10 grunde til, at du aldrig nogen sinde skal gå med klipklapper!

Skrevet 01-06-2018 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

10 grunde til, at du aldrig nogen sinde skal gå med klipklapper!

Ja, vi har haft den bedste maj måned, så langt tilbage jeg kan huske. Jeg elsker at opholde mig udendørs og helst barfodet, når jeg har mulighed for det, så jeg kan nyde jordens helbredende energi. Og nu til et vigtigt spørgsmål, der berører dine fødder og din krops fremtidige helbredstilstand. Går du selv eller en, du har kær, regelmæssigt i klipklapper? Læs videre. Hvad jeg er ved at dele med dig, vil nok overraske dig!


For mange af jer betyder det gode vejr, at det er tid at få taget klipklapperne frem. Men er det nu en god idé?

10 grunde til, at du skal begrænse eller droppe klipklapperne

Klipklapper er afslappede, sjove, alsidige og billige, men når du pludselig fra den ene dag til den anden skifter dine sko med masser af støtte ud med klipklapper i flere timer ad gangen, kan det forårsage en lang række sundhedsproblemer såsom:

• Fodsvamp
• Knogleproblemer
• Nedsunken forfod
• Unaturlig gang
• Unaturlig holdning, som forårsager knæ- og lændeproblemer
• Hammertæer og knyster, fordi foden forsøger at holde fast på sandalen
• Skrammer og sår, fordi fødderne er udsat
• Risiko for at glide i vådt vejr
• Forgiftning med farlige kemikalier anvendt i fremstillingen af dine yndlingssandaler!

Så hvis du eller en, du holder af, elsker klipklapper, så vær meget, meget forsigtig.

Heldigvis er der et alternativ, som føles vidunderligt, og som er sundt for dig.

At gå barfodet er en af de bedste investeringer, du kan gøre i dit helbred

Når du går rundt uden sko på, bevæger du dig ikke bare naturligt (sko kan ændre vores naturlige bevægelsesmønster), og undersøgelser viser, at gang på bare fødder giver mange sundhedsfordele, da overførslen af frie elektroner fra jordens overflade og direkte ind i dine fodsåler giver store helbredsfordele.

Det er akkurat som at indtage antioxidanter, men via dine fødder i stedet for gennem munden.

Ja, læger og forskere er nu kommet frem til, at de fleste sygdomme er forårsaget af inflammation, og earthing (også kaldet grounding) med bare fødder eller en hvilken som helst anden kropsdel kan hjælpe til med at neutralisere de frie radikaler, som forårsager inflammation.

Dette har mange positive sundhedsfordele, som du kan læse meget mere om i min omfattende artikel om earthing her!

Jeg er overbevist om, at earthing har potentiale til at revolutionere måden, vi betragter vores helbred på, og at det vil have en afgørende indflydelse på fremtidig medicinsk behandling!

Konklusion: 10 grunde til aldrig nogen sinde at gå med klipklapper

Mange af os elsker klipklapper og stikker bare i dem, inden vi går ud ad døren.

Men at gå i klipklapper i flere timer i træk kan forårsage alvorlige problemer for dine fødder og resten af kroppen.

Et vigtigt tema på denne hjemmeside er at opmuntre dig til konstant at lytte ærligt til de signaler, din krop sender dig.

Lige så vel som hovedpine ikke er et udtryk for mangel på smertestillende medicin, så er smerter i kroppen efter at have haft klipklapper eller f.eks. høje sko et advarselssignal fra kroppen.

Jeg vil foreslå, at du springer klipklapperne over denne summer, og skulle du alligevel beholde dem, så begræns brugen af dem til swimmingpools, i badet eller omklædningsrummet.

Barfodet er bedst, og dernæst kommer FiveFingers eller en god sandalmed hælrem, men kun hvis den er fodformet.

Jeg håber, du vil få en skøn sommer, og tag nu dine sokker og sko af så meget som muligt.

Det er en af de sundeste og mest behagelige ting, du kan gøre for dig selv!

Yderligere læsning

AU study shows that overuse of flip-flops can lead to orthopedic problems 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Jette skrev denne kommentar:
05-06-2018 22:10:29

Fuldstændig enig har selv fået nedsunket forfod og kronisk betændelse i senerne under foden pga fodtøj uden hælrem - lægens dom - så kan kun støtte at gå barfodet så meget som muligt eller altid sørge for hælrem!


Lisbeth Brahe skrev denne kommentar:
05-06-2018 22:47:07

Helt ærligt Alun.. hvorfor Føler du, at du skal nedgøre andre, for at sælge 5-fingers.. JA - de er måske tudegrimme (min mand siger noget værre)Men de er skønne.. du burde da være bedre end det du siger her - det er såå negativt..at jeg har lyst til at flippe mine fine 5-fingers!!!


G. skrev denne kommentar:
06-06-2018 00:22:17

Klipklapper er ikke sundt fodtøj - de skal kun bruges ved pool og svømmehal og kort gang - evt. på hotel ophold. Jeg får ondt i fødderne af - at gå forlænge med klipklapper på og vabler. Vi mennesker er forskellige - nogen har bedre fødder end andre. Jeg må give ret - at gå inde i København med barefødder - for det første er der fyldt med bakterier og meget snavset og mange glasskår.
Hvis og når jeg har barefødder - går langt væk fra København. jeg går på flot græs eller ved havet i sandet - eller et sted hvor fliserne er rene går jeg.
Jeg er meget glade for mine fivefingers og har gået mange km med et par - som er tynde og føles som om man har barefødder - super gode. Ligesom mine fivefingers sokker - er super lækkere at have i mine arbejdssko en hel dag.
Ja - der er nogen som ikke kan bruge fivefingers - ligesom nogen ikke kan gå og bruge klipklapper - som får ødelagt ens fødder af - at gå med klipklapper - somsagt nogen kan tåle at gå med dit - dat og dut hvor andre ikke kan - sådan er livet.


Vis alle kommentarer

Søren skrev denne kommentar:
14-07-2018 12:20:29

Helt enig det er dårligt fodtøj. Til dem der går med klipklappere og ikke har problemer, fint, men det er ikke en grund til at kritisere artiklen. De undersøgelser der er lavet er jo faktisk lavet ud fra folk der har fået problemer. Og hvem har ikke prøvet at snuble over en kantsten i et par løse klipklapper? Desuden er det ulovligt at køre i bil med klipklapper på, det er livsfarligt hvis de sætter sig fast.


Kom med din kommentar

Mest læste i Helse

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser