❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

10 grunde til, ikke at gå med klipklapper!

Skrevet 29-06-2023 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

10 grunde til, ikke at gå med klipklapper!

Ja, vi har haft et super juni måned, med det gode vejr. Jeg elsker at opholde mig udendørs og helst barfodet, når jeg har mulighed for det, så jeg kan nyde jordens helbredende energi. Og nu til et vigtigt spørgsmål, der berører dine fødder og din krops fremtidige helbredstilstand. Går du selv eller en, du har kær, regelmæssigt i klipklapper? Læs videre. Hvad jeg er ved at dele med dig, vil nok overraske dig!


For mange af jer betyder det gode vejr, at det er tid at få taget klipklapperne frem. Men er det nu en god idé?

10 grunde til, at du skal begrænse eller droppe klipklapperne

Klipklapper er afslappede, sjove, alsidige og billige, men når du pludselig fra den ene dag til den anden skifter dine sko med masser af støtte ud med klipklapper i flere timer ad gangen, kan det forårsage en lang række sundhedsproblemer såsom:

• Fodsvamp
• Knogleproblemer
• Nedsunken forfod
• Unaturlig gang
• Unaturlig holdning, som forårsager knæ- og lændeproblemer
• Hammertæer og knyster, fordi foden forsøger at holde fast på sandalen
• Skrammer og sår, fordi fødderne er udsat
• Risiko for at glide i vådt vejr
• Forgiftning med farlige kemikalier anvendt i fremstillingen af dine yndlingssandaler!

Så hvis du eller en, du holder af, elsker klipklapper, så vær meget, meget forsigtig.

Heldigvis er der et alternativ, som føles vidunderligt, og som er sundt for dig.

At gå barfodet er en af de bedste investeringer, du kan gøre i dit helbred

Når du går rundt uden sko på, bevæger du dig ikke bare naturligt (sko kan ændre vores naturlige bevægelsesmønster), og undersøgelser viser, at gang på bare fødder giver mange sundhedsfordele, da overførslen af frie elektroner fra jordens overflade og direkte ind i dine fodsåler giver store helbredsfordele.

Det er akkurat som at indtage antioxidanter, men via dine fødder i stedet for gennem munden.

Ja, læger og forskere er nu kommet frem til, at de fleste sygdomme er forårsaget af inflammation, og earthing (også kaldet grounding) med bare fødder eller en hvilken som helst anden kropsdel kan hjælpe til med at neutralisere de frie radikaler, som forårsager inflammation.

Dette har mange positive sundhedsfordele, som du kan læse meget mere om i min omfattende artikel om earthing her!

Jeg er overbevist om, at earthing har potentiale til at revolutionere måden, vi betragter vores helbred på, og at det vil have en afgørende indflydelse på fremtidig medicinsk behandling!

Konklusion: 10 grunde til aldrig nogen sinde at gå med klipklapper

Mange af os elsker klipklapper og stikker bare i dem, inden vi går ud ad døren.

Men at gå i klipklapper i flere timer i træk kan forårsage alvorlige problemer for dine fødder og resten af kroppen.

Et vigtigt tema på denne hjemmeside er at opmuntre dig til konstant at lytte ærligt til de signaler, din krop sender dig.

Lige så vel som hovedpine ikke er et udtryk for mangel på smertestillende medicin, så er smerter i kroppen efter at have haft klipklapper eller f.eks. høje sko et advarselssignal fra kroppen.

Jeg vil foreslå, at du springer klipklapperne over denne summer, og skulle du alligevel beholde dem, så begræns brugen af dem til swimmingpools, i badet eller omklædningsrummet.

Barfodet er bedst, og dernæst kommer FiveFingers eller en god sandal med hælrem, men kun hvis den er fodformet.

Jeg håber, du vil få en skøn sommer, og tag nu dine sokker og sko af så meget som muligt.

Det er en af de sundeste og mest behagelige ting, du kan gøre for dig selv!

Yderligere læsning

AU study shows that overuse of flip-flops can lead to orthopedic problems 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Jette skrev denne kommentar:
05-06-2018 22:10:29

Fuldstændig enig har selv fået nedsunket forfod og kronisk betændelse i senerne under foden pga fodtøj uden hælrem - lægens dom - så kan kun støtte at gå barfodet så meget som muligt eller altid sørge for hælrem!


Lisbeth Brahe skrev denne kommentar:
05-06-2018 22:47:07

Helt ærligt Alun.. hvorfor Føler du, at du skal nedgøre andre, for at sælge 5-fingers.. JA - de er måske tudegrimme (min mand siger noget værre)Men de er skønne.. du burde da være bedre end det du siger her - det er såå negativt..at jeg har lyst til at flippe mine fine 5-fingers!!!


G. skrev denne kommentar:
06-06-2018 00:22:17

Klipklapper er ikke sundt fodtøj - de skal kun bruges ved pool og svømmehal og kort gang - evt. på hotel ophold. Jeg får ondt i fødderne af - at gå forlænge med klipklapper på og vabler. Vi mennesker er forskellige - nogen har bedre fødder end andre. Jeg må give ret - at gå inde i København med barefødder - for det første er der fyldt med bakterier og meget snavset og mange glasskår.
Hvis og når jeg har barefødder - går langt væk fra København. jeg går på flot græs eller ved havet i sandet - eller et sted hvor fliserne er rene går jeg.
Jeg er meget glade for mine fivefingers og har gået mange km med et par - som er tynde og føles som om man har barefødder - super gode. Ligesom mine fivefingers sokker - er super lækkere at have i mine arbejdssko en hel dag.
Ja - der er nogen som ikke kan bruge fivefingers - ligesom nogen ikke kan gå og bruge klipklapper - som får ødelagt ens fødder af - at gå med klipklapper - somsagt nogen kan tåle at gå med dit - dat og dut hvor andre ikke kan - sådan er livet.


Vis alle kommentarer

Søren skrev denne kommentar:
14-07-2018 12:20:29

Helt enig det er dårligt fodtøj. Til dem der går med klipklappere og ikke har problemer, fint, men det er ikke en grund til at kritisere artiklen. De undersøgelser der er lavet er jo faktisk lavet ud fra folk der har fået problemer. Og hvem har ikke prøvet at snuble over en kantsten i et par løse klipklapper? Desuden er det ulovligt at køre i bil med klipklapper på, det er livsfarligt hvis de sætter sig fast.


Helle V. Skov skrev denne kommentar:
03-07-2019 22:14:17

Tak Alun for endnu en fod artikel.
Det er så skønt at gå på bare fødder på en dugvåd græsplæne tidligt om morgenen.
Næstbedst er med five fingers sko, som virkelig har hjulpet mig med at gen vinde førligheden efter en lammelse i højre fod.
Desuden brugte jeg at få barfodet på sandstrand som en del af genoptræningen.
God sommer til alle


Helle Hansen skrev denne kommentar:
04-07-2019 01:31:37

Jeg bruger kun klipklappere når jeg skal til postkassen eller et smut ned i haven. Vi bruger ikke fodtøj når vi er hjemme, bare tæer eller bløde hjemmesko. Jeg har fundet nogle pragtfulde sandaler af mærket Merrell, der kan indstilles så de passer på alle leder og kanter.


Lisbeth Dilling skrev denne kommentar:
04-07-2019 11:09:34

Hej ,jeg kunne godt tænke mig at vide om der er en fysisk butik med disse barfodssandaler evt i København.

På forhånd tak.

Bedste hilsner
Lisbeth Dilling


Simon Roost Kirkegaard skrev denne kommentar:
05-07-2019 14:27:22

Jeg savner referencer på dine påstande og en smule tilbageholdenhed. Det er jo ikke de klipklappere ikke forårsager. Derudover er der ikke det fivefingers eller at gå barfodet ikke er godt for...

Glæder mig til at dykke ned i den forskning der underbygger dine påstande.


Lene Andersen skrev denne kommentar:
23-06-2021 08:15:34

Hej
Jeg er ny køber af sko hos di og ny læser. Jeg tror der er så meget rigtigt i det, du skriver. Jeg har selv nedsunken forfod og kan ikke længde gå barfodet, idet det smerter. Jeg går meget i birkenstock sandaler hjemme. Tænker det er et godt alternativ til barfodet. Skriv gerne hvis du er uenig.


anne-marie Jensen skrev denne kommentar:
24-06-2021 14:03:30

Som det bliver nævnt dårligt fodtøj er det det jeg har erfaret
jeg lagde mærke til forskellen på fivefinger princippet og
det ordinære fodtøj .Jeg går nu afslappet på mine fødder
og min holdning er bedre. .Tak for det


anne-marie Jensen skrev denne kommentar:
24-06-2021 14:03:41

Som det bliver nævnt dårligt fodtøj er det det jeg har erfaret
jeg lagde mærke til forskellen på fivefinger princippet og
det ordinære fodtøj .Jeg går nu afslappet på mine fødder
og min holdning er bedre. .Tak for det


Helle skrev denne kommentar:
01-08-2021 10:35:57

Tak for alle de gode kommentarer. Jeg kunne godt tænke mig at du Alun gav dig tid til at svare på nogle af spørgsmålene. Jeg er også meget hooket på at købe five-fingers sko, men synes det er et stort problem at man ikke kan prøve dem. Har hørt at det er besværligt at returnere sko og det kan jo blive temmelig dyrt hvis man skal returnere flere sko. Man har jo brug for at prøve mange typer når man skal vælge første gang. Er der nogen af jer der ved om der eksisterer en forretning som har et udvalg af five-fingers?
Tak for mange gode artikler Alun


Birgitte Schmidt skrev denne kommentar:
05-07-2022 08:23:04

Det har jeg aldrig hørt om før, emnefelt tankevækkende artikel. Jeg går altid med bare tæer imin have, når jeg har fri, og jeg har lært mit barnebarn på 4 det samme.
Tak for artiklen


Bodil skrev denne kommentar:
06-07-2022 17:20:54

Jamen, du skriver jo ikke hvad den skadelige sammenhæng er mellem klip klapper og fodproblemerne er?
AU study link virker ikke.


Anne Marie skrev denne kommentar:
14-07-2022 19:33:47

Frustrerende med de dårligt oversatte artikler. Kunne I ikke give folk muligheden for at læse de originale engelske artikler også?


Helle, skrev denne kommentar:
16-07-2022 13:48:41

Er der nogen af jer der har erfaring med om man kan rette op på nedsunken forfod ved at gå i five fingers eller barfodet. Jeg tænker på om man kan opbygge sin muskulatur på den måde. Jeg har meget brede fødder og har altid haft svært ved at få sko der var brede nok og har måske derfor fået nedfalden forfod. Tsk for evt svar. HELLE


Gitte Hansen skrev denne kommentar:
04-07-2023 19:26:17

Jeg bruger også kun klipklappere kort tid af gangen. Kan ikke holde ud at gå bare 50 m i dem. Heldigvis.
Tak for god info.


Anne-Marie skrev denne kommentar:
04-07-2023 21:06:26

Jeg har altid elsket at gå med bare tæer og for mig er klip klappere det nærmeste, jeg kan komme på bare tæer. Hvis du kan stå og gå i dem uden at spænde i fødderne, kan jeg ikke se problemet?
Bedste hilsner fra Anne-Marie Kozeluh ❤️


anni klint skrev denne kommentar:
04-07-2023 23:40:11

Hej super tak for denne artikkel, den har jeg søgt igennem mange år. Da det er det jeg altid har ment og sagt til mine kunder, da jeg mener man kompensere for balancen i disse sandaler. nemlig at tæerne krummes sammen og det giver en dårlig holdning og ikke mindst lænde og nakke smerter, hvilket jeg har behandlet mange for i nu gennem 27 år. så tak for dette skriv. er det ok jeg tillader mig at kopiere det og hænge det op i klinikken.


Bent Nissen skrev denne kommentar:
05-07-2023 19:19:34

Jeg har nedsunken forfod.Jeg kan desværre ikke længere bruge mine Lems på grund af smerter i foden fra mine sikkerhedssko på arbejde. Jeg har stående arbejde .


Irma skrev denne kommentar:
06-07-2023 08:49:52

Fuldstændig rigtigt-)


Liz skrev denne kommentar:
06-07-2023 18:26:00

Glade for, at I deler det her og støtter, at folk beskytter deres fødder!


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley