❤ Hvis du bestiller for 2000 kr. på vores webshop, vil du altså finde et par Limited Edition KSO ECO (værdi 899,-) til 0 kr. i indkøbskurven ❤

Første indtryk af de nye Fivefingers BIKILA

Skrevet 01-08-2010 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Første indtryk af de nye Fivefingers BIKILA

Efter vi nu har ventet i flere måneder er ventetiden endelig over. I starten af maj blev Fivefingers første løbesko Speed introduceret og lige siden har jeg gået og trippet for at prøvet den nye Fivefingers BIKILA model som bygger på samme grundprincip som Speed´en. Anders Sylvest har set nærmere på de nye løbesko fra Fivefingers og læs om de har været ventetiden værd


Fivefingers BIKILA er opkaldt efter den etiopisk langdistanceløberden Abede Bikila som vandt guld i OL i Rom 1960 i maraton på bare fødder.

Nok baggrundsviden hvordan er BIKILA´en så?
Det første der slog mig, da jeg tog BIKILA modellen op af kassen, var dens udseende – Den ser bare hurtig ud! Skoen er udformet som en kombination af overdelen fra KSO modellen med underdelen fra Speed. Jeg vil mene at man får det bedste af to verdener, KSO nemme og rare overdel der altid sidder tæt på foden, sat sammen med den lidt hårdere sål (ikke tykkere) fra Speed, der gør den ideel til at løbe på asfalt med, tilsat en lille smule støtte i svangen af foden.
Hvis du gerne vil læse mere om Fivefingers Speed klik her
Der kan ikke herske nogen tvivl om det er en kvalitet sko vi har med at gøre, den er pænt udført uden spor af lim, som der desværre har været på nogen af de tidligere klassiske modeller. Den model jeg prøvede er som I kan på billedet, i en sølv grå basis farve med en smule rødt ved tæerne, hvilket jeg personligt synes giver den et lidt futuristisk look som fungerer fint for mig.
Inde i skoen er den foret med et hvidt materiale som er blødt og behageligt at sætte sin fod ned i. Jeg prøvede dem selvfølgelig uden sokker, og jeg kan ikke rigtigt forklare fornemmelsen andet end det er fantastisk rart og jeg har aldrig fået en sådan følelse i nogen af min andre modeller.
Efter at man har fået foden ned fungerer lukke mekanismen, som ved KSO´en, ved at man spænder rammen over skoen så den sidder sikkert fast på foden.
En lille ting ved BIKILA´en, som jeg synes, illustrerer hvor gennemført den er, er at man har minimeret syningen inde i selve skoen, således at der absolut intet er der kan genere eller gnave når man har dem på.
Hvis jeg skal komme med en lille smule kritik, så er det at åbningen er en smule mindre end i andre modeller. Jeg har selv meget brede fødder, og havde lidt problemer med at få fødderne ned i dem første gang. Jeg er dog sikker på at BILIKA´en vil give sig lidt, således at det ikke bliver noget problem i længden.
Med hensyn til størrelsen af BILIKA´en, prøvede jeg en 43 som jeg også bruger i andre modeller af Fivefingers og de passede helt perfekt.
Men nok om hvordan BIKILA´en udseende, hvordan er de at løbe i?
Da jeg lige har fået dem er det kun blevet til en kort tur ned af gaden. Men det første der slog mig var hvor lette BILIKA´erne var. Jeg mærkede simpelthen ikke, at jeg have et par sko på og jeg ”fløj” ned af vejen.
Den anden ting, der slog mig var, at det her er en rigtig løbesko, det var den samme følelse som jeg have da jeg prøvede Fivefingers Speed for første gang.
Der er dog stadig forskel på løbefornemmelsen mellem Speed og BILIKA, idet at materialet som tidligere fortalt er meget anderledes, jeg vil ikke kunne sige hvilken en af modellerne der er min favorit, men kun at de er forskellige. Jeg vil dog sige at jeg føler mig hurtigere i BIKILA´en.
Læs mere om fordelene ved at løbe på som på bare fødder med Fivefingers
 Vi har ventet i lang tid på BIKILA´en, men jeg synes virkelig, at det har været ventetiden værd. Jeg er ligeså imponeret over denne model, hvis ikke mere, som jeg var da jeg første gang prøvede Fivefingers Speed. Og jeg kan ikke vente med at prøve BIKILA´en på nogen længere turer:)
Klik her for at få den nye Fivefingers BIKILA til mænd og til kvinder
PS Vi vil meget gerne høre dine erfaringer med Fivefingers, da det hjælper os med at rådgive andre interesserede kunder, så skriv den i kommentar feltet, på forhånd tak for hjælpen.

Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Monica Nielsen skrev denne kommentar:
09-08-2010 19:15:32

Jeg har lige fået mine lyserøde Bikila fra Italien idag. (jeg ville have dem i den farve, så jeg bestilte dem over nettet). Hurtig levering, ingen problemer. Jeg har i forvejen et par KSO i str. 39, som jeg er meget glade for. Min hø fod er str 39 så den passer perfekt, imens ve fod kun er 38½, så den sidder ok, men ikke perfekt. Jeg bestilte Bikila i str 39. Pasformen er ikke helt så sublim. Jeg har ca. 1 cm fra tåspidsen på storetåen, ud til skosålen. Det samme gælder for de næste 2 tæer, imens tå nr. 4 passer perfekt. Jeg kunne altså ikke have valgt en mindre str. Jeg har de der dumme tæer, hvor storetåen ikke er længst, og Bikilaen er lidt mere klodset for mine fødder. Den er stadig fantastisk at have på, men altså for stor på 4 af mine tæer, imens den bare passer på 1 tå.


Jakob skrev denne kommentar:
06-09-2010 15:11:19

Har også købt et par bikila. Det er mine første fivefingers og mine første løbesko, har ellers kun løbet på bare fødder.
Man kan løbe på alting, intet stopper en eller går ondt. Efter løbeturen kan man slet ikke mærke i fodsålerne at man har løbet - sær fornemmelse.
Det er rart at være beskyttet men også en slem forringelse af løbeoplevelsen når man ikke kan mærke underlaget længere.
De er ret svære at få på, når man har lidt stive tæer, og min højre fod har fået et vammelt sår fordi en syning har gnavet.
Der er ingen tvivl om at denne sko absolut ikke påvirker ens "barfodsløbestil" i anden retning end at man nu bare kan trampe igennem alverdens underlag, så det er virkelig dejligt.
Når det er sagt, og det er positivt :-D, så er det altså en sko. Oplevelsen af at løbe med den kan ikke sammenlignes med at løbe barfodet.

Til vinter vil jeg ikke undvære dem.


Charlotte skrev denne kommentar:
10-10-2010 20:27:04

Er det virkelig løbesko? Det ligner noget, som er skabt til børn hehe
Men jeg er imponeret over de anmeldelser, som disse sko får. Er de virkelig så gode? Er komforten virkelig så god i forhold til andre løbesko?
Det er måske skoenes Gucci? Altså toppen af poppen?


Vis alle kommentarer

din nye cykel skrev denne kommentar:
10-03-2011 20:58:18

I love these shoes and in fact I ve used one so far and its hell of a soft and comfortable, must try it, you may get one from here.

http://www.din-nye-cykel.dk/


Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley