyppigere. For ikke at tale om energidrikkene, som indeholder store mængder koffein, sukker og andre stoffer. Men det er et helt kapitel for sig.
Som alt andet må det vel gælde, at man ikke overdriver sit indtag og tænker over hvad der ryger ned i den krop, som skal holde bedst muligt indtil pensionsalderen, som for eget vedkommende heddet 69 år.
De bedste hilsner til alle.


Christian skrev denne kommentar:
22-08-2012 08:58:58

Fin artikel, dog lyder det lidt overdrevet?!


Christian skrev denne kommentar:
22-08-2012 08:58:58

Fin artikel, dog lyder det lidt overdrevet?!


Tove skrev denne kommentar:
20-11-2012 22:07:28

Gad vide hvor meget cola, der egentlig er i 'en cola'?


Maria skrev denne kommentar:
03-12-2012 12:40:27

Hej :) jeg har et mega problem jeg er 15 år og skal ha chokolade hver dag ellers bliver jeg dålige :( og kan ikke få nok af det kan godt spise 2-3 pakker hver dag og nej jeg er ikke tyk jeg er fartisk mega tynd


lene skrev denne kommentar:
17-12-2012 16:32:42

jeg kan slet ikke lide cola


eva skrev denne kommentar:
08-01-2013 21:44:10

Wow har slet ik lyst til cola mere! tager et glas vand


Sozanne Buhl skrev denne kommentar:
11-02-2013 12:51:51

Hvor er jeg glad for at jeg ikke drikker sodavand


Mikkel skrev denne kommentar:
19-02-2013 02:20:04

Hvor er jeg dog træt af at læse sådan noget bavl dag ud og dag ind. Prøv lige at vend den om og tænk lige hvordan det ville være vis der var noget i nød.. for eksempel en gulerod. Nu er en gulerod jo sund.. Men tænk lige vis pludselig en dag et par eksperter erklære guleroden for usund (det sker nok aldrig) og så begynder alle sundheds fanatikerne at hakke ned på alle dem der faktisk nyder at spise gulerødder med utallige grunde om hvor skadelig en gulerod er for din krop. Hold nu op med at fokusere på hvad andre kan lide, og fokuser på dit eget liv og hvad du kan lide. Det kan ikke passe vi andre skalpe noget vi nyder fordi i har fået et sundhedsflip og synes alle skulle drikke vand istedet fordi i føler jer så frelst. Ja en cola er usund, det indrømmer jeg gerne. Men det er utroligt at man konstant skal høre og læse og belæres om facts om sodavand dag ud og dag ind bare fordi man ikke lever efter jeres standarder. Det er vores eget valg. Jeg vil hellere leve et sjovere og en smule kortere liv med hygge som sodavand ind imellem. Det er ikke alle der synes et glas vand eller en bladselleri er ligeså spændende som hygge eller noget lignende. End of story. :-) ps. Er ikke imod sundhed. Spiser sundt og er aktiv ind i mellem men så synes jeg også godt man kan tillade sig noget som en sodavand uden at man skal have kastet en hel roman i fjæset om hvor usundt det er for din krop. Vi har hver vores egne meninger.. Fair nok men det gør ikke din bedre end min. Og heller ikke omvendt.


ida skrev denne kommentar:
14-03-2013 19:30:28

ved godt det ikke er noget at prale med, men jeg har drukket omkring 2L cola hverdag i snart 5 år og jeg fejler igenting siger min læge ikke noget, jeg tager ikke på, kan ikke dyrke motion pga. knæ skade, man for ikke sukker chok det er noget vås i lukker ud der, er ved at være træt af Danmark, og hvor sundhedsministerium mener at vi skal spise sundere, ja lidt skal vi da men vi skal ikke stoppe helt, alle har det godt som de har det... hvorfor skal i gøre folk bange ved at lukke sådan noget ud, alle mine knogler har det godt....


ida skrev denne kommentar:
14-03-2013 19:30:44

ved godt det ikke er noget at prale med, men jeg har drukket omkring 2L cola hverdag i snart 5 år og jeg fejler igenting siger min læge ikke noget, jeg tager ikke på, kan ikke dyrke motion pga. knæ skade, man for ikke sukker chok det er noget vås i lukker ud der, er ved at være træt af Danmark, og hvor sundhedsministerium mener at vi skal spise sundere, ja lidt skal vi da men vi skal ikke stoppe helt, alle har det godt som de har det... hvorfor skal i gøre folk bange ved at lukke sådan noget ud, alle mine knogler har det godt....


Mike skrev denne kommentar:
04-04-2013 23:01:54

Hvis dette virkelig passer så skulle jeg længe ha haft sukkersyge mange huller i tænderne dårligt hjerte og jeg kan blive ved.. Jeg drikker omkring 1½ liter af denne herlige brune suppe dagligt, har jeg gjort i snart 5 år nu.. og fejler intet af det overnævnet, var endda ved lægen for en lille mdr siden hvor hun tilfældigvis tjekkede mit blodsukker, intet der..

jeg er måske en af de heldige Ho knows..

Men døden skal jo ha en årsag er det ikke sådan man siger). Go dag til alle derude..


Mig skrev denne kommentar:
14-04-2013 13:11:31

Cola mums siger jeg :) elsker det men bliver ikke afhængig af det syns jeg altså jeg sider og drikker cola nu ! :)


Susanne skrev denne kommentar:
16-04-2013 11:38:46

Sodavand bliver fra nu forbudt i vores hjem af kærlighed til os selv og vores familie.
Det bliver hårdt .. Vi har vænnet os til cola som daglig indtagelse og skabt en afhængighed men nu vælger vi om !! Tusind tak for artiklen !!!


maja skrev denne kommentar:
22-04-2013 16:04:27

Hvor finder man RENT vand..??


Tore Svendsen skrev denne kommentar:
23-04-2013 09:50:09

Jeg slutta drikke cola for ca 1 år siden. Det tok ikke lang tid før jeg var kvitt "stressmagen". Mine negler har fått en markant strek fra gult til hvit, der jeg slutta å drikke cola. Næringen jeg inntar har nå tid å gå inn i kroppen istedet for å skylles ut med "stressmagen" i express fart.


Rasmus skrev denne kommentar:
23-04-2013 09:50:17

Man kan simpelthen ikke tage en artikel med så mange stavefejl seriøst.


Karolina Matras skrev denne kommentar:
23-04-2013 11:17:41

Man tað ikki vera øðrvísi, um tað er sukurfrítt?


Per skrev denne kommentar:
23-04-2013 11:18:09

hvis man har en stor sukkertrang, er det pga kroppen mangler chrom, og det er videnskabeligt bevist, så det er bare at komme igang med et ordenligt kosttilskud, så stopper det helt af sig selv, og kroppen får noget godt at arbejde med, det har jeg selv erfaret på det sidste, så jeg drikker ikke nær så meget cola mere, kun pga jeg har lyst til smagen af en iskold cola, det er sgu fantastisk, men ja, mega usundt og feder af helved til, men sådan er der jo så meget.


Egil Ofur skrev denne kommentar:
23-04-2013 11:52:35

Det var da den værste lorte artikel nogensinde.
Hold da kæft en gang overdramatiseret forsøg på at skrive en artikel.
Utroligt at vi endnu ikke er døde af at drikke sodavand. Jesus Christ!! Hop i havet din elendige journalist.


anne olsen skrev denne kommentar:
23-04-2013 11:54:56

God informativ artikkel.
Det eneste jeg mangler oplyst er størrelsen på colaen.
Jeg går ud fra at det er en dåsecola størrelse alternativt flaske grundet indholdet af 10 stk sukker.
Mange mennesker også unge mennesker køber jo 1, 5 eller 2 liters grundet discount udbuddet så de kan måske misforstå eller vælge at forstå det som en stor cola.
Ellers super godt.


maja Hviid skrev denne kommentar:
23-04-2013 12:07:19

Meget god og oplysende artikel. puha...man får ikke ligefrem lyst til en cola!
der er dog et par tastefejl undervejs som jeg lige vil gøre opmærksom på.
"som reducere smagen" "SOM REDUCERER SMAGEN"
"og din lever reagere" "OG DIN LEVER REAGERER"
"Aspartam: Dette kemikalier er"

Det er ikke for at være træls jeg skriver det, tastefejl forstyrrer bare budskabet lidt :-)
Kevon skat pedersen skrev denne kommentar:
23-04-2013 12:31:05

Mange tak for at forpeste vores samfund med løgne, i stedet for at uddanne :)


Betina skrev denne kommentar:
23-04-2013 12:40:48

Efter den artikels "facts" og logik, bør man slet ikke spise sukker, indtage frugt, dyrke motion/sex ( som også øger dopaminniveauet og giver sukkertrang). Hvis I vil skrive en "videnskabelig" så hold op med at bygge på påstandene og få styr på jeres facts.


bob skrev denne kommentar:
23-04-2013 13:14:23

my ass


Bjørn skrev denne kommentar:
23-04-2013 13:36:15

Alt med måde !!!
jeg spiser og drikker præsis hvad jeg vil,men har altid lyttet til min krop ,jeg har et fysisk job som tømrer og motionere meget ved siden af ...

mit kondi parameter er at hvis jeg ikke kan tage 20 armbøjninger i træk og jeg mister pusten af at løbe op på 5-6sal så er det på tide at justere ens hverdag ,både med kost og motion

Brug din fornuft og lyt til din krop)


Patrick skrev denne kommentar:
23-04-2013 13:50:29

Vær' nu lidt kritiske folkens, ikke alt hvad man læser på nettet er sandt og i denne artikel er det tydeligt at der overdrives fuldstændig vanvittigt meget!


Danny skrev denne kommentar:
23-04-2013 13:54:29

Jeg får helt lyst til en rigtig kold cola lige nu..


David skrev denne kommentar:
23-04-2013 14:07:18

@Bjørn - du lyder sgu som en rigtig friskfyrs sportsmand, hvor i landet spæner du op til 5-6 etage i din hverdag?

kunne det tænkes du er fuld af løgn?


Jens-Ole skrev denne kommentar:
23-04-2013 14:31:24

Umiddelbart er det ubrugelig viden, min krop har ikke taget skade 2½ år med minimum en toliters cola hver dag, har fin muskulatur samt fine tal hos lægen. Så til hest med det fis, folk er bare forskellige og nogle kan ikke tåle det. Sur r**)


Jakob Jensen skrev denne kommentar:
23-04-2013 14:46:59

Så er det godt at fakta har tillbud på cola i dag.


Jens skrev denne kommentar:
23-04-2013 14:51:19

Blablabla.. Old news! Cola er sundt, det ved alle!


Jonas skrev denne kommentar:
23-04-2013 14:56:58

DRINK ALL THE COKE!


b. høj skrev denne kommentar:
23-04-2013 15:29:47

Det omtalte "sukkersjok" gælder vel for ALLE slags læskedrikke (her: sodavand), ikke kun cola.
Ja, drik vand: POSTEVAND, ej flaskevand (pga. tilsætningsstofferne og PRIS og NON-økologisk)


Eva skrev denne kommentar:
23-04-2013 16:04:19

Hvad meg cola light, cola zero og pepsi max?


Roxtaf skrev denne kommentar:
23-04-2013 16:58:33

Meningen er jo fin MEN.
Man kan ikke skrive og forvente at blive taget seriøst ugen FAKTA. Hvilken størrelse cola ? Hvilket mærke ? Hvor meget sukker er der i ? Hvad er anbefalet daglig dosis ?
Fakta tak >.<


Emil skrev denne kommentar:
23-04-2013 17:32:55

Det var dog en rædselsfuld artikel. Ikke med henblik på cola'en, men mere den måde du fremstiller cola'en på heri. Du fremstiller alle dårlige sider ved sukker, og får det til at lyde som om cola er den helt store synder. Hvad med alt andet sukkerholdigt? Det er vel også ligesom at sniffe narko så, går jeg ud fra?
Denne artikel var fuldstændig som at læse Dan Tschernias modindlæg til Monte Carlo-drengene. Fuldstændigt intetsigende og dybt uprofessionelt.


Emil skrev denne kommentar:
23-04-2013 17:33:14

Det var dog en rædselsfuld artikel. Ikke med henblik på cola'en, men mere den måde du fremstiller cola'en på heri. Du fremstiller alle dårlige sider ved sukker, og får det til at lyde som om cola er den helt store synder. Hvad med alt andet sukkerholdigt? Det er vel også ligesom at sniffe narko så, går jeg ud fra?
Denne artikel var fuldstændig som at læse Dan Tschernias modindlæg til Monte Carlo-drengene. Fuldstændigt intetsigende og dybt uprofessionelt.


Monica skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:08:57

Læs Robby Curdorf's bøger "Den tilbageholdte viden om helbredelser" og "Medicin-slave eller Ernæringsklog", så vil I forstå vigtigheden af at alle læser artikler som denne..!!!


Johan skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:10:33

Ved ikke jeg gider tage en side, som ikke engang kan finde ud af nu-tids r seriøst.


Math skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:13:59

Jamen nu drikker jeg jo Pepsi max NO SUGAR) så det kan vel ikke skade


Niels Holk skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:26:47

De fede må svede.... De tynde må dø...


Niels Holk skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:26:50

De fede må svede.... De tynde må dø...


Michael skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:33:33

Tja man kan også blive kørt over af en bil bare ved at gå ud på fortovet.
Så er der luft forureningen, helt gratis og uden du behøver gøre noget...
og ultimativt: Livet, du dør af det (altså livet) point... stop med at være så pokkers pylret over alt og nyd det vi har


Ole skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:43:22

Omkring 45 minutter efter øges din krops Dopaminproduktion, hvilket stimulere nydelsescenteret i din hjerne – Samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt.
Jaaa Dopamin dannes også efter en løbetur så det er der nu ikke nogen grund til at se negativt på...


Laust skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:45:04

"Omkring 45 minutter efter øges din krops Dopaminproduktion, hvilket stimulere nydelsescenteret i din hjerne – Samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt."

Ja, og samme reaktion der sker ved søvn, latter, sex og meget andet. Dopamin er ikke farligt. Det skal dog være i balance.

Ellers et fint indlæg. Godt med noget fokus på det her område.

Husk nutids-r på verber


M skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:54:12

Uhm, gi mig en cola!


M skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:54:19

Uhm, gi mig en cola!


Anders Egeberg skrev denne kommentar:
23-04-2013 18:54:26

Sikke da en gang bræk, så ville vi jo alle være døde.

Levnedsmiddeltekniker


Susanne skrev denne kommentar:
23-04-2013 19:01:43

Atamon, fosforsyre, Benzen. Jeg tror jeg holder mig til Nestea FREMOVER- tak


Susanne skrev denne kommentar:
23-04-2013 19:01:43

Atamon, fosforsyre, Benzen. Jeg tror jeg holder mig til Nestea FREMOVER- tak


Math skrev denne kommentar:
23-04-2013 19:05:53

Jamen nu drikker jeg jo Pepsi max NO SUGAR) så det kan vel ikke skade


Danni skrev denne kommentar:
23-04-2013 19:24:31

Når man bruger "kræftkortet" så ved man bare at det lort man lige har læst er mere end fornemmelse end det er faktiske videnskabelige undersøgelser. Ingen ved hvad kræft kommer af... Det er derfor listen er så lang..


Danni skrev denne kommentar:
23-04-2013 19:28:34

Når man bruger "kræftkortet" så ved man bare at det lort man lige har læst er mere end fornemmelse end det er faktiske videnskabelige undersøgelser. Ingen ved hvad kræft kommer af... Det er derfor listen er så lang..


Kevin skrev denne kommentar:
23-04-2013 19:51:07

Jeg har simpelthen aldrig hørt noget så fucking dumt......................................... den her artikel omtaler sodavand, som om det er et eller andet sindsygt drug.. Sodavand er mere eller mindre uskadeligt for dig, men nej hvis du er doven og ikke laver motion så er det klart man bliver fed, men det gør man jo uanset om du drikker sodavand eller ej. Ændre på din livsstil og lad være med at tro at det at stoppe med at drikke sodavand gør dit liv bedere, hvis du har et vægt problem - så lav noget motion, og lad vær med at drikke cola. Men hvis din krop er normal, du spiser normalt og dyrker motion - kan ikke mærke noget dysfunktionelt ved den, så skader det ikke at drikke sodavand nogen gange. Og nej det er vel en selvfølge at man skal drikke vand hele tiden, og sodavand nogen gange men i bund og grund er det simpelthen ikke noget at være bange for.
I får det til at lyde som om at sodavand er mere skadeligt end krokodil, fuldstændig latterligt.
Normalt er jeg ikke en person der nogensinde ville bruge tid på sådan noget her, men det her er da godt nok for dumt.


Kevin skrev denne kommentar:
23-04-2013 19:51:54

Jeg har simpelthen aldrig hørt noget så fucking dumt......................................... den her artikel omtaler sodavand, som om det er et eller andet sindsygt drug.. Sodavand er mere eller mindre uskadeligt for dig, men nej hvis du er doven og ikke laver motion så er det klart man bliver fed, men det gør man jo uanset om du drikker sodavand eller ej. Ændre på din livsstil og lad være med at tro at det at stoppe med at drikke sodavand gør dit liv bedere, hvis du har et vægt problem - så lav noget motion, og lad vær med at drikke cola. Men hvis din krop er normal, du spiser normalt og dyrker motion - kan ikke mærke noget dysfunktionelt ved den, så skader det ikke at drikke sodavand nogen gange. Og nej det er vel en selvfølge at man skal drikke vand hele tiden, og sodavand nogen gange men i bund og grund er det simpelthen ikke noget at være bange for.
I får det til at lyde som om at sodavand er mere skadeligt end krokodil, fuldstændig latterligt.
Normalt er jeg ikke en person der nogensinde ville bruge tid på sådan noget her, men det her er da godt nok for dumt.


lollypop skrev denne kommentar:
23-04-2013 20:32:21

aha


S skrev denne kommentar:
23-04-2013 20:46:15

JA ja og Panodil - tandpasta- sølvpapir- havregryn m stråforkorter- frosne hindbær- sukker- Sødemiddel- Rødt kød og meget meget mere er farligt come on. Lev livet med omtanke og nyd det det er alt for hurtigt trist og slut hvis man skal bombes med dårlige sager hele tiden , jeg elsker cola drikker det med måde mmmmh og rødt kød Kærlighed er også noget man bliver afhængig af Det gør man sgu af alt her i livet)


Lea skrev denne kommentar:
23-04-2013 21:16:25

Derekommer med mange gode argumenter, men klarer ikke å bygge dem opp og derfor klarer jeg ikke å tro på alt dere har skrevet. Dopamin er vår hjernes måte å belønne oss på - og hvem vil vel ikke bli belønnet? Gå dypere inn i informasjonen dere sitter på og skriv en artikkel som ikke er så overfladisk. Nei til propaganda.


Mia skrev denne kommentar:
23-04-2013 21:35:03

Måske er det bare mig men jeg har altid syntes at troværdigheden af det skrevne højnes hvis forfatteren kan stave og bøje endelserne korrekt - hvilket i hvert fald ikke er tilfældet..
Er der en der kan forklare nærmere om det med at leveren reagerer på insulineksplosionen ved at omdanne kulhydrat til fedt?


Mia skrev denne kommentar:
23-04-2013 21:35:22

Måske er det bare mig men jeg har altid syntes at troværdigheden af det skrevne højnes hvis forfatteren kan stave og bøje endelserne korrekt - hvilket i hvert fald ikke er tilfældet..
Er der en der kan forklare nærmere om det med at leveren reagerer på insulineksplosionen ved at omdanne kulhydrat til fedt?


hamlange skrev denne kommentar:
23-04-2013 21:49:54

Stik mig en Cola!
en gang værre lort og lukke ud på denne side!


Natasja skrev denne kommentar:
23-04-2013 22:10:37

Som andre skriver skal artiklen tages med et kran salt.... men altså forstår ikke der ikke nævnes hvor stor en bølle colaen er når vi snakker tænder. har set flere tænder totalskadet pga. colamisbrug. desuden skal man huske tandbørsten, men man må først børste tænder 45min efter man har drukket cola, da tænderne er udsatte efter syren har haft dem under behandling. cola er godt i små mængder og med omtanke... drikker man flere og hver dag, burde det måske overvejes.


Katrine skrev denne kommentar:
23-04-2013 22:24:56

Hvad er årsagen så til vi ikke kaster op når vi drikker et glas juice eller endnu mere markant- er glas smoothie? En juice indeholder samme mængde kalorier i pr.100g. Som en cola.


Katrine skrev denne kommentar:
23-04-2013 22:25:09

Hvad er årsagen så til vi ikke kaster op når vi drikker et glas juice eller endnu mere markant- er glas smoothie? En juice indeholder samme mængde kalorier i pr.100g. Som en cola.


Niels Ottesen skrev denne kommentar:
23-04-2013 22:50:40

Slap nu af, hvis du ikke kan lide det så lad være med at drikke det, imens tager jeg en kold cola og nyder livet. En kalkuleret risiko kan man vel sige.


Per skrev denne kommentar:
23-04-2013 22:53:29

Mener IKKE, at den menneskelige organisme kan omdanne sukker til fedt!!


Daniel skrev denne kommentar:
23-04-2013 22:57:12

Hold op der er mange "måske"er og "eksperter tror" i denne artikel.. Lad nu være med at skræmme folk fra totalt at drikke sodavand, hvad med bare at opfordre til at man ikke drikker ofte? Der er ingen grund til at være dommedags-profet med disse ting.. Selvfølgelig er det usundt, men det er der garanteret meget der er.. Hvis du holder dig fra alt hvad der er bare en smule usundt, får du godt nok svært ved at nyde mange ting i livet.. Får du aldrig en kage? Eller deler en pose slik med nogen?
Og som en anden nævner er dopamin-udvikling i hjernen noget der sker ved mange ting, og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting! Det kan godt være at herion også øger det, men kan vi ikke godt blive enige om at det er i en LIDT anden mængde den produktion bliver øget?

Så slap nu af, og lad være med at skræmme folk unødvendigt, og tag opfordrer dem i stedet til at SKÆRE NED på forbruget.. Det har vi gjort hjemme hos os, og ingen af os lider af nogen form for afhængighed af sodavand eller cola..


Daniel skrev denne kommentar:
23-04-2013 23:02:17

Hold op der er mange "måske"er og "eksperter tror" i denne artikel.. Lad nu være med at skræmme folk fra totalt at drikke sodavand, hvad med bare at opfordre til at man ikke drikker ofte? Der er ingen grund til at være dommedags-profet med disse ting.. Selvfølgelig er det usundt, men det er der garanteret meget der er.. Hvis du holder dig fra alt hvad der er bare en smule usundt, får du godt nok svært ved at nyde mange ting i livet.. Får du aldrig en kage? Eller deler en pose slik med nogen?
Og som en anden nævner er dopamin-udvikling i hjernen noget der sker ved mange ting, og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting! Det kan godt være at herion også øger det, men kan vi ikke godt blive enige om at det er i en LIDT anden mængde den produktion bliver øget?

Så slap nu af, og lad være med at skræmme folk unødvendigt, og tag opfordrer dem i stedet til at SKÆRE NED på forbruget.. Det har vi gjort hjemme hos os, og ingen af os lider af nogen form for afhængighed af sodavand eller cola..


Daniel skrev denne kommentar:
23-04-2013 23:06:24

Lige en lille sidekommentar:
Han har dog ret i at aspartam er utrolig skadeligt, og det er da i det mindste bevist, hvilket er grunden til jeg ikk indtager "light" produkter..
Illustreret Videnskab havde for noget tid tilbage en lang artikel om netop dette, hvor det faktisk kom frem at da aspartam faktisk blev afvist af et hold eksperter da det først blev sendt på markedet.. Men efter kort tid var det pludselig et nyt panel, og så var det godkendt.. Så hold jer fra Aspartam, men nyd dog en lækker kold cola til en god film


Robert skrev denne kommentar:
23-04-2013 23:48:43

Lær at stave....


Robert skrev denne kommentar:
23-04-2013 23:48:54

Lær at stave....


Ruth skrev denne kommentar:
24-04-2013 00:53:00

Barsk læsning


nicklas skrev denne kommentar:
24-04-2013 02:13:24

du helt væk, der er jo snart bivirkninger ved alt, så har intet til overs for jer som tror i ved noget om noget. Når i bare prøver at gøre folk bange, spis og drik hvad du vil i livet, du lever kun en gang alligevel!


Erik Hansen skrev denne kommentar:
24-04-2013 03:03:54

Drikker ikke cola rent , det skal fortyndes med VODKA !!!!


Brian skrev denne kommentar:
24-04-2013 06:25:56

ja så hvor er min cola hmm cola det smager jo bare godt mmmm dejligt med et glas cola tak for ligegyldigt info


Hans Tangaa skrev denne kommentar:
24-04-2013 07:10:49

Endnu en god undskyldning for at drikke en kold øl.


Hans Tangaa skrev denne kommentar:
24-04-2013 07:11:24

Endnu en god undskyldning for at drikke en kold øl.


Tina skrev denne kommentar:
24-04-2013 08:04:44

Puha, nu er jeg da glad for at jeg ikke har drukket sodavand i de sidste 5 år :-)


Trine W skrev denne kommentar:
24-04-2013 08:59:43

Det er indiskutabelt, at sodavand er usundt, men det er noget værre sludder, at insulin skulle omdanne kulhydrater (sukkeret) til fedt. Det kan ikke lade sig gøre... Kroppen forbruger først kulhydrater, derfor kan man betragte det sådan, at kulhydraterne dæmmer op for fedtforbrænding. Al troværdighed er pillet ud af denne artikel, på grund af ukritisk og dårlig research. Al fornøjelse ved læsningen er ligeledes forsvundet fordi forfatteren ingenlunde behersker nutids-r'ets "svære" kunst... lidt research og lidt korrektur havde bestemt været klædeligt!
Vi har ikke brug for flere dommedags-teorier om cola, der er da ikke én eneste person i DK som ikke ved, at det er noget skidt for kroppen... Dem som har dårlige cola-vaner har nok mere brug for nogle værktøjer til at blive vanerne kvit.
ØV ØV ØV for en gang useriøs journalistik!


Trine W skrev denne kommentar:
24-04-2013 09:12:56

Det er indiskutabelt, at sodavand er usundt, men det er noget værre sludder, at insulin skulle omdanne kulhydrater (sukkeret) til fedt. Det kan ikke lade sig gøre... Kroppen forbruger først kulhydrater, derfor kan man betragte det sådan, at kulhydraterne dæmmer op for fedtforbrænding. Al troværdighed er pillet ud af denne artikel, på grund af ukritisk og dårlig research. Al fornøjelse ved læsningen er ligeledes forsvundet fordi forfatteren ingenlunde behersker nutids-r'ets "svære" kunst... lidt research og lidt korrektur havde bestemt været klædeligt!
Vi har ikke brug for flere dommedags-teorier om cola, der er da ikke én eneste person i DK som ikke ved, at det er noget skidt for kroppen... Dem som har dårlige cola-vaner har nok mere brug for nogle værktøjer til at blive vanerne kvit.
ØV ØV ØV for en gang useriøs journalistik!


Birgit Møller skrev denne kommentar:
24-04-2013 10:03:44

Tak - jeg vil straks sende den videre til mine børnebørn.


Anders skrev denne kommentar:
24-04-2013 10:24:12

Hvad dælen er det for en omgang talentløs hjernevask? Vi kan godt blive enige om det ikke er så helt vildt sundt, men flere steder lukkes der decideret lort ud.
Dopaminproduktionen stimuleres sgu næsten af alt og ikke kun af cola. og ... heroin! jaja da.. Hvorfor nøjes med skræmmeeksempler som cigarretter, når det gælder dopamin..
Koffein er det fantastiske stof i kaffe, og flere undersøgelser viser, at kaffe er sundt i mængder, der er større end en halv liter om dagen, og da kaffe indeholder mere kaffein end cola.. Do the math...
Bare lige en hurtig gennemgang, men hvis man fik lyst til at checke samtlige punkter, bliver det sgu en ufattelig tam artikel.
Og forresten I burde lige sende et takkekort til Google translate...


Myhre skrev denne kommentar:
24-04-2013 10:34:16

Argh! Det er jo egentlig ganske rigtigt, men hvor er det dog irriterende, at artiklen er så unuanceret og virkelighedsfjern.

Det lyder jo som om, jeg ikke kan sove efter en cola, jeg mister vitaminerne i min krop samt får både epilepsi-anfald, svulster og kræft.

Meget af det her et jo ingredienser, som også finde i andre produkter. Fx er cola ikke kokain, men pointen er sukkeret (som jo findes mange andre steder). Afhængigheden er desuden endnu højere i lakrids og kakao, men findes i mindre mængder.
Derfor er det fint med sukkerindholdet ift. daglige indtag, så mangler vi bare hvor meget cola, der tales om...

Og ift. børnene der ALDRIG skal have sodavand, så held og lykke med at have dem med nogen steder og børnefødselsdagen...

Men jeg fangede det - cola er usundt, så begræns det.

- Earth out!


kljdsgs skrev denne kommentar:
24-04-2013 10:49:38

Um, du er fint at du skriver lidt om colas konsekvenser, men prøv næste gang, at huske din nutids-r. "reagere" og "stimulere" skulle have været stimulerer og reagerer. Du skulle måske få stur på din grammatik, før du skriver en artikel. Hah.


Mette skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:42:17

Godt jeg aldrig har kunne lide det stads ! :)


Mette skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:42:21

Godt jeg aldrig har kunne lide det stads ! :)


Mette skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:42:24

Godt jeg aldrig har kunne lide det stads ! :)


Poul Wrist skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:48:46

Denne artikel er højst usaglig. Skræmmekampagne med store ord uden noget bagvedliggende. Jeg har mere sukker, dextrose oven i købet, i en PWO shake end der er i ½liter cola. Der er ingen fosforsyre i min shake, og jeg vælter ikke ud for at kaste op på grund af denne "overdrevne" mængde sukker.
At drikke sodavand istedet for vand er hjernedødt, ja, men det er der sgu ikke nogen grund til at lege helsefreak for. Alt med måde, er væsentligt mere fornuftigt at fungere på end at være forskrækket over alting.


Poul Wrist skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:52:02

Denne artikel er højst usaglig. Skræmmekampagne med store ord uden noget bagvedliggende. Jeg har mere sukker, dextrose oven i købet, i en PWO shake end der er i ½liter cola. Der er ingen fosforsyre i min shake, og jeg vælter ikke ud for at kaste op på grund af denne "overdrevne" mængde sukker.
At drikke sodavand istedet for vand er hjernedødt, ja, men det er der sgu ikke nogen grund til at lege helsefreak for. Alt med måde, er væsentligt mere fornuftigt at fungere på end at være forskrækket over alting.


Poul Wrist skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:52:18

Denne artikel er højst usaglig. Skræmmekampagne med store ord uden noget bagvedliggende. Jeg har mere sukker, dextrose oven i købet, i en PWO shake end der er i ½liter cola. Der er ingen fosforsyre i min shake, og jeg vælter ikke ud for at kaste op på grund af denne "overdrevne" mængde sukker.
At drikke sodavand istedet for vand er hjernedødt, ja, men det er der sgu ikke nogen grund til at lege helsefreak for. Alt med måde, er væsentligt mere fornuftigt at fungere på end at være forskrækket over alting.


Poul Wrist skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:52:21

Denne artikel er højst usaglig. Skræmmekampagne med store ord uden noget bagvedliggende. Jeg har mere sukker, dextrose oven i købet, i en PWO shake end der er i ½liter cola. Der er ingen fosforsyre i min shake, og jeg vælter ikke ud for at kaste op på grund af denne "overdrevne" mængde sukker.
At drikke sodavand istedet for vand er hjernedødt, ja, men det er der sgu ikke nogen grund til at lege helsefreak for. Alt med måde, er væsentligt mere fornuftigt at fungere på end at være forskrækket over alting.


Poul Wrist skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:52:26

Denne artikel er højst usaglig. Skræmmekampagne med store ord uden noget bagvedliggende. Jeg har mere sukker, dextrose oven i købet, i en PWO shake end der er i ½liter cola. Der er ingen fosforsyre i min shake, og jeg vælter ikke ud for at kaste op på grund af denne "overdrevne" mængde sukker.
At drikke sodavand istedet for vand er hjernedødt, ja, men det er der sgu ikke nogen grund til at lege helsefreak for. Alt med måde, er væsentligt mere fornuftigt at fungere på end at være forskrækket over alting.


willy monsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 11:59:52

Alle punktene er nok rett. MEN..Det gjelder dersom en lider av en eller annen sykdom. Det er ikke skrevet noe om her..Så for oss friske oppegående er alt dette bare tull. Slutt å spre sludder og tøv.


willy monsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 12:02:10

Alle punktene er nok rett. MEN..Det gjelder dersom en lider av en eller annen sykdom. Det er ikke skrevet noe om her..Så for oss friske oppegående er alt dette bare tull. Slutt å spre sludder og tøv.


willy monsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 12:02:11

Alle punktene er nok rett. MEN..Det gjelder dersom en lider av en eller annen sykdom. Det er ikke skrevet noe om her..Så for oss friske oppegående er alt dette bare tull. Slutt å spre sludder og tøv.


willy monsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 12:02:12

Alle punktene er nok rett. MEN..Det gjelder dersom en lider av en eller annen sykdom. Det er ikke skrevet noe om her..Så for oss friske oppegående er alt dette bare tull. Slutt å spre sludder og tøv.


Mister Jones skrev denne kommentar:
24-04-2013 12:02:20

Får sku helt lyst til en cola.
Ses på tankstationen!


willy monsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 12:03:46

Alle punktene er nok rett. MEN..Det gjelder dersom en lider av en eller annen sykdom. Det er ikke skrevet noe om her..Så for oss friske oppegående er alt dette bare tull. Slutt å spre sludder og tøv.


willy monsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 12:06:07

Alle punktene er nok rett. MEN..Det gjelder dersom en lider av en eller annen sykdom. Det er ikke skrevet noe om her..Så for oss friske oppegående er alt dette bare tull. Slutt å spre sludder og tøv.


Herdis Stjer skrev denne kommentar:
24-04-2013 12:55:28

Det er derfor forkasteligt at regeringen nedsætter afgiften på sodavand.


100%Bullshit skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:14:59

det er ikke på nogen måde farligt at drikke sodavand..
Det er desuden videnskabeligt bevist at det er sundt for mavesækken at bøvse, og det renser også luftrørene.. Snupper lige en cola og nyder der er folk der er så dumme


Allan skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:35:32

Bla... Bla... Bla...
Det er det eneste jeg læser.


Spliffer skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:36:35

Budskabet er da fint nok, men sproget er jo google-translate-kvalitet :( synd.


Spliffer skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:38:16

Budskabet er da fint nok, men sproget er jo google-translate-kvalitet :( synd.


Spliffer skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:38:18

Budskabet er da fint nok, men sproget er jo google-translate-kvalitet :( synd.


Sidsel skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:38:48

Pisse godt budskab, ville ønske jeg kunne dele artiklen med mine sodavandsdrikkende hatte af nogen venner, men de ville ikke kunne se bort fra det konstant manglende nutids r, hvilket ville obstruere hele formålet! øv øv øv


Sidsel skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:39:25

Pisse godt budskab, ville ønske jeg kunne dele artiklen med mine sodavandsdrikkende hatte af nogen venner, men de ville ikke kunne se bort fra det konstant manglende nutids r, hvilket ville obstruere hele formålet! øv øv øv


Betina skrev denne kommentar:
24-04-2013 13:49:28

Ja det fik ikke min lyst til cola væk, prøv og undersøg hvad der er mest usundt af at drikke cola og at bo i midtbyen)


Tim skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:29:25

http://klogkost.dk/nyheder/sygdomme/bevaegeapparatet/335-cola-forvaerrer-slidgigt-i-knaeet.html. Cola kan forværrer slidgigt i knæet.... så der er da 1 god grund til at drikke cola)


Tim skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:29:32

http://klogkost.dk/nyheder/sygdomme/bevaegeapparatet/335-cola-forvaerrer-slidgigt-i-knaeet.html. Cola kan forværrer slidgigt i knæet.... så der er da 1 god grund til at drikke cola)


Tim skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:29:37

http://klogkost.dk/nyheder/sygdomme/bevaegeapparatet/335-cola-forvaerrer-slidgigt-i-knaeet.html. Cola kan forværrer slidgigt i knæet.... så der er da 1 god grund til at drikke cola)


JewBenny skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:36:49

Jeg har virkelig lyst til en kold cola nu.. Du skal huske nutids-r


JewBenny skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:36:55

Jeg har virkelig lyst til en kold cola nu.. Du skal huske nutids-r


Camilla skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:43:05

Det kunne være fedt, hvis ikke samtlige nutids-r'er var sparet væk i denne artikel.


Karina skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:50:08

Daniel: tandbørsten er desværre forsvarsløs i forhold til syren i sodavand. Den ætser emaljen uagtet om du børster tænder eller ej.


Karina skrev denne kommentar:
24-04-2013 14:50:13

Daniel: tandbørsten er desværre forsvarsløs i forhold til syren i sodavand. Den ætser emaljen uagtet om du børster tænder eller ej.


Katja skrev denne kommentar:
24-04-2013 15:11:00

"øges din krops Dopaminproduktion, hvilket stimulere nydelsescenteret i din hjerne – Samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt. " - Ligesom når man har sex, griner, er glad eller spiser. Det er fuldstændig normal og ikke noget, der kunne være farligt eller retfærdiggør sammenligninger med hårde stoffer. Det gør artiklen meget utroværdig og overdrevet, ligesom den fuldstændige mangel på grammatik. Ellers nogle fine argumenter, som man dog ikke kan være sikker på er troværdige...


Per T. Kristensen skrev denne kommentar:
24-04-2013 15:12:53

Nonsens!

Hvad med at udvise lidt kildekritik i fremtiden?


Thomas skrev denne kommentar:
24-04-2013 15:36:08

Bla.bla.bla..

Lev livet, men lev det med omtanke, Alle der drikker cola hver dag er gået for vidt, men 1-2 gange om ugen, helt fint for kroppen, lyt til din krop, og så går det alt sammen.

SÅ alle jer der bliver skræmt, slap bare helt af, min krop er 110% i topform, træner jo vidst, men jeg drikker også cola 1-2 gange om ugen, og er ikke ved at dø siger lægen, LANGT fra :P


Jonda skrev denne kommentar:
24-04-2013 15:46:11

Lad også vær med at spise mad, da det kan give anledning til kvælning. Indtag derfor kun mad der er blevet gennemtygget i forvejen, eller evt. babymos. Udvis dog meget forsigtighed ved indtagelsen af dette, da det i større mængder giver babymos chok.


Jonda skrev denne kommentar:
24-04-2013 15:47:03

Lad også vær med at spise mad, da det kan give anledning til kvælning. Indtag derfor kun mad der er blevet gennemtygget i forvejen, eller evt. babymos. Udvis dog meget forsigtighed ved indtagelsen af dette, da det i større mængder giver babymos chok.


Anni skrev denne kommentar:
24-04-2013 16:13:56

Hvordan kan den gøre noget ved din dna?? vil det så sige at man kan slå en mand ihjel, drikke en kasse cola og bagefter kan de ikke tage dig på din dna?? sikke en gang ævl


Jenny Walaker skrev denne kommentar:
24-04-2013 16:21:48

Veldig bra å få svart på hvitt . Skal dele det med andre . Frister ikke med brus og Cola akkuratt..


Rasmus skrev denne kommentar:
24-04-2013 16:33:23

Det lig meget!


Louise skrev denne kommentar:
24-04-2013 17:02:01

Slap dog af !.
Der er ingen grund til at blive ubehøvlet eller flabet, bare fordi der bliver skrevet om cola flere steder.


Rigmor Theresa Nielsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 17:24:28

Har altid fået at vide jeg var en streng og ond mor når jeg bla brokker mig til skolefesterne over de kun serverer 1/2 l sodavand og de manglene frugtstykker .... osv
Veninderne til mim 11 syntes det er trals når de er lækkersulten, men fadet med æbler og gulerødder bliver altid tømt
Mere oplysning skader aldrig


Maj-Britt Krogh-Thomsen Curtis skrev denne kommentar:
24-04-2013 17:54:10

En ung pige her i Utah hvor jeg bor lavede et hjemme project, hvor hun satte 2 ens planter i vinduet. Den ene gav hun vand dagligt og den anden sodavand. De foerste par dage var planterne ens... men efter en uge begyndte den der blev givet sodavand at visne for til sidst at doe... jeg tror jeg vaelger at drikke vand! Smil!


sonja olsen skrev denne kommentar:
24-04-2013 21:24:17

nu har jeg ikke mere lyst til cola mere...og tak for indformasion..


OverdrivelseFremmer skrev denne kommentar:
24-04-2013 23:04:20

Jeg drikker sukkerfri.. Blev mere træt af at læse om hvor farligt sukker er...

Men anderledes artikel!


ramio skrev denne kommentar:
25-04-2013 01:33:04

hej jeg vil ikke drikke cola fra nu af jeg stopper fuldstændig med at drikke cola jeg vil drikke vand istedet for.

Tak for info.


Bettina K skrev denne kommentar:
25-04-2013 08:51:30

Tusinde tak for at bringe de her facts ud i offentligheden. Jeg har altid været modstander af det skidt og min mand hælder det i sig som en kloak og tror ikke på mig når jeg siger at det er yderst skadeligt. Stort tak herfra mig.


Jens skrev denne kommentar:
25-04-2013 11:07:37

Uhm har lyst til et glas cola nu! Damn you, Coca cola billeder!


Frederik skrev denne kommentar:
25-04-2013 11:49:55

Det er da totalt til grin det her har aldrig i mit liv prøvet de ting der skulle ske men efter det er oplæg tror jeg at jeg stopper og begynder på amfetamin i stedet da det er svære at blive afhængig af en kokain så det er vel bedre end cola...
Men pls dig der har skrevet den her find på noget andet eller fald om og hækle, for det her er sku ikke ligefrem din stærke side .. OMG...


Frederik skrev denne kommentar:
25-04-2013 12:19:23

Det er da totalt til grin det her har aldrig i mit liv prøvet de ting der skulle ske men efter det er oplæg tror jeg at jeg stopper og begynder på amfetamin i stedet da det er svære at blive afhængig af en kokain så det er vel bedre end cola...
Men pls dig der har skrevet den her find på noget andet eller fald om og hækle, for det her er sku ikke ligefrem din stærke side .. OMG...


Jane skrev denne kommentar:
25-04-2013 12:24:12

uha, tænk engang hvad man byder sin krop, det vil jeg MEGET bestemt overveje, om det snart skal slutte, med at drikke Cola.


Susanne skrev denne kommentar:
25-04-2013 12:42:14

helt ærlig så tror jeg at sålænge man får de vitaminer man skal så som sund kost og ikke drikker flere liter cola, så tror jeg sgu ikke et enkelt glas skader. man skal da heller ikke male fanden på væggen.


Lykke skrev denne kommentar:
25-04-2013 13:53:49

jeg er ligeglad, sad og drak cola mens jeg læste det :3


Itztli skrev denne kommentar:
25-04-2013 14:13:14

som mindskeR smagen
som forringeR smagen
som reducereR smagen
din lever reagereR
sukker øgeR insulinniveauerne
stimulereR nydelsescentret
...Det er virkeligt ikke svært, prøv det
Et andet område du bør fokusere på er dit brug af STORE bogstaver.
Det er lidt svært at have tillid til dig, når du ikke kan stave


dsfsd skrev denne kommentar:
25-04-2013 14:16:34

jaer sygt nokk


Nina M. skrev denne kommentar:
25-04-2013 14:21:42

Denne artikel er i mine øjne ikke særlig pålidelig.

Den er skrevet rigtig dårligt og eksemplerne der er udtaget er ikke specificeret. Der står ikke hvor stor en dosis cola der er snak om og hvilken effekt det har på andre mennesker, der ikke er overvægtige og som lever sundt.

Overvægtige mennesker spiser normalt usundt i forbindelse med at de drikker cola og det de spiser kan ligeså godt forudsage de bivirkninger som colaen giver.

Noget er af artiklen er delvist rigtigt i forbindelse med de bivirkninger cola har, men det er meget sjældent at bivirkningerne sker og i så fald kan de ligeså godt være blevet trigget af noget andet man har spist sammen med colaen.

Og hvad der ellers er rigtigt omkring cola i denne artikel har man vidst i laaang tid.


Rikke skrev denne kommentar:
25-04-2013 14:41:58

Jeg kunne ikke læse artiklen færdig, da jeg blev for irriteret over alle de nutids-r-fejl!


Rikke skrev denne kommentar:
25-04-2013 14:42:13

Jeg kunne ikke læse artiklen færdig, da jeg blev for irriteret over alle de nutids-r-fejl!


Andreas skrev denne kommentar:
25-04-2013 14:48:13

tja.. dopaminproduktionen øges, og ja det er vel den samme reaktion som heroin. Synes dog det er lidt grotesk at sammenligne cola med heroin. Desuden er dopamin også en vigtig del i dit system, og uden nok dopamin kan du udvikle visse adfærdsforstyrrelser. *forresten bliver der også øget dopamin under sex, just saying.


Maria skrev denne kommentar:
25-04-2013 16:48:43

Fin artikel - men kan man ikke snart begynde at skelne imellem diabetes 1 og 2??!
Jeg har medfødt diabetes 1 (siden jeg var 28 år) og tager insulin hver dag til måltider.
Om jeg havde undladt at drikke cola light eller ej - er ligegyldigt. Det ville være debuteret/konstateret uanset.
Da det er ARVELIGT.
Imodsætning til diabetes 2, som man kan forebygge.


torben hansen skrev denne kommentar:
25-04-2013 18:59:33

Kaffe er meget bedre..


Rita Baving skrev denne kommentar:
25-04-2013 19:39:37

Har aldrig kunne lide cola, heldigvis!
Efter at have set denne dokumentar video-serie, er jeg forhåbentlig færdig med sukker.
Jeg har ikke rørt sukker (heller ikke i færdigvarer) siden jeg så dem.
http://m.youtube.com/watch?v=Yo3TRbkIrow


Rita Baving skrev denne kommentar:
25-04-2013 19:39:57

Har aldrig kunne lide cola, heldigvis!
Efter at have set denne dokumentar video-serie, er jeg forhåbentlig færdig med sukker.
Jeg har ikke rørt sukker (heller ikke i færdigvarer) siden jeg så dem.
http://m.youtube.com/watch?v=Yo3TRbkIrow


Michelle skrev denne kommentar:
25-04-2013 21:27:23

Det er ikke rigtigt at sukkeret omdannes til fedt. Først omdannes sukkeret til glykogen som er en stor energikilde som lagres i leveren (og lidt i musklerne). Det er kun hvis man ikke får brugt den energi som sukkeret omdannes til at det omdannes til fedt.


Lasse skrev denne kommentar:
26-04-2013 08:24:10

Der står godt nok kan og tror mange steder. Det er mange påstande samlet på meget lidt plads. Noget ligende kunne skrives om mange fødevarer. Der er næppe tvivl om at overdrevet indtag at sodavand er dårligt men det gælder for næsten alt man spiser og drikker. Denne artikel lufter mere at manipulation og formynderi.


Marianne skrev denne kommentar:
26-04-2013 10:57:03

Han har vist aldrig hørt om nutids-r'er... Det ser bare så uprofessionelt ud! Men ingen tvivl om at cola er usundt - det tror jeg vist de fleste er klar over.


IDC skrev denne kommentar:
26-04-2013 12:54:25

For at få nogle af de sydomme de har nævn, skal du drikke så latterlig mange liter cola hver dag, så det næsten ikke er mugligt..


IDC skrev denne kommentar:
26-04-2013 12:54:27

For at få nogle af de sydomme de har nævn, skal du drikke så latterlig mange liter cola hver dag, så det næsten ikke er mugligt..


Mads skrev denne kommentar:
26-04-2013 13:13:09

Seriøst, læs det igennemn... Den er jo fyldt med fejl..


Tati skrev denne kommentar:
26-04-2013 17:15:13

Kunne godt tænke mig at dem der synes vand smager grimt vil læse denne artikel ...
undskylninger finder de vel altid, men de vil ikke kunne sige at det ikke vidste) efterfølgende behandler man jo sin krop efter sin bedste evne, eller mangel på det samme :)


Jarl skrev denne kommentar:
26-04-2013 20:47:36

Burde man måske ikke liiiiiiiige korrekturlæse?


Randi Schumann skrev denne kommentar:
27-04-2013 11:10:31

Tull og skremmeskudd1Har diabetes og drikker Cola Light når jeg får lyst på og blodsukkeret mitt stiger jkke noe!Det eneste sikre og farlige er å leve,for det dør man sikkert av en dag!!


Hans skrev denne kommentar:
27-04-2013 15:46:02

Ja ja, men det smager stadig godt. Så WHO cares


privat skrev denne kommentar:
27-04-2013 22:55:53

Tag jer sammen mand. Og skulle jeg tro på at jeres økologiske lort, er virkeligt økologisk ? Jeg kan altså godt selv mærke hvordan jeg har det når jeg drikker en pepsi. Jeg i mener harboe cola.


Tina skrev denne kommentar:
29-04-2013 10:54:05

Tak for den gratis information som du har brugt tid på som generelt er spændende og informativ, stavefejl og kildehenvisninger eller ej...!! Håber ikke den typiske danske mentalitet afholder dig fra at blive ved.


John skrev denne kommentar:
29-04-2013 13:22:47

Jeg tror, at en øl er bedre, den holder jeg mig til. :-)


elisabeth skrev denne kommentar:
29-04-2013 17:23:48

synes du sakl sende den til både bladet "tandplejeren" og tandlægebladet - deres faggrupper vil helt sikkert også gerne have en ende på mareridtet - skønt set fra tændernes synspunkt :-)


elisabeth skrev denne kommentar:
29-04-2013 17:31:53

Interessant iøvrigt hvor mange kommentarer "cola" afføder i forhold til "tandfyldninger" som der jo også er en artikel om :-)


Patrick skrev denne kommentar:
30-04-2013 17:28:15

hvis det var så mega usundt ville jeg squ være død


Brian skrev denne kommentar:
03-05-2013 06:53:37

Spændende læsning.. Den skal lige skylles nedmed en cola.


Nicklas skrev denne kommentar:
03-05-2013 09:51:16

Hejsa... Vil bare lige sige at der er fejl i din artikel... Det med parkinson og kraft... og sådan noget, skulle angiveligt have været på grund af "sodium/potasium benzoate" som normalt kun findes i diet coke... " http://boards.straightdope.com/sdmb/archive/index.php/t-423447.html "


Jette Overby skrev denne kommentar:
04-05-2013 10:25:18

sodavand har aldrig været sundt.


Helene skrev denne kommentar:
04-05-2013 12:19:01

Jaja.... Og citron saft ætser dine tænder, og rygning ødelægger dine lunger, og friture mad gør dig fed.... Livet er kræftedme for kort til at bekymre sig om den slags pis... Vi kan jo ikk' gøre NOGET rigtigt i den her verden når det kommer til stykket, men helse folkene SKAL jo ha' noget at brokke sig over... Jeg har ALTID drukket cola, og det vil jeg bliver ved med at gøre, selv EFTER at ha' læst dette opslag... Faktisk! Vil jeg gå ud og ta' mig en cola lige nu, og læse opslaget igen imens jeg drikker den, med STOR FORNØJELSE!!!


M skrev denne kommentar:
07-05-2013 13:35:52

Denne artikel er vist ret overdrevet. Desuden er der intet påviseligt omkring aspartam. Det eneste er enkelte teorier. Der er intet bevist på den front.

Ligeledes tegnes der næsten et skræmmebillede af dopamin med sammenligningen med heroin. Dopamin produktionen i hjernen øges også ved computerspil eller når adrenalinet går op. Det er naturligt.

Herudover er der rigtig, rigtig mange 'bivirkninger' ved cola. Jeg tror faktisk det lykkedes dig at få nævnt alle dem, som der nogensinde har været den mindste teori om, kunne have skyldtes forbrug af cola..........


Polle skrev denne kommentar:
11-05-2013 22:52:46

Skrumpelever af cola? Bare ét postulat, som gør denne artikel utroværdig...


Jan.A.Andreasen skrev denne kommentar:
15-05-2013 22:24:39

Det er jo "næsten " farligere at drikke sodavand end det er at ryge !


henrik dahm skrev denne kommentar:
16-05-2013 12:56:14

Tror sgu også jeg holder op med at gå i seng, har jo hørt at det er der de fleste mennesker dør !!!!!!!!


Max poulsen skrev denne kommentar:
16-05-2013 21:51:36

Hold da op en omgang. Jeg tror ikke at det kan komme som nogen overraskelse at cola er smask fyldt med sukker og koffein. Med det sagt så syntes jeg nu at artiklen får malet fanden på væggen og nærmest får udråbt cola som en fæl ondsindet væske, som kan gøre dig til narkoman og dræbe dine børn.
Ingen tvivl om at sodavand er usundt, men det er slik også, det er rygning også og ja tænk engang selv den luft vi indånder kan også være forurenet. Der er også studier som påstår at skorpen på dit brød er kræftfremkaldende. Faktum er at vi hver eneste dag bliver udsat for påvirkninger, parfumer, rengørringsmidler, farvet tøj, bil os, passiv rygning, brun sovs, og for nogle phtalater i legetøj eller emballage. Skulle vi slå en salto og gå i panik hvergang vi høre en ny undersøgelse, så kunne vi jo ikke lave andet. Faktisk kunne vi nærmest kun eksistere på en tømmerflåde (selvfølgelig i FSC certificeret træ) ude midt i havet hvor vi drikker kondenseret saltvand og spiser de dyr som springer i munden på os.

Der er et gammelt ordsprog der siger "alting med måde" og det tror jeg faktisk også gælder sodavand. Hvis vi ellers sørger for at variere vores kost, huske at spise grønt, men også rødt, samt drikke både brunt og klart, og så ellers sørge for at holde vores krop ved lige med motion bevægelse. Så vil jeg garantere alle for at i nok skal få ikke blot et stabilt helbred, men også et både langt, indholdelsesrigt og sjovt liv.

Skulle det så mod forventning vise sig at cola skulle tage et par måneder af i den sidste ende, så tror jeg godt at jeg tør løbe den risiko.o)


sodavand skrev denne kommentar:
20-05-2013 18:00:04

I må ikke sige det til nogen, men jeg har drukket en Coca cola i dag.
for Satan så nyd da livet folk, hvad er det i regner med, at blive 200 år !!!
og vedkommende der har skrevet denne sodavands historie skulle prøve at læse en indlægssedl i medicin så dør han sku af stress ha ha


Henrik skrev denne kommentar:
21-05-2013 22:56:02

Helt ærlig, hold nu kæft med det her! Det jo helt forfærdeligt at høre på alt denne hippie snak. Hvis man kan styre det er en cola engang i mellem ikke sundheds skadeligt. Det er de hårde fakta, sådan er det bare.


Andreas skrev denne kommentar:
22-05-2013 09:11:48

Mad bro, cola er godt, intet vil ændre det. Dette er nok den 100 gang jeg læser om dette med samme grund. Stop med at spille værdifulde forsknings midler på der står klokke klart


Jørgen Christensen skrev denne kommentar:
26-05-2013 16:20:59

Når man nu ved at forskere henter deres løn på antallet af artikler de får offentligjort,så skal man altid tage sådanne udsagn med et gran salt (eller sukker.


Michael skrev denne kommentar:
29-05-2013 15:59:14

For det første, ja sodavand er usundt, Cola er ingen undtagelse, men når i skriver disses artikler så formuler da forhelvede jeres fakta ordentligt.
Dopaminproduktionen stiger (korrekt), hvilket sættes i forbindelse med heroin... ja det er flot, kunne i ikke også lige sætte det i forbindelse med sex, motion, sport, sejr, kærlighed, fødsel og andre produktive ting der har samme effekt?
Dopamin centeret i hjernen er den vigtigste del af menneskets "belønnings system". Overstimulering af "belænnings systemet" kan lede til kraftig fysisk (såvel som mental) afhængighed og/eller depressioner.

Ved kun at nævne heroin i jeres sammenligning er i aktivt med til at folk fejlagtigt begynder at drage konklusioner såsom "Cola er ligesom heroin" nå de argumenterer for hvorfor man ikke bør drikke det. Jeg er helt med på at ting skal formuleres så den gængse person kan forstå det, men det er ikke en undskyldning for at drage paralleller mellem en mindre skadelig substans og et af de mest skadelig rusmidler man kan komme på.

Samtidig kan det nævnes at dopamin, i sin rå form, er hundrede gange stærkere end det aktive stof i heroin, og at det aktive stof i heroin er det samme som anvendes i en række medikamenter (det mest kendte medikament er opkaldt direkte efter det aktive stof).
Dette skulle give andre læsere en smule at læse op på, hvis de har lyst til at sætte den "viden" de har fået ud af denne artikkel i en meningsfuld kontekst.


Frida skrev denne kommentar:
29-05-2013 19:02:01

Puha og jeg kan bare ikke stoppe


Karen skrev denne kommentar:
29-05-2013 21:33:37

Når man vælger at publicere noget,som belæreR andre, kan man så ikke få nogen til at checke retskriveningen, inden vi alle belemres med fejl? Især disse evindelige mangelnde r'er ..hvor svært kan det være???


Helle skrev denne kommentar:
30-05-2013 02:51:26

Rigtig jeg har taget så voldsomt på fordi jeg drak cola istedet for at spise. Og mine tænder er blevet meget dårlige og bløde....så den er god nok så vær med vandvongen


mikael skrev denne kommentar:
30-05-2013 11:37:34

hvor får man så en sodaband som i beskrivelsen henne?


Mikkel skrev denne kommentar:
31-05-2013 12:01:40

Aspartam lyder ikke rart - så hvis man nu SKAL have en cola, skal den så være light/zero eller regular?
PS: man bliver ikke tyk af at spise og drikke - man bliver tyk at at indtage flere kalorier end man forbrænder-)


JR skrev denne kommentar:
31-05-2013 14:03:55

Jeg synes det er tankevækkende at der er så mange bivirkninger med sukker og ikke mindt kunstige sødemidler som ASPARTAM.

Der åbenbart nogen her, der mener at for sukker og ASPARTAM skal betegnes som usundt, så får man alle bivirkninger.
Jeg kan i hvert fald bekræftige at jeg kort tid efter at have drukket en sodavand med ASPARTAM, får et epileptisk anfald.
Der gik også mange år inden det gik op for folk at cigaretter faktisk var usunde, så inden aspartam bliver forbudt kommer der desværre nok til at gå mange år.


Leif skrev denne kommentar:
31-05-2013 22:49:33

Cola er udmærket til at rense rust af en motorcykeltank!!!


Ruth Kristensen skrev denne kommentar:
06-06-2013 23:06:48

Hold da op! Det må jeg nok lige sige, det var en skræmmende omgang. Jeg tror, at hvis flere kendte til den store risiko ved at drikke cola, så var der nok færre, der drak cola. Jeg vil gøre mit til, at jeg stopper helt med at drikke cola.
Jeg kom bare til at tænke på, er det kun ved at drikke cola? Eller er det også andre sodavand?

Super god artikel. Tak at du skrev den og gjorde mig og andre opmærksom på den voldsomme sygdomsfremkaldende sodavand.

Kulsyre skader muskler og knogler, så den bedste drik er rent vand.


Louise Klentz skrev denne kommentar:
09-06-2013 07:27:52

Tak, for en skøn og kontant artikel. Har brugt det meste, af natten på netop at undersøge Coca-Cola og hold da op, hvor er jeg bare glad for den vilde de'tour' jeg endte på for at finde frem til deres luskespil. Din artikel derimod op samlede det lige for mig. Følelsesløse, afstumpede kapitalister, er de rette ord ,om dette foretagende C-C gør. Tak :)


jon skrev denne kommentar:
09-06-2013 15:38:08

tja syntes det er en god artikel men kan sgu ikke holde op med at drikke coca cola jeg drikker tit en liter eller mere hvordan kan jeg stoppe det. Ved godt i tænker bare lad vær med at købe det men så enkelt er det ikke HJÆLP!!!


Blue skrev denne kommentar:
13-06-2013 10:51:12

Ubrugelig artikel. Der står at man indtager 10 teskefulde sukker inden for 10 min. Men der står ikke hvor meget man skal drikke, og man skal huske at det kræver at man drikke den ud i en kører. Der er ikke mere koffein i Cola end der er i kaffe, som mange folk drikker hele deres lange liv, og dopamin produktionen forhøjes også ved at spise naturlige ting som fx. bananer.


Arne bruhn skrev denne kommentar:
14-06-2013 12:03:10

Jeg er enig i hovedtræk men syntes at det er lige så vigtigt at skrive om de kunstige sødestoffer( der blev en erstatning for nogle folks sukkerforbrug). Enigheden går gå på at det selvfølgelig ikke er sundt for alle, børn som for ældre folk, at indtage sukker i rå mængder men sukker er jo et mere naturligt stof, end sødemiddel. Og at der burde gøres lige så meget oplysning om den skadelige virkning på kunstig sødestoffer.... At forældre bare lader ungerne drikke uhæmmet af colaen , bare fordi der står..... " spækket med kræftfremkaldende og hjerneskadeligt sødestof" Det syntes jeg er en måske større og meget alvorlig problematik... Og så som vi alle ved smager Cola nu så hulens godt.... Er måske det mest smarte fra producentens side.


Charlotte Grauslund skrev denne kommentar:
19-06-2013 20:12:05

Jeg må nok sige,at meget dårligt om læskedrikkende har jeg læst og vidst, MEN at det er SÅ skadeligt er chokerende .
Jeg vil straks tage det til mig, og jeg vil sprede budskabet, så der bliver flere som vil træffe et VIGTIGT VALG!


Charlotte Grauslund skrev denne kommentar:
19-06-2013 20:12:19

Jeg må nok sige,at meget dårligt om læskedrikkende har jeg læst og vidst, MEN at det er SÅ skadeligt er chokerende .
Jeg vil straks tage det til mig, og jeg vil sprede budskabet, så der bliver flere som vil træffe et VIGTIGT VALG!


Anders skrev denne kommentar:
22-06-2013 21:45:19

OMG en gang BS...
Prøv dog at sætte tingene i relief, og lad være med at komme med et skræmmebilled, men forklar tingene sagligt og fagligt - man skulle tro I var ernæringspressens svar på ekstrabladet... Vh. Anders - Cand.Techn.Al.


carsten skrev denne kommentar:
23-06-2013 09:33:57

Hvad med os der drikker liter vis a coca cola er vi døde.


Ida skrev denne kommentar:
23-06-2013 17:11:42

Super informativ artikel, om end lige lovlig belærende. En lille ting : Få nogen til at læse korrektur, så der er styr på nutids-r. Det kan, for nogen, gøre det svært at tage noget alvorligt hvis der ikke er styr på stavningen. Fosforsyren reducerer, ikke reduere. Leveren reagerer, ikke reagere osv. :)


Mortan skrev denne kommentar:
28-06-2013 07:08:52

Der er meget koffein i den det er det der holder børn
Så længe oppe det er dårligt for dem


martin skrev denne kommentar:
01-07-2013 11:17:00

cola skal jo bare fortyndes med whiskey hvor svært kan det være ??


Livi skrev denne kommentar:
05-07-2013 11:16:44

And that`s why I never drink that shit-water!


Jesper Ordrup skrev denne kommentar:
09-07-2013 10:46:14

Ok artikel. Men at skrive: "Faktisk tror nogle eksperter at sukker er mere afhængighedsskabende end kokain!" ... er underminerende for artiklens troværdighed. Er resten osse gætværk?


Peter Jakobsen skrev denne kommentar:
16-07-2013 12:01:34

Der er ikke noget bedre end en artikel der er totalt bias'et med en bestemt vinkel.
Det er næsten som at læse http://www.dhmo.org/facts.html (hoax omkring vand "dihydrogen monoxide" som man kan kalde det når det skal lyder kemisk og skræmmende)
Det er ikke lige videnskab der er i højsæde her, men det måske hele site det gælder?


Charlotte skrev denne kommentar:
17-07-2013 10:12:54

Hvis det er så giftigt og farligt hvorfor er det så ikke forbudt ?????


Jonas René Jensen skrev denne kommentar:
18-07-2013 14:38:39

Hjernen belastes unødigt med sådan en omgang ævl. Og at der er mennesker der gider skrive sådan en gang juks får mit blodtryk til at stige.
Det tog mig 45 sekunder at læse artiklen, 45 sekunder af mit liv jeg aldrig får igen.
Helse-Freaks drik vand, og lad nu os andre bestemme hvad vil hælder indenbords.

For tror inderligt alt jeres vås er mere til skade end gavn...


Ligeglad skrev denne kommentar:
18-07-2013 17:46:17

Ingen sodavand.. Nogensinde!!
Uha.. Slap af tumpet, nyd livet lidt!!

Kør aldrig bil. Det er der folk der dør af!!

Svøm ikke, det er der folk der drukner af!!

Helt ærligt!!!!


morten skrev denne kommentar:
19-07-2013 11:13:42

Interessant artikel, men jeg stod hurtigt af. Jeg irriterer mig for meget over den idiot, der har skrevet/oversat artiklen og ikke kan bøje verber rigtigt bare en eneste gang.


Annonym skrev denne kommentar:
23-07-2013 02:37:41

Kan For meget cola give Diarre?


helle due skrev denne kommentar:
24-07-2013 17:29:36

jeg kan se der er nogen der ikke tror man kan blive afhænig af colaq på samme måde som heroin eller andre stoffer. så vil jeg så sige at det kan man. jeg var cola afhængig i mange år og det var så slemt at selv min mand brokkede sig over mit forbrug af cola. jeg kunne snilt drikke mere end 4-6 lidte om dagen hvis jeg fik lov til det. det er bestemt ikke sundt og jeg har haft taget 60-70 kg på og har fået diabetes type 2 og nu har jeg holdt mig fra cola i 1½ månede. det var meget svært i starten. men på stamværtshuset den dag i dag drikker jeg kun isvand. og for ikke at sidde og drikke gratis vand der giver jeg gerne en genstand til bartenderen eller til en af de venner jeg sidder og snakker med


Karin skrev denne kommentar:
26-07-2013 13:12:25

Mine børn er opdraget med, at Cola kun må drikkes ved madforgiftning for at slå bakterierne i mavesækken ihjel. Jeg kan dog varmt anbefale Cola som toiletrens :)
Hæld en cola ned langs kanten på toilettet og lad det stå natten over. Næste morgen er kalken væk og så er der en person mindre i husholdningen der vil tage skade af at indtage den cola!


Micklas skrev denne kommentar:
04-08-2013 13:48:12

Det jeg ikke helt forsår er at cola engang var medicin, hvis det er så usundt hvorfor brugte man det så som medicin dengang? :D


Bjarni skrev denne kommentar:
06-08-2013 13:31:56

"alt er næsten usundt i for store mængder"
Hvad vil man helst, leve måske ca 1-3 år længere eller kunne nyde en dejlig kold cola engang i mellem igennem livet?

jeg vælger helt bestemt colaen!


Susanne Krüger skrev denne kommentar:
06-08-2013 18:58:25

Puuuhhha....det giver da stof til eftertanke - jeg er glad for at cola IKKE er en af mine favoritdrikke


Ricki skrev denne kommentar:
06-08-2013 21:14:44

Det er problematisk i en faglig artikel, for dens pålidelighed og videnskabelighed, at journalisten/forfatteren ikke formår grammatik. Personligt kan jeg ikke bistå en artikel med en komplet mangel på korrekt nutids-r.


Sam Birkholm skrev denne kommentar:
08-08-2013 16:57:31

Har skam drukket omkring 2 L Cola om dagen de sidste 20 år, og vejer hvad jeg skal. Har ligeledes ganske sunde tænder og knogler, så alt det bøvl som der står, det holder jo slet ikke i retten.


Jens skrev denne kommentar:
08-08-2013 17:10:19

Gammel viden i og for sig, og jeg synes, det er ærgerligt, du ikke gør mere ud af at skelne mellem almindelige sukkersodavand og så fx Coca Cola Zero. Endelig forringer det min tiltro til dig, at du har så mange stave- og kommafejl i din tekst!


Klaus R Fonlev skrev denne kommentar:
09-08-2013 00:43:03

Jeg skiftede den almindelige cola ud med Zero for 5 mdr siden og har også spist mere sundt og har tabt mig 7 kilo i den periode. men kan forstå at zero også er skadeligt og vil gå over til postevand, der nu også er godt når det bare er koldt-) Tak for de gode råd og advarsler :-)


Jens Lykkegaard skrev denne kommentar:
09-08-2013 12:01:20

Jeg får det endnu nemmere med at jeg næsten kun drikker vand + lidt urtete


Kurt Olsen skrev denne kommentar:
09-08-2013 13:05:18

Det er noget af det værste vrøvl jeg har læst.


Carlo skrev denne kommentar:
09-08-2013 23:45:18

Jeg man antager, at artiklens forfatter ikke drikker cola, og kan på den baggrund konkludere, at manglende indtag af cola forøger risikoen for at stave ord som "reducerer", "reagerer" m.fl. forkert (husk "r" til sidst) !!!


Jens skrev denne kommentar:
10-08-2013 18:29:53

Sensationalistisk skrevet. Overdrivelse af facts. Ja dopamin er lig med lykkefølelse. Men det bliver også udløst når du dyrker motion og sex. Jeg kan ikke se grunden til at sammenligne det med at tage heroin, andet end at skræmme godtroende folk til at tro mere på din artikel..

Jeg er enig i, at sukker er et drug, man kan blive afhængig af, og som markedsføres til børn i stor stil. Men hjernen har også brug for sukker. Man kan "gå sukkerkold". Man kan også spise for meget frugt og blive tyk..

Aspartam er langt farligere, det har været på Pentagons liste over kemiske våben indtil 1986. Det giver svulster i hjernen. Og 86% større risiko for abort hos gravide.

Jeg ville hellere sætte fokus på risikoen for at gøre din børn afhængige af sukker.. Det første gateway drug er ikke Hash, eller Nikotin, men raffineret sukker.


Anette skrev denne kommentar:
11-08-2013 05:35:52

Jeg har i over 30 år dagligt drukket et sted imellem 2 5 liter cola dagligt,og jeg er hverken overvægtig eller andet og har aldrig været det.. Jeg er både sund og rask på trods af mit store cola forbrug.. Har kun et problem og det er at jeg skal på wc 40 gange i døgnet med al den cola :-D Lad os nu for pokker bare nyde de ting vi gerne vil uden at i altid skal komme med al mulig dømme dags gylde.. Og på lige fod med heorin Hmm skam dig og samlign de to ting.. Nå trænger til en tår is kold cola oven på det her.. Skål i COLA <3


Thomas Clausen skrev denne kommentar:
11-08-2013 09:27:09

Jeg vil hellere have en bane kokain, end en dåsesodavand!


Ole Lødøen skrev denne kommentar:
11-08-2013 12:31:45

Hei,
jeg har satt igang Cola avenning nu og er snart inne i min 3 uke. Jeg drakk vanligvis 100 Cola bokser i løpet av en 6 ukersperiode. Alt som blir beskrevet i denne artikkel stemmer med mitt fysiske helbrede. Det som har skjedd de første 2 uker er at jeg har hatt abstinester i form av svetteturer, men angånde trøtthet og blodtrykk er dette forsvunnet ut i den blå luft. Jeg har erstattet cola med vann og det tar ikke lang tid før man venner seg til det, behovet etter søte saker er også forsvunnet. Jeg anser denne artikkel som svært relevant. MVH Ole


Peter skrev denne kommentar:
11-08-2013 19:03:30

Jamen, skål så bunder vi vist! Husk lige at læse korrektur efter nutids r'er en anden gang, tak!


Lina skrev denne kommentar:
11-08-2013 19:29:35

Man ska undvika vitt socker, kolsyrat vatten/läsk, transfetter, vitt mjöl


Jannie skrev denne kommentar:
11-08-2013 22:02:03

Det er vel ikke det samme med light eller zero?


Martin Cichos skrev denne kommentar:
11-08-2013 22:16:09

Savner lidt at høre om det gælder alle sodavands produkter eller om det er primært Coca Cola, Pepsi, Jolly Cola og den type.

Hvad med Fanta, Rød sodavand og.lign. og hvad med light produkter som Pepsi Max, Coca Cola Zero m.m.?


Leif Nørholm Jensen skrev denne kommentar:
12-08-2013 09:25:13

Jeg har sjældent læst en artikel med så mange stavefejl, kommateringsfejl og andre sproglige fejl. Det er faktisk pinligt, Alun Biggart!
Noget af det værste, er de mange verber, som mangler "r" i nutid!
Få dog én kvalificeret person til at læse korrektur, inden en sådan artikel offentliggøres!
Mvh Leif


jimmy skrev denne kommentar:
12-08-2013 12:12:04

Er det bare mig der er alvorlig træt af alle de dommedags profetier. Man kan snart ikke åbne et blad eller en avis uden man bliver overfaldet af en eller anden sekt som truer en med verdens undergang. Ja jeg kalder din informations virksomhed for en sekt , for i er lige så fanatiske som de religiøse. Vær posetiv og nyd livet og lad andre leve som de vil. Der intet nyt under solen det ved alle , man er født til at dø, spørgsmålet er kun hvornår. Hav et dejligt liv fremover :-)
Sikken dog et svært regnestykke her til sidst, er det for at se om jeg er på coke ?


Andrea skrev denne kommentar:
12-08-2013 19:20:00

Tror jeg skal holde mig langt væk fra soda. de næste mange år. Eller der skal i værdigifald gå langt tid imellem, hver sodavand jeg tager.


Honey Pedersen skrev denne kommentar:
12-08-2013 20:16:26

Og dum som jeg er, giver jeg mig til at læse artiklen IMENS min trofaste cola står lige ved siden af mig på bordet. Jeg drikker det hver dag, ingen undtagelse - men jeg skal ærligtalt indrømme at oplysningerne omkring sodavand, skræmte mig. Jeg har længe tænkt på at stoppe mit overforbrug, men jeg manglede ligesom et spark i røven - og det fik jeg så vist. Tak skal du have, jeg tar' en kop te i stedet)


Claus skrev denne kommentar:
13-08-2013 09:04:35

Hvorfor altid køre på cola der er så mange drikke på markedet der er betydeligt værre. Og for lige trække sammenligningen med heroin op igen er det jo forkasteligt at skrive sådan noget det er jo at gøre grin med alle der har haft et heroin misbrug. Du burde skamme dig.


Kenneth skrev denne kommentar:
13-08-2013 09:29:56

Jeg mener kun der er aspartam i light produkter . Hvilket jeg tror er mere skadeligt for kroppen end RIGTIGT sukker ..... Ved vi hvor erstatnings produkterne ophober sig henne og hvad de gør ved kroppen ? I øvrigt er det noget fis at man tager 7 kg på - på et år . Jeg drikker regelmæssigt sodavand og har en sund krop ...... Hvis man sidder stille og drikker sukkervand for at få energi kan jeg godt forestille mig at man bliver fed ..... Men rører man sig hver / hver anden dag tror jeg ikke der sker det store ...... I øvrigt smager de jo godt !!! Hellere rigtigt sukker end kunstsukker ...... Det kan man i hvert fald skære ned på hvis det bliver et problem ...... God dag


Finn Pedersen skrev denne kommentar:
13-08-2013 12:33:12

Hvorfor lige Cola ?
Alle sodavands produkter indeholder den samme mængde af sødestoffer, enten i form af kunstig eller rent råsukker, og det eneste der adskiller disse fra Colaen, er at Cola fremstilles af let koffeinholdigt ekstrakt fra kolanødder, i Africa, som tillige anvendes som spiselige nødder, og i chokolade.

De samme koffeinholdige stoffer findes jo i vores kaffebønner, som givetvis også drikkes af de ansatte på Nutrition Research Center ( Centeret som undersøgelsen henviser til)

Vi ved jo alle at for meget sukkerindtagelse ikke er sund, og der findes så mange produkter med en høj koncentrat, feks chokolade, kager, marmelade, osv. og dem høre man jo ikke sådanne skræk-senarier om, som Cola, her får i artiklen.

Så enten er artiklen et udtryk for manglende kendskabet til farligere stoffer som vi indtager, eller blot en form for opmærksomhed…


bemmer skrev denne kommentar:
13-08-2013 15:56:33

Hvorfor har sundhedsstyrelsen så ikke forbudt det.?


Randi skrev denne kommentar:
13-08-2013 17:51:40

Dette burde være pensum i skolene! De som fortsatt har lyst på en Cola etter å ha lest dette må være skjøre i hodet... Aspartam er bannlyst i alle former, men nytt om Atamon - takk :-)


Bjarne skrev denne kommentar:
13-08-2013 17:58:22

Det er derfor jeg drikker VAND og ikke SODAVAND. Dejlig atikel.


julie skrev denne kommentar:
13-08-2013 18:01:10

Puha, dette er SÅ dumt at det er til at grine af.
Alun er en af de største kvaksalvere man kan finde på internettet og det siger ikke så lidt.
Selvfølgelig er det ikke sundt at indtage sukker i større mængder men det gælder jo ikke kun sodavand, vi ved da alle at sukker giver en del ubrugelige kalorier.
Men den med aspartamen og de 92 bivirkninger er simpelthen ren tålakrids.
Det er op til gentagende gange bevist at sukkerfri sodavand er uskadelig(bortset fra tandskader) for mennesker. Hvis man er bange for at få svulster og guderne må vide hvad, så er light sodavand IKKE det første sted at panikke. Det er til gengæld kød og alt hvad der ellers hedder animalsk protein og animalsk fedt.

Intet overforbrug er godt. Men jeg vil påpege at jeg er åleslank, atletisk, i topform, pisse-lækker, toptunet sund på alle punkter og jeg har siden jeg var 10 år drukket op i mod 1,5 liter light sodavand DAGLIGT og jeg er nu 21.


Simon Spiesen skrev denne kommentar:
13-08-2013 18:13:51

MAN FÅR RIIIGTIG MEGET LYST TIL COLA, DA ARTIKLENS OPHAVSFOLK BRUGER ARTIKLEN SUBJEKTIVT TIL AT SKRÆMME FOLK UD I ASKESE. DET KAN DER VÆRE STORE INERESSER I MEN HERFRA FORBLIVER DET ET NYDELSESMIDDEL. DE KAN SELV VÆRE GIFT SELV OM DE MÅSKE LEVER LIDT LÆNGERE MEN MERE KEDELIGT - SKÅL I HYTTEN OG LAD OS FESTE!!


Annette Christiansen skrev denne kommentar:
13-08-2013 18:25:10

Man skal altid huske.: Det der er usundt for kroppen, tit er godt for sjælen. Nyd bare livet, det vare alligevel ikke evigt


ølkongen skrev denne kommentar:
13-08-2013 18:35:30

sikke en gang ævl


Mette skrev denne kommentar:
13-08-2013 20:53:11

Elsker en god skræmmekampagne - det har altid været den bedste måde at få folk til at leve afholdent - det ved enhver!! Ingen tvivl om, at cola ikke er sundt, men... Kilden her er fra 2007. Hvis den var helt troværdig, var cola nok blevet forbudt...
Ligesom cola, er denne artikel ikke for børn. Den er mindst ligeså skadelig!!


Charlotte skrev denne kommentar:
13-08-2013 21:07:07

"Man skal ikke tro på ALT hvad man læser"
Det gælder også her. Alle ved da at Cola ikke er sund både pga. sukker og koffein, men hvad så med kaffe, der er der også koffein i, og evt. sukker og fløde. Det her er jo mest for at skræmme folk, lige som så meget andet.


Thomas skrev denne kommentar:
14-08-2013 10:09:29

http://www.gdainfo.dk/home/forbruger/gda-og-referencevaerdier/sukker.aspx

Den dåsecola, jeg sidder med indeholder 11 g tilsat sukker/100 ml, hvilket bliver til 36,3 g i hele colaen. Ifølge GDA er mit anbefalede max. indtag 62.5. En cola indeholder altså 58,08% af mit maksimale anbefalede daglige indtag. Ikke 100

Man fristes til at tro at lemfældigheden med andre tal og statistikker kan være den samme. Jeg gider ikke kontrolberegne dem alle.

Lad os lige slå fast: Cola er usundt og meget cola er rigtig, rigtig usundt.

Men overdrivelser og dæmoniserende skræmmeretorik gør det bare lettere for folk at feje budskabet til side.


Caroline skrev denne kommentar:
14-08-2013 10:56:39

Som inkarneret colaholiker, har jeg et par input til den her artikel... 1: Hvem fanden er det der skal sige hvad jeg skal gøre og hvad jeg skal give min børn? 2: Indholdet af aspartam i sodavand er så lille at det ikke er skadeligt... Aspartam er 200 gange sødere end sukker, og kræver derfor langt mindre mængder... Derudover, så gad jeg godt vide hvor mange mennesker der håbløst afhængige af deres morgenkaffe?? Indholdet af koffein i cola er nemlig kun en tiendedel af indholdet i kaffe...

Granted, personligt drikker jeg 99.8 procent af tiden sukkerfrit, og ingen kvinde i min familie er død før en alder af 89 de sidste mange generationer... Men hvis vi kigger på vores familiers helbredshistorier for se hvad vi kan få, så kunne de fleste af os sku nok godt bare lægge os til at dø... Og kvinders knogler afkalker helt naturligt med alderen, så knogleskørhed er en mulighed for os alle...

Hvis jeg skal dø af noget så vil jeg hellere dø af at drikke cola og så nyde det hele livet, end aldrig at drikke en cola igen og så blive ramt af en bil... Jeg tror ærligt, uden at tænke på sandsynlighedsregning, at chancerne for bilen er større.... Just saying....:P


Caroline skrev denne kommentar:
14-08-2013 10:56:52

Som inkarneret colaholiker, har jeg et par input til den her artikel... 1: Hvem fanden er det der skal sige hvad jeg skal gøre og hvad jeg skal give min børn? 2: Indholdet af aspartam i sodavand er så lille at det ikke er skadeligt... Aspartam er 200 gange sødere end sukker, og kræver derfor langt mindre mængder... Derudover, så gad jeg godt vide hvor mange mennesker der håbløst afhængige af deres morgenkaffe?? Indholdet af koffein i cola er nemlig kun en tiendedel af indholdet i kaffe...

Granted, personligt drikker jeg 99.8 procent af tiden sukkerfrit, og ingen kvinde i min familie er død før en alder af 89 de sidste mange generationer... Men hvis vi kigger på vores familiers helbredshistorier for se hvad vi kan få, så kunne de fleste af os sku nok godt bare lægge os til at dø... Og kvinders knogler afkalker helt naturligt med alderen, så knogleskørhed er en mulighed for os alle...

Hvis jeg skal dø af noget så vil jeg hellere dø af at drikke cola og så nyde det hele livet, end aldrig at drikke en cola igen og så blive ramt af en bil... Jeg tror ærligt, uden at tænke på sandsynlighedsregning, at chancerne for bilen er større.... Just saying....:P


Posers skrev denne kommentar:
14-08-2013 10:58:46

Buuuh!


Caroline skrev denne kommentar:
14-08-2013 11:02:38

http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/er-sodemidlet-aspartam-i-light-sodavand-skadeligt

http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/cola-kaffe-eller-energidrik-hvad-virker-bedst

Bare lidt backup til mine statements...:P


Caroline skrev denne kommentar:
14-08-2013 11:06:04

Uh, og dopamin?? Ja det er samme effekt som ved heroin... Som ikke er godt... Men det er også samme effekt som ved sex... Og var det ikke en del af menneskets helt basale behov?? Igen, just saying...:P


Cola lover skrev denne kommentar:
14-08-2013 15:11:28

aaaarh mon ikke lige der skal spises lidt brød til den artikel der ..


Octavia Søndergård skrev denne kommentar:
14-08-2013 23:44:04

Tak! Mange tak for denne klare og fuldkommen formidling af Viden! .Tak for artiklens form. Genialt!


Alex skrev denne kommentar:
15-08-2013 00:38:44

Usaglige Idiot


Alex skrev denne kommentar:
15-08-2013 00:41:58

Usaglige Idiot


Anders Rønholt Larsen skrev denne kommentar:
15-08-2013 01:24:57

Denne artikel er helt uden for kategori, rent videnskabelig ZERO POINT ZERO(Ej Cola høhø).
Den har dog nogle rigtige grundlæggende momenter.
Et overdrevet kulhydrat indtag i forhold til ens størrelse, vægt og stofskifte niveau(varierer genetisk og gennem individuelt aktivitets niveau fra person til person)vil højne ens blodsukkerværdi og dermed sekretion af insulin fra B-celler i pankreas ,dette for at kunne lukke sukker ind i de celler hvor behovet for energi er størst.Er der ikke behov bliver det lagret som fedt.
Er det hurtige sukkerarter som glukose der indtages,vil insulin produktionen stige drastisk meget hurtigt, og kan hos folk med i forvejen lavt blodsukker give anledning til sukkerchok. Dette fordi blodbanen drænes for sukker, da insulin produktionen ikke lige stopper som ved tryk på en knap. Dette betyder øget sultfornemmelse og lyst til at spise endnu flere kulhydrater og alt hvad der ikke brændes af ender som fedt så det er lidt en Ond cirkel.
Derfor sørg altid for at spise langsomme Kulhydrater ved lavt aktivitetsniveau og hurtige når dit aktivitets niveau er højt og kroppen har brug for sukker med det samme, alt overskud ender som den lille runde omkring navlen. Som et lille Kuriosum skal nævnes at på OUH en gang i firserne,blev der forsket i de forskellige sukkerarters indvirkning på insulinsekretionen og man fandt at Frugtsukker(fructose) havde en mere afdæmpet indvirkning på insulin sekretionen og dermed blodsukker faldet som følger af insulin.
Dette betyder at fordi der er 10% hurtige kulhydrater i en 0,5L sodavand (50g/500ml) skal sodavand indtages med måde hvis man er inaktiv(lavt stofskifte).Det er dette der humlen ved at begrænse sit sodavandsindtag.
De angivne påstande om farlige og kræftfremkaldende stoffer i sodavand er ren PENKOWA og hun overlevede som højt estimeret hjerneforsker i 15-20år hvilket giver stof til eftertanke.
Det vil altid være sådan at når ting tages ud af deres naturlige sammenhæng vil man kunne påstå hvad det skal være for at bevise sine teser. Selv en tomat i ens eget drivhus kunne gøres dødelig.
Jeg har set at der på siden her er en del fluekneppere, så jeg håber at have begrænset mine stavefejl.
Dog har jeg altid været mest optaget af indholdet, der findes jo også dygtige forskere der er ordblinde.


bjarne andersen skrev denne kommentar:
15-08-2013 10:18:43

Vi drikker egentlig ikke sodavand, men dette er nu blevet til at vi aldrig mere skal drikke det skidt. Godt at blive oplyst


maper skrev denne kommentar:
15-08-2013 22:19:16

Tja man kan vel blive syg eller dø at alt så jeg spiser sovs og kartofler med et godt stykke kød til ryger smøger og drikker sodavand som det passer mig men skulle der være en der ved hvordan man bliver udødelig vil jeg da gerne vide det men ellers har jeg måske noget der er nyt for nogen af jer i dør sgu til sidst lige meget hvad i æder og drikker


Kalle skrev denne kommentar:
15-08-2013 22:51:20

Ja godt vi har øl


Cat skrev denne kommentar:
16-08-2013 01:37:30

Jeg slutter og drikke cola. Leste ikke alt, men hva med Cola Zero?


anonym skrev denne kommentar:
16-08-2013 07:06:36

drikker aldrig coca cola , med diabetes , drikker cola zero , lav lige en ligeså god undersøgelse på den ?


Frederik skrev denne kommentar:
16-08-2013 15:59:36

Det er jo helt hjernedødt at skrive sådan, "Der er absolut INGEN GRUND til, at dine børn nogensinde skal drikke sodavand. Ingen, nul og niks. Ingen undskyldninger." Jeg drikker cola hele tiden og træner samtidig, men kan stadig se resultater, så hvad er problemet)


Frederik skrev denne kommentar:
16-08-2013 15:59:49

Det er jo helt hjernedødt at skrive sådan, "Der er absolut INGEN GRUND til, at dine børn nogensinde skal drikke sodavand. Ingen, nul og niks. Ingen undskyldninger." Jeg drikker cola hele tiden og træner samtidig, men kan stadig se resultater, så hvad er problemet)


Ole skrev denne kommentar:
17-08-2013 01:00:19

Mennesker kan selv omdanne de 8 sukker-arter, kroppen har brug for, fra fedt! Vi har ikke brug for tåbelige kulhydrater, som skader mere end de gør gavn... Når det så er sagt, så er frugt og bær okay, frugter dog i begrænsede mængder, da de også kan skabe en ubalance i kroppen.

At tro sukker er sundt, gør virkelig det individuelle individ naivt...

Denne post er ganske god, hvis man vil have let læsning:

http://wellnessmama.com/15/harmful-effects-of-sugars/

http://www.madbanditten.dk/2012/09/16/sandheden-om-sukker-highlights-fra-dr2-tema/

Og med det, kan jeg da lige tilføje, forandringen ved egen erfaring, de sidste 2 år, ved at undgå raffineret sukker og stivelse!!! Lev som Naturen har skabt dig til!

• Hurtigere generelt
• Reflekserne er helt i top
• Udholdenhed, ved 50km, føler jeg at jeg sagtens kan tage 50km til! (Har dog ikke fået det prøvet af endnu, men stadigvæk fedt :D)
• Hjertekramper (Noget jeg har døjet med siden jeg var tidlig teenager) Det er væk nu :)
• Luftvejs problemer, også løst nu
• Sports skader i begge knæ samt ryg, som er løst, da sukker og stivelse, forhindre kroppen i at hele korrekt!
• Stærkere
• Halsbrand væk!
• Blodtryk perfekt!
• Blodsukker perfekt!
• Kolesterol perfekt!
• Smagsløg er forbedret enormt.
• Duftesans er også forbedret enormt.
• Mere Observant.
• Bedre Koncentration.
• Vægttab / stabil vægt.
• Sult fornemmelsen er væk.
• Overskud / Energi til hele dagen og mere til!
• Immunforsvaret er forbedret, har slet ikke været syg i 2 år (Før kunne man godt være syg som et minimum 2 - 4 gange om året!)
• Fleksibiliteten er i top.
• Muskelkrampe ved træning, sker ikke mere!
• Udlignet arm styrke, i form af slag samt løft (Venstre arm har altid været svag, men ikke mere!)
• Selv min Håndskrift er ændret til det bedre!
• Mærkelige sand kerner i håndfladen / sukker krystalisering, det samme som nyresten / galdesten spytsten osv, er også gået væk.

Så ja, jeg kan da kun anbefale folk atpe sukker og stivelse, da det bestemt i raffineret form, ikke er noget vi er skabt til at spise! Plus Korn, også indeholder Fytinsyre, som virkelig er med til at nedbryde tænder, men som også nedbryder tarmvæggene!


Ivan Kristensen skrev denne kommentar:
17-08-2013 08:49:54

Dette er jo bare rod!
Man kan i sagens natur ikke få bivirkninger af både sukker i sodavand og aspartamen i sukkerfri sodavand samtidig!
Her burde man holde tungen i ret mund og dele ulempene ved almindelig sukkerholdig sodavand for sig, og ulempene ved sukkerfri sodavand for seg!
Og da har jeg forsøgt ikke at irritere mig over stavefejl og syntaktiske fejl i noget som skal være en seriøs artikkel!
Det går an at læse korrektur på stoffet, før det går i trykken.


Ivan Kristensen skrev denne kommentar:
17-08-2013 08:50:04

Dette er jo bare rod!
Man kan i sagens natur ikke få bivirkninger af både sukker i sodavand og aspartamen i sukkerfri sodavand samtidig!
Her burde man holde tungen i ret mund og dele ulempene ved almindelig sukkerholdig sodavand for sig, og ulempene ved sukkerfri sodavand for seg!
Og da har jeg forsøgt ikke at irritere mig over stavefejl og syntaktiske fejl i noget som skal være en seriøs artikkel!
Det går an at læse korrektur på stoffet, før det går i trykken.


Kim Holm skrev denne kommentar:
17-08-2013 20:45:07

Hihi gad vide hvor mange år jeg har kortet af mit liv, og hvor lidt jeg ville veje hvis jeg ikke drak alt det cola som jeg gør


Bacon skrev denne kommentar:
20-08-2013 09:05:52

Så ska' der sgu nydes en iskold cola! Selv sundheds freaks kan rammes af Shit


tofe skrev denne kommentar:
20-08-2013 09:31:24

lidt manipulerende tekst hvis du spoerger mig..
Man boer aldrig bruge ordene "Faktisk" og "tror" lige efter hinanden da de vel i bund og grund modsiger hinanden.

Det skal ogs[ lige siges at
"Dopamin - samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt" vel ogsaa er det samme som der sker efter en god lang loebetur, sex, naar man vinder et eller andet, og ja vel faktisk hver eneste gang man bliver glad.


Simon N skrev denne kommentar:
20-08-2013 23:43:03

Det er lige værd at nævne at den "ene" cola der skal til at nå 100% af den daglige dosis sukker er en 1,2 liters flaske som måske findes på alun's hjemmeside?...
Desuden hvis det er kalorier kan man drikke ca. 6 liter om dagen så det er helt laterlige påstande de fremfører.


Reiflin skrev denne kommentar:
22-08-2013 15:37:25

Emilio.. Det var dog fandens så videbegærlig du er, du er én af dem man ikke kan diskutere med, for du "ved" jo alt og er én af dem der "altid" har ret, vor herre bevares..


Kenneth skrev denne kommentar:
22-08-2013 16:16:46

Ja selvfølgelig er Cola usundt.. Men synes lige der bliver en smule overdrevet. Selvfølgelig skal man ikke drikke flere liter om dagen. Cola smager sindsygt godt, så jeg ser ikke at det er muligt at få det "elimineret". Altså når man stadig kan købe et par kartoner cigaretter så kan jeg ikke se det store problem i at man kan købe Cola.. Langt de fleste ved at Cola er usundt, men vælger stadig at drikke det. Så forstår ikke folk bliver ved med at prøve at skræmme folk til at lade være :)


Viggo skrev denne kommentar:
23-08-2013 13:28:16

At være afhængig af cola og læse sådan en artikel er ikke just opmuntrende..


Mads skrev denne kommentar:
26-08-2013 10:05:59

Tvivlsomme påstande til side er dette en af de dårligst skrevede artikler, jeg længe har læst på nettet.


tina skrev denne kommentar:
26-08-2013 19:24:36

lige precis
det bevist at cola
fremmer naturlig idioti


Helle skrev denne kommentar:
28-08-2013 17:47:07

Sodavand laver også uoprettelig skade på tænderne

Det ætser simpelthen
Mvh Tandplejeren


M skrev denne kommentar:
01-09-2013 08:42:28

Synes ærlig talt det usædvanlig tyndbenet, hvis det skulle have til hensigt at "bevise" noget!
For eksempel: Hvis de virkelig HAR testet 100 mærker kunne der vel sættes et præcist %tal på hvor mange, der indeholdt benzen og ikke bare skrive "de fleste"!!
Ingen tvivler vel efterhånden længere på, at sodavand ikke er det sundeste i verden men det her er da decideret useriøst!!


zar skrev denne kommentar:
06-09-2013 14:55:23

Jeg har selv været sukkernarkoman som gjorde mig alvorligt syg. Jeg startede hver morgen om med sukkerindtag lige så snart jeg var stået op. Kunne ikke stoppe før jeg blev alvorligt syg og lige så godt kunne have været død af al den sukkerafhængighed.


Ff skrev denne kommentar:
06-09-2013 17:15:08

Er det en Coca cola


Paornánguaq Kleist skrev denne kommentar:
10-09-2013 12:44:48

Det var interessant læsning, og jeg er glad for at jeg faldt over den i facebook. Jeg kæmper selv med vægten, og selvom jeg ikke er den store sodavandsdrikker falder jeg i nogle gange. Nu ved jeg hvad der sker i kroppen, så jeg vil sikkert være bedre til at holde mig fra det. Tak.

Med venlig hilsen
Paornánguaq Kleist, Grønland


Margrethe skrev denne kommentar:
10-09-2013 15:34:34

Jeg har tidligere drukket sodavand m. sukker i, men er nu ellers kommet tilbage til sukkerfrit sodavand, hvis jeg skulle drikke sodavand, men mit læsning om aspartam som er uhyggelig læsning minder mig igen om at det kunstige sukker er farligt. Jeg er glad for at mit bedste drik er vand, kold vand foretrækker jeg. Drik ikke så meget sodavand, kun ved festlige lejligheder er det o.k.


Anette Vind Nielsen skrev denne kommentar:
10-09-2013 20:30:27

Har drukket så lidt cola de sidste 3-4 år som muligt, da jeg hørte om hvordan Coca Cola forhindrede Mexicanere at drikke rent drikkevand, for at sælge mere Cola! Har oplevet en studiekammerat, der var så afhængig af lortet at vi der kørte med ham for 20 år siden, kørte fra en dejlig morgenmad, for købte rundstykker og det de hører til. Var forarget bagefter. Jeg drikker hellere en øl i de fleste tilfælde. Men drikker også Max af og til!


Kasper byskov skrev denne kommentar:
11-09-2013 07:14:37

Hvilke undersøgelser bygger ligger under for denne artikel ..
Ville være lækkert at læse dem også :)


m skrev denne kommentar:
11-09-2013 11:37:14

nu vil jeg ha en cola


J Hansen skrev denne kommentar:
11-09-2013 13:23:18

Løgn fra ende til anden. Tro ikke på alt hvad der står på nettet folkens


Anders skrev denne kommentar:
12-09-2013 12:21:15

Hvad fanden er det for noget anti propaganda cola lort !!

Det handler jo stadig bare om at styre sig ellers bliver fed og alle de sideeffects vedkommende beskriver !


Renax skrev denne kommentar:
13-09-2013 12:42:45

Ja og man får kræft af at spise havregryn.
Lev nu bare livet for helved, du ved jo ikke om du bliver kørt ned i morgen..


Andrie skrev denne kommentar:
22-09-2013 18:31:35

aana


Gamle Mig skrev denne kommentar:
26-09-2013 21:45:50

I hele verdenskrig er jo cola, er at den største sukker læskedrikke og det bedste. Selvom vi alle ved, at den er usunde og farlige drikker vi jo den stadigvæk og sælges i alle butikker og markeder


Lars skrev denne kommentar:
25-10-2013 20:45:57

Hahahah en flok tosser her. Det var dog utroligt.


Maloy skrev denne kommentar:
30-10-2013 15:19:20

Hvor er jeg glad for at jeg drikker VAND!:D

Kan ikke holde ud at drikke noget med kulsyre,det gør sgu da "ondt" i halsen at drikke :/

Ad ad ad!!!


diana hansen skrev denne kommentar:
17-11-2013 22:58:21

fuldstændig sygt... man får ikke lyst til at drikke ret meget cola efter man har læst dette.. puha...


Lukas Ø skrev denne kommentar:
18-11-2013 00:18:38

Jeg er en 15 årig dreng. Lige nu sidder jeg og er næsten i chock over at nogen af de voksne og ellers "fornuftige" mennesker som skriver disse kommentarer på indlæget kan være så uvidne og ja... (havde nok brugt knapt så pæne ord hvis det var nogen på min egen alder det her var henvendt til) Vil næsten være tilbøjelig til at påstå at disskusions-nievauet i min folkeskole klasse er højere end det her inde :') Sidder virkelig og ryster på hovedet. Ved ikke om jeg skal grine eller græde. :P


sofia skrev denne kommentar:
18-11-2013 00:41:54

Føj, jeg læser der her hver gang jeg hsr lyst til sodavand fra nu af!
Ad, det er virkelig klamt.


Daniel skrev denne kommentar:
18-11-2013 01:09:05

Selvfølgelig er sundhedsskadeligt at drikke sodavand - det er efterhånden blevet bevist flere gange.
Hvad jeg gerne ville have eksperterne til at oplyse er hvordan er aktivt liv (og derved også et mere aktivt stofskifte) ville have effekt på sodavandens indhold.
Hvis man dagligt dyrker motion nok til at kunne nedbryde og bruge al sukkeret, koffeinen, osv., hvor skadeligt er sodavand så i dette tilfælde? Alt spiseligt/drikkeligt her i livet er farligt i for store og mange mængder, så det handler i bund og grund om hvordan du vælger at benytte dig af sodanvandens indhold: Om det er på sofaen for hyggens skyld, eller på en løbetur for at få mere energi, for hertil at kunne løbe længere.


Plet skrev denne kommentar:
18-11-2013 04:31:50

Og så nævner du endda ikke farvestoffet E150?
Samme som sovsekulør i gamle dage.
Det er noget giftigt noget.


Martin Androvich skrev denne kommentar:
18-11-2013 11:47:17

Årh, denne dejlige iskolde Cola smager nu ret godt alligevel!


Jesper Damm skrev denne kommentar:
18-11-2013 12:06:02

Og efter 120 min. dør du!!


Wulff skrev denne kommentar:
18-11-2013 12:27:49

Det kan godt være det sker men det er lidt overdrevet.. Der er nu ikk noget som en kold cola en varm sommerdag..
Og cola er en genial kilde til hurtig energi!
Alt med måde, så skal det nok gå :)


Joorsi Henriksen skrev denne kommentar:
18-11-2013 12:40:13

Jeg drikker mindst 3liter Cola om dagen og har gør det i over 3år og da jeg var mest Cola holiker drak jeg 53 liter Cola kun på 11 dage!!! :-D I'm fine!


Jonas skrev denne kommentar:
18-11-2013 12:44:37

OMG. VERDENS HISTORIENS STØRSTE LØGN LIGE EFTER KRISTENDOMMEN !


Stig skrev denne kommentar:
18-11-2013 12:47:03

Og husk at rent vand IKKE er dét, der kommer ud af hanen.
Det er hverken rent eller vitalt.


Philip Kaare Løventoft skrev denne kommentar:
18-11-2013 15:20:53

Jeg læste på din om alun.dk-side at alt hvad du skriver her bygger på videnskabelige artikler, hvad der i sig selv ikke er nogen garanti for at det ikke er sludder der skrives, men lad det nu ligge, og må derfor undre mig lidt over kildehenvisningen her. Hvis man googler det du skriver (som vel næppe ligner en alm. anerkendt reference) finder man en side på engelsk med præcis samme indhold. Følger man dens kildehenvisning finder man en side skrevet af en Wade Meredith.

Altså ikke noget der på nogen måde kan kaldes et videnskabeligt studie, men vel højst denne Merediths personlige holdninger til hvad Cola har af effekter. Man kan så dertil undre sig lidt over hvordan jeg fx efter at have drukket cola hver dag i en uge, nu uden større problemer har ladet være med at drikke cola også i en uge - jeg tror ikke det er fordi jeg har stærkere rygrad end de fleste kokain-forbrugere...


Karen Fuglsang Andersen skrev denne kommentar:
18-11-2013 18:00:49

Jeg har stadig lyst til min Pepsi Max, det er min dårlige vane, men sidder og tænker på, hvordan det så er med den Pepsi Max, altså den light variation af cola jeg drikker-det ville jeg meget gerne vide? Knuz Karen .
PS. Jeg drikker de fleste dage nemlig ikke andet.


lars H. Rasmussen skrev denne kommentar:
18-11-2013 23:33:26

Kender 5 voksne og en del unge der er cola afhængige - på samme måde som vi andre drikker kaffe -det er kraftigt vanedannende på lige fod med kaffe og kraftige sukkerholdige produkter. Sukker er et af de mest vanedannende stoffer efter tobak der er lovlig. Hvis det blev opfundet i dag og forsøgt markedsført var det aldrig kommet ind på markedet med de skadevirkninger det har - bla. som skjult smagsforstærker i en række fødevarer. Men jeg drikker af og til en cola når jeg har været på scenen og svedt og knoklet meget - måske 10 på et år og en Cola giver helt klart et " sukkerdrøn" så man er helt oppe at kører et stykke tid. Kan kun anbefales i meget begrænsede mængder. Vh klovnen Lars Gustav


Per Kastrupsen skrev denne kommentar:
19-11-2013 07:12:11

Der er ikke evidens for andet i den artikel end at man bliver fed af at drikke for meget cola - eller andre sodavand. Og det tager iøvrigt mindre end 10 minutter at drikke en cola:-) Artiklen er dårligt skrevet (Google Translate?) og fuld af faktuelle fejl... Feks. er syren (phosphorsyre og citronsyre) ikke noget problem for kroppen (hvis man altså børster tænder - og her er slik nok endda værre...) - colaen og dermed syren ender hurtigt i maven, som selv producerer en meget stærkere syre - saltsyre! Der er ikke Atamon i cola - det er der derimod i syltede rødbeder, agurker, syltetøj osv. - og Atamon er ikke noget stof, men et handelsnavn for konserveringsmidlet benzoesyre. Dopamin er oftest et godt stof for kroppenen del mennesker danner for lidt af det - og sammenligningen af cola med heroin i den kontekst er helt i hampen... Endelig er (næsten) alle de nævnte negative effekter på kroppen knyttet til det høje sukkerindhold - dvs. at light sodavand så må være sunde iflg. artiklen, som imidlertid (igen) skal bringe de udokumenterede påstande om aspartams mulige skadevirkning til torvs. Der har cirkuleret påstande som disse siden 80'erne og selvom stoffet nu kaldes ved sit rigtige navn og ikke NutraSweet er det endnu ikke blevet forbudt i Danmark som trods alt er et af de mest (positivt) regulerede samfund ift. fødevarekemi - og kemi i det hele taget!


mette skrev denne kommentar:
19-11-2013 09:18:38

Tror sq jeg snupper mig en tår cola;)


Knottleik Gudmundson skrev denne kommentar:
19-11-2013 10:06:20

Syns jeg aner en form for abstinens , selvfornektelse og selvforsvar blandt cocakolikerene her på siden ....bare det er ett tegn på avhengihet .


Rasmus Hansen skrev denne kommentar:
19-11-2013 10:54:02

Hvor er det latterligt at folk bliver ved med at snakke lort om Coca Cola, jeg drikker minimum ½-1 liter Cola hver dag, jeg træner 3-4 gange om ugen og det lykkedes mig stadig at opbygge muskler. Cola har slet ikke en så negativ effekt som så mange går og siger hele tiden. Stop det og fokusér på rygning i stedet.


WoW skrev denne kommentar:
19-11-2013 11:41:25

I for det til at lyde som er cola lige så farligt som heroin...
Dopamin er hjernens nydelsesstof.
Du får tilført dopamin bare af at tænke på julegaver! FUCK JULEN ER AFLYST!
Nej!
Sååå gider I lige og tænke lidt før i skriver igen?


Mette skrev denne kommentar:
19-11-2013 14:00:53

Hjernen reagerer på sukker på samme måde som kokain. Det kan man se ved MRI-scanninger. Se nedenstående film. Omkring 10 minutter inde bliver der redegjort for, hvordan sukker er vanedannende på samme måde som rusmidler. Eller se det hele!

http://www.youtube.com/watch?v=0c9xWNz8pP4


Birger skrev denne kommentar:
19-11-2013 16:39:06

Klart det er bedre at min søn ryger,drikker alkohol og tager stoffer for det er bedre end hvis han drikker end sodavand


steen thomsen skrev denne kommentar:
19-11-2013 17:09:26

Du er en af årsagerne til at jeg ikke vil bo i Danmark Bor i Thailand hvor der ikke findes Den slags sundhedsapostle.I dk. bliver vi bombarderet fra sundhedsstyrelsen m. m.om vildledende ting ligesom dit. Brug din sunde fornuft. Du er en fanatisk idiot, som der findes alt for mange af.Susanne skrev denne kommentar:
19-11-2013 20:28:31

Derfor bad jeg dig st stoppe cola indkøbene i Tyskland


Thomas skrev denne kommentar:
19-11-2013 22:23:28

Sidder og bliver helt tørstig, be right back, henter lige 2 liter cola.


Cola Addict skrev denne kommentar:
19-11-2013 23:41:40

Uh, lyder dejligt. Går lige ud og sniffer noget cola og optager kulsyren igennem mine blodsprængte næsebor - åh, det kick det giver, får lyst til at drikke 1.5l cola mens jeg spiser en pose haribo, og så bliver sukkerchokket så stor, at mine pupiller forsvinder. yolo


Kerry skrev denne kommentar:
20-11-2013 08:05:14

Hvad med zero


Anne-Marie Olsen skrev denne kommentar:
20-11-2013 09:19:08

Hvordan overbeviser jeg min søn, der er stærkt UNDERVÆGTIG, når der ALTID står at man tager på af sodavand ???


Johannes skrev denne kommentar:
20-11-2013 11:45:57

At koffein kan frembringe kræft er på ingen måde bevist. Jeg føler at der er blevet overdrevet meget og der er påstande, som ikke er rigtige - altså videnskabeligt bevist.


Alexander skrev denne kommentar:
20-11-2013 15:03:17

Det sku dejligt at side her og drikke cola imens man læse det.


Glenn skrev denne kommentar:
20-11-2013 15:06:08

Det sjove er det, som er aller farligt for dig er at trække vejret, grundet frigivelse af frie radikaler. Det er med til at forkorte vores telomerer og det er det der gør du ældes og dør af happy trails HAHAHA...... life is a bitch and then you die or marry one !!!


Peter skrev denne kommentar:
20-11-2013 19:10:09

Samme problem med saftevand og "billig" karton juice


Frederik skrev denne kommentar:
20-11-2013 21:01:33

Andre end mig der får lyst til cola?


Carina skrev denne kommentar:
20-11-2013 21:09:38

Jeg bider mærke i disse to sætninger: For hver ekstra sukkersødet sodavand indtaget dagligt i løbet af den næsten 2-årige undersøgelse, steg risikoen for overvægt faktisk med 60 procent.

Her er en anden vigtig nyhed, hvis du kæmper med vægten: Bare en ekstra sodavand om dagen kan give dig op til 7 kg ekstra på sidebenene i løbet af et år!

Hvad betyder "en EKSTRA cola/sodavand"??


Carina skrev denne kommentar:
20-11-2013 21:09:46

Jeg bider mærke i disse to sætninger: For hver ekstra sukkersødet sodavand indtaget dagligt i løbet af den næsten 2-årige undersøgelse, steg risikoen for overvægt faktisk med 60 procent.

Her er en anden vigtig nyhed, hvis du kæmper med vægten: Bare en ekstra sodavand om dagen kan give dig op til 7 kg ekstra på sidebenene i løbet af et år!

Hvad betyder "en EKSTRA cola/sodavand"??


Carina skrev denne kommentar:
20-11-2013 21:09:54

Jeg bider mærke i disse to sætninger: For hver ekstra sukkersødet sodavand indtaget dagligt i løbet af den næsten 2-årige undersøgelse, steg risikoen for overvægt faktisk med 60 procent.

Her er en anden vigtig nyhed, hvis du kæmper med vægten: Bare en ekstra sodavand om dagen kan give dig op til 7 kg ekstra på sidebenene i løbet af et år!

Hvad betyder "en EKSTRA cola/sodavand"??


Julie skrev denne kommentar:
20-11-2013 21:46:27

Hej.
jeg har en datter som fylder 6'år her til Januar. hun har fornylig været til tandlægen hvor vi fik den besked at de 6'års tænder som er på vej ud er rådne. de ved endnu ikke med de andre tænder hun får. hvorfor de er rådne, ved de ikke. mit spørgsmål er så:
kan barnets tænder godt tage skade hvis ''moren'' drikker ca. 1'liter cola dagligt da barnet stadig lå i maven? :/
håber ikke Jeg er skyld i at hendes tænder er ødelagt pga. min cola -afhængighed. det ville jeg ha det ekstremt dårligt med.
håber på at få svar tilbage snarest.
hun har endnu ikke været til en specialist endnu.


Folmer Aage Bæk skrev denne kommentar:
21-11-2013 16:26:49

Så må konklusionen være: Lad være med at drikke sødede drinks. I øvrigt er det ufattelig længe siden jeg har smagt s-vand eller cola!!
Cola har vi tidligere lært, at den kan ætse et søm i løbet af én nat. Det tror jeg på!!


tove skrev denne kommentar:
22-11-2013 09:58:14

Det er foräldrene son gir börnene ovanen at drikke så meget sukker. Hvor mange går ikke rundt med en sutflaske med sodavand eller saft Mange börn har det med sig i sengen når de skal soveet.


Gertie skrev denne kommentar:
23-11-2013 08:53:26

Som akupunktør og behandler kan jeg fuldt ud tilslutte mig det der står i artiklen. Coladrikkere har iøvrigt en kvabset bleg hud. De har store problemer med at sætte forbruget af cola ned p.g.a. afhængighed. De har ofte mangelsymptomer fra vitaminmangel. Dem der drikker light cola har også cerebrale symptomer i form af hukommelsesproblemer og i værste fald pseudo demens p.g.a. B12 vitamin mangel.
Tak til alun for en god og infomativ artikel.
www.clinic-chi.com
Venlig hilsen Gertie


annette skrev denne kommentar:
23-11-2013 12:16:46

Uuuuuhyggeligt......


Kent skrev denne kommentar:
23-11-2013 13:40:27

Jeg synes dette er en dårlig artikel. Det er meget muligt at den har nogle sande udsagn, men det kan man i hverken artiklen eller i den artikel som du har kopieret fra "nutrition reaserch center". Indtil det er understøttet af en konkret undersøgelse er det ikke andet end u understøttede argumenter.

yderligere, hvem i alverden drikker en hel cola på 10min? Min erfaring, og tro mig, jeg drikker masser af cola, er at man drikker en sodavand over en markant længere periode.

Jeg ved din artikel er gammel, men jeg har lige set en linke til den, og derfor skal der kommenteres.

Det sidste jeg vil sige, den kilde du henviser til forsøger til sidst at sælge to helse produkter, så mon ikke de har lidt ekstra investeret i at nedgøre sodavand?


Rasmus skrev denne kommentar:
24-11-2013 19:00:52

@Kent
Du har tydeligvis misforstået noget. Der er ikke tale om hvor hurtigt cola'en drikkes, men hvad der sker EFTER man har drukket den.

Desuden ser det ud til at du allerede har gennemskuet ideen med artiklen - at "skræmme" folk fra at drikke cola, og det ser jeg ikke noget som helst problem i.
Faktum er at det er yderst usundt.-)


Søren skrev denne kommentar:
25-11-2013 08:59:56

Lovlig Heroin og Kokain. Det er hvad jeg fik ud af alt det der overdrevet lort.


Patrick skrev denne kommentar:
27-11-2013 03:09:39

Sikker noget shit det her det jo bare cola slap af og nyd livet istedet for at give folk sådan noget på jernen. Har aldrig hørt nogen er døde af cola faktisk troede man i africa tilbage i tiden at det kunne bruges som prevention??


CP skrev denne kommentar:
28-11-2013 14:34:56

Hold da op....det kan man da kalde unuanceret....


Palle Christensen skrev denne kommentar:
30-11-2013 13:47:37

Hvor er det latterligt at vi nu igen skal høre om den famøse cola! Har I sgu da ingen skam i livet! Lige så farligt at drikke postevand som man får kalket både nyrer, urinblære og blodårer til af! Ja du læste rigtigt vi fylder os med det allestedsnærværende helsegivende pesticidfyldte, benzenfyldte, kviksølvholdige, colibakterieholdige, jernoxidholdige, klorholdige, kvælstofholdige, og jeg skal komme efter jer for giftmængder i lange baner vores drikkevand indeholder! Min oldemor blev 101 år gammel og røg store havanna cigarer i mængder alle andre ville dø af og drak vilde mængder af cognac som under normale omstændigheder ville slå selv den værste alkoholiker-ja du læste rigtigt- værste alkoholiker ville dø af! Dengang og i tiderne derefter og den dag idag bruges bla atamon til alverdens syltefrugter, marmelader, og syltetøjer og åbenbart også i læskedrikke og endnu er det ikke bevist nogensteder at man kan dø eller at nogen er døde af at drikke sodavand så fuck jeres såkaldte kemividen der lader meget tilbage at ønske og lad os bælle sodavand med både coffein, ammonieret caramel, og alverdens farvestoffer og kemikalier i! Det er sgu lige så farligt at skide sig ihjel hver gang man tager et glas vand direkte fra hanen, æder en oksesteg med anabolske stereoider, æder flæskesteg fyldt med alverdens penicillin og antibiotika ryger cigaretter, propper os med alverdens lokkende kemikalier som kaldes kosttilsætning , indånder osende møggiftig luft hver eneste sekund af vort liv og jeg kunne blive ved i hundrede år med at remse giftige ting op der totalt uden vores ønske og indflydelse tilsættes alt vi spiser, drikker og indånder så stop det forbandede hykleri jer der påstår at være vores såkaldte sundhedsapostler!!! Det var Faneme en Mega meget bedre ide om I gjorde meget mere for at stoppe industrien i at forgifte vores mad, vand, luft og natur! Få fingrene ud af r.... og gør noget mere konstruktivt og menneskeligt for vores sundhed end at blive ved med at fortælle os hvad vi bør og ikke bør indtage for det er fucking ligemeget hvad vi propper i os så er der sgu noget giftigt indeni fordi i der er så kloge forhindrer os i at leve istedet for at forhindre industrierne i at forgifte os! Vi kan jo lige så godt alle mennesker i verden lægge os til at dø med det samme om vi skulle rette os efter jeres viden om det vi bør indtage for opretholdelsen af livet! Jeg tænker mig at blive lige så gammel som min olde med det liv jeg fører uden jeres indblanden som bestemt ikke tjener noget andet formål end jeres pengegridske lommer! Har næsten lige fået et såkaldt sundhedstjek og er fit for fight og kun fordi jeg ikke retter mig en pind efter jeres såkaldte sundhedsflip for så havde jeg været død for længe siden! Fes den ind i jeres kemiforstyrrede hjerner! Æd, ryg, drik, knep hinanden, træk vejret og lev livet for fanden så kommer man meget længere! Kemikalier i vores liv kan være farlige men, det kan jeres såkaldte syge rettesnor for sundhed i den overdrevne version i prakker os på sandelig også være og det er 100 procent bevist.


Palle Christensen skrev denne kommentar:
30-11-2013 14:13:54

Tilføjelse til min lidt lange kommentar: og så er jeg nok lidt ældre end de fleste der udtrykker sig herinde! Frygt ikke livet men, ha respekt for eget og andres liv! Spis som vi gjorde i gamle dage og som vor mor lavede maden så er der en chance for et godt langt liv hvad du så end er tvunget til at få i dig af kemi vi ikke har nogen som helst indflydelse på at forhindre som verden ser ud nu og i al evighed !


H. Carola skrev denne kommentar:
30-11-2013 22:38:15

wow jeg drikker cola, men nu skal jeg vist på nedtraping....vildt.


Kalle Klæp skrev denne kommentar:
02-12-2013 20:25:08

Skal vi nu ikke sætte en stopper for sundhedsfanatiske "idealister" der vil frarøve børnene muligheden for i ny og næ at få en sodavand? At sammenligne sukker med kokain, er som at sammenligne lakridspiber med tyggetobak. Hold nu op med de skræmmekampagner.Alt kan være farligt i for store mængder, men stop nu med det her pis! Hvad ender det med vi må spise eller drikke? Vand og salat...næh...der kunne være tungmetaller i salaten og der er for megen kalk i vandet.


arild skrev denne kommentar:
04-12-2013 21:58:43

En annen viktig faktor er følgendeKullsyre fortrenger oksygenet i blodet og dermed stiger nivåene av kvelstoff istedenfor.


Roger skrev denne kommentar:
06-12-2013 01:25:09

Hva med Cola Zero ?


Stefan skrev denne kommentar:
06-12-2013 22:08:05

Du lyder lidt ligesom Terkels mor i "Terkel i Knibe", hehe)
Artiklen er rigtig god - man kan mærke, at du ved, hvordan man bruger de negative ladninger og tonationer i sproget. Et rigtig godt eksempel er "...øges din krops dopaminproduktion, hvilket stimulerer nydelsescenteret i din hjerne – samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt."
- Eller efter en god løbetur, *i øvrigt..
- Eller når man er forelsket, i øvrigt..
- Eller efter sex, i øvrigt..

Jeg er helt enig i, at Cola meget vel er meget usundt, men jeg føler at jeg som læser bliver manipuleret. Ved henvisning til studier tages ikke højde for eventuelle misvisninger eller usikkerhed - der fremlægges kun en meget negativ side af sagen, som er meget subjektiv. Det er selvfølgelig fornuftigt nok, når man tænker på, hvor artiklen er skrevet.

Jeg opfordrer blot alle til, selv at tage en beslutning og tænke lidt mere over sætningerne. Jeg elsker et glas cola nu og da. Men FOR SØREN, hvor elsker jeg også et glas rent vand!


joffre skrev denne kommentar:
10-12-2013 11:48:39

jeg har helt lyst til en kold cola


Jacob skrev denne kommentar:
11-12-2013 10:44:41

Den chance tager jeg..
Rent vand er fint til at slukke tøsten, Cola bruge jeg en gang imellem til maden eller til hyggerstunderne, for der skal det smage af mere end vand eller danskvand med citron.
Der kan sagtens gå længere tid uden jeg har behov for at få en sodavand, og nu kan jeg ikke sammenligne det med kokain da jeg ikke har prøvet det, men jeg er ret sikker på at kokain er en del mere afhængighedsskabende.


K Jensen skrev denne kommentar:
13-12-2013 12:40:51

Nu er der heldigvis kommet et alternativ til alm cola... Naturlig Cola..uden alle de skadelige stoffer

mere info.. infohobro (A) gmail.com


Ramon u Lopez skrev denne kommentar:
13-12-2013 17:39:11

Hvis det er så usundt, hvorfor tillader regeringen så at det bliver solgt? Det er som om at regeringen ønsker at vi alle sammen bliver mere og mere syge.


Anne Seidlev skrev denne kommentar:
14-12-2013 12:53:14

Artiklen giver godt nok stof til eftertanke, vidste godt at sodavand ikke er sundt, men at det er så farligt vidste jeg ikke.


JJ skrev denne kommentar:
16-12-2013 11:42:37

Efter at jeg har læst det her vil jeg stadig drik min 2liter cola om dagen. I de 13 år jeg har gjort det har min krop og tænder ikke taget skade. Så det er alt bare bull@$#@!


Jens skrev denne kommentar:
16-12-2013 15:20:00

Godt jeg ikke kan lide sodavand :P


Jens skrev denne kommentar:
16-12-2013 15:20:11

Godt jeg ikke kan lide sodavand :P


kristian johansen skrev denne kommentar:
18-12-2013 21:38:53

http://ing.dk/artikel/stor-undersoegelse-frikender-omstridt-soedemiddel-ingen-risiko-ved-light-sodavand-164905


Arne Engbjerg skrev denne kommentar:
28-12-2013 20:32:09

Min yndlingsdrink er "Cuba Libre" (Rom og Cola).
Jeg nægter at bytte Colaen ud med vand. Det ville smage afskyeligt !!!


kh skrev denne kommentar:
02-01-2014 12:53:09

sukker afhængighed som kokain.
- Nå men så prøv at lade helt være med at bruge noget sukker i 14 dage. dvs. sukker i alt fra kaffe, morgenmad, brød, mælk osv.
Vi er fra naturens hånd udstyret med en trang til søde madvarer frugter osv. det er det sodavands fabrikanterne udnytter.
Næsten alt sodavand har omkring 10% sukker, ikke kun coca cola.


Jens Clausen skrev denne kommentar:
07-01-2014 18:43:54

Mage til sludder har Jeg sjældent hørt.
At indtagelsen af 10 teskefulde sukker opløst i 250 Ml. væske skulle kunne bevirke, at man kaster op, hvis der ikke er tilsat fosforsyre, er noget vås. Sukkerchok, Hvad er det? Mig bekendt er ordet ikke eksisterende, udover at det er navnet på en dansk popgruppe. Dette var de to påstande der var lettest at kommentere, men resten af påstandene indeholder også en god portion sludder. Jeg orker dog ikke at kommentere alle påstandene, da mængeden af usandheder, fejltolkninger, løse påstande og manglende dokumentation simpelt hen er for stor.


Sangar cola skrev denne kommentar:
08-01-2014 17:19:35

Vi ved jo alle lortet er usundt, men intet er bedre end når man åbner en cola og tager en tår, så glemmer man alt andet;) hilsen cola elskeren)


Sangar cola skrev denne kommentar:
08-01-2014 17:19:43

Vi ved jo alle lortet er usundt, men intet er bedre end når man åbner en cola og tager en tår, så glemmer man alt andet;) hilsen cola elskeren)


Sangar cola skrev denne kommentar:
08-01-2014 17:19:47

Vi ved jo alle lortet er usundt, men intet er bedre end når man åbner en cola og tager en tår, så glemmer man alt andet;) hilsen cola elskeren)


Jan Fyhn skrev denne kommentar:
08-01-2014 18:14:59

Truvia er sødemidlet i Coca Cola...

http://en.wikipedia.org/wiki/Truvia


Henning Emil Christensen skrev denne kommentar:
09-01-2014 09:19:28

De fleste har vel en fornemmelse af, at cola ikke er det sundeste, man kan indtage ... Så det er godt at der kommer lidt fakta på fornemmelsen - for dem, som har brug for det. Så er der grundlag for et valg !


Raid skrev denne kommentar:
09-01-2014 13:17:45

Ligesom heroin? Stik mig lige en kasse cola..


Tommy Boisen skrev denne kommentar:
10-01-2014 07:39:32

Tankevækkende og rigtig godt beskrevet. Utroligt at sodavandsindustrien er så stor. Det er jo næsten lige så farligt som rygning. Hvad med at skrive en historie om campinglivets helsebringende gode effekt på krop og sjæl. Det er virkelig synd for dem som ikke oplever camping min 2 gange om året. Her skal der tænkes, og bygges og pakkes sammen, og det er noget hele familien kan være fælles om.


susan skrev denne kommentar:
11-01-2014 10:17:06

gælder det også hvis man drikker den billige cola fra fakta..
jeg drikker cola hver dag men kun den fra fakta


Birthe Bøgh skrev denne kommentar:
11-01-2014 16:27:54

Uha, uha - det er da uhyggelig læsning.


Christopher skrev denne kommentar:
11-01-2014 18:06:52

"...samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt."
Rimelig hæftig sammenligning, desuden får du samme fysiske reaktion ved at dyrke sex, dyrke motion og en masse andre ting.


Trine skrev denne kommentar:
12-01-2014 08:19:22

Jeg har hørt at Aspartam skulle være kræftfremkaldende. Ved ikke om det er rigtig.Da der ikke er noget sundt i en cola, så må det være skadeligt for kroppen som skrevet her. God artikel.


IzeColdi skrev denne kommentar:
12-01-2014 17:01:47

God artikel!
Intet ny information for mig, man har været klar over de enormt skadelige effekter af sodavand/light soda i laaang tid. Dejligt at der strømmer den her slags information ud til civile almindelige forbrugere.
Sodavand er afhængighedsskabende (tag et kig på Great America)!!
For nogle mennesker er disponeringen for en afhængighed på sodavand større end kokain. Desværre nok også fordi folk ikke er klar over den sandhed. Ked af det T, men det er reality.

Men coca cola skal nok fortælle verden at alle tager fejl, og at der intet sker ved at drikke sodavand. Garanteret i en videnskabelig artikel udarbejdet af "forskere" (betalt af coca cola)....

sukkeret og drik noget mælk folkens!!
Peace out!


annette keller skrev denne kommentar:
14-01-2014 12:31:16

hvad er det for stof der kan give parkinson?????


Manden skrev denne kommentar:
19-01-2014 05:40:56

Imponerende hvor mange mennesker der deltager i denne debat i så lang tid. Er det ikke typisk for os mennesker? Vi har svarene på alle og alles problemer. Og vi fryder os så snart, videnskaben har frembragt dokumentation. Så er der jo ikke noget at diskutere vel, for det står lige dér på papiret. Og har vi ikke svaret, ja så gælder det da fanme om at finde det. Se, det er da en større sygdom end den eller dem man angiveligt får af at drikke sodavand. Vi bruger en kæmpestor del af vores liv på at fortælle andre, hvad der er rigtigt og forkert, som om andre mennesker er små og ubehjælpsomme børn. Er der aldrig nogen, der får nok af at leve andres liv? Det kan virke som om, vi efterhånden er blevet moralske- og sundhedspolitimænd overfor andre. Hvad med at vi alle starter på en frisk, og lader være med at dømme andre, så længe de ikke skader andre end sig selv? Er der nogen, der kan huske, hvordan det var at være barn? Dengang, ja dér kunne man rent faktisk nyde sin sodavand. Som voksne skal vi gå rundt og have dårlig samvittighed, for videnskaben siger jo, at det er usundt. Hvad er snart sundt i vores samfund? Hvad er snart ægte, snart autentisk? Dét er usundt!


Simon skrev denne kommentar:
22-01-2014 17:45:31

Det får mig til at grine. Hvis Cola er så skadeligt, hvorfor må der så stadig komme reklamer, og hvorfor må små børn så drikke det? Come on, Cola har været på markedet i så mange år. Bare tænk at det er bedre at drikke en cola, end det er at drikke en øl


Henrik skrev denne kommentar:
25-01-2014 00:04:21

Der er ikke sukker i cola . . . det er majs sirup


Freddi skrev denne kommentar:
26-01-2014 10:05:19

men det smager godt og krummer ikke i sengen.
det er farligere at trække vejret


Britta Severinsen skrev denne kommentar:
03-02-2014 00:03:08

Jeg er dybt chokkeret. Når jeg tænker på af min kæreste , kan drikke 4 liter på en weekendt. Ikke noget at sige til, at han ikke for lavede noget i weekenden. Jeg vil sende ham, den skrivelse fra dig. Måske kan det hjælpe noget. Da jeg holder meget af min kæreste.


juju skrev denne kommentar:
03-02-2014 11:07:41

jeg drikker 5 2 litersflasker om ugen


Catharina Toft skrev denne kommentar:
04-02-2014 10:43:27

Hvor længe er der cola i kroppen?


Bo Andersen skrev denne kommentar:
19-02-2014 03:24:15

Skræmmende at Aspartam gang på gang bliver beskyldt for alt fra hjernesvulster til blodpropper. Hvis man gør sig den ulejlighed at undersøge videnskabelige data, vil man opdage, at der INTET som helst belæg er for disse påstande. Både det Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) og højt anerkendte institutioner som Joslin Diabetes Center (en del af Harvard Medical School) konkluderer på baggrund af talrige undersøgelser i de seneste årtier, at der ikke er nogen risiko forbundet med at indtage Aspartam. Punktum. Alligevel florerer myten stadig - ikke mindst på internettet. Skuffende at forfatteren til denne artikel medvirker til at holde hysteriet i live... Oven i købet for fuld udblæsning med henvisning til ikke færre end 92 (!!!) forskellige bivirkninger. Hvor stammer denne information fra, og hvor er de videnskabelige undersøgelser, der ligger til grund for dette? Mit gæt er, at de ikke eksisterer.

Jeg vil gerne udfordre eventuelle skeptikere til at læse følgende artikler:

http://www.diabetes.dk/aktuelt/nyheder/nyhedsarkiv/2013/soedemidlet-aspartam-er-ikke-sundhedsskadeligt.aspx

http://www.joslin.org/info/correcting_internet_myths_about_aspartame.html


Tage Bjørn Lysdal skrev denne kommentar:
19-02-2014 20:36:48

Skriver stolpe op og stolp ned, men gør ikke en skid for at stoppe salg af Cola


Agnes Jensen skrev denne kommentar:
09-03-2014 10:09:17

Ja, det er ikke godt med alle disse sodavand, colaer, osv, osv. Vores krop er ikke skabt til at indtage alle disse mange usunde føde - og drikkevarer.


Find skrev denne kommentar:
15-03-2014 12:16:26

Arhh venner lyt ikke til det sludder.. I må gerne drikke cola engang imellem. Det skader ik en skid. Længe leve cola!!!


jonas skrev denne kommentar:
18-03-2014 10:34:03

er cola sundt?


peter ahlgreen skrev denne kommentar:
15-04-2014 02:28:42

Kulsyre spiser mine tænder. Sodavand er usundt. Så er den vist ikke længere medmindre vi skal inkluderer alt det andet vi indtager på daglig basis som er fyldt med diverse kemikalier


Carlos skrev denne kommentar:
24-04-2014 23:07:32

jeg har forbrug af Cola da jeg drikker mellem 5-10 dåser om dagen

weekenden nogen gange 2 Kasser
fredag lørdag søndag for mig selv


Sur type skrev denne kommentar:
08-05-2014 18:27:13

"samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt" . Ja, og sammen ALLE andre belønninger man giver hjernen. Sågar træning, kan udløse dopamin. Så den kommentar gør, at jeg stopper med at læse denne artikel. Jeg kan ikke tage sådan en latterlig retorik seriøs.


Patrick skrev denne kommentar:
03-06-2014 10:35:56

Cola er godt men ikke sundt der sker heller ikke noget hvis jeg drikker en cola? Jeg forstå det ikk


claus skrev denne kommentar:
04-06-2014 22:13:21

jeg er begyndt at stoppe med at drikke sodavand. jeg drak normalt 5 dåser om dagen, og jeg har kunne mærke nogle af de symptomer som er beskrevet i teksten. jeg er selv en dreng der ligger normal i vægt, jeg er 1.68 høj, og vejer kun 52. så det er ikke fordi at jeg kan forstå man kan blive overvægtig af det. men jeg er nok bare en af de heldige, som har en god forbrænding


Oliver Houlby skrev denne kommentar:
03-07-2014 16:10:54

Tror jeg går ud i køkkenet efter en Cola, alt den læserig må være usundt. Jeg bliver helt tørstig.


Denise skrev denne kommentar:
12-07-2014 12:21:02

Ville stadig drikke det :) elsker cola


tom skrev denne kommentar:
13-07-2014 00:21:04

Der er tilbud på Cola i Bilka.
Skynd jer !!


Bjørn Løvstad skrev denne kommentar:
13-07-2014 21:18:56

veldig sant


Viktor skrev denne kommentar:
14-07-2014 13:42:46

Jeg synes der bliver spillet lidt rigeligt på folks frygt når der skal sælges helseprodukter. Udokumenterede påstande om at dette og hint er farligt. http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyhed?id=a181893e-c092-4a3b-bb18-aefe96f8bfc4 Aspartam er ikke farligt, og bare den information stiller resten af "artiklen" i et meget usagligt lys. Hvor i øvrigt ingen af de andre påstande har referencer...


Sabrina skrev denne kommentar:
16-07-2014 07:18:39

Tror nu ikke det er helt hen i vejret, da cola kan bruges til at rense et grimt toilet som bliver ligesom et nyt ige, og kan også tage lidt rust af.. Og det giver meget grimme tænder, har set det.. Drikker ikke så meget cola efter jeg har set hvad det gør ved en..


Martin skrev denne kommentar:
16-07-2014 21:13:18

Sikke dog en gang pjat. Måske skulle forfatteren smutte en tur forbi universitetet og lure lidt på human-biologi. Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte, men der er altså mange deciderede forkerte faktorer i denne artikel.
Mit råd er, at folk sætter sig ind i hvad der sker med kroppen, og ikke tror 100% på det pjat der står i denne artikel.


Sophie skrev denne kommentar:
21-07-2014 11:27:00

Informativt indhold men præsentationen gør j aldrig kigger på denne side igen . . Slet ikke noget alt med måde , eller forbehold for 2 L cola eller "skal de være en stor cola" hos restauranter . Bare alt er farligt . Useriøst og ikke i sammenhæng med virkeligheden. Hyg dig med dit vand m lime, må håbe der ikke er nogen i supermarkedet der blander de sprøjtede lime m de økologiske .


Jens skrev denne kommentar:
24-07-2014 11:58:58

jaja så er de heller ikke værrer, hvad med at nævne juice hvilket indeholder ligeså meget sukker, eller kaffe og the som indeholder mere koffein, eller andre sodavand, hvorfor er det altid cola som er syndebukken, det er måske derfor folk ikke lytter til hvad der bliver sagt det er for unuanceret


Hanne skrev denne kommentar:
27-07-2014 12:43:15

jeg synes det er meget en skræmme kampagne , du der skriver , vi ved godt alle at hvis vores eneste indtagelse af væske er sodavand , så er det ikke sundt men at vi en gang imellem tager et glas sodavand tror jeg ikke er så skadeligt som du gør det til , og så lige din sammenligning med heroin den bryder jeg slet ikke om , synes din artikel er overdreven og en form for at skræmme


Mikael Birkeland skrev denne kommentar:
28-07-2014 20:59:16

Jeg drikker i gennemsnit 2 liter cola dagligt, spiser store McDonald's menuer 5-6 gange om ugen og kan ikke mærke noget til de 7 (*4=28) kilo der her bliver lovet.
Havde ellers lige håbet på at kunne gå lidt op i vægt. :P


Jesper skrev denne kommentar:
29-07-2014 00:21:43

Det er chokerende at regeringen ikke gør noget drastisk. Jeg er mellem forbruger af cola og drikke i gennemsnit en liter om dagen. Jeg tænker meget over at stoppe eller i hvert drosle ned. Jeg drikker også meget vand, min 2 liter daglig. At stoppe dette misbrug kan kun ske ved en dyb beslutning inderst inde...Til trods for alle disse advarsler drikker jeg nok en cola igen i morgen, men vil dog tænker nærmere over det.


Cathrine skrev denne kommentar:
29-07-2014 11:27:26

Jeg skal ikke forsvare Cola, men at sukker blir forvandlet til fett er ikke riktig. Det er ikke mulig for hverken lever eller andre deler av kroppen, dette er noe de tidligere trodde.

Det som i virkeligheten skjer er at kroppen ikke forbrenner det fettet du spiser, eller har på kroppen fordi du har så mye sukker i blodet som er lettere å forbrenne enn fett.


Frederik skrev denne kommentar:
29-07-2014 11:29:17

Omkring 45 minutter efter øges din krops dopaminproduktion, hvilket stimulerer nydelsescenteret i din hjerne – samme fysiske reaktion som ved heroin for øvrigt.

PS. Også den samme fysiske reaktion, som man får ved alle former for nydelse, dette stof er et af dem som gør dig glad.


Tommy skrev denne kommentar:
29-07-2014 12:14:50

Hvis det er så slemt, hvorfor ikke skille af med alt det, some er farlig for os, i stedet for at være negative omkring alting. Det svarer til, at børn eller dem, som drikker sodavander, ikke må hygge sig.


Gudrun skrev denne kommentar:
30-07-2014 10:51:05

http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyhed?id=a181893e-c092-4a3b-bb18-aefe96f8bfc4

Det ville være en god idé at læse denne artikel mht. aspartam, som altså ikke er sundhedsskadeligt.


Gudrun skrev denne kommentar:
30-07-2014 10:51:08

http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyhed?id=a181893e-c092-4a3b-bb18-aefe96f8bfc4

Det ville være en god idé at læse denne artikel mht. aspartam, som altså ikke er sundhedsskadeligt.


Mikael skrev denne kommentar:
30-07-2014 11:11:49

Jeg tror ikke samfundet har råd til at vi alle bliver 100 år..


Susanne skrev denne kommentar:
30-07-2014 22:19:34

De fleste påstande i denne artikel er skrøner eller gamle opfattelser, der siden er blevet modbevist. Blot til info.


Karina skrev denne kommentar:
31-07-2014 09:39:23

Jeg er selv en af dem der er afhængig af cola, selv om jeg ikke kan tåle det. Jeg kan koge helt op, og mine ben bliver fyldt med væske og hæver op. Mine ankler bliver dobbelt så store.. Når jeg har været på kur, så kan jeg ikke tabe mig ved det mindste indtag af cola. Jeg har prøvet at være cola fri i 1½ år, og på et år tabte jeg mig 65 kg. Selvfølgelig lagde jeg min kost om og trænede. Men det har jeg også gjort, men hvor jeg stadig har bibeholdt cola, men uden vægttabs resultater.
Min mand og jeg har helt tiden være klar over problemet med afhængighed, så da vi fik børn var vi enig om at de ikke skulle have sodavand. Vores børn er 6 og 8 år, og har aldrig fået sodavand/cola, til alt de deltager i gør vi opmærksom på at de ikke drikker sodavand, og vi tager noget andet med til dem. Vi tilbyder hellere ikke andres børn sodavand.


Siet skrev denne kommentar:
31-07-2014 18:55:02

Nå.. Tja det var ikke nyt, men tror den skal skylles ned med et koldt glas Coca Cola..
Og hermed en glad Cola bøvs til jer alle.-0


Maja skrev denne kommentar:
01-08-2014 13:32:42

Igen !!!!
Stop med de ignorante artikler!!
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/131210.htm


Belinda skrev denne kommentar:
02-08-2014 10:41:51

Godt skrevet :) vand smager også meget bedre :)


Marie skrev denne kommentar:
02-08-2014 13:10:14

Skal jeg så hellere drikke alkohol når jeg går i byen?


Thomas skrev denne kommentar:
02-08-2014 18:14:36

Du skriver ingenting om farene ved kullsyre og syre i sodavannet. Drikker man sodavand på tom mage, går syren rett på nyrene, som i ytterste konsekvens kan føre til akutt nyresvikt.


christina skrev denne kommentar:
06-08-2014 07:51:59

Ja jeg var afhængig af cola i flere år.. jeg havde en meget oppustet mave tog ca 30 kg på, og idag efter stop af cola fundet ud af, den "allergi" jeg troede jeg havde, der gjorde at jeg havde kløe i ansigt og hals konstant,er nu holdt op... og jo man blir afhængig af det skidt.. de første 8-10 dage, havde jeg voldsomt hovedpine, og var såå sur og gnaven.. men det går over.. GGG... og ind til vidre har jeg nu smidt 10 ud af de 30 jeg skal tabe...


Lisa Lüchow skrev denne kommentar:
07-08-2014 17:14:02

Godt at jeg ikke drikker sådan noget sprøjt.


Ole skrev denne kommentar:
08-08-2014 20:19:51

En kæmpe gang sludder fra enden til anden !!!


TB skrev denne kommentar:
10-08-2014 22:32:46

Ja og mælk er pludselig usundt. Nu også cola, ski utroligt vi gamle har overlevet. vi har drukket cola I 50 år uden vi er afhængige af det. hold da op med al den prædiken. om 10 år er cola bestemt sundt igen. '


Irene skrev denne kommentar:
15-08-2014 16:22:18

jeg kan nu godt nøjes med at drikke en cola uden at skulle føle trang til at smaske en masse søde sager i mig ,,,,
Hvis man skal holde sig fra alt hvad der er usundt , hvad er der så tilbage .
Jeg er af den opfattelse at får man lidt af hver både sundt og usundt, har man det sjovest og så lever man nu engang længst


Hanne Kristensen skrev denne kommentar:
26-08-2014 20:16:34

Ja Ja alt med måde så går det nok ,er det ikke lidt overdrevet.


Dentatours.dk skrev denne kommentar:
28-09-2014 16:42:39

Cola har også en uhensigtsmæssig effekt på tænderne. Vi har hos Dentatours oplevet adskillige henvendelser fra folk, som har fået omfattende skader på tænderne på grund af et for stort forbrug af sodavand. I enkelte tilfælde har skaderne være så store, at det har været nødvendigt med implantater.


p skrev denne kommentar:
09-10-2014 13:57:22

helt ærligt! I får det til at lyde som om man dør af et glas cola. det gør man ikke. et glas i ny og næ skader ikke. kun hvis man drikker det i rå mængder. ta lige og hids jer ned, ikke?


Stefan skrev denne kommentar:
14-10-2014 19:59:06

En meget overdreven fortolkning af den menneskelige metabolisme. Heldigvis er vores krop indrettet til at tilpasse sig så den ikke yder større overlast end muligt. Store mængder af sukker (glucose) kan have alvorlige konsekvenser for os, men vi kan stadig overleve mange årtier selv med et ekstremt overforbrug af sukker. Mit forslag er at drikke efter løst UDEN at skabe dårlige vaner med overforbrug.


Lone skrev denne kommentar:
24-10-2014 01:53:14

Det burde forbydes, på lige fod med andre euforiserende stoffer. Pøj for pokker.


Markus skrev denne kommentar:
25-11-2014 17:52:34

jeg kan godt lide is cola slik


Thomas skrev denne kommentar:
01-01-2015 10:41:28

Dette er bullshit og propaganda fra ende til annen. Skal drikke min daglige cola med stolthet i dag!


karin kudal skrev denne kommentar:
05-01-2015 12:04:43

Er det sådan, når der drikkes sukkerfri cola????


Jimmi skrev denne kommentar:
02-03-2015 00:04:36

Sidder og tænker der burde være en alders grænse for sodavand og koffein,for det kan da ikke være rigtigt at man bare kan sælge løs af disse ting til helt uskyldige børn og voksne for den sags skyld. Nu må vi altså hjælpe hinanden alle sammen og sørge for at den meningsløse salg bliver stoppet nu og der kommer nogle regler og love og alle dem som producere dette kommer i medierne. Og må stå ved deres handlinger og ja ikke bare kunne tjene milliarder af penge på ja at ødelægge menneskers helbred som kan føre til døden ligesom tobaksindustrien og som narkotikum.For de får straffe selvom mennesker gør det af egen vilje for det meste,men narkotikum må vi jo indrømme kan ikke helt undværes i lægemidler og det redder jo også liv skal vi huske på jo samt helbredelse af sygdomme osv! Så det må vi jo nok indrømme at det kan man altså ikke undværes her i verdnen. Men tobak det har aldrig reddet nogen her i verdnen eller helbredt nogen tværtimod det dræber og giver kræft blodpropper osv! osv! Nå nu vil jeg stoppe for i ved alle ligeså godt som mig vi kan blive ved med at finde noget i alt næsten som er skadeligt i den tid som vi lever i ikke sandt?? Men det som jeg har skrevet her er bare for at fortælle og håbe på at folk vil passe bedere på hinanden og give omsorg til hinanden være hjælpsomme for alle. Men ret skal være ret det vil vi jo alle have ikke?? Mvh! Jimmi.


Træmanden skrev denne kommentar:
04-03-2015 15:02:50

Uuuuh jeg tør næsten ikke drikke en cola nu..... slap dog af


CAG skrev denne kommentar:
31-05-2015 18:24:39

alle disse oplysninger skulle vi have haft meget før


kristian skrev denne kommentar:
31-05-2015 20:34:03

gaaaab bland det op med alkohol


Dorte Christensen skrev denne kommentar:
01-06-2015 17:06:04

Cola skulle simpeltpen forbydes.og isæt til børn.Det er jo det rene gift, også for os voskne.. Jeg drikker heldigvis ikke så meget cola, som jeg har gjort, og nu er det helt slut, for det jeg lige har læst, skal nok sætte sig fast i baglomme, det sidder der allerede... FORBYDES...


Jens skrev denne kommentar:
24-06-2015 13:32:58

Man får lyst til en kold cola og en øl


Torsten skrev denne kommentar:
01-09-2015 15:14:02

Det lyder uhyggeligt, men er æblemost lige så slem?
Mvh Torsten Kofoed


Børge Baltzer skrev denne kommentar:
02-09-2015 14:01:32

Jeg kan godt forstå at Folk rager så mange sygdomme til sig,det er de sandelig selv skyld i,for de aner intet om kroppens fungtioner,de tror bare at når man,spiser og går på Toilettet så ordner kroppen resten af vedligeholdelse i hele deres liv,deres Bil får mere omsorg end de selv gør,når man tænker på at 80% af vores imunforsvar sidder i vores Tarmsystem.


Anette skrev denne kommentar:
02-09-2015 14:25:21

Jeg har lige en kommentar.
Jeg har af lægerne fået afvide at jeg skal drikke 1-1,5 liter cola om dagen. Pga af mine tarme. Jeg tænker derfor at der må der også være noget i cola som er godt for noget.
Jeg er udemærket klar over at sukkeret i alm. Og aspatamet i Light colaen ikke er sundt samt der sikkert også er meget andet usundt.
Det kunne være man også skulle tage de positive ting med fra colaen. Bare en tanke.
Efter jeg er begyndt at drikke den liter så har jeg mindre ondt i maven ikke lige så meget diarré så jeg har tænkt mig at fortsætte med at lytte til lægens råd.
Hilsen
Anette


M skrev denne kommentar:
02-09-2015 16:54:58

@T
Hvis vi skal være helt rigtige på den, så har vi en medfødt afhængighed af sukker. (Ellers dør vi)
Problemet opstår når man indtager (meget, meget) mere på (meget, meget) kortere tid, end vi er lavet til.

Lidt det samme for miljøet (bortset fra at mennesket egentlig gør det modsatte (slipper det ud), og i stedet tvinger naturen til at indtage det), vi slipper meget, meget mere CO2 ud på meget, meget kortere tid end natureren er bygget til at kunne klare.

Denne her handler jo om, hvor farlig/skadelig en sodavand med alt for meget, af ting som vi egentlig ikke skulle have så meget af, kan være for os.

Men skal jeg være ærlig er det nogen lunde samme problem med mange andre ting som, for eksempel gifler, madpapir og jughurt.
Og jeg tør slet ikke tænke på, hvad de putter i det pålæg og robrød vi spiser.

MacDonald er endda noget af det værste.

Majeriprodukter er forresten heller ikke sunde.

Men kaffe er, i de RIGTIGE mængder.


Steven skrev denne kommentar:
03-09-2015 22:46:11

Jeg har også lige været ude i køleskabet og hente en cola. Åhh ja, det skønt.


Peter Pagh skrev denne kommentar:
03-09-2015 23:12:49

Skammer du dig aldrig over at sprede så meget udokumenteret og misvisende "information"? Du henviser ikke til rigtige videnskabelig artikler og forsøg, du har slet ikke styr på dit begrebsapparat, og du gengiver ikke data korrekt og komplet. Der er i virkeligheden meget Vani Hari over dig og din blog.


Søren Christensen skrev denne kommentar:
12-09-2015 03:52:05

Ja, nu lyver de igen.
Det er ikke sundt at drikke Cola, det ved vi alle. Men at overdrive skaden hjælper ikke.
Undersøg hvad I skriver. Jeg ved I lyver igen nu, så alt hvad jeg ikke ved noget om I har skrevet, er jeg nu meget mere skeptisk overfor.


EniseEK skrev denne kommentar:
01-10-2015 22:03:19

Hej T, jeg er 100% sikker på man kan blive afhængig af pepsi Max el. Coca cola kom man kan af kokain. Har selv en erfaring med en som har drukket det i 26år hverdag, ikke Kaffe ikke the men pepsi max!


Else Larsen skrev denne kommentar:
27-11-2015 10:27:13

Else er sej. Hilsen Fie og Emilie. :)


K skrev denne kommentar:
26-12-2015 21:11:04

Jeg drikker sq meget cola, jeg er en pige på 13 og vejer 38 kg og er 164 høj

Man bliver jo ikke ligefrem afhængi af det


Nadja skrev denne kommentar:
27-12-2015 02:53:43

Jeg har ingen problemer med at drikke cola min krop bliver kun lidt påvirket og jeg få lidt fedt på kroppen det er ikke hver dag jeg drikker det ..det er kun om fredag lørdag ..de andre dage får jeg noget andet


Bent Burg skrev denne kommentar:
12-01-2016 17:46:02

Koffein: Koffeinholdige drikke kan forårsage: nervøsitet, søvnløshed, højt blodtryk, uregelmæssige hjerteslag, øgede kolesterolniveauer, udtømning af vitaminer og mineraler, brystknuder, fødselsdefekter og måske nogle former for kræft.

- Måske? Måske giver det også mega glæde så man lever længere


polle skrev denne kommentar:
08-02-2016 19:52:11

Magen til vrøvl skal man da lede længe efter, men kildematerialet er også tvivlsomt og snart 10 år gammelt.


hans skrev denne kommentar:
02-03-2016 10:34:20

hej


helle lind skrev denne kommentar:
01-06-2016 23:20:43

jeg er meget overrasket over alle de ting sodavand kan gøre. jeg har et spørgsmål der lyder. jeg er holdt op med at drikke coca cola for en måned siden, der drak jeg ca 2 liter om dagen, og nu drikker jeg kun vand, men jeg er blevet så træt, og det er selv om jeg spiser vitaminer, jeg er stort set altid træt. håber på et svar:)


yonis skrev denne kommentar:
31-08-2016 08:43:34

jeg drikker stadigvæk sodavand


Morten skrev denne kommentar:
28-09-2016 18:35:17

Vrøvl at sukker er som kokain. Der er INTET belæg for at påstå det.


Chanchai Chakrii. skrev denne kommentar:
21-06-2017 23:47:37

ære

Jeg vil gerne takke den vidunderlige læge i skikkelse af Dr. Collinsa Raphaela, hvilket betød, at jeg var min familie og jeg er stolt over den tillid og flid købte en af ​​mine nyrer til sin patient med en utrolig mængde af penge i dollars, jeg stødte på den e-mail-adresse på internettet doctorcollins3@gmail.com som offentliggjort af en Michela i lopeza, takke ham og fortælle verden, hvordan han kom til undsætning økonomisk som følge af købet af nyre stress, jeg indgav hurtigt via e-mail, og jeg var under hensyntagen til alle interesser, der er nødvendige for en læge i mindre end en uge, jeg opfyldte alle de krav, og halvdelen mine penge var som en drøm, når det kom til min bankkonto, før transplantationen, vil jeg opfordre dig til at kontakte Dr.Collins igennemDoctorcollins3@gmail.com for den finansielle awesomeness der står et par måneder siden. Jeg lovede at gøre, når han endelig stikke.
Doctorcollins3@gmail.com
Jeg Chanchai Chakrii.
med polsk


Chanchai Chakrii. skrev denne kommentar:
21-06-2017 23:48:14

ære

Jeg vil gerne takke den vidunderlige læge i skikkelse af Dr. Collinsa Raphaela, hvilket betød, at jeg var min familie og jeg er stolt over den tillid og flid købte en af ​​mine nyrer til sin patient med en utrolig mængde af penge i dollars, jeg stødte på den e-mail-adresse på internettet doctorcollins3@gmail.com som offentliggjort af en Michela i lopeza, takke ham og fortælle verden, hvordan han kom til undsætning økonomisk som følge af købet af nyre stress, jeg indgav hurtigt via e-mail, og jeg var under hensyntagen til alle interesser, der er nødvendige for en læge i mindre end en uge, jeg opfyldte alle de krav, og halvdelen mine penge var som en drøm, når det kom til min bankkonto, før transplantationen, vil jeg opfordre dig til at kontakte Dr.Collins igennemDoctorcollins3@gmail.com for den finansielle awesomeness der står et par måneder siden. Jeg lovede at gøre, når han endelig stikke.
Doctorcollins3@gmail.com
Jeg Chanchai Chakrii.
med polsk


Chanchai skrev denne kommentar:
21-06-2017 23:50:39

Ini untuk menginformasikan kepada masyarakat umum pria atau wanita yang sehat dan 100% serius dalam menjual ginjalnya harus segera menghubungi rumah sakit Dr.Collins Hospital: doctorcollins3@gmail.com |, karena kami memiliki banyak pasien yang saat ini berada di Perlu transplantasi ginjal, apakah Anda mencari kesempatan untuk menjual ginjalnya dengan uang karena jatuhnya uang dan kami akan menyediakan $ 800.000USD untuk ginjalnya. Dan juga kami memiliki bantuan hiv / aid jika anda membutuhkan obatnya juga hanya email kami sekarang, EMAIL: doctorcollins3@gmail.com .. apa-app number +2348108439977 terima kasih.


svendsen skrev denne kommentar:
31-07-2017 17:30:10

Kunne nu godt tænke mig at se lidt evidens for dine påstande, ud over en enkelt artikel af renagade pharmacist.
Skulle aspartam virkelig være forbundet til 92 forskellige bivirkninger bla kræft ville det formentlig være blevet pillet af markedet - tænker jeg.


David K skrev denne kommentar:
30-09-2017 20:26:12

Det er en meget flot og saglig artikel.
Jeg vil se at drikke mere kildevand,
og mere lemon/lime og citronsaft,
når jeg holder gang i den lokale Aldi
og mig selv.


Elissabeth skrev denne kommentar:
05-10-2017 20:41:58

Cola/kaffe i store mængder, giver desuden blodpropper. Jeg har haft en i klinikken. Det er lige meget mænd eller kvinder. Næsten alle om de 50 år gammel.


Elissabeth skrev denne kommentar:
05-10-2017 20:45:49

Lille korrektur.
Jeg har haft en del klienter i klinikken!!! (ikke kun én)


Joan skrev denne kommentar:
05-10-2017 21:29:10

Jeg er bare så 100% enig. Men husk lige, at har du en rusten barnevogn eller kofanger -hæld cola på og brug en køkkensvamp -og vupti er al rust væk!!! Det er også glimrende til motor-rens!


SPM skrev denne kommentar:
17-05-2018 01:19:27

Ville bare være mere fristende at drikke mere vand, hvis man kunne være sikker på at det ikke indeholdt pesticider. Forestiller mig ihvertfald at pesticider er mindst lige så skadelige.


Andreas laursen skrev denne kommentar:
31-07-2018 15:00:41

Kan du fremlægge beviser på de (over 92 bivirkninger fra aspartam? Som svulster i hjernen og epilepsi/anfald) ?
For det er absolut ikke det man læser er blevet bevist?


Umar Akba skrev denne kommentar:
24-09-2018 13:59:52

Pepsi er vejen frem


Matt skrev denne kommentar:
22-02-2019 08:10:24

Hello

I am reaching out to you to see whether you would be interested in some of my freelance vape marketing and seo services?

I mostly specialise in backlink creation and lead generation for vape companies. I have worked with over 20 vape companies over the past year and have gotten them pretty good results.

All of my services are very cheap as I am freelancing on a full-time basis now.

You can view and purchase all of my services on https://www.fiverr.com/offroadvaper

I spend most of my time on Fiverr so please write to me there :)

Kind regards

Offroadvaper


George skrev denne kommentar:
22-02-2019 09:01:29

Hi guys

I am in the midst of starting up my very own little vape shop in Kent and wanted to reach out to you to ask you for some advice as it looks like you have a pretty successful vape business going.

Firstly, I would like to know how to the best e-liquid wholesaler with a very good e-liquid range. Do let me know if you sell wholesale and if so, it would be great if you could send me across your price list.

I am planning of making my own e-liquid brand and was wondering what is the best way to promote it? I have already purchased an email list of all vape shops and companies as a whole for my newsletter marketing from https://theeliquidboutique.co.uk/products/vape-company-e-mail-mailing-list

I am also getting a vape SEO company to help me with the website creation.

What else would you recommend I do to make my vape shop a success?

I really appreciate your time and look forward to hearing from you.

Kind regards

George


George skrev denne kommentar:
24-02-2019 03:50:21

Hi guys

I am in the midst of starting up my very own little vape shop in Kent and wanted to reach out to you to ask you for some advice as it looks like you have a pretty successful vape business going.

Firstly, I would like to know how to the best e-liquid wholesaler with a very good e-liquid range. Do let me know if you sell wholesale and if so, it would be great if you could send me across your price list.

I am planning of making my own e-liquid brand and was wondering what is the best way to promote it? I have already purchased an email list of all vape shops and companies as a whole for my newsletter marketing from https://theeliquidboutique.co.uk/products/vape-company-e-mail-mailing-list

I am also getting a vape SEO company to help me with the website creation.

What else would you recommend I do to make my vape shop a success?

I really appreciate your time and look forward to hearing from you.

Kind regards

George


Line Evald skrev denne kommentar:
13-05-2019 22:08:49

Jeg drikker cola-light fordi det smager bedst, men det med aspartam vidste jeg ikke.
Før drak jeg sødetab. i min kaffe, men nu bruger jeg sukker da sødetab. skulle
give kræft. Så det giver selvfølgelig ikke nogen mening.
Men det kan godt være jeg skal til at skære ned så det kun er i weekenden og til højtider.


Dorothea Candelaria skrev denne kommentar:
11-08-2019 20:12:51

Boost your sales and turn your vape business around with our cutting-edge Global Vape Company Email List. Our Vape Shop Email List is the secret sauce behind the success of over 500 e-liquid companies and is ideal for email and newsletter marketing. Over 38,000 vape and CBD companies. FREE lifetimes, The most complete list.

Purchase and Learn more at https://creativebeartech.com/product/global-vape-company-email-list/


henning andersen skrev denne kommentar:
21-10-2019 16:02:11

Hvad mener du om kaffe - med bio-soya-eller risdrik (ist. for mälk) - og uden sukker?


Søren Møller Jepsen skrev denne kommentar:
29-01-2021 16:47:32

Der er mange kritiske artikler her på siden, og jeg synes der overdrives en smule i denne artikel.
Læs evt. artiklen: Nej, du er ikke sukkerafhængig. Vi punkterer seks myter om mad (Zetland).
Af Torben Sangild


Lene S.S. skrev denne kommentar:
10-06-2021 13:16:27

Jeg har en søn, der desværre er lige så afhængig af Cola som hvis det var kokain. Og ikke er til at have med at gøre, hvis han ikke får sit "fix". Kæmper forgæves for at motivere ham til at drikke vand, men han er på krogen. Nu prøver jeg at læse dette for ham uden de store forhåbninger. Han har for længst af en behandler fået at vide, hvor skadeligt, det er, men kan snildt fortrænge det, når cravingen sætter ind.


Lene S.S. skrev denne kommentar:
10-06-2021 13:16:33

Jeg har en søn, der desværre er lige så afhængig af Cola som hvis det var kokain. Og ikke er til at have med at gøre, hvis han ikke får sit "fix". Kæmper forgæves for at motivere ham til at drikke vand, men han er på krogen. Nu prøver jeg at læse dette for ham uden de store forhåbninger. Han har for længst af en behandler fået at vide, hvor skadeligt, det er, men kan snildt fortrænge det, når cravingen sætter ind.


john birksø skrev denne kommentar:
21-04-2022 13:31:11

jeg får diaree engang imellem og har mistanke om colaen og efter jeres artikel om cola tror jeg nok at jer stopper og går over til vand.
m.v.h.


Albert skrev denne kommentar:
13-07-2022 23:02:21

Nej, der ikke 10 teskefulde sukker i en cola, der er 9 gram, som er knap nok 2 teskefulde.


Martin Kienitz skrev denne kommentar:
18-03-2023 15:06:55

Jeg har lige fået type B og har i mange år været glad for en øl. Jeg er 76 og har aldrig mærket noget. Jeg har tendens til hydrocefalos, er til tider svimmel, som kontrolleres på Rigshospitalet 2-3 gange om året. Jeg har tendens til at vælte på cykel Type B har aldrig generet mig før ved en blodprøve på Riget hvor man konstaterede at jeg havde type B. Jeg bruger ikke andet end tabletter 2 tabletter i kaffen og har ikke haft komplikationer med det forbrug. Men nu er den gal, jeg har lagt mit kørekort , jeg syntes ikke det jeg var sikker nok og lagde det på hylden og har slet ikke lyst at køre bil selv om den er ny. Endvidere er jeg svimmel til tider, jeg får godt og vel 20 piller om dagen, Jeg er ikke særligt motionerende det er jeg klar over har en hvis betydning. Lad mig nu se hvad jeg skal gøre .


Phil Stewart skrev denne kommentar:
30-06-2024 18:34:20

I was interested in whether or not you would like me to blast your ad to millions of contact forms. You're reading this message so you know others will read yours the same way. Take a peek at my site below for info

http://k274hg.blast-to-forms.xyz


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley