❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Få mere energi, selv om vinteren

Skrevet 17-02-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Få mere energi, selv om vinteren

Her får du 10 gode råd til, hvordan du får mere energi og overskud, selv på en kold vinterdag.


Ja, det er mørkt, når vi står op og går i seng, og ikke at forglemme koldt udenfor. Det er på den tid af året, hvor de fleste af os, føler os trætte hele tiden og længes efter de varme sommerdage.

Men selv her om vinteren kan du have masser af energi.

Her får du 10 råd, der har hjulpet mig og som helt sikkert også vil give dig et spark og give dig mere energi her om vinteren.

1. Taknemmelighed kan give dig masser af energi

Alt for mange af os er fokuseret på, hvad vi ikke har. Jeg foretrækker, at være taknemmelig for det jeg har. Det jeg gør, er utroligt enkelt, men det virker virkelig.

Når jeg vågner om morgenen, så lægger jeg i min seng i 2 minutter og tænker over alle de ting, som jeg er glad og taknemmelig for.

Min kone, mine fantastiske børn, mit helbred, job osv. osv.

Alle har noget at være taknemmelig for. Livet har den vidunderlige egenskab, at den som oftest så giver dig flere ting, at være taknemmelig for.

Så om morgenen, når du hopper ud af din seng og dine fødder rammer gulvet, så sig ”Yes, jeg elsker at være i live”.

Er det ikke en fantastisk start på en energisk dag?

For at gøre denne øvelse mere kraftfuld, så brug et par minutter før du falder i søvn om aftenen på at tænke, over alle de ting, som du er taknemmelig for.

Sikke en god måde, at afslutte dagen på ik?

For at læse mere om taknemmelighed, så klik her:

www.alun.dk/livsstil-Hvilket-ord-kan-aandrer-dit-liv.asp

2. Sov dig vejen til mere energi

Du tænker måske, at du kan sove, når du bliver gammel, men sørg for at få din nattesøvn.

Du vil hurtigt finde ud af, at de timer er godt givet ud, og du vil reducere dit sygefravær, fordi dit immunforsvar styrkes af 8 timers søvn hver nat.

Husk på, at det ikke er det antal timer, du lægger i dit arbejde, der tæller, det er hvor meget du får gjort på de timer, du arbejder, samt kvaliteten af det, du udretter.

Hvis du er frisk efter en god nattesøvn, vil du helt sikkert få produceret mere, være langt mere kreativ og lægge mere energi i dit arbejde!

Her får du gode råd til en god nattesøvn, der vil få dig til at vågne eksploderende med energi:

www.alun.dk/livsstil-sov-godt-guide-til-god-nattesoevn.asp

3. Økologi – God sund mad giver dig energi med det samme

Spis økologisk - de ekstra penge er godt givet ud: Det vil give dig mere energi og igen styrke dit immunforsvar og give dig færre sygedage.

Husk, det kræver liv, at give liv. Hvis du gerne vil have masser af energi, så er du nødt til at servere mad, der er fuld af energi og vitalitet, til din krop og derved det rigtige brændstof, for at holde den kørende.

Her kan du læse mere om fordelene ved at spise økologisk: /sund-kost-okologi-er-det-virkelig-bedre.asp

4. Metabolic typing giver dig stabil energi

Sker det ofte for dig, at du går sukkerkold efter frokost? Eller skal du langt op ad eftermiddagen og gennem to liter Cola før du føler det kick, der gør dig i stand til at lægge masser af energi i arbejdet?

Ved at finde ud af, hvad din Metabolic Type er, vil du være i stand til at spise det forhold mellem protein, fedt og kulhydrater, din krop har brug for, og dermed bevare et stabilt og højt energiniveau fra morgen til aften, uden nedture eller stærk sukkertrang.

Læs mere om hvordan du finder din stofskiftetype på www.metabolictyping.dk

5. Vand, for at holde din energi flydende

Drik 2 liter vand hver dag og skær ned på vanddrivende drikke som cola, the og kaffe.

Her kan du læse mere om, hvorfor det er så vigtigt at give din krop masser af rent, frisk vand og vedligeholde din væskebalance hver dag, hvis du gerne vil have et højt energiniveau:

www.alun.dk/sund-kost-vand-er-kilden-til-liv.asp 

6. Morgenmad er essentielt for en energisk start på dagen

Din mor havde faktisk ret: Morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Hvorfor?

Fordi du har sovet i 8 timer, og dit blodsukker er lavt, så din krop har brug for næring. Du bør holde dig fra de forarbejdede morgenmadsprodukter, de lover så meget godt om i TV-reklamerne.

Spis i stedet noget kød og gerne nogle grøntsager til morgenmad. Det lyder måske lidt underligt, men du kan f.eks. spise æg, bacon eller pølser, og hvis du ikke er så sulten om morgenen, så husk, at lidt er bedre end ingenting.

Efterhånden som du vænner dig til at spise morgenmad, vil du automatisk blive mere sulten først på dagen og mindre sulten om aftenen. Du vil hurtigt få mere energi med en god, proteinholdig morgenmad!

Læs mere her: www.alun.dk/sund-kost-stenalderkost-din-fremtid.asp

7. Sund mad, holder energien kørende

Sørg for at basere din kost på kød, æg, fisk, grøntsager, frugt, frø og nødder; det er det, du er skabt til at leve af, og det er det, der holder dig sund og rask og fuld af energi til at skabe store resultater.

Hold dig fra brød og andre forarbejdede kulhydrater, det er bare tomme kalorier, der vil gøre dig træt hele eftermiddagen.

Din mad er vigtig, men husk, at ingen får mere energi af at blive fanatiske, så bare sørg for at spise de "rigtige" ting 80 % af tiden, så er der også plads til at skeje lidt ud.

Læs mere her: www.alun.dk/sund-kost-stenalderkost-din-fremtid.asp

8. Træning, pumper liv i energien

Træningen bliver måske nedprioriteret, fordi det er umuligt for dig at tage to timer ud af dagens program et par gange om ugen.

Men husk, at lidt er bedre end ingenting, og faktisk vil du have langt bedre af 20 minutters styrketræning 3 gange om ugen end tre løbeture af en times varighed.

Træning og bevægelse vil også gøre din krop mere produktiv, give dig mere energi og styrke dit immunforsvar.

Her kan du få inspiration til træningen: www.alun.dk/traening.asp

9. Planlægning, for at holde dine energiniveauer oppe

Du gør det sikkert allerede, men det kan ikke understreges for ofte, hvor vigtigt det er at planlægge sin tid - og også sørge for at planlægge tid til sjov og fritidsaktiviteter.

For mange kniber det med det sidste, men vi har alle brug for at komme væk fra arbejdet, og ved at give dig selv kvalitets-fritid vil du få mere energi og være mere kreativ, når du kommer tilbage til arbejdet. I øvrigt, så gør alt hvad du gør fuldt ud:

Når du arbejder, så koncentrér dig om det, går du til fest, så fest, leger du med børnene, så leg med børnene og lad være med at snakke i telefon samtidigt.

10. Tænk dig vejen til mere energi

Verdens mest succesrige mennesker er nået dertil hvor de er, fordi de tænker de rigtige tanker og taler om alle de positive ting i livet, og de ting, de gerne vil have, der sker, i stedet for at bruge negativ energi på at bekymre sig om de ting, de ikke ønsker, der skal ske dem, eller på at være irriterede over det, der ikke lige gik som planlagt.

Nemlig, fokuser på dine drømme og mål, brug i stedet for mindre energi på det du frygter.

Med de rigtige tanker kan du opnå lige hvad du ønsker af livet!

Her kan du læse mere om THE SECRET, der giver dig opskriften på gode tanker: www.alun.dk/nyhed-the-secret-opskriften-paa-lykke.asp

Konklusion

Som med alt her i livet skal du bare gøre et par enkelte, grundlæggende ting rigtigt.

Følg ovenstående råd og du vil være godt på vej mod sprudlende fysisk og mentalt velvære, du vil hurtigt opleve langt mere energi og få et helbred af stål med meget få sygedage. Men det allermest vigtige er, at du lever din drøm ud.

Hvis du ikke står ud af sengen om morgenen og tænker "Yes! Hvor bliver det en spændende dag!", så lever du måske ikke det liv, du gerne vil leve.

For virkelig at få energi og succes er du nødt til at lave det, du har lyst til at lave. Det er den eneste måde, du kan blive super motiveret, nå dine drømme og have masser af energi fra du står op om morgenen, til du går i seng om aftenen.

Ellers arbejder du på en andens drøm. Så kom i gang med at leve din drøm ud.

Livet er for kort til at lade være – og du kan!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley