Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Bøde på $289 millioner: Roundup ukrudtsmiddel forårsager kræft!

Skrevet 21-08-2018 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Bøde på $289 millioner: Roundup ukrudtsmiddel forårsager kræft!

Det er en god nyhed, at sandheden endelig kommer frem. Retten i San Francisco har fastslået, at Roundup (glyphosate/glyfosat), verdens mest populære ukrudtsmiddel, forårsagede terminal kræft hos Dewayne Johnson, tidligere gartner på en folkeskole. Han sagsøgte producenten af Roundup Monsanto (nu ejet af Bayer) og har netop vundet 289 millioner dollar. Nye studier viser, at Roundup findes i de fødevarer, vi indtager hver eneste dag. Ikke godt! Men endelig holdes et af verdens største selskaber ansvarlige! Jeg vil endvidere dele med dig, hvordan du kan slippe af med det kedelige ukrudt på en mere naturlig og sikker måde!


Johnson sprøjtede med glyfosat 20 – 30 gange om året på folkeskolens udeområder (nær sagesløse børn), og to gange blev han på grund af funktionsfejl overhældt med glyfosat.

Monsanto - som er ansvarlig for at udsætte vores verden for en massiv kemikalieforgiftning gennem de seneste 40 år – har skjult videnskabelige beviser på, at glyfosat forårsager kræft, og har givet udtryk for, at glyfosat er ”så sikkert som salt.”

Johnsons kræft har givet ham læsioner på 80 procent af hans krop. Han forklarede i retten, hvordan disse læsioner har påvirket hans selvtillid, gjort hans børn flove og har forhindret ham i at ses offentligt.

Hans advokater argumenterede i løbet af en månedlang retssag i San Francisco for, at Monsanto havde ”kæmpet mod videnskaben” i årevis og målrettet var gået efter akademikere, som havde påpeget ukrudtsmidlets mulige sundhedsrisici.

I løbet af retssagen fik juryen vist hemmelige, interne Monsanto-dokumenter, som beviser, at Monsanto i flere årtier har vidst, at … Roundup kan forårsage kræft!

Johnsons retssag var den første til at blive afprøvet i retten, fordi læger udtalte, at han var døden nær. Og i Californien kan døende sagsøgere få fremskyndet deres retssager.

Monsanto er i STORE vanskeligheder, da mere end 4.000 retssager allerede er blevet indgivet mod Monsanto med lignende påstande.

Og dette er sandsynligvis kun begyndelsen. Det vil blive interessant at se, hvordan alt dette ender, nu hvor et af verdens største selskaber endelig er blevet holdt ansvarlige for, hvordan de ikke bare ødelægger vores helbred, men også vores planets helbred og de fødevarer, vi spiser.

Glyfosatet i Roundup viser sig nu i de fødevarer, vi spiser

Desværre er nogle af vores fødevarer og vores vand blevet forurenet med Roundups aktive ingrediens, glyfosat, og andre farlige kemikalier.

I en ny undersøgelse udført af The Environmental Working Group påvises det, at 43 ud af de 45 testede, ikke-økologiske fødevarer (morgenmadsprodukter, snackbarer osv.) indeholdt glyfosat.

Andre undersøgelser er kommet frem til lignende resultater.

Så forsøg at spise så økologisk som muligt og helst dansk, da standarden her er bedre end i andre lande.

Hvis du vil læse mere om dette, er her en artikel, jeg offentliggjorde tidligere på sommeren om mængden af pesticider fundet i frugt solgt i Danmark.

Et bedre alternativ til Roundup

Min have skal se lige så godt ud som de andres, så jeg begyndte af brænde ukrudtet med gas, da jeg var bevidst om farerne ved Roundup.

Selvom jeg ikke var i fare for fysisk at komme i kontakt med Roundup, var jeg bekymret for, at vores drikkevandsforsyning skulle blive forurenet, og at vores egne grøntsager kunne lide skade. Af samme grund har jeg aldrig anvendt Roundup, for jeg ønsker ikke, at min familie skal spise eller drikke gift.

Det fungerede ikke så fantastisk med at brænde ukrudtet, så da en af mine venner (Tak, Casper) for et par år siden foreslog mig at bruge salt i stedet, gik jeg over til det og bruger nu dette i stedet for.

Strø en smule salt (du kan få 20 kilo-poser i Johannes Fog) over ukrudtet, og vent så på regn.

Gør dette nogle få gange, og på magisk vis kommer ukrudtet ikke igen. Samtidig er det 10 gange hurtigere end at brænde ukrudt hver eneste uge!

Salt er heller ikke perfekt, så hvis nogen kender til et sikkert, sundt, økologisk ukrudtsmiddel,

så skriv endelig en kommentar nedenfor.

Endelig er der selvfølgelig ”knofedtet,” som altid er lige ved hånden. At luge ukrudt med hånden kan give en tiltrængt, meditativ pause. Få hele familien til at hjælpe med, og gør det gerne barfodet, så I får jordforbindelse gennem fødderne og planterne.

Vær sød at dele denne artikels budskab med alle dem, du måtte kende, som måske intetanende bruger Roundup, så vi sammen kan få gjort denne smukke planet, vi lever på, ren igen.

Yderligere læsning

Jurors give $289 million to a man they say got cancer from Monsanto's Roundup weedkiller

Breakfast With a Dose of Roundup?

WHO: Kendt ukrudtsmiddel kan give kræft


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Anne-Mette skrev denne kommentar:
21-08-2018 20:35:25

Salt er ulovligt at bruge som ukrudtsmiddel i haven og det er giftigt for miljøet. Så det er ikke et godt alternativ at anbefale istedet for Roundup!!


Mariann skrev denne kommentar:
22-08-2018 20:18:07

Brændenældevand


Mariann skrev denne kommentar:
22-08-2018 20:18:53

Brændenældevand eller bare kogende vand.


Vis alle kommentarer

Helle skrev denne kommentar:
22-08-2018 21:50:18

Lær at elske det såkaldte ukrudt! Det er jo vilde planter, og de blomstrende af slagsen har bierne og sommerfuglene faktisk rigtig meget brug for. Og meget "ukrudt" kan i øvrigt spises til gavn for sundheden. Skvalderkål, mælkebøtte, brændenælder og mange flere :)


Henrik Høj madsen skrev denne kommentar:
23-08-2018 17:17:31

Lad det gro !!


Linda Bredahl skrev denne kommentar:
28-08-2018 17:57:32

Hvis alle bruger salt som ukrudtsmiddel ender det som et problem i vores grundvand så begræns brug af salt mest muligt - også ved vintersaltning.


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley