Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Burde du være bekymret for bly i læbestiften?

Skrevet 20-03-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Burde du være bekymret for bly i læbestiften?

Visse læbestifter indeholder ”overraskende høje” niveauer af bly ifølge et nyt studier fra The Campaign for Safe Cosmetics (Kampagnen for sikker kosmetik).


Mere end halvdelen (61 procent) af de 33 læbestiftsmærker der blev testet i september 2007 indeholdte bly-niveauer varierende fra 0.03 til 0.65 dele per million (ppm).

En tredjedel af læbestifterne indeholdte mere bly end den Amerikanske U.S. Food and Drug Administration grænse på 0.1 dele bly per million (ppm), som er grænsen for blyindhold i slik.

Mange kvinder ved ikke, at læbestiften bliver indtaget direkte i kroppen, da du ikke kan undgå at spise det, når du spiser mad. Der er ikke blevet sat et sikkert maksimum for bly i kosmetik.

Blandt de mærker som indeholdte de højeste bly-niveauer er:

• L’Oreal Colour Riche “True Red” -- 0.65 ppm
• L’Oreal Colour Riche “Classic Wine” - 0.58 ppm
• Cover Girl Incredifull Lipcolor “Maximum Red” -- 0.56 ppm
• Dior Addict “Positive Red” -- 0.21 ppm

Bly er en kendt nervegift der kan:

• Være årsag til indlærings-, sprog- og adfærdsmæssige problemer
• Gå igennem moderkagen og påvirke fostrets normale udvikling
• Kan formentlig være en årsag til infertilitet og abort

Den lille mængde af bly i personlig plejeprodukter oparbejder sig over tiden i din krop, og kan lede til en signifikant ophobning.

The Campaign for Safe Cosmetics (Kampagnen for sikker kosmetik) råber kosmetikproducenterne op for at få dem til at fjerne bly fra deres produkter, og regeringer for at få dem til at være mere strikse i deres regulering af personlige plejeprodukter.

Læbestifter kan produceres uden bly. Kampagnen pointerede at 39 procent af læbestifterne der blev testet ikke havde nogen påviselige niveauer af bly.

Du kan se den fulde report her: www.SafeCosmetics.org

alun.dks mening

Personlig plejeprodukter er en kæmpe milliard industri over hele verden.

Vi ved nu at omkring 60 % af det, som du putter på din hud, bliver direkte absorberet af din krop. Med læbestift formentlig endnu mere, da du ikke kan undgå at spise det ved måltider.

Imidlertid forlanger regeringer ikke nogen obligatorisk testning af disse produkter før de kommer på butikshylderne.

Hvad betyder det?

Det betyder, at kvinder som putter læbestift på flere gange i løbet af dagen, kan risikere at indtage høje niveauer af bly i løbet af deres levetid, sammen med et ukendt antal ukendte kemiske tilsætningsstoffer.

Faktisk kan kvinder som bruger makeup på en daglig basis optage mere end 2 kg kemikalier i deres krop hvert år.

Og at læse på ingredienslisten hjælper ikke. Ingen af læbestifterne der blev testet af The Campaign for Safe Cosmetics (Kampagnen for sikker kosmetik), havde skrevet bly på deres ingrediensliste. 

Hvilken slags kemikalier er der i dine personlige plejeprodukter?

Massevis! Selvom regeringen ikke kræver nogen testning, så har uafhængige organisationer fundet de følgende farlige kemikalier i din shampoo, mascara, parfume, kropslotion, og andre personlig plejeprodukter.

• Paraben, et kemikalie der findes i deodoranter til under armen og anden kosmetik. Det er blevet bevist, at det kan imitere det kvindelige hormon østrogen, hvilket kan drive væksten af brystkræft.

• Phtalater, blødgøringsmiddel ( Tilstede i næsten 75 procent af 72 produkter testet af the Environmental Working Group), hvilket er blevet sammenkædet med fødselsdefekter på forplantningssystemet i drenge og lavere sperm-mobilitet i voksne mænd, blandt andre problemer.

• Muskus, brugt som duft, kan akkumuleres i din krop og er blevet forbundet med hud-irritation, hormonforstyrrelser, og kræft i laboratorium studier.

• Kunstige dufte, hvilket er blandt de top 5 bedst kendte allergener, og kan forårsage astma og udløse astmaanfald.

• Methylchlorisothiazolinone/methylisothiazolinone (MCI/MI), et kemikalie brugt i shampoo til at forebygge bakterier for at udvikle sig, som kan have skadelig virkning på nervesystemet. 

Sund kosmetik FINDES

Når det kommer til personlige plejeprodukter, kan jeg godt lide at bruge reglen: Hvis du ikke kan spise det, så lad være med at putte det på kroppen.

Med det sagt, så er der mange naturlige plejeprodukter, ikke kun i helsekostbutikker (Selvom du nok stadigvæk skal lede igennem deres varer, for at finde det reneste produkt som de fører) men også i dit køkken.

Kokosolie f.eks. kan være en fantastisk fugtighedsgiver til din hud, og du kan også bruge olivenolie for at blødgøre dit hår.

Det bedste hudplejeprodukt som vi kunne finde, er fra Green People. Det er hvad min familie har brugt i over 5 år.

Få mere info om Green People klik her 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley